Találatok a következő kifejezésre: Hol vannak arra, (461 db)

Hol van arra a bizonyíték, hogy megéri nekünk gazdaságilag az EU-tagság?

Vona Gábornak megígérte Orbán, hogy elküldi az emberei által készített számolásokat, amikbõl kiderül, hogy többet kapunk, mint amennyit adunk. Ha jól tudom, ezt a mai napig nem hozta nyilvánosságra, pedig jó régen mondta már.. És mi másért, ha nem azért, mert totál ráfizetés az egész?

Legjobb válasz: Hol van arra bizonyíték, hogy nem éri meg? Én itt semmilyen bizonyítékot nem látok, valaki más?

Hol van arra bizonyíték, hogy nem éri meg? Én itt semmilyen bizonyítékot nem látok, valaki más?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 12.40 :D most teljesen dilettánsként. gondolom erre volt egy vizsgálóbizottság. gondolom az adatok nyilvánosak. és ennek van egy formája ahogy ki lehet kérni õket. a parlamentben a miniszterelnöktõl kérni ezt, enyhén szólva is demagóg. ráadásul nem is ígérte meg Viktor (jajjj nehogy már védjem õt), hogy elküldi az emberei által készített számolásokat. Konkrétan azt mondta, hogy van rá igény, akkor szívesen bocsátanak számokat Vona rendelkezésére. Gondolom a Jobbik ezt az igényt írásos formában benyújtotta valahol. Nem csak beböffentette a Parlamentbe, majd aztán hat hónap múlva megint, hogy nem kaptunk ám semmit... Ez továbbra sem bizonyítja, hogy az EU gazdaságilag ne érné meg. Sõt, legyek kicsit demagóg? A miniszterelnök mondta a saját szájával, hogy vizsgáló bizottság kiszámolta, hogy az EU-n kívül sokkal rosszabb. Saját magad hoztál bizonyítékot az állításod ellenkezõjére.
Tudom, nem friss, de 2009-ben 2 600 milliárddal kaptunk többet, mint amennyit befizettünk: [link] És akkor ez csak a bevétel-kiadás része a történetnek, nincsen benne, hogy tagjai vagyunk egy gazdasági egységnek, ami kereskedelmi szempontból nagyon nem mellékes, mégha azt is szokták mondani, hogy az EU-n kívül is van élet, ugye.
"Pavics Lázár az adatok összesítése után" Vajon ha õ tudott adatokat összegezni, amihez nyilván hozzá is tudott férni, akkor felmerül bennem a kérdés: a Jobbikban nincs gazdasági szakember, aki számításokat tud végezni? Hiszen ezek az adatok nekik is rendelkezésükre állnak. Egyébként meghallgattam a videót. Orbán nem ígérte, hogy bármit is küld. Azt mondta, adatokat bocsát Vona vona részére. Talán el kellene menni érte.
Utánaolvastam Paviknak. ideézem: " Mivel véleményem szerint a „szabadság felismert szükségszerûség”, EU-val történõ jövõbeni tárgyalásaink során a valós helyzetbõl kiinduló magyar álláspont, javíthatja hazánk tárgyalási pozícióját, fõleg az EU-15 országokkal szemben. Így ebben szerzett ismeretünk hazánk javait gyarapíthatja. 2013.03.24, Pavics Lázár Közgazdász" Szó nincs itt arról, hogy Pavics az EU-ból való kilépést favorizálná, szemben a Jobbikkal.
A kérdező hozzászólása: A hátteret nem ismerem, és nem ismerem a folyamatot sem. Azonban a Jobbik nem azt mondja, hogy ki kell lépni az eu-ból, hanem azt, hogy ki kell írni egy népszavazást, hogy így, 10 év távlatából megkérdezzék az embereket, hogy még mindig jónak látják-e.
Az Alaptörvényt sem ismered. Ez egy jó politika a Jobbik részérõl. Olyasmit skandál, amirõl tudja, hogy nem lehet megvalósítani, de jó a népet etetni vele. Az Alaptörvény szerint az EU-ból kilépni a Parlament 2/3-os többségével lehet. Olyan népszavazást, ami az Alaptörvény módosítására irányul, nem lehet kiírni.
