Találatok a következő kifejezésre: Holnap kellene a nem (93 db)

FONTOS! Fizika házi a hőtanból holnapra kellene és nem értem. Megoldást részletesen levezetve ha kérhetném, írnátok?

1. feladat: Egy függőleges állású, súlytalan dugattyúval ellátott henger alapterülete A=0,5 dm2. A levegőoszlop hossza h=30cm. A dugattyúra egy m=6,24kg tömegű vashengert helyezünk. Mennyit süllyedt a dugattyú, amikor újra egyensúlyba kerül? A hőmérséklet kezdetben és a végállapotban azonos. A külső légnyomás 100kPa.

Legjobb válasz: 7 cm-el süllyed a dugattyú

7 cm-el süllyed a dugattyú
Jelölések:A bezárt levegõ kezdeti nyomása P1 ; térfogata V1 ;hossza h1=0.3 m ; A bezárt levegõ késöbbi nyomása P2 ; térfogata V2 ; hossza h2 ; A külsõ légnyomás Pk=100000 Pa ; A keresztmetszet A=0.005 m2 ; a vashenger tömege m=6.24 kg ; a vashenger nyomása Pv Kezdetben a bezárt levegõ nyomása megegyezik a külsõ légnyomással: P1=Pk=100000 Pa Ekkor térfogata: V1 = A*h1=0.0015 m3 A vashenger nyomása: Pv=m*g/A=12480 Pa A vashenger ráhelyezése után a bezárt levegõ nyomása megegyezik a vashenger nyomásával és a külsõ légnyomással: P2=Pv + Pk = 112480 Pa Mivel a hõmérsklet állandó ezért használhatjuk: P1*V1=P2*V2 ; ahol V2=A*h2 ezt behejettesítve: 100000*0.0015=112480*0.005*h2 150=562.4*h2 h2=0.2667 m És a süllyedés mértéke: h1-h2=0.0333 m Tehát a dugattyú 3.33 cm -t süllyed

Hogyan lehetne ezt szépen lefordítani magyarra? Holnapra kellene. Ha nem is fordítja le valaki végig léccy akk csak a felét.

és azt léccy senki ne írja h miért nem írtam be webfordítóba, mert csak azért mert az mindenféle összefüggéstelen hülyeséget ad ki." I love you" does not always the same meaning, and this, too,should tell us something, about the elusive nature of The first time, it is always a surprise, an invasion, an aggressive act, but once said, "I love you" can only be repeated .It is unthinkable that it should not be said again, again and again. When one has not said it for a while, this may itself precipitate a crisis. (Now why haven't you said that in all of thiese months!) On the other hand, "I love you" can also serve as a threa(" Don't push me on this, you might lose me"), emotional blackmail( I've said it, now you have to respond in kind),a warning(It's only because I love you that i'm willing to put up with this) an apology(I could not possibly have meant what i have said to you, to you of all people). It can be an instrument- more effective than the loudest noise- to interrupt a dull or painful conversation. It can be a cry, a plea, a verbal flag( Pay attention to me!) or it can be an excuse (It's only because I love you...)It can be a disguise(I love you, he whispered, looking awkwardly asknace at the open door) It can be an attack(How can you do this to me?)or even an end.( So that's that. Which regrets, good-bye).If this single phrase has so many meanings, how varied and variable must be the emotion.

Legjobb válasz: Ezt nem lefordította, hanem webfordítóval csinálta, nem látod rajta? "Ha az ember nem mondta, hogy egy ideig, ez maga a válság csapadék." :))))))

