Találatok a következő kifejezésre: Hol vannak arra, hogy az (43 db)

Hol van arra a bizonyíték, hogy megéri nekünk gazdaságilag az EU-tagság?

Vona Gábornak megígérte Orbán, hogy elküldi az emberei által készített számolásokat, amikbõl kiderül, hogy többet kapunk, mint amennyit adunk. Ha jól tudom, ezt a mai napig nem hozta nyilvánosságra, pedig jó régen mondta már.. És mi másért, ha nem azért, mert totál ráfizetés az egész?

Legjobb válasz: Hol van arra bizonyíték, hogy nem éri meg? Én itt semmilyen bizonyítékot nem látok, valaki más?

Hol van arra bizonyíték, hogy nem éri meg? Én itt semmilyen bizonyítékot nem látok, valaki más?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 12.40 :D most teljesen dilettánsként. gondolom erre volt egy vizsgálóbizottság. gondolom az adatok nyilvánosak. és ennek van egy formája ahogy ki lehet kérni õket. a parlamentben a miniszterelnöktõl kérni ezt, enyhén szólva is demagóg. ráadásul nem is ígérte meg Viktor (jajjj nehogy már védjem õt), hogy elküldi az emberei által készített számolásokat. Konkrétan azt mondta, hogy van rá igény, akkor szívesen bocsátanak számokat Vona rendelkezésére. Gondolom a Jobbik ezt az igényt írásos formában benyújtotta valahol. Nem csak beböffentette a Parlamentbe, majd aztán hat hónap múlva megint, hogy nem kaptunk ám semmit... Ez továbbra sem bizonyítja, hogy az EU gazdaságilag ne érné meg. Sõt, legyek kicsit demagóg? A miniszterelnök mondta a saját szájával, hogy vizsgáló bizottság kiszámolta, hogy az EU-n kívül sokkal rosszabb. Saját magad hoztál bizonyítékot az állításod ellenkezõjére.
Tudom, nem friss, de 2009-ben 2 600 milliárddal kaptunk többet, mint amennyit befizettünk: [link] És akkor ez csak a bevétel-kiadás része a történetnek, nincsen benne, hogy tagjai vagyunk egy gazdasági egységnek, ami kereskedelmi szempontból nagyon nem mellékes, mégha azt is szokták mondani, hogy az EU-n kívül is van élet, ugye.
"Pavics Lázár az adatok összesítése után" Vajon ha õ tudott adatokat összegezni, amihez nyilván hozzá is tudott férni, akkor felmerül bennem a kérdés: a Jobbikban nincs gazdasági szakember, aki számításokat tud végezni? Hiszen ezek az adatok nekik is rendelkezésükre állnak. Egyébként meghallgattam a videót. Orbán nem ígérte, hogy bármit is küld. Azt mondta, adatokat bocsát Vona vona részére. Talán el kellene menni érte.
Utánaolvastam Paviknak. ideézem: " Mivel véleményem szerint a „szabadság felismert szükségszerûség”, EU-val történõ jövõbeni tárgyalásaink során a valós helyzetbõl kiinduló magyar álláspont, javíthatja hazánk tárgyalási pozícióját, fõleg az EU-15 országokkal szemben. Így ebben szerzett ismeretünk hazánk javait gyarapíthatja. 2013.03.24, Pavics Lázár Közgazdász" Szó nincs itt arról, hogy Pavics az EU-ból való kilépést favorizálná, szemben a Jobbikkal.
A kérdező hozzászólása: A hátteret nem ismerem, és nem ismerem a folyamatot sem. Azonban a Jobbik nem azt mondja, hogy ki kell lépni az eu-ból, hanem azt, hogy ki kell írni egy népszavazást, hogy így, 10 év távlatából megkérdezzék az embereket, hogy még mindig jónak látják-e.
Az Alaptörvényt sem ismered. Ez egy jó politika a Jobbik részérõl. Olyasmit skandál, amirõl tudja, hogy nem lehet megvalósítani, de jó a népet etetni vele. Az Alaptörvény szerint az EU-ból kilépni a Parlament 2/3-os többségével lehet. Olyan népszavazást, ami az Alaptörvény módosítására irányul, nem lehet kiírni.
Nem igazán számszerûsíthetõ. Nagyon sok tétel van, biztos mindkét oldalon ki lenne hagyva egy csomó minden a számolásból. Ami nem lenne kihagyva, az pontatlanul lenne felbecsülve. Ha elkészülne a számítás, és az jönne ki belõle, hogy bõven megéri nekünk az EU-tagság, a Jobbik ízekre szedné, felsorolna egy rakás nem számszerûsíthetõ és nem egyértelmûen az EU számlájára írható dolgot (cukorgyár-effektus), hogy azokat is bele kéne számolni, és akkor már biztos negatív stb. Addig úgysem nyugodnának, míg nem szájuk ízének megfelelõ eredmény jönne ki.
"Azt, hogy Vona Gábornak megígérte Orbán, hogy kiadja azokat a számolásokat, amik igazolják, hogy az Eu nekünk jó üzlet? " Akkor mindketten jó nagy gyökerek, ugyanis az a része, amit lehetséges kiszámolni, bárki számára hozzáférhetõ, még ha nem is egy helyen. Az EU támogatási rendszerén keresztül kapott pénz mindenképp közpénz, tehát nyomon lehet követni, ha valaki áldoz rá idõt és energiát. Ezen kívül attól meg gondolom senki nem lesz szegényebb, hogy nem fizet vámot... Meg magánszemélyként nekem az is jól jött, amikor a hibás termék becseréléséért nem kellett közelharcot vívni, hanem az EU irányelvnek köszönhetõen elég volt azt mondanom, hogy ne haragudjanak, de ez enm mûködik, kérem vissza a pénzt...