Nem igazán számszerûsíthetõ. Nagyon sok tétel van, biztos mindkét oldalon ki lenne hagyva egy csomó minden a számolásból. Ami nem lenne kihagyva, az pontatlanul lenne felbecsülve. Ha elkészülne a számítás, és az jönne ki belõle, hogy bõven megéri nekünk az EU-tagság, a Jobbik ízekre szedné, felsorolna egy rakás nem számszerûsíthetõ és nem egyértelmûen az EU számlájára írható dolgot (cukorgyár-effektus), hogy azokat is bele kéne számolni, és akkor már biztos negatív stb. Addig úgysem nyugodnának, míg nem szájuk ízének megfelelõ eredmény jönne ki.
"Azt, hogy Vona Gábornak megígérte Orbán, hogy kiadja azokat a számolásokat, amik igazolják, hogy az Eu nekünk jó üzlet? " Akkor mindketten jó nagy gyökerek, ugyanis az a része, amit lehetséges kiszámolni, bárki számára hozzáférhetõ, még ha nem is egy helyen. Az EU támogatási rendszerén keresztül kapott pénz mindenképp közpénz, tehát nyomon lehet követni, ha valaki áldoz rá idõt és energiát. Ezen kívül attól meg gondolom senki nem lesz szegényebb, hogy nem fizet vámot... Meg magánszemélyként nekem az is jól jött, amikor a hibás termék becseréléséért nem kellett közelharcot vívni, hanem az EU irányelvnek köszönhetõen elég volt azt mondanom, hogy ne haragudjanak, de ez enm mûködik, kérem vissza a pénzt...
Még az égvilágon semmit nem nyertünk!!!!!! Ez tény. Az EU-s fejlesztési pénzek nagy része így is úgyis minket illett. Azokat a pénzeket fõleg az EU közös vámbevételeibõl folyósítják és mint jelentõs tranzitország nekünk ez így is úgyis jár, amivel pedig többet kapunk a feltételekkel ami a felhasználásához van kötve biztosítják hogy az vissza is áramoljon a nagy "fejlesztõ" nyugati cégeken keresztül oda ahonnan jött. Na persze az EU-ról jócskán van mit érvelni mellette és ellene de itt erre nincs elég szabad hely. XD Tény hogy többet kapunk papíron, mint amit kapnánk a tagság nélkül, de a komplex következményekrõl alig beszélnek. Ami pedig ezek a komplex következmények egyik legveszélyesebb elem amit nem tudunk papíron levezetni csak saccolni tudjuk. Na persze ilyen van jócskán pozitívumokból is. Én inkább azt mondanám az EU tagsággal kapcsolatban jelenleg, ismétlem jelenleg, vesztésre állunk. Vagyis többet vesztettünk mint nyertünk volna ha várunk a csatlakozással amíg megerõsödünk. A társadalom kettéhasadt egy szûk réteg számára ugyan, olyan életmód, bõség, a javak végtelen sokszínûsége köszöntött be hogy azt pl a 70-es 80-as években el se tudtuk képzelni. csakhogy mivel fizettünk érte? Van egy szûk réteg túlzó becsléssel is csak 20%, aki számára eljött a Kánaán, és van egy 40% aki számára olyan mértékû élet-színvonalbeli csökkenés következett be amit sajnos a tudatlan és embertelen többség fel se fog vagy ha fel is fogja nem érdekli. 22.500 Ft-ból (ami csak egy évig jár, és csak akkor ha volt elõzõ egy évben bejelentett munkád), a 37.000 forintos vagy szerencsésebb esetben a 49.500Ft-os közmunkafizetésbõl, vagy 65.000 Ft-os minimálbérbõl kérdem én, milyen életre futja? Hogy lehet abból megélni? Hogy vesz ételt, hogy kerüli el hogy télen ne fagyjon halálra, hogy fizet rezsit, ha megbetegszik mibõl vesz gyógyszert, mibõl vesz ruhát, tisztasági szereket..... Saját házról, kocsiról, nyaralásról nem is beszélve... Aztán van egy másik 40% akit nevezünk az átlagnak õk valahogy