Ezt nem lefordította, hanem webfordítóval csinálta, nem látod rajta? "Ha az ember nem mondta, hogy egy ideig, ez maga a válság csapadék." :) )))))
Miért fordítottad le neki? Így sose tanulja meg... A házi feladat nem viccbõl van feladva...
jaj, nem olvastam el a fordítást... :P
Csicska vagy. Fordítsd csak le, abból tanulsz legalább.
Miért, neked van fogalmad az angolról? Nem úgy tûnik! Ezért csináld meg a házit, nyuszifül. "Mindig annak van a legnagyobb pofája, aki a legbutább..." :)
http://www.webforditas.hu vagy google fordító
nem fordítottam le neki csak így fordítóba :D így gyorsan megvan:p
A kérdező hozzászólása: nah akk most õszintén, ti letudnátok fordítani ezt pontosan?:D
Akkor nem házi. De ha gyakorolnád, akkor nem szidnál mást, amiért te vagy a buta. :)
A kérdező hozzászólása: az okos segítségeket megköszönöm:) ja és ez mellesleg nem házifeladat...és 18:25---> nem ártana elolvasnod mielõtt még beszólsz..kommentelsz.
A kérdező hozzászólása: ti szánalmas bunkók.... ebbõl is látszik, hogy mekkora nagy szar emberek akik ide írnak, ritka az amelyik normálisan is tud válaszolni, segíteni az embernek. köszi aki leírta, de fordítóba én is beírtam már és hát az nm vlt vmi sikeres. de köszönöm:) a többi nyomoréknak meg csak annyit, hogyha nem vagytok képesek rendesen válaszolni( sejtem miért... fogalmatok sincs az angolról, nagy loserek akik egész nap ki se mozdulnak a gép elõl)akkor ne írjon ide, tartsa meg magának az éretlen véleményét...
A "holnapra kellene" elég házisnak tûnt... Szerinted, ha ekkora paraszt vagy, akkor valaki le fogja fordítani? Mellesleg te nem tudod lefordítani, azért is pitizel nekünk, hogy lefordítsuk. Ezért a "léccyért" meg pofán vágnálak...

Melyik tesztnek kellene hinnem? Holnap kellene nem megjönnie.Tegnap a Medilab teszt halvány kétcsíkos lett..

Kezdtem örülni,ma vettem egy lilyt amin csak egy nagyon nagyon halvány második csík van,inkább csak szellem csík.Ilyenem már volt többször lilyvel és mindig megjött utána,úgyhogy ezt negatívnak értékelem.Tudom,mindenki azt fogja mondani,hogy várjak még pár napot,de már nagyon régóta szeretnék babát és volt már 2 vetélésem is.

Legjobb válasz: Akkor holnap, reggeli vizeletbõl tesztelj egy alacsony érzékenységûvel pl. Cluerblu-val. Drága, de megéri!

Akkor holnap, reggeli vizeletbõl tesztelj egy alacsony érzékenységûvel pl. Cluerblu-val. Drága, de megéri!
szerintem is, holnap reggel egy harmadik félével, de akár kettõvel is tesztelj, jutt annyi pisi, h mindkettõre elég legyen! szurkolok neked h pozitiv legyen és 36 hét mulva egészséges babának adj életet! (azért 36, mert már kb 4 hetes vagy)
A kérdező hozzászólása: Hát sajna a mai is negatív.De még nem jött meg....várok pár napot aztán kiderül.
nekem is halvány csík volt a MEdilabon és van egy 8 hós kisfiunk. minden jót. ja még a Gravi HCG teszt is nagyon jó.

Mikor teszteljek holnap kellene megbetegednem nagyon szeretnék kisbabát és gabriel tesztet vetem. Már 3napja Fáj a hasam alja mintha megakarna jőnni, volt hányingerem volt fehér folyásom kicsit. Holnap kimutathat e valamit ha az vagyok vagy nem?

Mikor teszteljek?

Legjobb válasz: Elvileg holnap már kimutatja, de nagyban függ attól, hogy mikor volt pé, ha félidõ után volt akkor nem mutatja még ki sztem. Ezért biztosabb ha a nemvárt után 2-3 nappal tesztelsz. Drukkolok neked :)

