Találatok a következő kifejezésre: Holnap kell de (200 db)

Valaki segitene? :s fontos, holnapra kell de nem ertem

1. Egy ketted mol metan reakciojakor milyn tomegu viz keletkezik? 2. 0,2 g metan egesehez milyen tomegu oxigengaz szukseges, es ez az O hany db molekulat, atomot tartalmaz? 3. 1 kg metan egesekor mekkora energia szabadul fel? Koszonom szepen elore is!

Legjobb válasz: 1. Ilyen feladatoknál, hol reakció van, mindig felírjuk az egyenletet: CH4 + 2 O2 -> CO2 + 2 H20 A metán elé nem kell együtthatót írni, vagyis oda egy 1-est kell képzelni. Vagyis 1 mol metánból lesz 2 mol víz. Vagyis 2/1=2-szer annyi víz keletkezik, mint amennyi metánt égetünk el. Ha 1/2-ed mól metánt égetünk, akkor 2*1/2=1 vagyis pont 1 mol víz keletkezik. Ennek tömegét pedig úgy kell kiszámolni, hogy megszorozzuk a víz moláris tömegével, ami a periódusos rendszerbõl tudható hogy az oxigéné 16, a hidrogéné 1, de abból kettõ van benne, tehát M(H20)=2*1+16=18 g/mol. És akkor tömeg(m)=anyagmennyiség(mol)*moláris tömeg(M) vagyis m=1mol*18g/mol=18g.

1. Ilyen feladatoknál, hol reakció van, mindig felírjuk az egyenletet: CH4 + 2 O2 -> CO2 + 2 H20 A metán elé nem kell együtthatót írni, vagyis oda egy 1-est kell képzelni. Vagyis 1 mol metánból lesz 2 mol víz. Vagyis 2/1=2-szer annyi víz keletkezik, mint amennyi metánt égetünk el. Ha 1/2-ed mól metánt égetünk, akkor 2*1/2=1 vagyis pont 1 mol víz keletkezik. Ennek tömegét pedig úgy kell kiszámolni, hogy megszorozzuk a víz moláris tömegével, ami a periódusos rendszerbõl tudható hogy az oxigéné 16, a hidrogéné 1, de abból kettõ van benne, tehát M(H20)=2*1+16=18 g/mol. És akkor tömeg(m)=anyagmennyiség(mol)*moláris tömeg(M) vagyis m=1mol*18g/mol=18g.
2. Megint az egyenletbõl indulunk ki, és elõször -mivel az egyenlet együtthatói molokra vonatkoznak- anyagmennyiségekben számolunk: CH4 + 2 O2 -> CO2 + 2 H2O Itt megint ugyanazt tudjuk megállapítani, mint az elõbb, hogy 1 mol metán elégetéséhez 2 mol, vagyis 2/1=2-szer annyi oxigén kell. De itt a metánnak a tömege van megadva, úgyhogy ezt elõször vissza kell számolni anyagmennyiségre (ezt a metán periódusos rendszerbõl számolt moláris tömegével tudjuk megtenni): MCH4=12+4*1=16g/mol vagyis n=m/M=0, 2g/16g/mol=0, 0125mol. Ennek a kétszeresére van tehát szükség oxigénbõl, vagyis az oxigén anyagmennyisége az 2*0, 0125mol=0, 025mol. Ezt most tömegre megintcsak moláris tömeggel tudjuk visszaalakítani, mégpedig az O2 molekula moláris tömege az 2*16=32 (periódusos rendszerbõl ugye ez is) vagyis a tömeg: m=n*M=0, 025mol*32g/mol=0, 8g. Ennek a részecskeszáma pedig megint csak az anyagmennyiségbõl számítható ki, mégpedig nem kell mást csinálni, csak megszorozni az Avogadro-számmal, vagyis a 6*10^23 1/mol-lal, vagyis: N=n*Na=0, 025mol*6*10^23 1/mol=0, 15*10^23=1, 5*10^22. Ennyi darab oxigén molekulát tartalmaz ennyi oxigén, és mivel ezek kétatomos molekulák, ezért atomból pont 2-szer ennyit tartalmaz, vagyis 3*10^22 db-ot.
3. Ezt meg az égéshõbõl kell kiszámolni, amit a négyjegyû függvénytáblázatban találsz. Metán esetében ez -891 KJ/mol-t jelent, vagyis 1 mol metán elégetésekor 891 KJ energia szabadul fel. Az elõjel azért negatív, mert az égéstermékek (szén-dioxid és víz) energiája ennyivel kevesebb tehát, mint a metáné, vagyis az anyag energiája csökken (és persze a környezeté meg nõ, mert felhevíti az égés, ez az exoterm folyamat). Most már csak ki kell számolni, hogy 1 kg metán hány mol. 1 kg=1000 g és n=m/M vagyis n=1000g/16g/mol=62, 5mol. Vagyis az elégetéskor felszabaduló összes energia: 62, 5 mol*891 kJ/mol=55 687, 5 kJ ami 55, 6875 MJ (megaJoule)

