Találatok a következő kifejezésre: Holnap kell uh (15 db)

Mi ez? Tegnap ota, neha van folyasom, amiben valamilyen darabkak vannak, halvany szinu, nagyon picik. Holnap kell uh-ra mennem amugy, ma toltom 10.hetet.

Allitolag csak akkor kell parazni, ha friss piros ver folyik. NEkem az nincs csak nemi folyasom, de az is hol jon, hol nem jon. Viszont neha menzis erzesem van, neha pedig picit belenyilall a hasamba. Segitsetek! Felek...

Legjobb válasz: Oke. A hetvegen voltam korhazban ketszer is, mert valami barnas, rozsaszines, veres folyasom volt. Csinaltak vizelet- meg vervizsgalatot, az eredmenyt meg nem tudom, ma megprobalok telefonalni. Vasarnap este megvizsgalt egy nogyogyasz, azt mondta zart a mehszaj, ne aggodjak. Akkor minden rendben lehet a babaval nem??? Na mindegy, mast nem tudok tenni csak varni holnap delelottig, de nagyon idegorlo. Mindenkeppen megemlitem, csak addig ne legyen semmi baj (veteles stb.)

A kérdező hozzászólása: Oke. A hetvegen voltam korhazban ketszer is, mert valami barnas, rozsaszines, veres folyasom volt. Csinaltak vizelet- meg vervizsgalatot, az eredmenyt meg nem tudom, ma megprobalok telefonalni. Vasarnap este megvizsgalt egy nogyogyasz, azt mondta zart a mehszaj, ne aggodjak. Akkor minden rendben lehet a babaval nem??? Na mindegy, mast nem tudok tenni csak varni holnap delelottig, de nagyon idegorlo. Mindenkeppen megemlitem, csak addig ne legyen semmi baj (veteles stb.)
Szia, Milyen színûek a darabkák, ha szürke akkor az a placenta lehet, ha rózsaszín akkor a baba, ha barnás méhnyálka, ha egyéb akkor a nyálka besûrûsödött és lehet van egy apró gombás fertõzésed... De lehet ennél is egyszerûbb, némi papír maradt ott az elõzõ wc után és azt láthatod... nyugi, boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: Szurkenek nem szurke, az tuti, inkabb feheres a szine.
A folyás és a hasfájás lehet, hogy vmi gyulladás, felfázás. Nekem az elsõ terhességgel 5-6 hetesen fájt, de másodiknál már nem és ilyen korban hallottam ezt mástól is, talán akkor a sárgatest hormontól elõfordulhat, de a 10.héten valami mástól lehet. Ha holnap az UH miatt lát doki, mond el neki feltétlen a bajaidat. Lehet, hogy semmi, csak a terhesség miatti változások okozzák. Majd egy hozzáértõ eldönti.
Szia, az elsõ válaszoló vagyok. Ha a darabkák sötétebb fehérek akkor nyugodj meg vegyél egy nagyon nagy levegõt, mert semmi baj, holnap mond el a dokinak, hogy szerinte ez normális-e, de nyugi semmi baj nem lesz. Pláne, ha a méhszájad csukva:) a babó jól van odabent

Múlthéten voltam Uh-on, ahol megállapítotték, hogy az 5. hétben vagyok, de szívműködés még nem volt, ami miatt nagyon szomorú voltam. Ma van/volt pici barnázásom, holnap kell mennem dokihoz. Kell aggódnnom?

Legjobb válasz: én nem várnék holnapig, most azonnal bemennék a kórházba, hátha szükség van a terhesség gyógyszeres támogatására. Ez lehet, hogy holnap már késõ lenne. Volt már itt nem is olyan rég egy kismama, aki nem ment el a dokihoz, mert a doki azt mondta, hogy nem gond, ha vérzik, aztán amikor a végén elment, már csak a vetélés tényét tudták megállapítani. Inkább menj feleslegesen, mint ne menj, amikor a babádnak szüksége lenne segítségre. Ne várj holnapig!