Elvileg holnap már kimutatja, de nagyban függ attól, hogy mikor volt pé, ha félidõ után volt akkor nem mutatja még ki sztem. Ezért biztosabb ha a nemvárt után 2-3 nappal tesztelsz. Drukkolok neked :)
Mit jelent nálad az a szó h "megbetegedtem"? 1.-megjött? 2.-vagy belebetegedtél abba, hogy negatív lett a teszt? Neh keseredj el, örülj, hogy neked már van egy kisfiad!-másnak semmije nincsen és évekig próbálkozik! Amúgy meg a 9 hónap az elõzõ terhességednél egyáltalán nem hosszú idõ!!!
Ha beteg vagy, vegyél be gyógyszert. A menstruáció NEM betegség, hanem a nõiséged velejárója!
A kérdező hozzászólása: Megbetegedtem sajnos ma reggel.szomorú vagyok.25éves vagyok van már egy 1.5 éves kisfiam aki 9hónap probálkozás után jõtt.
ne betegedj meg:S hiszen ez csak a nemvártad elsõ napja. Addig ameddig nem jön meg a mensid, minden egyes nap egy újabb remény!!! Lehet késõbb volt a peteérésed, nem középidõben, és azt még a teszt nem mutatja ki. Amúgy mióta próbálkoztok? Mennyi idõs vagy? KITARTÁS!!! én is azt teszem:)
A kérdező hozzászólása: Hát a teszt ma reggel neagtiv lett és megis betegedtem.szomorú vagyok
Megbetegedned???:) Ne betegedj meg semmikor sem ha nem muszáj! Tesztelhetsz most is ha nagyon türelmetlen vagy!De a biztosabb eredményért ráérsz a hétvégéig is! Ird majd meg az eredményt ok?
Várj még egy pár napot, ha bírsz!
A kérdező hozzászólása: hát én sem merek még nemtudom, mit csináljak
Nekem is holnap-holnaputánra nem kellene megjönnie. Én nem merek még tesztelni mert félek a csalódástól:S Szerintem vagy szombat reggel vagy vasárnap fogok leghamarabb tesztelni....
......mármint próbálkozás szempontjából!

Holnap kellene, hogy megjöjjön, és már egy hete, legalábbis 5 napja kellene, hogy fájjon a cicim, de semmi. Nem hiszem h terhes lennék, mivel egy hónapja rendesen megjött. Miért nem fáj? Valami gond lehet?

Legutóbb asszem február elején voltam fiúval, de rendesen megjött mindig. Miért lehet ez? Terhes ugye nem vagyok?! Vagy lehetséges h megjöjjön és az x-edik hónapnál marad abba a menstruálás terhesség alatt?

Legjobb válasz: elvileg lehetséges,h terhes vagy és közben megjött. De szerintem nem vagy az! Biztonság kedvéért vegyél egy tesztet.

elvileg lehetséges, h terhes vagy és közben megjött. De szerintem nem vagy az! Biztonság kedvéért vegyél egy tesztet.
Én is igy voltam, nem akart megjönni, nagyon féltem, hogy terhes vagyok.Nekem is mar mindig elõtte fájnak a cicijeim, de nem fájtak.Aztan egyszercsak arra keltem fel éjjel, hogy megjött.1, 5 hét után...Nyugi, nem vagy terhes.Várj még egy picit és ha nem jön meg, akkor menyj el dokihoz, lehet csak fel vagy fázva.

Holnap lesz a szülinapom, holnapra nem kellene megjönnie ma reggel csináltam egy gabriel tesztet, de negatív lett. Lesz vajon szülinapi ajándék?

a hasam alja meg a derekam fáj más tünet nem igazán van.31.naposak a ciklusaim utsó mensim okt.5-én volt.

Legjobb válasz: BOOOCSI,MÁR LÁTOM A BABÁT!!!!NE HARAGUDJ!!!!

BOOOCSI, MÁR LÁTOM A BABÁT!!!!NE HARAGUDJ!!!!
Szia! Hát tesztelj még egyet holnap a reggeli vizeletbõl, az tuti! Nem akarlak elkeseríteni de ezek lehetnek a menzi tünetei is, de lehet babóka is! Azért drukkolok!
Te mit szeretnél ajándéknak?Menzit vagy a babát????
A kérdező hozzászólása: Hát egyértelmû hogy babót!!!nemsokára megszünik a munkahelyem jó lenne ha még beleférne a béby!!köszi a válaszokat

Van esélyem arra, hogy terhes vagyok? A hőm. : 36, 9 C, holnap kellene megjönni, amit igazán nem akarok. Folyásom van, szurkál a petefészkem, fáj a derekam, melleim sem olyanok mint általában.