Még az égvilágon semmit nem nyertünk!!!!!! Ez tény. Az EU-s fejlesztési pénzek nagy része így is úgyis minket illett. Azokat a pénzeket fõleg az EU közös vámbevételeibõl folyósítják és mint jelentõs tranzitország nekünk ez így is úgyis jár, amivel pedig többet kapunk a feltételekkel ami a felhasználásához van kötve biztosítják hogy az vissza is áramoljon a nagy "fejlesztõ" nyugati cégeken keresztül oda ahonnan jött. Na persze az EU-ról jócskán van mit érvelni mellette és ellene de itt erre nincs elég szabad hely. XD Tény hogy többet kapunk papíron, mint amit kapnánk a tagság nélkül, de a komplex következményekrõl alig beszélnek. Ami pedig ezek a komplex következmények egyik legveszélyesebb elem amit nem tudunk papíron levezetni csak saccolni tudjuk. Na persze ilyen van jócskán pozitívumokból is. Én inkább azt mondanám az EU tagsággal kapcsolatban jelenleg, ismétlem jelenleg, vesztésre állunk. Vagyis többet vesztettünk mint nyertünk volna ha várunk a csatlakozással amíg megerõsödünk. A társadalom kettéhasadt egy szûk réteg számára ugyan, olyan életmód, bõség, a javak végtelen sokszínûsége köszöntött be hogy azt pl a 70-es 80-as években el se tudtuk képzelni. csakhogy mivel fizettünk érte? Van egy szûk réteg túlzó becsléssel is csak 20%, aki számára eljött a Kánaán, és van egy 40% aki számára olyan mértékû élet-színvonalbeli csökkenés következett be amit sajnos a tudatlan és embertelen többség fel se fog vagy ha fel is fogja nem érdekli. 22.500 Ft-ból (ami csak egy évig jár, és csak akkor ha volt elõzõ egy évben bejelentett munkád), a 37.000 forintos vagy szerencsésebb esetben a 49.500Ft-os közmunkafizetésbõl, vagy 65.000 Ft-os minimálbérbõl kérdem én, milyen életre futja? Hogy lehet abból megélni? Hogy vesz ételt, hogy kerüli el hogy télen ne fagyjon halálra, hogy fizet rezsit, ha megbetegszik mibõl vesz gyógyszert, mibõl vesz ruhát, tisztasági szereket..... Saját házról, kocsiról, nyaralásról nem is beszélve... Aztán van egy másik 40% akit nevezünk az átlagnak õk valahogy megélnek, valahogy kifizetik a rezsit, van mit tenni a hûtõbe, valahogy kifizeti a rezsit, a kocsitörlesztõt, gyereket nevel és talán egy évben egyszer eljut nyaralni. Na ilyen egy eltorzult társadalom. És barátaim ebben élünk, ez az ország ez a világ. A legszomorúbb pedig az egészben hogy alig van akit ez érdekel. Ez a kapitalizmus és annak legveszélyesebb eleme a liberalizmus. Kérdem én hogy gondolhatja bárki is hogy az EU a mi érdekeinket tartja szem elõtt. Egy gyenge kis szegény országét. Szerintetek csak úgy kapjuk mert hát vannak a németek, franciák, angolok és õk úgy látják hogy mi ha már nyomorban tartottuk és tartjuk jelenleg a világot, nagyok és erõsek vagyunk legalább a saját "csapatunk" gyengébb játékosainak segítünk fejlõdni és pénz adunk nekik. Hát elárulok valamit, az hogy az erõsebb és gazdagabb áldozatot hozzon, törekedjen az egyenlõségre és igazságra, segítse a gyengébbet és szegényebbet nem kapitalista hozzáállás. és végképp nem liberalista....
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Az EU-s fejlesztési pénzek nagy része így is úgyis minket illett. Azokat a pénzeket fõleg az EU közös vámbevételeibõl folyósítják és mint jelentõs tranzitország nekünk ez így is úgyis jár, amivel pedig többet kapunk a feltételekkel ami a felhasználásához van kötve" Az EU KÖZÖS vámbevételeibõl. Nem abból, amitõl a magyar költségvetés elesett a csatlakozással, hanem az összestõl. És jelentõs tranzitországnak nevezni Magyarországot egyszerûen vicc. Tranzitország, mert a határon van, így a közúti és a vasúti szállítmány egy része (amely Ukrajna és Szerbia felõl jön - ugye, az milyen borzasztó sok?) a magyar határon át érkezik meg az EU-ba. De a jelentõs jelzõ erõs túlzás. A feltételek pedig nem véletlenül vannak megszabva. Ezek fejlesztési pénzek; az a céljuk, hogy olyan autópályák legyenek az országban, amelyek méltók arra, hogy az európai autópályarendszer részeinek nevezhessük õket; az a céljuk, hogy itt is akadálymentesek legyenek a középületek; az a céljuk, hogy az ország többé-kevésbé úgy nézzen ki, mintha valóban egy európai ország volna, nem egy félázsiai lepratelep, ahol negyven-ötven éve semmi nem épült. Ehhez muszáj megszabni a feltételeket, mert ha nem volnának feltételek, akkor az összes akadálymentesítésre szánt pénzbõl negyvencentis kilátók épülnének. "22.500 Ft-ból (ami csak egy évig jár, és csak akkor ha volt elõzõ egy évben bejelentett munkád), a 37.000 forintos vagy szerencsésebb esetben a 49.500Ft-os közmunkafizetésbõl, vagy 65.000 Ft-os minimálbérbõl kérdem én, milyen életre futja? Hogy lehet abból megélni? Hogy vesz ételt, hogy kerüli el hogy télen ne fagyjon halálra, hogy fizet rezsit, ha megbetegszik mibõl vesz gyógyszert, mibõl vesz ruhát, tisztasági szereket..... Saját házról, kocsiról, nyaralásról nem is beszélve..." Sehogy. De senki nem is mondta, hogy ennyibõl kell. Mi az, hogy "csak" egy évig jár a munkanélküli segély? Miért, hány évig járjon, egy életen át, vagy mi? Tudod te, mi az, hogy egy teljes év munka nélkül? Tudod, mennyi mindent lehet ennyi idõ alatt csinálni? Például megtanulni egy nyelvet (tanár nélkül, könyvtárból kölcsönzött nyelvkönyvvel), vagy bizonyos szintig kitanulni egy mesterséget. Elköltözni egy másik városba, netán egy másik országba, ahol könnyebb munkahelyet találni. Vagy a másik út: kifogásokat keresni és panaszkodni. Az elõbbi nem biztos, hogy sikerre vezet - az utóbbi biztos, hogy nem vezet sikerre. Na, ILYEN egy eltorzult társadalom. Annak a 20%-nak nem azért fér bele évi egy nyaralásnál több, mert gazdag családba születtek, hanem azért, mert a pénzen kívül a sikeres emberek életfelfogását is megörökölték. A szegény családba születetteknek ezt tanulniuk kell (tudom, mirõl beszélek, én sem kacsalábon forgó palotában nevelkedtem). De én nagyon sokaknál azt tapasztalom, hogy nem is akarják megtanulni, mert a gazdagságra afféle bûnként tekintenek, aki gazdag, biztos mocskos ügyletekkel kereste a pénzét, pfuj. Hát az ilyenekbõl nem is lesz soha még csak közel sem gazdag ember.