én nem várnék holnapig, most azonnal bemennék a kórházba, hátha szükség van a terhesség gyógyszeres támogatására. Ez lehet, hogy holnap már késõ lenne. Volt már itt nem is olyan rég egy kismama, aki nem ment el a dokihoz, mert a doki azt mondta, hogy nem gond, ha vérzik, aztán amikor a végén elment, már csak a vetélés tényét tudták megállapítani. Inkább menj feleslegesen, mint ne menj, amikor a babádnak szüksége lenne segítségre. Ne várj holnapig!
A kérdező hozzászólása: Szedek gyógyszereket.Duphaston+utrogestan+clexane+terhesvitamin.
Én 6+3 hetesen mentem dokihoz, tehát az már 7. hét, akkor volt szívhang. Utro-tól, duphitól nem kellene barnáznod. Te is lombikos vagy?
Én egészen a 8 hétig barnáztam.Nem lett semmi gond
A kérdező hozzászólása: Nem, spontán terhesség. Vki valami jótanács?

Vasárnapra vagyok kiírva, holnap kell mennem NST-re, meg UH-ra. Vajon a doki ellenőrzi a magzatvizet már holnap, vagy csak esetleg hétfőn?

Nem tudom igazából mikor lesz bent, de nem akarom, hogy más végezze ezt a vizsgálatot!Félek t?le nagyon.

Legjobb válasz: asszem ez mindenhol úgy müködik hogy ha bennt van az orvosod megvárhatod ha dolga van de ha nincs más dolga le kell hogy jöjjön hozzád hogy csak õ nyúlhasson hozzád.

asszem ez mindenhol úgy müködik hogy ha bennt van az orvosod megvárhatod ha dolga van de ha nincs más dolga le kell hogy jöjjön hozzád hogy csak õ nyúlhasson hozzád.
A kérdező hozzászólása: Akkor jó. De szerintem, ha holnap nem vizsgál még, de ad idõpontot mikor menjek, akkor megmondom neki, hogy nem szeretném, ha más piszkálna meg....
sajnos ez legtöbbször nem szeretem kérdés meg KELL nézni a baba érdekében. de lehetséges hogy megnéz elöbb .... kérheted.
A kérdező hozzászólása: Talán az lenne a legjobb. Tudom, hogy meg kell, csak ha már végig fizettem , mint magán dokit, elvárnám, hogy ne más végezze ezeket a vizsgálatokat. Kérdezzek rá holnap?Hátha meg is indítja a folyamatot:) Sok hasonlót olvastam itt....


Holnap kell hűvelyi uh ra mennem akkor leszek 12-dik napon. ma meg van valami folyás mindha pém lenne. lehetséges?

uh ell?tt tényleg nem lehet szeszelni mert látszodnak a spermák?

Legjobb válasz: Ha pé-d van és szeretnétek gyereket, akkor nem érdekelne,hogy mi fog látszodni az uh-n . Annyit mondok tuti nem látszanaka spermák, mert (bocs), de a boncolásnál is mikroszkóppal állapítják meg a nemi erõszak ilyen jeleit. akkor ? Hajrá!!!Szia

Ha pé-d van és szeretnétek gyereket, akkor nem érdekelne, hogy mi fog látszodni az uh-n . Annyit mondok tuti nem látszanaka spermák, mert (bocs), de a boncolásnál is mikroszkóppal állapítják meg a nemi erõszak ilyen jeleit. akkor ? Hajrá!!!Szia
Lehet, hogy ma van peteérésed! Legalábbis a nyálka a legjobb és legmegbízhatóbb jele! Úgyhogy én biztos nem hagynám ki a szexet, ha babát szeretnétek!!! Egyébként is, ha nem mondta a dokid, hogy elõtte no sex, akkor valószínûleg õt sem érdekli, hogy látszanak-e a spermák vagy sem. Szerintem, meg tudja különböztetni a petédtõl! :-) Úgyhogy csak nyugodtan bújjatok össze, ha tojásfehérjeszerû nyálkád van!
Nem teljesen értem a kérdést. Azért kell menned UH-ra, mert már 12 napja késik, vagy azért, hogy megnézzék van-e érett petesejted? Amúgy a PÉ egyik jele a méhnyák állagának megváltozása. UH elõtt tényleg nem éppen jó dolog védekezés nélkül szexelni, mert a sperma nem ürül ki addigra, és hát a doki észrevetehi. De ha ez téged nem zavar, akkor nyugodtan.
A kérdező hozzászólása: kõszi meg egy kicsit szurkál a hasam.de még nem korai a pé
A kérdező hozzászólása: csak azt hallodtam nem lehet szeszelni.de azért kõszi
rennie deflantine vagy espumisan
A kérdező hozzászólása: valami házilag hagyományos módszer ?
Aznap ne egyél gyümölcsöt. Nekem ez bejött.

