Találatok a következő kifejezésre: Hol vannak arra, hogy az ember (1 db)

Hol vannak bizonyítékok arra, hogy az ember nem mindenevő?

Legjobb válasz: még mindig én... bocsi, engem is érdekel mire alapozzák...

még mindig én... bocsi, engem is érdekel mire alapozzák...
Itt utánnaolvashatsz minden vegasággal kapcsolatos dolognak: http://www.vegetarianus.hu/iras.html
jahh és ne írjatok nekem cáfolatokat, már eleget írtatok, elolvastam õket, nincs kedvem vitatkozni.
sületlen dolog azt állítani, h az ember nem mindenevõ! biológiailag az, lehet hús nélkül is élni nem kétséges, de attól még a mindenevõ mivoltunk nem változik, csak a szokás tesz mássá. a szervezetnek elengedhetetlen anyagokat beszerezhetjük húsból vagy növényi táplálékból, de mivel mindkettõre képesek vunk... ezen nincs mit vitatni!!!
igazából nem tudom, szerintem az ember mindenevõ.gondolj például arra, hogy ha kiszáradsz, és van a közelben valamilyen állat, akkor a szervezeted a szemét fogja megkívánni, mert abban van a legtöbb folyadék.ez egy tény, én ebbõl (is) következtetek arra, hogy mindenevõk vagyunk.
Szia! Én nemvagyok vegetáriánus, bár egyre inkább undorodom minden állati élelmiszertõl (Nem szándékos, tényleg gusztustalannak tartom) Nekem van egy könyvem, ahogy levan irva, hogy a vegák tovább élnek, meg millió példa, népek akik nemesznek húst. Ha megtalálom a könyvet akkor leirom a cimét. Amugy ha felsõbbrendûek vagyunk, akkor miért kéne ártatlan állatokat ennünk? Tudom, hogy az állatok is ezt teszik, de Énszerintem a felsõbbrendûséghez ez is hozzátartozik. Meg valakik szerint amik megvannak vitaminok stb a húsban az nincs meg a nõvényekben: HIBÁS GONDOLAT! Ugyan azok az anyagok nagy mennyiségben megvannak az algában, szójában, és azok is lehetnek finomak ha jól vannak elkészítve.
az ember biológiailag mindenevõ, csak gondolj a távolmúltra, nézd meg az evolóciónkat! aki nem akar húst enni ne tegye de ne állítsa, h ez a természetes!!!! mert ha felsõbbrendûek vunk az állatoknál akkor ne együk õket???még szerencse, h a répa felettünk áll...:D ökörség...
szükségünk van calóriára és az egyik legjobb kalória forrás az állati fehérje. ha bele gondolsz hogy egy fizikai munkásnak mennyi energiára van szüksége akkor megérted miért is eszünk húst. pl annak idején az emberek nagyrésze földmüvelésböl élt de ha mester is volt ott sem voltak gépek amik elvégezzék az aratást, vetést, kovácsolást, szántást stb. igen nagy fizikai erönlét kellett ahoz hogy ezeket a munkákat valaki elvégezze. állatok közt is van húsevö, ez a természet körforgása. így alkottak meg minket. ugye a fogunk is mutatja hogy mindenevök vagyunk és ez azért alakult ki mert minél okosabbak lettünk annál több energia kellett hogy véghez tudjuk vinni azt amit kigondoltunk. energia meg állati fehérje nélkül elég csekéj. a kérdés hogy miért dobjuk el az ételt miért kell egy állatnak feleslegesen elpusztúlnia. én eszek húst és a börét csontját a kutyának, macskának adom. azt gondolom míg egy állat azért pusztul el mert mi megeszük az ok, de azért hogy akukába szeméttelepen landoljon a húsa az már pocsékolás, és azt utálom. de ugyan így vagyok akár milyen étellel. megpróbálok a legkevesebbet kidobni, mert mindegyik értékes a természte és a pénztárcám szempontjábol is.
"Hát nem. A gumós a mindenevõké (így a miénk is), a redõs a növényevõké és a tépõ a húsevõeké." Igen, ezt tanította a tanítónéni az általános iskolában. De ezért az egyetemrõl kivágnának...
Jó sz*r egyetem lehet, ha ezért kivágnak, de ti akkor az egyetemen egyétek a salátát.
Az ember mindenevõ. Hogy a disznó nagyobbat tud harapni az a koponyája alakjától is függ. a disznó is mindenevõ. Megeszi a gilisztákat, csigákat, madárfiókákat, egereket is. Nem csak a házi disznó, hanem a vaddisznó is, ha talál fészket, amit kifoszthat.
Mióta néz úgy ki az ember fogazata, mint egy disznónak??
"amúgy az emberek legközelebbi rokonai, a majmok is mind növényevõk" Ez nem igaz. A csimpánzok elõszeretettel vadásznak táplálkozás céljából kisebb majmokra. "pl.a gumós zápfog, ami növényevésre való" Nem. Az a redõs zápfog. Biólógia egyes. http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Pig_tooth.jpg Az emberé is ilyen, csak kisebb.
A tied biztosan ilyen, én kikérem magamnak.
ma 13:08! Továbbra is fenntartom, hogy a gumós zápfog növényevésre való!A húsevésre pl.a tépõfogak, meg a meghosszabbodott szemfogak alkalmasak.A sertés esetében pedig a hajlott metszõfogak és a húsevõk bizonyos secodont fogaira emlékeztetõ elõzápfogak játszanak leginkább szerepet.Az állatok a húst egészben, vagy nagyobb darabokban nyelik le.A redõs zápfog pedig a növényevõkön belül, a nagyrészt fûféléken és más magas cellulóz tartalmú növényeken élõ állatok sajátossága.Ahelyett, hogy kapásból azt hiszed el, amit a többség mond, inkább járj nyitott szemmel és figyeld meg az állatokat!