A kérdező hozzászólása: tetro: http://www.youtube.com/watch?v=2L01jx2QcTU 4.50-tõl van az idevágó rész. Ez után jó sok idõvel volt egy olyan felszólalás, amibõl kiderült, hogy még mindig nem küldte el a szóban forgó számolásokat.
12.22 oké. orbán viktor nem ígért ilyet Vonának, és az EU igenis megéri nekünk. te mindkettõnek az ellenkezõjét állítod. kielemezhetjük a mondatodat általános iskolás gyerekek módjára, hogy rá gyere te is, melyik a kérdõ része és melyik az állító, de erre komolyan szükség van? na még egyszer. attól hogy teleömleszted állandóan igazolatlan állításokkal az oldalt, attól még azok nem lesznek igazak. ahogy az állítás attól még állítás marad, hogy teszel egy kérdõjelet a végére.
Na ja meg ha orbánék elküldték volna szerinted a jobbik nyilvánosságra hozza amikor az eu ellenesség a rasszizmus és antiszemitizmus mellett a pártnak a harmadik tartópillére?
A kérdező hozzászólása: tetro: A szabályzatban az áll, hogy nem lehet egy kérdésen belül egy másik kérdést feltenni, és te azt csináltad, ezért jelentettem, minden bizonnyal törlésre is kerül a hozzászólásod, mert nem tartod be a szabályokat. Ha annyira érdekel, akkor írj ki egy új kérdést, vagy fejezd be mások kérdéseinek a fikázását! 2.: Te sem a kérdésre válaszolsz, remélem tudatosult benned. Egyrészt tök érthetetlen amit írsz, szóval ha már nem a kérdésre válaszolsz, akkor legalább normálisan tedd. Másrészt meg ne lovagolj mindig ezen a hülyeségen, hogy a Jobbik antiszemita, raszista meg nem tudom milyen képzelgésetek van még. Vona Gábot Londonban pl zsidó rabbikkal is értekezett, hát ez is alátámasztja azt, hogy mekkora antiszemita, ugye?
Azt ne felejtse el senki aki az Eu-t szídja, hogy kb Bulgária(mondjuk most már Õk is jobban állnak), Bosznia színvonalon élnénk ha nem lenne a tagság.. Be kell látni hogy nem tehetnénk meg azt hogy függetlenek legyünk, még így sem képesek vezetni az ország kiadásait a nagyokosok, hát még úgy. Olyan korrupció, meg elnyomás lenne, amitõl itt is háború venné kezdetét az eu csatlakozás mellett. Tehát nem feltétlen a gazdasági értékeket kell elsõk között szemügyre venni, fontosabb a polgári jog.
12.01 ez esetben a kérdésed is mehet a kukába. mivel semmit sem akarsz megtudni, most sem, ahogy a többi tucatnyi kérdésednél sem, csak kinyilatkoztatsz. Állítasz valamit, amit sehogy sem igazolsz. Már pedig a pártpropagandát nem itt kellene terjeszteni. És nagyon ügyes vagy, hogy felismertél egy kérdõjelet a mondat végén, de akkor ezzel együtt a "kérdésedet" is jelentheted.
A kérdező hozzászólása: tetro: Csak neked még egyszer: A kérdés az, hogy mi a bizonyíték arra, hogy gazdaságilag megéri nekünk az EU-tagság. Úgyis akkora ásznak tartod magadat, úgyhogy akár válaszolhatsz egyszer az életben normálisan is egy kérdésre. A te kérdésed teljesen más kérdés, ha gondolod, és tényleg érdekel, akkor írd ki, biztosan kapsz rá értelmes választ, mert nem te fogsz válaszolni rá.
12.11 ez nem kérdés, attól hogy átfogalmazod. egyszerûen a szokásos eu-ellenes propagandád. és most is, ahogy soha, nem támasztod alá semmivel. hanem mások igazolják, hogy neked nincs igazad, hiszen te odabiggyesztettél egy kérdõjelet. és nagyon szívesen cáfolom, ha hozol bizonyítékokat. de te ezt még soha nem tetted meg, és most se vagy rá hajlandó. persze, úgy nehezebb trollkodni és hazudozni összevissza...
A kérdező hozzászólása: Akkor mond el nekem, hogy mit hazudozok össze-vissza, és mit is kéne alátámasztanom pontosan? Azt, hogy Vona Gábornak megígérte Orbán, hogy kiadja azokat a számolásokat, amik igazolják, hogy az Eu nekünk jó üzlet? Én ezt az egyetlen állítást látom a kérdésemben, bár azt már tudom, hogy te látnok vagy, és képes vagy mindenbe belelátni az antiszemitizmust, vagy amit csak akarsz. Vagy azt igazoljam, hogy a forint gyengült?