Holnap kell mennem magzatvízvételre az I. sz. Nőgyógy. Klinikára! A védőnő azt mondta hogy először beszélgetés lesz utána esetleg uh. és csak utána döntik el hogy tényleg kell- e magzatvizet venni! Ez tényleg így van?

Legjobb válasz: Szerintem igen, nem rögtön szúrnak. Elõször beszélgetésbõl próbálják felmérni, mennyi a valószínûsége egy esetleges rendellenességnek, aztán megnézik ultrahanggal, hogy látnak-e bármi gyanút. Ha nem látnak, biztosan nem szúrnak feleslegesen, hiszen annak vetélési kockázata is van. De ha esetleg szúrni akarnának, nem muszáj belemenni, hanem több helyen csinálnak vérvételbõl tesztet, ami nagy valószínûséggel kimutatja, hogy van-e valami rendellenesség. Igaz, ez pénzbe kerül (25-30 ezer Ft.), de szerintem akkor célszerû csak alávetni magad a szúrásnak, ha ennek pozitív lenne az eredménye. Én megcsináltattam, mert több volt a magzatvizem, ami esetlegesen rendellenességre utalhat, a quartett-teszt eredménye negatív lett (80%-os pontosság kb.) így nem szúrattam meg magam. 4 hónapos egészséges kislányom van! :)

Szerintem igen, nem rögtön szúrnak. Elõször beszélgetésbõl próbálják felmérni, mennyi a valószínûsége egy esetleges rendellenességnek, aztán megnézik ultrahanggal, hogy látnak-e bármi gyanút. Ha nem látnak, biztosan nem szúrnak feleslegesen, hiszen annak vetélési kockázata is van. De ha esetleg szúrni akarnának, nem muszáj belemenni, hanem több helyen csinálnak vérvételbõl tesztet, ami nagy valószínûséggel kimutatja, hogy van-e valami rendellenesség. Igaz, ez pénzbe kerül (25-30 ezer Ft.), de szerintem akkor célszerû csak alávetni magad a szúrásnak, ha ennek pozitív lenne az eredménye. Én megcsináltattam, mert több volt a magzatvizem, ami esetlegesen rendellenességre utalhat, a quartett-teszt eredménye negatív lett (80%-os pontosság kb.) így nem szúrattam meg magam. 4 hónapos egészséges kislányom van! :)
Szia!Én is holnap megyek, de én már csak az eredményemért!!!!!! :) )) Ennek a menete az, hogy holnap beadod a paírjaidat, felveszik az adataidat és utánna megcsinálják az ultrahangot és azután találkozol a dokival, elmondja hogy mit lát, mit ajánl, kérdezhetsz és válaszol!nekem volt magzatvíz vizsgálatom is!Sajna!Rossz élmény!De legalább nem hívtak vissza!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A 2. kválaszolótól kérdezném, hogy fájt-e neki??????
Szia! Nem tudom, hogy az én válaszom kisegít-e. Nekem túlhordás miatt kell magzatvízvételre járnom 2 naponta. Nem fáj, csak kellemetlen. Legyenek az izmaid annyira lazák amennyire ilyen helyzetben tudsz erre koncentrálni, és akkor nem fog fájni. Ha viszont nem túlhordás miatt mész, akkor sajna nem tudom mi a helyzet. Sok sikert!
Szia, nem írtad hány hetes vagy, minket is mindenáron el akartak küldeni a sotén magzatvíz mintavételre. Ez a kórháznak marha jó üzlet mert majdnem 300e (!) forintot kapnak egy ilyen vizsgálat után! Nekünk elrontották a 18. heti genetikai UH-t mert a hölgyike végig telefonálta az egészet, marhára nem figyelt oda. Végül elmentünk egy 4D-s genetikai UH-ra és kiderült nem kell magzatvíz mintavétel. Tudom, hogy ez az egyetlen amibõl 100%-ban kiderül milyenek a kromoszómák, de nekem sajna az a tapasztalatom, hogy sokszor csak a pénz miatt csinálják. Azt tudom, hogy utána 1-2 napig feküdni, pihenni kell! Sok sikert és boldog babavárást!
Szia!A 2. válaszoló vagyok!Nem volt kellemes érzés!!!Volt aki futottt utána, de volt olyan is aki 1órát üldögélt még ott a padon!Köztük én is!én utána 3 napig fel sem tudtam kelni az ágyból, még ha akartm volna is!azóta se jobb a helyzet!Már szinte semmit nem tudok otthon csinálni, és nem azért, h "Sajnáltassam" magam!utána 1-2 hétig szúrt, feszült fent a méhem teteje, azt hittem szétrepedek!Ez az én történetem?de van aki azt mondja, h áááááá semmiség!Szerintem meg mégis valami!nagyon sokan nem vállalják!Én se akartam!!
ja!És EGÉSZSÉGES KISLÁNYOM LESZ!GYÖNYÖRÛ SZÉP!4 d-n megnéztük!