Megmondanátok nekem a válaszokat? Holnapra kell de sehol nem találom a válaszokat

1, valamely állam polgárainak idegen területen létesített települései amelyek az anyaországtól függésben állnak. 2, ebben a városban fogadták el a Függetlenségi nyilatkozatot 4, a háborút lezáró békekötés helyszíne 5, a végrehajtó hatalom birtokosa az USA-ban 6, az észak-amerikai gyarmatok célja az Anglia elleni háborúban 7, az angol parlament erre az árucikkre megtartotta a behozatali vámot 8, egy terület vagy ország lezárása a külvilágtól 9, a törvényhozó hatalmat birtokló szerv az USA-ban

Legjobb válasz: próbáltam de ezer más házim is van ha nem tod a választ akk kösz az eddigi akármit!! ;)

A kérdező hozzászólása: próbáltam de ezer más házim is van ha nem tod a választ akk kösz az eddigi akármit!! ;)
Az angol parlament erre az árucikkre megtartotta a behozatali vámot-> tea
Valamely állam polgárainak idegen területen létesített települései amelyek az anyaországtól függésben állnak -> gyarmat
A békekötés (háborút lezáró) helyszíne: Versailles.- 1783-ban -
Ahol elfogadták a "Függetlenségi Nyilatkozatot"- Philadelphia-
1.Gyarmat 2.Philadelphia 4.Versailles 5.Elnök 6.nemtudom 7.tea 8.Blokád 9.nemtudom
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek!!!

Lefordítaná vki németre (holnapra kell de nem tudok boldogulni. Help! )?

Oscar nagyon félt az estét?l. Bizonytalanul indult el a karneválra. Amikor odaért felismerte a lányt, tudta hogy ? macskaálarcban van. Amikor összeszedte minden bátorságát, odament hozzá, hogy megszólítsa. De akkor észrevette, hogy egy másik férfival van. Így nagyon elszomorodott. Ezért elment egy kocsmába és ott búslakodott tovább.

Legjobb válasz: webforditas.hu

webforditas.hu
A kérdező hozzászólása: ezt komolyan te láttad hogy fordít??
A kérdező hozzászólása: Jah és még ezt is lécci vki Én a születésnapomat március tizenötödikén ünnepelem. Nem szoktunk bulit rendezni. Legutóbbi születésnapomon welnesshétvégére mentünk anyukámmal és apukámmal. Nagyon tetszett. Remélem lesz ilyenbe még részem.

Múlthéten voltam Uh-on, ahol megállapítotték, hogy az 5. hétben vagyok, de szívműködés még nem volt, ami miatt nagyon szomorú voltam. Ma van/volt pici barnázásom, holnap kell mennem dokihoz. Kell aggódnnom?

Legjobb válasz: én nem várnék holnapig, most azonnal bemennék a kórházba, hátha szükség van a terhesség gyógyszeres támogatására. Ez lehet, hogy holnap már késõ lenne. Volt már itt nem is olyan rég egy kismama, aki nem ment el a dokihoz, mert a doki azt mondta, hogy nem gond, ha vérzik, aztán amikor a végén elment, már csak a vetélés tényét tudták megállapítani. Inkább menj feleslegesen, mint ne menj, amikor a babádnak szüksége lenne segítségre. Ne várj holnapig!

én nem várnék holnapig, most azonnal bemennék a kórházba, hátha szükség van a terhesség gyógyszeres támogatására. Ez lehet, hogy holnap már késõ lenne. Volt már itt nem is olyan rég egy kismama, aki nem ment el a dokihoz, mert a doki azt mondta, hogy nem gond, ha vérzik, aztán amikor a végén elment, már csak a vetélés tényét tudták megállapítani. Inkább menj feleslegesen, mint ne menj, amikor a babádnak szüksége lenne segítségre. Ne várj holnapig!
A kérdező hozzászólása: Szedek gyógyszereket.Duphaston+utrogestan+clexane+terhesvitamin.
Én 6+3 hetesen mentem dokihoz, tehát az már 7. hét, akkor volt szívhang. Utro-tól, duphitól nem kellene barnáznod. Te is lombikos vagy?
Én egészen a 8 hétig barnáztam.Nem lett semmi gond
A kérdező hozzászólása: Nem, spontán terhesség. Vki valami jótanács?

