Találatok a következő kifejezésre: Hol vehetném Mario Puzo: Omertá (1 db)

Hol vehetném meg Mario Puzo: Omertá című könyvét magyarul?

Legjobb válasz: Sajnos ez a könyv már szinte mindenhol elfogyott, csak ha újból kiadják, esetleg antikváriumban. antikvarium.hu-n elõjegyezhetõ...

Sajnos ez a könyv már szinte mindenhol elfogyott, csak ha újból kiadják, esetleg antikváriumban. antikvarium.hu-n elõjegyezhetõ...
A kérdező hozzászólása: Igen, azóta rengeteget jártam utána, de már antikváriumokban sincsen. Olyan régen adták ki, 2003-ban. Pedig valakinek szánnám, és olyan jó ajándék lett volna. Sajnálom, hogy nem készítenek belõle újabb kiadásokat.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Éhezők Viadala Ranjongók figyeljetek! Ti megnézitek a premiert? Egyéb lent!

Ti ismeritek a könyvet? Én igen és a 2. részének majd megyek a premierjére :) ti is jöttök? És szeretném Tudni hogy a premier hol lesz és hogy nov. 21-én vagy 22-én?

5

A magyar állam miért nem kötelezi az önálló önkormányzattal rendelkező településeket arra, hogy írassanak a településükről egy könyvet?

Hasznos lenne a gazdaságra nézve. Én például kapásból 5-6 ilyen könyvet megvennék 1-1 környező településről. Nem beszélve még arról is, hogy az a sok történész, régész és bölcsész végzettségű diplomás kapna a saját szakmáján belül valamennyi munkát (legalább egy időre nem a McDonald's-ban kötnek ki az adófizetők pénzén megszerzett diplomájukkal).
A magyar állam miért nem kötelezi az önálló önkormányzattal rendelkező településeket arra, hogy írassanak a településükről egy-egy könyvet? Adhatnának hozzá pénzbeli támogatást is az önkormányzatnak, ha hátrányos helyzetű a település (abból a sok ajánlott levélből, amit folyton küldözgetnek biztos lenne elegendő pénz rá).

5

Torrente del bosque kínzások és kivégzések története. -hez hasonló könyveket tudnátok mondani?

1

Aki szokott sztorikat írni honnan vesz ihletet ha kimerült és nincs több ötlete?

Elég sokszor van ilyen problémám, és hiába mondják, hogy majd a természet megihlet, próbáltam, nekem nem jött tőle meg semmilyen ötletem. Valami tipp? Amúgy egész jókat írok ha belejövök, de eddig egyetlen történetem sem fejeztem be normálisan mert kevés volt benne a történés.

3

A fösvény hány oldalas?

4

Legolas szerepel még más Tolkien könyvben A gyűrűk urán kívül?

Én is próbáltam utánanézni, és találtam is valami olyasmit, hogy Az elveszett mesék könyvében szerepel, de nem az a Legolas, akit a gyűrűk urában megismerhettünk, hanem valami elődje (???) szóval segítsetek, mert elvesztem :P

5

Hogy tetszenek a Szürke ötven árnyalatára kiválasztott szereplők?

http://www.mtv.co.hu/news/megvannak-a-szurke-otven-arnyalata..

Charlie Hunnam és Dakota Johnson

2

Stephen King - Callai Farkasok honnan beszerezhető? (lent)

Idióták és azok, akik tudomásomra akarják juttatni, hogy ez egy nagyon ritka könyv, kifutott, stb., KÍMÉLJENEK!

Az összes valamit magára adó, honlappal és előjegyzéssel rendelkező antikváriumban előjegyeztettem már. Vatera, Apród, Jófogás, Zsibvásár, Expressz, stb. mind megvolt. Kérdem én: honnan lehet akkor megszerezni?

2

Mi a véleményetek erről a régebbi írásomról, de főkkép hogyan folytasam?

Mint a villám (merengés)

Egy hideg, szeles őszi nap Kassa útján. Aki volt már ott az tudja, hogy milyen. Épp várom a 20-as autóbuszt, meghúzódva a sarokban, egy megállóban. Van még kb. 2 percem a buszig, elmerengek egy picit:

Előttem egy fiatal pár, összebújva, mint az újdonsült szerelmespár. De most a Szél kényszeríttette őket szoros pózba. A megálló túlsó sarkában, egy öregedő asszonyka táskáját szorítva didereg. S kettőnk között egy fiatal anyuka gyermekével. Tipikus „plázacica”, a mobil a jobb kezében, a másikban cigi. Kisfia pedig mellette állva figyeli az útszéli galambokat. Szürke, városi galambok, az útmentén próbálják megkeresni az aznapi betevőjüket. A három galamb felröppen. Elsuhan egy autó, majd a galambok ismét visszaszállnak vadászterületükre tovább keresgélni. A kissrácnak tetszik a dolog, hisz nevet rajtuk. (De jó neki. Nem?) Úgy érezheti, hogy új játszótársakra talál a galambok személyében, s tesz is pár lépést feléjük. – Maradj itt ! – parancsol rá az anyja. Megszeppenve bár, de tovább lépked. A galambok újra felröppenek, s ezek után az események felpörögtek. Balra pillantva meglátom a sebesen közeledő fekete autót.

Még 100 méter: A kissrác úgy gondolhatta, hogy ezt nem hadja annyiban, s a galambok után szalad.

Még 80 méter: A galambok elrepültek, s a kissrác az útközepén megállva integet utánuk.

Még 60 méter: Az anya is megpillantja a fekete autót, (talán egy Merci, vagy egy Audi, jaj nem ismerem én ezeket az autómárkákat). Aleeeeeex ! ! ! – de torkaszakadtából.

Még 40 méter: Csináljon már valaki valamit ! Szaladj már te hülye, hisz a te gyereked.

Még 20 méter: Ledobom hátizsákom, s elrugaszkodok a megálló sarokvasától.

Még 10 méter: Léptem vagy hármat. Alex is észrevette a fekete autót.

Még 5 méter: Rálépek az útpadkára, s megpróbálok még jobban elrugaszkodni.

Még 4 méter: Ez az utolsó lépés.

Még 3 méter: Elrugaszkodok, magamhoz ölelve Alexot felugrok a levegőbe.(hátha át tudom ugrani)

Még 2 méter: A sofőr szemébe nézek.

Még Nincs tovább. Nagy feketeség és a nagy semmi. Olyan, mintha egy végtelen szobában röpülnék. Semmi sincs ott, csak én és senki más. Csak egy hang: BÍP. A hang felé fordulok. Mégegyszer: BÍP. Kezd kitisztulni. Eleinte foltok, majd alakok, s végül a 20-as busz. Látom amint az anyuka Akexszel kezében leül az egyik ülésbe. Alex felém fordul, s rám mosolyog: BÍP-BÍP-BÍP, az ajtók bezárulnak, s a 20-as busz ott hagy. Még nézek utána, majd órámra pillantok. 15 perc a következő buszig. Háát...
... van még egy kis időm egy merengéshez.

10

Mi a különbség az Előszó és a Bevezetés között?

Sziasztok, nos, régebben már tanultam ezt, de elfelejtettem. Mert azt tudom, hogy az egyikben a szerző a mű megírásához vezető tényezőket írja le, a másik meg konkrétan a műről szól? Vagy hogy is van ez? Ahh, tényleg elfelejtettem. :( Kérlek, segítsetek! Köszönöm előre is!

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!