35 hetes terhes vagyok és ma megrázott a vasaló ahogy bütyköltem. Lehet baja a picinek vajon? Holnap kell mennem uh-ra, remélem nem lesz semmi gond! Bár mozog rendesen azóta is.

Legjobb válasz: Szerintem hívd fel az orvosodat.Az áramütés okozhat ritmuszavarokat,lehet nem ártana egy NST-t csinálni. De mindenképp dokival beszélj ezügyben,itt nem hiszem,hogy meg tud bárki válasza nyugtatni.

Szerintem hívd fel az orvosodat.Az áramütés okozhat ritmuszavarokat, lehet nem ártana egy NST-t csinálni. De mindenképp dokival beszélj ezügyben, itt nem hiszem, hogy meg tud bárki válasza nyugtatni.
holnap az uh-s dokinak említsd meg az esetet. õ megmondja, hogy mi a következõ lépés. õ úgyis néz majd szívhangot.

Ha az orvosomnál nincs UH, akkor még a vizsgálat után átküld UH-ra, vagy időpontot kell kérnem? És ha időpontot kell kérni, akkor kb. milyen hamar kapok, ha holnap megyek?

7+3 hetes vagyok. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Ez orvosfüggõ. Az én orvosomnak van a rendelõjében uh, de mivel nem látott vele szívhangot, ezért másnap be kellett mennem a kórházba egy megbeszélt idõpontban, és akkor soron kívül megnézett a kórházi géppel.

Ez orvosfüggõ. Az én orvosomnak van a rendelõjében uh, de mivel nem látott vele szívhangot, ezért másnap be kellett mennem a kórházba egy megbeszélt idõpontban, és akkor soron kívül megnézett a kórházi géppel.
õ a maszek dokid? Mert nem nagyon értem miért választ valaki olyan maszekot akinek nincs UH gépe... vagy rosszabb mint a kórházi... :/
Én is így járok magánrendelésre, nincs uh. Õ ad beutalót a kórházba, megbeszélünk egy idõpontot, amikor ott vagyok, felhívom, és soron kívül fogad. Nekem eddig nem volt ezzel gondom, leszámítva azt, hogy duplán kell Pestre mennem vidékrõl.
Még annyi, hogy a kórházban nem kell idõpontot kérnem, de be kell jelentkeznem a betegfelvételen. Utolsó vagyok.
A kérdező hozzászólása: Úgy látom, nem volt egyértelmû a kérdésem... :S :) Bocsánat! De köszönöm a válaszokat! Nem a magán orvosom, sajnos arra nincs pénzünk, kórházi rendelésre megyek a MÁV-ba. Csak az õ szobájában nincs UH, ezért érdekelne, hogy ilyenkor hogy csinálják? Ott helyben átküld UH-ra, vagy másnap kell visszamenjek, vagy idõpontot kell kérni, ami jó, ha 1 hét múlvára van...? Egyébként, ha jónak találom az orvost (most megyek hozzá elõször), majd felkérem a szülésre, de azt hiszem, erre még azért van idõm. :)
Ja, értem. Lehet, hogy már túl vagy rajta. :) Én csak elmennék az orvoshoz, ott úgyis kiderül minden.