"Az embernek gumós zápfoga van, tehát mindenevõ. 2. Ezenkívül egyes majomfajták is fogyasztanak húst is és növényt is. 3. Ha növényevõk volnánk, nem tudnánk megemészteni a húst. 4. Ellenben a növényi cellulózt igen. Pedig a valóságban nem."
A szarvasmarhákkal hús-, vér-, és csontlisztet etetnek. Akkor õk most ragadozó állatok? Nem. Bár képesek megemészteni, de megbetegednek tõle (lásd: szivacsos agysorvadás). Ugyanígy: bár az ember részben képes a hús megemésztésére, nem teheti ezt következmények nélkül.
"A mi fogsorunk nem egyezik a sertésével, csak vannak hasonlóságok(pl.a gumós zápfog, ami növényevésre való)." Hát nem. A gumós a mindenevõké (így a miénk is), a redõs a növényevõké és a tépõ a húsevõeké.
A mi fogsorunk nem egyezik a sertésével, csak vannak hasonlóságok(pl.a gumós zápfog, ami növényevésre való).Van nekem egy kicsi disznóm.A múltkor nem osztottam a véleményét, erre õ egyetlen mozdulattal végighasította a karomon a bõrt.Az ember fogazata ilyet sem tud.Amit a sertés produkál a fogaival, azt egyszerûen nem tudjuk utána csinálni.A húsevõk nem nagyon rágják meg a húst vagy egyáltalán nem rágják meg.Egészben vagy nagy darabokban nyelik le és nagyon erõs savval emésztenek.A mi zápfogunk tépõfogak hiányában csupán a késsel feldarabolt, hõkezelt hús õrlésére alkalmas.
A kérdező hozzászólása: Kicsit sajnálom, hogy olyan sokan érzik, hogy mindenhez hozzá kll ugatniuk:( Külön kértem, hogy ne írjatok ilyeneket! Én nem vagyok vegetáriánus, nem is szeretnék az lenni, _de ettõl függetlenül érdekel az álláspontjuk_, kiemelt helyen az, hogy mire alapozzák (akik alapozzák), hogy igazából az ember növényevõ lenne. Olyan nehéz ezt felfogni???? Igenis, hogy én az elsõ válaszadót pontoztam fel, s a 2., 3. - hoz hasonlóakat a jövõben is lefogom. Mert nem hasznos, nem az volt a kérdés.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az utolsó 3, értelmes választ! :)
Az ember mindenevõ, alapvetõ bizonyíték erre a fogazatunk. A szemfog a zsákmány megragadására szolgál csak nálunk embereknél visszafejlõdött az idõk folyamán. Ezen kívül a kisörlõ tarajos felülete is a húsfogyasztás miatt olyan amilyen.
Én nem tudok erre bizoynitékot, szeirntem akik ezt mondják cska szimplán nem tudnak jobb okot ktilaálni rá, hogy mirét nem esznek hust, vagy esetleg mindenárron be akarják bizoynitani, hogy igenis õk csinálják jól.Hát, mindneki azt ezsik amit akar.
szia énse vagyok vega de énis elgondolkozom hogy mit eszek meg.. egyedül a csirkehúst szeretem meg néha a disznót, atótl függ mije és mibe meg hogy van megcsinálva. amugy nekemis nemrég esett le h úristen, az emberek növényeket és állatokat esznek.. mennyire durva:)
Felsõbbrendûség?Már miért lennénk felsõbbrendûek? Mi is csak gerinces állatok vagyunk, csak azt hisszük, hogy többek, mint az állatok pedig nem. Attól, hogy mi vagyunk a táplálkozási piramis csúcsán, az nem azt jelenti, hogy felsõbbrendûek vagyunk. A fogazat igen is hús evésre utal, és az nem természetes, ha csak zöldségeken élünk. Persze azokra is szükségünk van, de a húst nem lehet nélkülözni.
Alapból a magyar hagyományokhoz hozzátartozik a hús. Pl. a disznó hús, tyúkleves. Ráadásul (nem vagyok orvos) de jobban táplál szerintem egy karaj mint bármilyen más alga. És ha azt mondjuk h minek kell megenni az állatokat akkor ennyi erõvel a növényekre is lehet gondolni mivel azoknak is ugyanaz a céljuk: túlélés és szaporodás (csak õk nem mozognak és nem "tudatosan" cselekednek).
Ha az ember meg tudja emészteni a húst(kisebb-nagyobb egészségkárosodás árán), az még nem jelenti azt, hogy mindenevõ.A szarvasmarhákkal is meg lehet etetni a húslisztet, mégsem nevezzük õket mindenevõnek.http://www.hocipo.hu/index.php?option=com_content&task=view&.. A vaddisznó egerészik, a házi sertés a fogával töri a diót, elkapja a tyúkot és ropogtatja a csontjait, utána meg békésen legeli a füvet.Na, õk a mindenevõk.
"A vaddisznó egerészik, a házi sertés a fogával töri a diót, elkapja a tyúkot és ropogtatja a csontjait, utána meg békésen legeli a füvet.Na, õk a mindenevõk." Szerinted nem egyezik meg a sertés és az ember fogsora? Ha megegyezik, akkor valami hasonlóság van közöttünk.
De, megteheti következmények nélkül.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A vegetáriánusok miért nem fogadják el más véleményét?