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Nos igen, ha forintban számoljuk, akkor valóban több pénzt kapunk, de csak azért tûnik többnek, mert gyenge a forint. Euróban nézve kevesebbet." ezt a reszet nem ertem. Ha egyszer van egy bejovo X meg egy kimeno Y, akkor ha az egyik forintban tobb mint a masik, akkor az euroban is tobb, mivel az egy sima szorzas. Egyebkent en nem vagyok benne biztos hogy annyira megerne, mert nem csak a bejovo osszeget kell nezni, hanem azt is hogy azt mire kolthetjuk. Mert az EU nem finansziroz barmit, es lehet hogy olyasmikre megy el ami egyelore nagyon nem lenne egeto, es az a penz jobb helyen lenne mashol. Szoval ilyen szempontbol nem teljes erteku penz, inkabb olyan mint a kafeteria, hogy megvan mire koltheted. Azt se konnyu szamszerusiteni, hogy bizonyos kerdesekben fel kell adni a fuggetlenseget (kozponti bank, kozponti szabalyozasok, lisszaboni szerzodes...), mint ahogy azt sem hogy szabad mozgas van, tehat gond nelkul lehet Londonban, Parizsban, Berlinben munkat vallalni. Szoval sok a nem szamszerusitheto hatrany/elony. De maradjunk a gazdasagnal: azt se tudjuk elore kiszamolni hogy jarnank pl ha vamokat vethetnenk ki a termekekre, mivel ahhoz josnak kellene lenni hogy megmondjuk ilyen esetben mennyi termek jonne be. Na de hogy roviden valaszoljak a konkret kerdesedre: sehol nincs ra bizonyitek, mivel ezt -velemenyem szerint- nem lehet bizonyitani.
Kérdezõ! "Vona Gábornak megígérte Orbán, hogy elküldi az emberei által készített számolásokat ... ezt a mai napig nem hozta nyilvánosságra" Azt ígérte (ha ígérte), hogy leköldi, nem azt, hogy nyilvánosságra hozza. Magyarország 2012-ben (idei adatok még nincsenek) 1435 milliárd forint támogatást kapott az EU-tól, és 235 milliárdot fizetett be az EU költségvetésébe. Ha tudsz számolni, akkor ez a bizonyíték.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); #1 http://www.youtube.com/watch?v=rynUPFxEwyk http://www.youtube.com/watch?v=iJcRmg9fxRI http://www.youtube.com/watch?v=O-bm3TmaE0M http://www.youtube.com/watch?v=hw8gZR6P-vI http://www.youtube.com/watch?v=FDOreKiH8fM http://www.youtube.com/watch?v=5IOlIWjtVg0 http://www.youtube.com/watch?v=EpDnnyqSurI http://www.youtube.com/watch?v=QJDREGi6JYs Pavics Lázár az adatok összesítése után arra a megállapodásra jutott, hogy a hazai veszteség, illetve a külföldiek extra haszna 2011-ben mintegy 7600 milliárd forint összeget tett ki, ami a GDP mintegy 27 százalékát jelenti. Ráadásul a kivitt jövedelem az alacsony hazai foglalkoztatási szintet tovább csökkenti. A közgazdász által összesített számítások alapján a Magyarországról történõ tulajdonosi jövedelem kiáramlása az EU-hoz való csatlakozási folyamatunk kezdete óta, pontosabban 1995 és 2011 között 37 019 milliárd forintot tett ki. Mint megállapítja, a globális, illetve más összehasonlítható mutatókban kifejezve ez azt jelenti, hogy 2000 és 2010 között az EU-15 országok a kedvezõbb cserearány révén (hazai vámok leépítése miatt stb.) éves átlagban 2, 09 százalék GDP-értéket kitevõ cserearány-veszteséget okoztak, ezzel szemben mindössze 0, 6 százalék GDP-értéket kitevõ nettó támogatást adtak. [link] Most te jössz haver!
Mint támogatás/befizetés ami számszerûsíthetõ egyértelmûen megéri, sokkal több pénzt talicskáztak be ez ügyben, viszonylag szabad felhasználási keretekkel és igencsak lanyha ellenõrizéssel, mint amennyit nekünk folyósítanunk kéne feléjük. A Palvicz fele elmélkedés azért ökörség, mert az európai szabad piacra (hangsúlyozom nem az Eu-s piacra) belépésünk és integrációnk már a rendszerváltáskor megtörtént nálunk és az összes exszoci szatellit vagy tagállamban. A törököknél vagy éppen az oroszoknál lévõ európai külföldi mûködõtõke befektetés pedig õk egy deka támogatást nem kaptak és az Uniós integrációba sem vesznek részt, ennek ellenére Palvicz úgy kezeli, hogy ha nem lenne az EU egy nyugati pénzkitalicskázó nagytõkés se vert volna tábort. Nem veszi figyelembe az uniós tagállamokba kivitt magyar cégek magyar exportját, ahogy a külföldi mûködõtõkét amit belénk nyomtak se, ahogy a nem számszerûsíthetõ eredményeket sem vették be a buliba a nyerõ oldalon. Másrészt a legfontosabb tényezõt kihagyta a buliból, az aktuális regnáló kormányokat, akiknek az a feladata, hogy érdekeinket képviseljék ahol lehet és a közpénzekbõl valami épkézláb dolgot hozzanak létre. Nos ez a magyar közéletben eléggé axiomatikus tézis, hogy ez nemigazán sikerült. Lenyúlták, kiosztották amit a lehet a többit csak meg a dilettanizmusuknak köszönhetõen barmolták el. Ez pedig egy szorosabb integrációs törekvésû csoportban, ahol az összérdek mellett a a sajátról sem illik megfeledkezni sem sikerült. A rendelkezésre álló félmilliárd emberbõl álló piacot a tekintélyes összegû támogatások ellenére hazánkban nem történt semmi. A verseny viszont nem állt meg és a régiós és európai versenytársak lesöpörtek és söpörnek minket és kénytelenek vagyunk a Balkánnal versenyezni. A jogi normakontroll pedig komoly versenyhátrányt nem okozott, de a kormányainkat a szocikat és a mostaniakat is egyaránt megakadályozta félig-meddig abban, hogy a saját hatalmi klientúráikat építsék fel, persze a szuverenitás tiszteletben tartásával, meg néhány a halandó ember életét megkönnyítõ dolgot is át kellett vennünk. Az európai integrációs lehetõség egy jó lehetõség volt és még most is az lenne, ha tudnánk élni vele. A honatyáink által szerzett negatívumokat már megmaradtak ezen a kilépés sem segít, de legalább a teljesen tönkretehetetlen elõnyöket is bebuknánk.