15 részes határozós mondatot kéne írni írtok? De ha lehet gyorsan mert holnapra kell!

Legjobb válasz: Ma adták fel ezt a leckét, hogy sürgõsen kell holnapra? Mi az, hogy 15 részes határozós mondat?

Ma adták fel ezt a leckét, hogy sürgõsen kell holnapra? Mi az, hogy 15 részes határozós mondat?

Normális, hogy másfél hete fáj a hasam, puffadt vagyok és még csak holnap kell megjönnie? A melleim pedig most egyáltalán nem fájnak. Megjön érzés van még erősen, de az mindig.

Legjobb válasz: Bármi lehet az oka. akár terhesség is. nekem nagyon fájtak a melleim, amikor terhes lettem, de változó. Holnap tesztelj.

Bármi lehet az oka. akár terhesség is. nekem nagyon fájtak a melleim, amikor terhes lettem, de változó. Holnap tesztelj.
Kíváncsi vagyok, én is így vagyok, és eléggé el vagyok kenõdve, hogy fáj a hasam.
Ez még bármi lehet..baba vagy mensi, vagy ciklusbeli váltoizás.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. Szerintem ez nem baba, csak nem értem, hogy miért fáj a hasam olyan régóta? Van erre magyarázat? Van itt orvostanhallgató?
Szerintem abból mensi lesz...

Németből levelet kell írnom de semmi ötletem . Holnapra kell megcsinálnom? !

az a feladat hogy egy 200 szavas levelet írjak abban a témában hogy miért nem akarom hogy a házunk mellé épüljön egy nagy bevásárló központ .. és mindezt több lakó nevében .. pl olyanokról kell írni hogy mitől félnek a lakók ha megépül a bevásárló központ meg hogy tudjuk ezt a helyzetet megoldani mi lenne a legjobb megoldás ... és hogy miért így gondolja a többség..

Legjobb válasz: Szívesen szoktam segíteni ilyen kérdéseknél, de azért azt remélem Te is belátod, hogy baromi bosszantó, hogy meg sem erõlteted magad egy kicsit sem és megcsináltatod itt másokkal a házidat.. A megírásában szívesen segítek, javítom, ha kell, de egy kicsit gondolkozz, miért rossz az az embereknek, ha a kis otthonuk mellé egy hatalmas bev. központ épül, elõnyök, hátrányok.. Nem kell ehhez "érteni", csak józan parasztival gondolkozni, ha van a közeletekben nagy bev. kp, annak miért örülsz? Vagy miért nem örülsz annak, ha messze van?