Legjobb válasz: Van esélyed. A hõd jó a folyás jó ha nem túl híg és nem vizes, a derékfájás jó, a mellek mássága is jó jel lehet. De sajnos néha ezek mensi jelek is. De simán lehetsz terhes is. Ennyibõl még nem lehet következtetni egyértelmûen. Holnap már tesztelhetsz egyet, ha akarsz.

Van esélyed. A hõd jó a folyás jó ha nem túl híg és nem vizes, a derékfájás jó, a mellek mássága is jó jel lehet. De sajnos néha ezek mensi jelek is. De simán lehetsz terhes is. Ennyibõl még nem lehet következtetni egyértelmûen. Holnap már tesztelhetsz egyet, ha akarsz.
szia, megjött a menzeszed, mi van veled?

Ha a bimbó körül kicsi "dudorok" lettek egy pár napja az lehet a terhesség jele? Holnap kellene megjönnie, de nem vagyok kitágulva, és a mellem ezeket a jeleket vettem észre, viszont a teszt neg. lett 2 napja. (legérzékenyebb)

Legjobb válasz: A teszt nem mutatja ki a terhességet ilyen hamar. Ha holnap nem jön meg vagy csak barnázol vagy kevesebb ideig tart a megszokottnál, akkor 3-4 napra rá tesztelj. Akkor már ki kell mutatnia, ha terhes vagy.

A teszt nem mutatja ki a terhességet ilyen hamar. Ha holnap nem jön meg vagy csak barnázol vagy kevesebb ideig tart a megszokottnál, akkor 3-4 napra rá tesztelj. Akkor már ki kell mutatnia, ha terhes vagy.
Szia. Mi lett megjött??Bíztass minket kicsit:) :)

Tegnap este hazamentem és nem bírtam tovább, teszteltem, de negatív lett. Holnap kellene megjönnie. Mennyire volt korai a teszt?

Korán teszteltem? 30 napos ciklusaim voltak utóbb, tegnap volt a 29. nap. Ma reggel 36,9 volt az ébredési h?m. Holnap megjöhet még így? Amúgy babát szeretnénk, de szerintem most ez nem sikerült, a tüneteimb?l ítélve. (Tegnap az ébredési h?m 37,3 volt, este, ami tudom, h nem számít 37,5, ezért is estem neki a tesztnek. A teszt neve Lily. Tudom, nyugi.... majd legközelebb.

Legjobb válasz: Mikor olvastam,amit írtál,nagyon meglepõdtem,mert velem pontosan ugyanez a helyzet szórórl szóra.Nekem is tegnap volt a 29. nap és én is Lilyvel teszteltem,nem bírtam ki,de sajnos nega lett.Holnap nem kéne megjönnie,és ma reggeli hõm 36.9 volt. Abban bízom,hogy nem jön meg,mert én kb.1 héttel mensi elõtt már érezni szoktam a mindjárt megjön érzést és a cicim is fáj,most viszont csak feszülés van és nem görcsölök. Szerintem ne add még fel,várjunk még egy kicsit!Valószínûleg korán teszteltünk és a hõemelkedés is jó jel!Majd írd meg,mi lett.Drukkolok!

