Találatok a következő kifejezésre: Hollandiába lehet nélkül (6 db)

Adhatok nem tejérzékeny babának tejérzékeny tápszert? Humana sl. hollandiában lehet h. as terméket recept nélkül?

Anyatejet hordunk,de az ünnepekre külföldre utazunk s ott nem tudom biztosítani.Tápszert kapott de beba h.a startot. Nem tejérzékeny a babám,de kint ilyt tudok szerezni.

Legjobb válasz: Persze, adhatsz nyugodtan, semmi baja nem lesz.

Persze, adhatsz nyugodtan, semmi baja nem lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszi:)
Adhatsz, de én itt élek, a tejérzékenységre való tápszer qrva drága, 22 eurotól felfelé van. Bár gondolom, ismerõsöd "szerzi" akkor.

Hollandiába lehet útlevél nélkül repülni?

Legjobb válasz: igen, de érvényesz személyidnek kell lennie. ez nem a határ miatt van hanem a te személyazonoságodat vizsgálják vele, ugyan úgy mint ha otthon megállít a rendör köteles vagy egy hivatalos doksit bemutatni.

igen, de érvényesz személyidnek kell lennie. ez nem a határ miatt van hanem a te személyazonoságodat vizsgálják vele, ugyan úgy mint ha otthon megállít a rendör köteles vagy egy hivatalos doksit bemutatni.
A fényképes igazolvány (jogosítvány, útlevél vagy személyi igazolvány) azért szükséges, mert csak annak birtokában lesz lehetõséged a repülõgépre csomagot feladni. Illetve ezzel ellenõrzik azt is, hogy te vagy-e a jogosult a repülésre. (A te nevedre szól a repülõjegy.)
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor nem szükséges útlevél, a személyi is elég? Huhh. Remélem így van, mert 10 nap múlva repülök, és nincs már idõm útlevelet csináltatni. Nem szeretnék a reptéren felsülni...:) Köszönöm szépen a segítséget!
Bár már lehet h nem aktuális a kérdés, én egy éve vagyok Hollandiában. Utlevél csak a munkavállaláshoz kell, szal ha valaki dolgozni akar itt annak kell az utlevél. Alapesteben jo a személyi is.
Eleg a szemelyi (jogsi nem), viszont a szmelyinek ujnak kell lenni!! Csak az felel meg az unios kovetelmenyeknek.

Hollandiában is lehet vásárolni engedély nélkül királypitont?

És kb mennyibe kerül egy baby ?

Legjobb válasz: Szia, királypitonhoz (nem másra gondoltál?) nem kell engedély Magyarországon, felesleges Hollandiáig menni érte, ha csak nem valami jó kis színváltozatot keresel, de azok meg több ezer euróba kerülnek:)

Szia, királypitonhoz (nem másra gondoltál?) nem kell engedély Magyarországon, felesleges Hollandiáig menni érte, ha csak nem valami jó kis színváltozatot keresel, de azok meg több ezer euróba kerülnek:)


Busszal átszállás nélkül el lehet jutni Hollandiába? (maastrichtba)

Legjobb válasz: Hogy Maastricht-ba el lehet-e azt nem tudom, de Amszterdamba Gyõrbõl is lehet közvetlen járattal...

Hogy Maastricht-ba el lehet-e azt nem tudom, de Amszterdamba Gyõrbõl is lehet közvetlen járattal...
Orangeways visz nagy városokban közvetelnül Amsterdam és Rotterda azthiszem. On pedig pár euróért vonattal vagy busszal elmehetsz ahova szeretnél konkrétan
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Lehet Hollandiában csak magyar személyiigazolvánnyal, útlevél nélkül munkátvállalni?

Ha kell, akkor meg lehet csináltatni Hollandiában is?

Legjobb válasz: Tudtommal lehet, ismerõsöm kint dolgozott vagy 2 évet.

Tudtommal lehet, ismerõsöm kint dolgozott vagy 2 évet.
Igen, mi is így vagyunk itt. Viszont a munkavállaláshoz a kártyaalapú személyi igazolvány mellé még kérik a BSN számot, de van, amikor a munkaközvetítõ ezt is elintézi neked.
munkához kell egy sofinumer szám egy lakcim és egy bankszámla. ezt Amsterdamban egy hét alatt meg lehet csináltatni. persze lakcimet ismerõs által lehet.

Hollandiában holland nyelvtudás nélkül lehet munkát találni?

Angol felső és német közép nyelvvizsgám van. Az angolt napi szinten használom, a német mér eléggé megkopott, mivel 10 éve vizsgáztam belőle, és azóta nem nagyon használtam. Van valakinek tapasztalata?

Legjobb válasz: Jól mondja az elsõ, ha informatikai területen akarsz elhelyezkedni akkor talán elég, de még ott is elvárják, hogy tanfolyamra járj, hogy megtanulj hollandul.

Jól mondja az elsõ, ha informatikai területen akarsz elhelyezkedni akkor talán elég, de még ott is elvárják, hogy tanfolyamra járj, hogy megtanulj hollandul.
Barátom dolgozott kint és elég volt az angol mert szinte minden holland perfektül beszél angolul! De persze ez függ az állástól mert pl vendéglátósnál kell tudni hollandul. Alap munkák jó részénél szerintem kérni fognak valami alap holland tudást.
"Teljesen midnegy milyen munkaköröd van, adott ország anyanyelve alapvetõ. És ennyi a válasz." Ez nagyon nem így van! Különben nem dolgozna nálunk sok ezer külföldi akik angolul beszélnek és nem dolgozna sok ezer magyar külföldön angol nyelvtudással! Nekem 15-20 ismerõsöm dolgozott a világ különbözõ pontján és szinte mindegyiknek csak az angolt kellett tudniuk! A helyi nyelv ismerete csak az olyan munkákhoz szükséges mint a vendéglátás vagy pizzafutás stb. De csak gondoljatok bele hogy nálunk az AUDI vagy Mercedes gyárban minden német szakember most ezerrel tanulja a magyart... Jah... :) ))
Én is voltam kint, és mindenhol az volt kb az elsõ kérdés hogy beszélek-e hollandul. (Vendéglátás)
Teljesen midnegy milyen munkaköröd van, adott ország anyanyelve alapvetõ. És ennyi a válasz.
ha mérnök vagy vagy programozó matematikus vagy egyetemi tanár akkor igen. Ha felszolgálni szeretnél, akkor nem.
"Teljesen midnegy milyen munkaköröd van, adott ország anyanyelve alapvetõ." Az esetek túlnyomó többségében igaz, de nem mindig. Informatikai, kut-fejl., mérnöki, természettudományi vagy hasonló speciális szaktudást igénylõ területeken, vagy a szakmunkák közül a hiányszakmákban elnézik a nyelvtudás hiányát. Persze ez nem azt jelenti, hogy magyarul elboldogul ott az illetõ, az angol mindenképp kell, de amint látom, az megvan. Aztán utána elvárás lesz, hogy elkezd a nyelvüket tanulni, de a kezdéshez nem feltétlenül kell.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!