Szívesen szoktam segíteni ilyen kérdéseknél, de azért azt remélem Te is belátod, hogy baromi bosszantó, hogy meg sem erõlteted magad egy kicsit sem és megcsináltatod itt másokkal a házidat.. A megírásában szívesen segítek, javítom, ha kell, de egy kicsit gondolkozz, miért rossz az az embereknek, ha a kis otthonuk mellé egy hatalmas bev. központ épül, elõnyök, hátrányok.. Nem kell ehhez "érteni", csak józan parasztival gondolkozni, ha van a közeletekben nagy bev. kp, annak miért örülsz? Vagy miért nem örülsz annak, ha messze van?
A kérdező hozzászólása: egész délután gondolkodtam rajta de nem jutott semmi eszembe amit írtam az kb 50 szó körül van .. de azért köszönöm!
Azért nem szeretnétek (a bevásárlóközpontot) mert pl. nagy volna a zaj (kocsik mennének állandóan)
egész délután gondolkodtam rajta de nem jutott semmi eszembe amit írtam az kb 50 szó körül van ------ Leírnád ide azt az 50 szót? Bizti, hogy ki tudom neked egészíteni 200-ra...:) )
Holnap kiderül.
Akkor baj van, mert még mindig fáj neki a pisilés. Vizeletvizsgálatot csináltass mindenképp!
A kérdező hozzászólása: Most nem tudom, hogy vissza esett-e a cicám vagy sem..de megint jár WC-re és pedig már speciális tápot kap amitõl nem alakulhatna ki megint húgycsõfertõzés. Nem vérzik neki de jár az almába....most már kezd a hócipõm tele lenni, hogy 2 hetenként kell vinni orvoshoz és nem olcsó mulatság... :/
A kérdező hozzászólása: Ja meg nyalogatja a nemiszervét.
Akkor még nem gyógyult meg szegényke.
Csináltak vizelet vizsgálatot?? Nem akarlak ijesztgetni, de minden tünet a húgykõre utal... Az én cicámnak is ez van, és egy az egyben ezeket a tüneteket produkálta.
A kérdező hozzászólása: az orvos megnézte majd bedugott neki egy hõmérõt akkor az ijedségtõ bepisilt amit feltisztított vattával és látta, hogy véres. Azt mondta nincs elzáródva a húgycsöve és kapott injekciót meg gyógyszert (mi is adtuk neki vagy 5 napig napi 2x)... 1 hétig semmi baja nem volt..tegnap meg megint elkezdte :c
A kérdező hozzászólása: De csak jövõhét után tudjuk elvinni állatorvoshoz mert nincs pénzünk elvinni, mert nagyon drága :c remélem addig kibírja :/
A kérdező hozzászólása: Anyummal ma beszéltük..hogy szerintünk felfázott a cica megint..mert kiszoktuk engedi a tetõre mert mindig ki akar menni..és nem olyan jó vastag a bundája. :c
Egy cica nem fázik fel, fõleg ilyen idõben nem. Õ nem úgy mûködik mint egy ember. Mindenképp csináljanak neki egy vizeletvizsgálatot, mert ha mégiscsak húgykõ, akkor nagy baj lehet belõle. Az én cicámat konkrétan meg kellett mûteni miatta. Hetekig tartott a gyógyulás, nagyon megszenvedte, és egy vagyonba került. Elzáródhat a húgyvezetéke, amibe 1-2 napon belül bele is halhat, ha nincs kezelve. Remélem nincs igazam, de jobb félni mint megijedni.
Gyógytápot javasolt a doki?
A kérdező hozzászólása: ja és synulox gyógyszert írt fel a doki neki. :)
A kérdező hozzászólása: ma lett vége a gyógyszer beadásnak és a macskám még mindig jár az almába meg nyávog...de már nem vérzik neki ott. Nem értem mi lehet
Az enyémnek is ez van. Nagy valószínûséggel húgyköves. Ha megkapja a szükséges kezeléseket rendben lesz, de ezzel már egész életében foglalkozni kell.
Húgyköves szerintem is. Nem tudnátok már ma elvinni orvoshoz? Ez elég fájdalmas is, fõleg ha már vérzik.
Ja, most nézem, ezt tegnap írtad. Jobbulást a cicának!
A kérdező hozzászólása: Ma elvittük dokihoz és kapott szurit meg gyógyszert. Kiváltottunk neki egy gyógyszert amit 5 napig kell szednie naponta 2x. Húgycsõ fertõzése van szegénykémnek mert az ivartalanított cicáknál ez sûrûbben megesik. Büszke vagyok a cicumra mert meg se mukkant a vizsgálat alatt és a szurit is jól tûrte :)
Ha csak húgycsõ fertõzés akkor mázlid van. :) Mindenesetre ha máskor is kiújulna mindenképpen kérj egy vizeletvizsgálatot. Nekem is ez volt a lánycicámnál, fél évig hordtam orvoshoz, mert folyton visszaesett. Aztán elvittem máshova ahol csináltak vizeletvizsgálatot, és kiderült hogy húgykõ. Azóta jól van. :) És én annyira szerencsétlen vagyok, hogy a másik cicám is húgyköves. Vele nem volt ilyen szerencsém, mert õ fiú, nekik sokkal szûkebb a húgycsövük, õt mûteni is kellett.
A kérdező hozzászólása: Most már csak a gyógyszer beadást kell valahogy megcsinálnunk.. :D Mutatta, hogy kell az orvos de én valahogy félek h megfullad v ilyesmi :s
Nekem egy 8 kilós vérmacskám van. Még a doki is csak védõkesztyûben mer hozzányúlni. Hát nem egyszerû neki gyógyszert beadni az biztos. Én úgy szoktam hogy hanyatfektetem, a lábaim közé veszem, ráülök (persze nem a teljes testsúlyommal), lenyomom a gyógyszert a szájában ameddig csak tudom, majd összeszorítom a száját, hogy ne tudja kiköpni. Egyszer két hétig kellett gyógyszerezni. Elõször még egész könnyû volt, de idõvel egyre nehezebb lett, mert mindenféle cseleket talált ki. Pl felpöndörítette a nyelvét, meg ilyenek. de végül mindig sikerült valahogy, bár mindig nagy küzdelem volt. Egy a lényeg, nem szabad sajnálni. Elég brutálisan hangozhat ahogy leírtam, de õ tényleg az átlagosnál jóval nagyobb és jóval erõsebb macska.
Nem szeretnek kemény dolgokat egyben lenyelni, meg akarják rágni, viszont ha nem stimmel az íze, akkor kiköpik. Nálam az vált be, hogy kombinált fogóval óvatosan porrá törtem a tablettát és egy kettéhajtogatott papírcetlibe szórtam. A macskát fel kell ültetni az embernek kényelmes mellmagasságba és hátulról két ujjal átfogni a fejét. Hüvelyk és középsõ ujj a szája sarkainál a bõrt egy kissé erõsebben benyomva a fogak közé. Ettõl ösztönösen szép nagyra eltátja a száját a cicus. Szoktam nekik nyugtatólag mondani, hogy "No mondd szépen: Á!" :) Mivel a fejét a tenyeredtõl hátrafele nem tudja kivonni, a macsek teljesen mozgáképtelen. Harapni nem tud, mert saját húsába nem akar és nem fog megkarmolni sem, mivel a szemét is kiárnyékolja a kezed. Eközben bal kézzel a vályú alakra hajtott papírról a gyógyszert szépen a szájába tolod. A keletkezõ szájnyitási reflex miatt képtelen lesz a nyelvét felemelni, vagyis a port a nyelvre rá tudod önteni. Ezután fontos, hogy mit teszel! Egyik lehetõség, hogy fogsz egy vékony vízsugarat kibocsátó viráglocsolót és a szájpadlásra célozva egy kisebb spriccel kiváltod a nyelési ingert. Ezután fejét elereszted és simogatással rögtön megnyutatod. Símán le szokta nyelni, semmi se megy mellé! A másik lehetõség, hogy szárazon nyeleted le vele, de et kevésbé szokta szeretni. Ilyenkor ahogy elereszted a szájsarkot, azonnal össze kell szorítani a pofáját és fél perc, egy perc után lenyeli. De vigyázni kell, mert néha kamuzik és ahogy elereszted, a por egy részét kiköpi... :) Nekem a vizes technika vált be egy pumpás viráglocsoló formájában. A harmadik nap után a macsek annyira tudta a dolgát, hogy gyógyszerezési idõben a locsoló körül somfordálva és nyervogva kérte az adagját. Amíg egész tablettákkal próbáltam ökörködni, addig ilyen nem volt. :) ))
A kérdező hozzászólása: Voltunk orvosnál...és sajnos nem volt elég a múltkori kúra és vissza fertõzõdött a maradik kis bacikkal és most már erõsebb gyógyszert kell neki adni 2 hétig :) Köszönöm a válaszokat!