Mikor olvastam, amit írtál, nagyon meglepõdtem, mert velem pontosan ugyanez a helyzet szórórl szóra.Nekem is tegnap volt a 29. nap és én is Lilyvel teszteltem, nem bírtam ki, de sajnos nega lett.Holnap nem kéne megjönnie, és ma reggeli hõm 36.9 volt. Abban bízom, hogy nem jön meg, mert én kb.1 héttel mensi elõtt már érezni szoktam a mindjárt megjön érzést és a cicim is fáj, most viszont csak feszülés van és nem görcsölök. Szerintem ne add még fel, várjunk még egy kicsit!Valószínûleg korán teszteltünk és a hõemelkedés is jó jel!Majd írd meg, mi lett.Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Ez a második hónap. Még nagyon az elején vagyunk. 5 évig szedtem gyógyszert, volt két mûtétem ("ott", de nem baba miatt, hanem betegség miatt, ami állítólag semmilyen hatással sincs a termékenységre). Kicsit félek. Fájogat a hasam és nem tudom eldönteni, h ez a méhem lenne, vagy csak a beleim mocorognak. Nem "mindjárt megjön" érzés.
mennyi ideje probálkoztok?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! De én is úgy gondolom, h most meg fog jönni! Igen, mindenki más és más. Mivel a hõmérséklet elég döntõ, meg azért a teszt is ott van. De jó tudni, h ti itt vagytok és "nincs egyedül" az ember, ha kérdése van. Megírom a fejleményeket!
A negyedik válaszoló vagyok. Bocs azt kifelejtettem, hogy február 26-tól 29-ig 36, 9-rõl 36, 5-re ment le a reggeli hõm. Ennek ellenére két csíkos lett a teszt március 1-jén.
sajnos a hõd nagyon leesett. nekem is ilyen volt a mutkor leesett a hõm és rá 2 napra megjött.
Szia! Nekem 28 naposak - voltak:) - a ciklusaim. Múlt héten a 29. napon teszteltem Lilyvel és olyan halvány volt a csík, hogy azt hittem, csak képzelõdöm. A 30. napon még mindig szinte láthatatlan volt. Végül a 32. napon - tehát a kimaradt mensi utáni 4. napon lett nagyon gyorsan és jól láthatóan két csíkos a teszt. Úgyhogy nyugi, még bármi lehet! Kitartás! :)
A kérdező hozzászólása: Oksa, megírom. De TE is!
Az elsõ válaszoló vagyok.A gyomorégés azt mondják, jó jel, nekem is volt az utóbbi pár napban, pedig sose szokott lenni. Az nem baj, ha nincs tünet, van, aki a 6-7. hétig semmit nem tapasztal, sõt, azt mondják az a jobb.Lilyvel teszteltem.A bimbóérzékenység is tünet lehet ám.:-)Majd írd meg, mi lett!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, h ilyen gyorsan válaszoltál! De jó tudni, h más is ugyanígy van!!! Én kicsit "feladtam" most, mert bár furán érzem magam, de a fene tudja. Nekem csak mensi elõtt egy nappal kezd fájni a derekam és a hasam alja, a cicimet meg nem nézegettem eddig, de az is csak az elõzõ nap lesz keményebb. Most meg múlt hét péntek óta már érzékenyebb volt, de csak a bimbóm. Szeretném, h baba legyen, de mivel nem nagyon vannak tüneteim, nem hiszem. Tegnap még bizakodóbb voltam, mert én kérdeztem a gyomorégésrõl, ami még mindig megvan és nagyon rossz. A dokim tanácsolta tegnap h csináljak tesztet, de azt nem mondta, h mikor. Én szurkolok neked!!! Milyen tesztet csináltál?
Szia! Sajnos elégg leesett a hõd tegnapról mára. 4 tized fokot. Szorítok hogy visszaugorjon!
nekem az elsõ gyógyszermentes hónap után lett baba, és az elsõ tesztem neg.lett, rá egy hétre csináltam poz.tesztet. sok sikert
Szerintem is mensi sajnos... Kicsit magasabbnak kellene lennie a hõdnek, mégha rendszertelenül ébredsz is.
Nem akarlak elkeseríteni, de valószínûleg meg fog jönni. A hõdet méred?
A kérdező hozzászólása: A hõmet nem mérem, mert több mûszakban dolgozok, nem lenne értelme. Kíváncsiságból megmértem tegnapelõtt reggel(25cn.)36, 7, tegnap:36, 9, ma 36, 7. Szerintem ebbõl semmi következtetést nem lehet levonni, csak gondoltam megírom.
igen valsz.mensi lesz

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!