Miért van az, hogy ők elvárják, hogy elfogadják azt, hogy ők vegetáriánusok, de a vegetáriánusok nagy része, a húsevőket finoman - vagy sok esetben durvábban - szapulja, hogy "buták"? Nekem nincs azzal bajom, ha valaki vega, mindenkinek szíve joga, egyszerűen csak a támadó viselkedést nem értem náluk. Miért van az, hogy például moderáltatják a válaszom, ha az nem "vega-párti"?

A kérdés nem provokáció, egyszerűen csak a szituáció ilyen:)

10

Vegák: Amikor gyorsétteremben esztek milyen kajákat választotok? Miket tudtok ajánlani?

Azok írjanak akik szoktak enni/ritkán esznek gyorséttermekben (akár McD, BurgerKing, KFC, akármi)
Azért kérdem mert vega vagyok, de újonnan alakult kis baráti csoportunkkal hetente beülünk valami gyorskajáldába, de mindig zavarba vagyok, hogy mit ehetek, ált csak sült krumpliban bízok ketchuppal, de már unom és nagyon zsíros. A saláták fonnyadtak és nagyon megnéznének vele. Nem akarok kilógni a sorból, egy csomó mindent ott beszélünk meg.

11

Évről évre egyre több húsféle az, amitől "undorodom", így kezdődött nektek is? Mitől van ez?

6

Van itt olyan vegetáriánus aki szereti a gumicukrot?

25

Milyen salátát vigyek suliba?

Vega vagyok és nem tudom milyen salátát vigyek magamnak. Minden salátát szeretek, zöldséget, gyümit. Ti mit szoktatok vinni, ha visztek?

10

A gesztenyepüré gluténmentes?

Most kezdtem a diétát és azóta még nem ettem, nincs ráírva de azt hallottam hogy tartalmaznak glutént.

1

Lehetséges gnocchit tojás nélkül elkészíteni házilag?

Előre is nagyon köszönöm a választ! Kerestem neten de nem igazán találtam receptet így, de azért reménykedek, ha esetleg van egy jól bevált receptetek, hogy mivel lehet a tojást helyettesíteni,hogy főzhető legyen, és megtartsa az állagát, akkor azt megköszönöm!

9

A vegánok elítélik a lovaglást?

Ha pl pálcát kell használni vagy egy egyszerűen betörnek egy lovat az ellentmond az eszmétekkel?

24

Mikor & miért döntöttetek úgy hogy vegetáriánusok lesztek? Egyből elhagytátok a húst vagy fokozatosan? A környezetetek mit szólt hozzá?

16

Nektek nem hianyzik neha a hus?

Elore is elnezest az ekezetek hianya miatt, de kulfoldrol irok.

Azert kerdezem, mert en 5 eve vega vagyok es neha megis eszembe jut hogy 'uristen de megennek egy gyrost/spagettit'. Neha megkivanja a szervezetem, egyszer mar rendeltem is etteremben bolognait, aztan kihoztak megereztem a szagat es majdnen elhanytam magam. Szoval nem tudnam megenni, de neha azert beugrik 1-1 hustartalmu etel amit regebben nagyon szerettem:)

16

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!