Hol van Budapest azon kávézója, ahol lehetőség van arra, hogy könyvet vegyél el, és újat rakj be a kávéház polcai közé, miközben élvezed a kávézó adta lehetőségeket?

Hallottatok már róla? Még egy régebbi Nők Lapjában olvasta anyukám, és ő ajánlotta nekem, mert tudta, hogy imádnám. Valaki tudna segíteni?

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy ez az? Massolit Books & Café

Nem lehet, hogy ez az? Massolit Books & Café
Én is hallottam már róla, engem is érdekelne. (Azért írom csak, hogy visszataláljak majd ide)
En is kíváncsi lennék

Hol vannak bizonyítékok arra, hogy az ember nem mindenevő?

Legjobb válasz: még mindig én... bocsi, engem is érdekel mire alapozzák...

még mindig én... bocsi, engem is érdekel mire alapozzák...
Itt utánnaolvashatsz minden vegasággal kapcsolatos dolognak: http://www.vegetarianus.hu/iras.html
jahh és ne írjatok nekem cáfolatokat, már eleget írtatok, elolvastam õket, nincs kedvem vitatkozni.
sületlen dolog azt állítani, h az ember nem mindenevõ! biológiailag az, lehet hús nélkül is élni nem kétséges, de attól még a mindenevõ mivoltunk nem változik, csak a szokás tesz mássá. a szervezetnek elengedhetetlen anyagokat beszerezhetjük húsból vagy növényi táplálékból, de mivel mindkettõre képesek vunk... ezen nincs mit vitatni!!!
igazából nem tudom, szerintem az ember mindenevõ.gondolj például arra, hogy ha kiszáradsz, és van a közelben valamilyen állat, akkor a szervezeted a szemét fogja megkívánni, mert abban van a legtöbb folyadék.ez egy tény, én ebbõl (is) következtetek arra, hogy mindenevõk vagyunk.
Szia! Én nemvagyok vegetáriánus, bár egyre inkább undorodom minden állati élelmiszertõl (Nem szándékos, tényleg gusztustalannak tartom) Nekem van egy könyvem, ahogy levan irva, hogy a vegák tovább élnek, meg millió példa, népek akik nemesznek húst. Ha megtalálom a könyvet akkor leirom a cimét. Amugy ha felsõbbrendûek vagyunk, akkor miért kéne ártatlan állatokat ennünk? Tudom, hogy az állatok is ezt teszik, de Énszerintem a felsõbbrendûséghez ez is hozzátartozik. Meg valakik szerint amik megvannak vitaminok stb a húsban az nincs meg a nõvényekben: HIBÁS GONDOLAT! Ugyan azok az anyagok nagy mennyiségben megvannak az algában, szójában, és azok is lehetnek finomak ha jól vannak elkészítve.
az ember biológiailag mindenevõ, csak gondolj a távolmúltra, nézd meg az evolóciónkat! aki nem akar húst enni ne tegye de ne állítsa, h ez a természetes!!!! mert ha felsõbbrendûek vunk az állatoknál akkor ne együk õket???még szerencse, h a répa felettünk áll...:D ökörség...
szükségünk van calóriára és az egyik legjobb kalória forrás az állati fehérje. ha bele gondolsz hogy egy fizikai munkásnak mennyi energiára van szüksége akkor megérted miért is eszünk húst. pl annak idején az emberek nagyrésze földmüvelésböl élt de ha mester is volt ott sem voltak gépek amik elvégezzék az aratást, vetést, kovácsolást, szántást stb. igen nagy fizikai erönlét kellett ahoz hogy ezeket a munkákat valaki elvégezze. állatok közt is van húsevö, ez a természet körforgása. így alkottak meg minket. ugye a fogunk is mutatja hogy mindenevök vagyunk és ez azért alakult ki mert minél okosabbak lettünk annál több energia kellett hogy véghez tudjuk vinni azt amit kigondoltunk. energia meg állati fehérje nélkül elég csekéj. a kérdés hogy miért dobjuk el az ételt miért kell egy állatnak feleslegesen elpusztúlnia. én eszek húst és a börét csontját a kutyának, macskának adom. azt gondolom míg egy állat azért pusztul el mert mi megeszük az ok, de azért hogy akukába szeméttelepen landoljon a húsa az már pocsékolás, és azt utálom. de ugyan így vagyok akár milyen étellel. megpróbálok a legkevesebbet kidobni, mert mindegyik értékes a természte és a pénztárcám szempontjábol is.
"Hát nem. A gumós a mindenevõké (így a miénk is), a redõs a növényevõké és a tépõ a húsevõeké." Igen, ezt tanította a tanítónéni az általános iskolában. De ezért az egyetemrõl kivágnának...
Jó sz*r egyetem lehet, ha ezért kivágnak, de ti akkor az egyetemen egyétek a salátát.
Az ember mindenevõ. Hogy a disznó nagyobbat tud harapni az a koponyája alakjától is függ. a disznó is mindenevõ. Megeszi a gilisztákat, csigákat, madárfiókákat, egereket is. Nem csak a házi disznó, hanem a vaddisznó is, ha talál fészket, amit kifoszthat.
Mióta néz úgy ki az ember fogazata, mint egy disznónak??
"amúgy az emberek legközelebbi rokonai, a majmok is mind növényevõk" Ez nem igaz. A csimpánzok elõszeretettel vadásznak táplálkozás céljából kisebb majmokra. "pl.a gumós zápfog, ami növényevésre való" Nem. Az a redõs zápfog. Biólógia egyes. http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Pig_tooth.jpg Az emberé is ilyen, csak kisebb.
A tied biztosan ilyen, én kikérem magamnak.