Debreceni kimamák, az Sztk ban az ultrahangra be kell jelentkezni? Csak annyi van a papiromon, hogy 10 nap múlva kontroll, holnap mennék a 12 hetes genetikai, uhra, elég ha csak ott beadom a papirt?

Legjobb válasz: Szia! Gondolom az OTI-ra gondolsz (én csak így ismerem :) ) Én egyszer voltam uh-on, a 32 hetest csináltattam ott, de mikor a doki küldött kérdezte, hogy oda megyek-e vagy a Klinikára és úgy adta a beutalót, úgyhogy ebbõl gondolom, hogy külön beutaló kell. Bejelentkezni nem kell, csak oda mész és amikor valaki kijön akkor beadod a papírt és szólítani fognak!!! A "10 nap múlva kontroll" nem tudom mit jelenthet!!! De ha bizonytalan vagy inkább hívd fel a védõnõt vagy a dokidat, ha van!

Szia! Gondolom az OTI-ra gondolsz (én csak így ismerem :) ) Én egyszer voltam uh-on, a 32 hetest csináltattam ott, de mikor a doki küldött kérdezte, hogy oda megyek-e vagy a Klinikára és úgy adta a beutalót, úgyhogy ebbõl gondolom, hogy külön beutaló kell. Bejelentkezni nem kell, csak oda mész és amikor valaki kijön akkor beadod a papírt és szólítani fognak!!! A "10 nap múlva kontroll" nem tudom mit jelenthet!!! De ha bizonytalan vagy inkább hívd fel a védõnõt vagy a dokidat, ha van!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, az orvosom a múlt héten küldött a 12 hetes uhra, de elszámolta 1 héttel, és emiatt irták rá, hogy 10 nap múlva menjek vissza, addig is fejlõdik még a Picikém:-)Na mindegy, majd holnap odamegyek reggel, aztán majd meglátom mi lesz, csak nem küldenek el:-)
Szia, ha még jársz erre: Leírnád pontosan, hogy volt? Kell-e idõpontot kérni, mikor van rendelés, jöhet-e a párom - ezek érdekelnének. Nagyon szépen köszönöm elõre is a válaszod!
A kérdező hozzászólása: Szia!Nem tudom , lehet késõn irok, de közben megszületett a kislányom:-))Az sztkban csak a beutaló kell, odamész és fogadnak egybõl majd.Mehet egy kisérõ is, nagyon kedvesek ott:-)

Holnap töltöm a 36. hetet és mennem kell nstre. Ilyenkor már szoktak még uh. -ot csinálni? Esetleg lehet kérni hogy csináljanak?

Megfordult a fejemben hogy ilyenkor már nem nézik a baba méreteit és súlyát?

Legjobb válasz: Nálunk a 38. hétben csinálnak egy uh-t, gondolom minden kórházban más szokások vannak, kérdezz rá a dokidnál bátran!

Nálunk a 38. hétben csinálnak egy uh-t, gondolom minden kórházban más szokások vannak, kérdezz rá a dokidnál bátran!
A kérdező hozzászólása: Az én orvosom az sztk-ban fogja csinálni.Vagy ennek gondolom nem nagy jelentõsége van.Holnap meg is kérdezem a dokimat és köszönöm hogy válaszoltál!
Szia! Az én dokim minden NST után megnézi ultrahanggal, hogy minden rendben van-e, ha nem is méregeti minden alkaloommal, de a szívét a méhlepényt és a köldökzsinór helyzetét megnézi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!