Tételekez kell holnapra kidolgoznom, de azt pontosan hogy kell? papira leirod a nagyobb témákat külön vagy hogy?

Németb?l és megvannak adva a témák hogy miböl lesz, és tételeket kell abból kidolgoznom

Legjobb válasz: Gondolom érettségi tételeket kell kidolgozni. :) Gyakorlatilag írnod kell egy-egy fogalmazást az adott témában. Figyelj rá, hogy legyen egy logikus felépítése az egésznek. Szóval pl. az Ich und meine Familie tételnél elõször írj magadról. Ezt is meg lehet bontani, elõször írj általánosságban, hány éves vagy, hol laksz, milyen iskolába jársz, aztán térj át az egyéni dogokra, miket szeretsz csinálni, mi fontos neked, mi szeretnél lenni stb. Aztán továbblépsz a családhoz, egyenként bemutatod õket ugyanazon az elven, mint saját magad. Tehát írsz anyukádról általánosságban, majd az egyéni dolgokat, miért szereted, miket szeret csinálni stb. Ugyanígy a többiekkel is. Tehát egy fogalmazást kell írnod, de a logikus felépítésre és arra, hogy minden benne legyen, ami kell, figyelj oda.

Gondolom érettségi tételeket kell kidolgozni. :) Gyakorlatilag írnod kell egy-egy fogalmazást az adott témában. Figyelj rá, hogy legyen egy logikus felépítése az egésznek. Szóval pl. az Ich und meine Familie tételnél elõször írj magadról. Ezt is meg lehet bontani, elõször írj általánosságban, hány éves vagy, hol laksz, milyen iskolába jársz, aztán térj át az egyéni dogokra, miket szeretsz csinálni, mi fontos neked, mi szeretnél lenni stb. Aztán továbblépsz a családhoz, egyenként bemutatod õket ugyanazon az elven, mint saját magad. Tehát írsz anyukádról általánosságban, majd az egyéni dolgokat, miért szereted, miket szeret csinálni stb. Ugyanígy a többiekkel is. Tehát egy fogalmazást kell írnod, de a logikus felépítésre és arra, hogy minden benne legyen, ami kell, figyelj oda.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!