ma 13:08! Továbbra is fenntartom, hogy a gumós zápfog növényevésre való!A húsevésre pl.a tépõfogak, meg a meghosszabbodott szemfogak alkalmasak.A sertés esetében pedig a hajlott metszõfogak és a húsevõk bizonyos secodont fogaira emlékeztetõ elõzápfogak játszanak leginkább szerepet.Az állatok a húst egészben, vagy nagyobb darabokban nyelik le.A redõs zápfog pedig a növényevõkön belül, a nagyrészt fûféléken és más magas cellulóz tartalmú növényeken élõ állatok sajátossága.Ahelyett, hogy kapásból azt hiszed el, amit a többség mond, inkább járj nyitott szemmel és figyeld meg az állatokat!
"Az embernek gumós zápfoga van, tehát mindenevõ. 2. Ezenkívül egyes majomfajták is fogyasztanak húst is és növényt is. 3. Ha növényevõk volnánk, nem tudnánk megemészteni a húst. 4. Ellenben a növényi cellulózt igen. Pedig a valóságban nem."
A szarvasmarhákkal hús-, vér-, és csontlisztet etetnek. Akkor õk most ragadozó állatok? Nem. Bár képesek megemészteni, de megbetegednek tõle (lásd: szivacsos agysorvadás). Ugyanígy: bár az ember részben képes a hús megemésztésére, nem teheti ezt következmények nélkül.
"A mi fogsorunk nem egyezik a sertésével, csak vannak hasonlóságok(pl.a gumós zápfog, ami növényevésre való)." Hát nem. A gumós a mindenevõké (így a miénk is), a redõs a növényevõké és a tépõ a húsevõeké.
A mi fogsorunk nem egyezik a sertésével, csak vannak hasonlóságok(pl.a gumós zápfog, ami növényevésre való).Van nekem egy kicsi disznóm.A múltkor nem osztottam a véleményét, erre õ egyetlen mozdulattal végighasította a karomon a bõrt.Az ember fogazata ilyet sem tud.Amit a sertés produkál a fogaival, azt egyszerûen nem tudjuk utána csinálni.A húsevõk nem nagyon rágják meg a húst vagy egyáltalán nem rágják meg.Egészben vagy nagy darabokban nyelik le és nagyon erõs savval emésztenek.A mi zápfogunk tépõfogak hiányában csupán a késsel feldarabolt, hõkezelt hús õrlésére alkalmas.
A kérdező hozzászólása: Kicsit sajnálom, hogy olyan sokan érzik, hogy mindenhez hozzá kll ugatniuk:( Külön kértem, hogy ne írjatok ilyeneket! Én nem vagyok vegetáriánus, nem is szeretnék az lenni, _de ettõl függetlenül érdekel az álláspontjuk_, kiemelt helyen az, hogy mire alapozzák (akik alapozzák), hogy igazából az ember növényevõ lenne. Olyan nehéz ezt felfogni???? Igenis, hogy én az elsõ válaszadót pontoztam fel, s a 2., 3. - hoz hasonlóakat a jövõben is lefogom. Mert nem hasznos, nem az volt a kérdés.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az utolsó 3, értelmes választ! :)
Az ember mindenevõ, alapvetõ bizonyíték erre a fogazatunk. A szemfog a zsákmány megragadására szolgál csak nálunk embereknél visszafejlõdött az idõk folyamán. Ezen kívül a kisörlõ tarajos felülete is a húsfogyasztás miatt olyan amilyen.
Én nem tudok erre bizoynitékot, szeirntem akik ezt mondják cska szimplán nem tudnak jobb okot ktilaálni rá, hogy mirét nem esznek hust, vagy esetleg mindenárron be akarják bizoynitani, hogy igenis õk csinálják jól.Hát, mindneki azt ezsik amit akar.
szia énse vagyok vega de énis elgondolkozom hogy mit eszek meg.. egyedül a csirkehúst szeretem meg néha a disznót, atótl függ mije és mibe meg hogy van megcsinálva. amugy nekemis nemrég esett le h úristen, az emberek növényeket és állatokat esznek.. mennyire durva:)
Felsõbbrendûség?Már miért lennénk felsõbbrendûek? Mi is csak gerinces állatok vagyunk, csak azt hisszük, hogy többek, mint az állatok pedig nem. Attól, hogy mi vagyunk a táplálkozási piramis csúcsán, az nem azt jelenti, hogy felsõbbrendûek vagyunk. A fogazat igen is hús evésre utal, és az nem természetes, ha csak zöldségeken élünk. Persze azokra is szükségünk van, de a húst nem lehet nélkülözni.
Alapból a magyar hagyományokhoz hozzátartozik a hús. Pl. a disznó hús, tyúkleves. Ráadásul (nem vagyok orvos) de jobban táplál szerintem egy karaj mint bármilyen más alga. És ha azt mondjuk h minek kell megenni az állatokat akkor ennyi erõvel a növényekre is lehet gondolni mivel azoknak is ugyanaz a céljuk: túlélés és szaporodás (csak õk nem mozognak és nem "tudatosan" cselekednek).
Ha az ember meg tudja emészteni a húst(kisebb-nagyobb egészségkárosodás árán), az még nem jelenti azt, hogy mindenevõ.A szarvasmarhákkal is meg lehet etetni a húslisztet, mégsem nevezzük õket mindenevõnek.http://www.hocipo.hu/index.php?option=com_content&task=view&.. A vaddisznó egerészik, a házi sertés a fogával töri a diót, elkapja a tyúkot és ropogtatja a csontjait, utána meg békésen legeli a füvet.Na, õk a mindenevõk.
"A vaddisznó egerészik, a házi sertés a fogával töri a diót, elkapja a tyúkot és ropogtatja a csontjait, utána meg békésen legeli a füvet.Na, õk a mindenevõk." Szerinted nem egyezik meg a sertés és az ember fogsora? Ha megegyezik, akkor valami hasonlóság van közöttünk.
De, megteheti következmények nélkül.

PTE ÁOK hallgatók? Hol lehet venni olyan pulóvert amit, már sokakon láttam az egyetemen? EKG jel van rajta és rá van írva, hogy PTE ÁOK? Az ára is érdekelne aki tudja.

PTE ÁOK pulcsi

Legjobb válasz: A Student Housing irodában lehet venni a másodikon, a HÖK iroda, meg a papírbolt között. Ára egy tizes körül van, de attól függ mit kérsz rá.

A Student Housing irodában lehet venni a másodikon, a HÖK iroda, meg a papírbolt között. Ára egy tizes körül van, de attól függ mit kérsz rá.

Hol lehet a cickafark teát és a palástfű teát beszerezni! Milyen árba van? Ahhoz hogy minél hamarabb teherbe esek elég ha csak az egyiket iszom? Nagyon szeretnék már kisbabát és szeretném ezt kipróbálni hogy milyen! :- ( (

Legjobb válasz: A cickafark tea megvasarolhato gyogyszertarakban vagy elelmiszer uzletben is nincs borzaszto ara olcson megtudod venni,a palastfu teat is megkerdezheted lehett hogy az is van ott!Nekem csak a cickafark teat ajanlottak es sajnos meg nem hozzott szerencset pedig mar 6honapja iszom reggel delben este:( Kivanom hogy neked minnel hamarabb sikeruljon es elvezd az anyuka szerepet

A cickafark tea megvasarolhato gyogyszertarakban vagy elelmiszer uzletben is nincs borzaszto ara olcson megtudod venni, a palastfu teat is megkerdezheted lehett hogy az is van ott!Nekem csak a cickafark teat ajanlottak es sajnos meg nem hozzott szerencset pedig mar 6honapja iszom reggel delben este:( Kivanom hogy neked minnel hamarabb sikeruljon es elvezd az anyuka szerepet
Szia! Gyógynövényboltban vettem a palástfüvet, a cickát pedig a Rossmannban. Szerintem jobb a gyógynövényesbõl venni, és nem a filtereset, hanem a szárítottat. Peteérésig a cickát idd egy nap kétszer éhgyomorra, a palástfüvet pedig peteérés után uú., mint a cickát. Én decemberben kezdtem inni és jan 7-én teszteltem pozitívat. A cicka kb. 200 Ft, a palást pedig 300. Próbáld ki, megéri!
Rossmann, DM, nagyobb élelmiszer üzletek, gyógyszertár, gyógynövény bolt. Én gyógynövényesnél vettem ma filtereset 316 forintért.
És még az íze is jó.
Szia! Én mindkettõt ittam, pé.-ig a cickafarkot, utána palástfû. Most már csak a palástfûvet iszom mert 3 hónap után terhes lettem. Utoljára amit vettem(nem filteres) olyan 320 ft volt. Elég ritkán lehet kapni én szoktam venni 2 csomaggal is.
Én is iszom mindkettõ, fél éve próbálkozunk, de 2 hónapja komolyabban vesszük. Elkezdtem vitaminokat is szedni, ajánlom neked is: a C-vitamin: segít a vetélés megelõzésében is; antioxidáns; az E-vitamin: elõsegíti a beágyazódást, sejtregeneráló, a Cink:segít beágyazódáskor, a hormontermelést szabályozása Sok sikert!

Az elõbb rosszul tettem fel a kérdést, ha rájöttök arra, hogy a párotok azon kívûl, hogy szinte minden másnap van szex köztetek, még magának is kiveri, hol pornóra, hol csak úgy hogyan reagáltok ha "rajtakaptátok"? Úgy érzem én vagyok kevés?

Legjobb válasz: Nálunk ilyesmi csak akkor fordul elõ, ha 1-2 hétig valamiért nem tudunk találkozni/szeretkezni. Akkor teljesen megértem. Rendszeres, napi szexuális élet mellett nagyon zavarna, nem is csinál ilyet a párom, kielégítem. 19L

Nálunk ilyesmi csak akkor fordul elõ, ha 1-2 hétig valamiért nem tudunk találkozni/szeretkezni. Akkor teljesen megértem. Rendszeres, napi szexuális élet mellett nagyon zavarna, nem is csinál ilyet a párom, kielégítem. 19L
Lehetséges, hogy nagy a szexuális étvágya, és ha van reggeli meg esti menet?
már megint a primitív nõk akik féltékenyek a maszturbációra
Nem vagy kevés, ha kiverjük az másfajta élvezet és erre is szükségünk van
kb 89467256. alakalommal is csak azt tudom mondani mint az elõzõ 89467255 el ezelõtt nem a hölgy kevés ha rárántunk csak egyszerûen jól esik nem kevés a barátnõm de ha reggel, délbe, este is volt "akció" de lemegyek éjfélkor rágyújtani és rám jön akkor rárántok mert JÓLESIK ha lebukik és jót akarsz neki elõhúzol egy kacér mosolyt és rábuksz mint kacsa a nokedlire ennyi
Naés.
Teljesen természetes.... Ne vedd magadra!
30F Ez teljesen normalis a fiuknal. Örülj, hogy nem csal meg. Nekem keves lenne a minden masnap.
ha minden másnap, akkor megértem, mert minden nap szokta a barátom csinálni, ha velem van, néha még aznap reggel is, mert jól esik neki. ha minden nap lenne szex, talán még akkor is néha megtenné. és engem a legkevésbé sem zavarna. csinálja, ha neki szüksége van rá. nem hiszem, hogy ettõl te lennél a kevés neki. néha én is megkívánom az önkielégítést, pedig aránylag gyakori és rendszeres nemi életet élek. na és? nem nagy ügy...

Nagyon szeretnék választ kapni arra, hogy a közteres milyen joggal van felruházva, hogy ki adhatja az adataimat egy harmadik "BKV ellenőr" fél részére? Hol találok erre, ide vonatkozó jogszabály/oka/t?

Legjobb válasz: Nem tudom hol találhatsz, de kiadhatja neki. Tudom meglepõ, de pont ezért járnak velük. Vásárolj jegyet-bérletet, és szard le kinek mihez van joga, mert úgyis jogosan utazol. Én is ezt teszem.

Nem tudom hol találhatsz, de kiadhatja neki. Tudom meglepõ, de pont ezért járnak velük. Vásárolj jegyet-bérletet, és szard le kinek mihez van joga, mert úgyis jogosan utazol. Én is ezt teszem.
1: Ez a "szard le kinek milyen joga van" nem egy nyerõ hozzáállás. Jogállamban a jog az úr, magaddal cseszel ki ha nem ismered.

Kérl€k segíts€tek, nagyon fontos! Ha nem tudom, hol lehet valami (amit biztosan nem loptak el, hanem én tettem valahova le), akkor van valami máódszer arra, hogy előcsalogassam az emlékeimből?

El tudok valamilyen önhipnózisos vagy agykontrollos technikával érni olyan tudatállapotot, hogy emlékezzek rá? Azt mondják, a tudattalan nem felejt, minden emlék megvan valahol. El?fordult már olyan, hogy félálomban beugrott olyan dolog, amire tudatosan nem is emlékeztem.

Legjobb válasz: Én ha valamit nem találok nem azon gondolkozok hogy hol lehet hanem mit csináltam és hova rakhattam mikor használtam

Én ha valamit nem találok nem azon gondolkozok hogy hol lehet hanem mit csináltam és hova rakhattam mikor használtam
Gondold végig, hol láttad utoljára, mikor volt nálad utoljára, mit csináltál vele, hol voltál vele, ott hova pakolhattad le. Ezeket a helyeket kell végigjárni újra, megnézni minden lehetséges helyszít. Amúgy az agy elég sok információt kitakarít magából, de ezt fõleg alvás alatt teszi.
Én is elhagyom a dolgaimat, rendszeresen. Fõleg az ilyen apró dolgokat, mint a pendrive kupakja, vagy a kulcsom, a pénztárcám... De, általában, ahogy az elõzõ válaszolók írták, elkezdek gondolkozni, hogy mikor volt utoljára a kezemben, és akkor hol voltam, akkor bejön. Vagyha mégse, alszok rá egyet, és ha nem keresem, elõbb-utóbb meglesz :) Amúgy meg hatékony keresési forma, ha valami aprót hagytál el, hogy egy néhány éves gyereket eleresztesz a szobákban... Ha talál valamit, a szájából kiveszed, lenyáltalanítod, és máris megvan ;)
mindig nézd meg olyan helyeken, ahol "ááá ott biztos nincs" :D pl ágy mögé beesve, beágyazva, párnahuzatba becsúszva stb:D

Ha egy terméknek a boltban kétféle ára van kirakva, akkor hol van az pontosan leírva, hogy az alacsonyabb áron kötelesek eladni?

Ma voltam a P bet?s barkácsáruházban. A kifutó termékek között láttam egyet, amit meg akartam venni. Két árcímke volt rajta egy 1000Ft-os és egy 500Ft-os. Gondoltam 500Ft lesz.

Legjobb válasz: Nos,én szolidan levettem volna az 1000Ft-at.:D Amúgy utánanázek,hátha megtalálom:) Mentél utána a vevõszolgálathoz?

Nos, én szolidan levettem volna az 1000Ft-at.:D Amúgy utánanázek, hátha megtalálom:) Mentél utána a vevõszolgálathoz?
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem megtaláltam: 1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemrõl
mi a francnak fizetted ki...amúgy igen a fogyasztóvédelmi törvényben benne van
A kérdező hozzászólása: "mi a francnak fizetted ki" Olvasd el még egyszer a kérdés kiírását: "Rögtön mondtam, hogy akkor nem kérem." Csak éppen szükségem lett volna a cuccra. Én is tudom, hogy a törvényben benne van, csak éppen eltartott egy ideig mire rátaláltam a törvény letölthetõ változatára. Illetve az is idõbe telt, míg a nem tudom hány oldalas törvényt elkezdtem átfutni. De szerencsére hamar rátaláltam erre az egy sorra. Csak szerintem nem nagyon tudok vele mit csinálni. Ha ott lobogtatom, akkor is azt fogják mondani, hogy nem tudnak vele mit csinálni. Maximum feljelenthetem õket.
Én nem vacilálok 500 Ft-ot pláne nem fogom a PTK-t bújni emiatt. Én fizetnék 500-at valakinek ha megkímélhetem ettõl magam...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!