megélnek, valahogy kifizetik a rezsit, van mit tenni a hûtõbe, valahogy kifizeti a rezsit, a kocsitörlesztõt, gyereket nevel és talán egy évben egyszer eljut nyaralni. Na ilyen egy eltorzult társadalom. És barátaim ebben élünk, ez az ország ez a világ. A legszomorúbb pedig az egészben hogy alig van akit ez érdekel. Ez a kapitalizmus és annak legveszélyesebb eleme a liberalizmus. Kérdem én hogy gondolhatja bárki is hogy az EU a mi érdekeinket tartja szem elõtt. Egy gyenge kis szegény országét. Szerintetek csak úgy kapjuk mert hát vannak a németek, franciák, angolok és õk úgy látják hogy mi ha már nyomorban tartottuk és tartjuk jelenleg a világot, nagyok és erõsek vagyunk legalább a saját "csapatunk" gyengébb játékosainak segítünk fejlõdni és pénz adunk nekik. Hát elárulok valamit, az hogy az erõsebb és gazdagabb áldozatot hozzon, törekedjen az egyenlõségre és igazságra, segítse a gyengébbet és szegényebbet nem kapitalista hozzáállás. és végképp nem liberalista....
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Az EU-s fejlesztési pénzek nagy része így is úgyis minket illett. Azokat a pénzeket fõleg az EU közös vámbevételeibõl folyósítják és mint jelentõs tranzitország nekünk ez így is úgyis jár, amivel pedig többet kapunk a feltételekkel ami a felhasználásához van kötve" Az EU KÖZÖS vámbevételeibõl. Nem abból, amitõl a magyar költségvetés elesett a csatlakozással, hanem az összestõl. És jelentõs tranzitországnak nevezni Magyarországot egyszerûen vicc. Tranzitország, mert a határon van, így a közúti és a vasúti szállítmány egy része (amely Ukrajna és Szerbia felõl jön - ugye, az milyen borzasztó sok?) a magyar határon át érkezik meg az EU-ba. De a jelentõs jelzõ erõs túlzás. A feltételek pedig nem véletlenül vannak megszabva. Ezek fejlesztési pénzek; az a céljuk, hogy olyan autópályák legyenek az országban, amelyek méltók arra, hogy az európai autópályarendszer részeinek nevezhessük õket; az a céljuk, hogy itt is akadálymentesek legyenek a középületek; az a céljuk, hogy az ország többé-kevésbé úgy nézzen ki, mintha valóban egy európai ország volna, nem egy félázsiai lepratelep, ahol negyven-ötven éve semmi nem épült. Ehhez muszáj megszabni a feltételeket, mert ha nem volnának feltételek, akkor az összes akadálymentesítésre szánt pénzbõl negyvencentis kilátók épülnének. "22.500 Ft-ból (ami csak egy évig jár, és csak akkor ha volt elõzõ egy évben bejelentett munkád), a 37.000 forintos vagy szerencsésebb esetben a 49.500Ft-os közmunkafizetésbõl, vagy 65.000 Ft-os minimálbérbõl kérdem én, milyen életre futja? Hogy lehet abból megélni? Hogy vesz ételt, hogy kerüli el hogy télen ne fagyjon halálra, hogy fizet rezsit, ha megbetegszik mibõl vesz gyógyszert, mibõl vesz ruhát, tisztasági szereket..... Saját házról, kocsiról, nyaralásról nem is beszélve..." Sehogy. De senki nem is mondta, hogy ennyibõl kell. Mi az, hogy "csak" egy évig jár a munkanélküli segély? Miért, hány évig járjon, egy életen át, vagy mi? Tudod te, mi az, hogy egy teljes év munka nélkül? Tudod, mennyi mindent lehet ennyi idõ alatt csinálni? Például megtanulni egy nyelvet (tanár nélkül, könyvtárból kölcsönzött nyelvkönyvvel), vagy bizonyos szintig kitanulni egy mesterséget. Elköltözni egy másik városba, netán egy másik országba, ahol könnyebb munkahelyet találni. Vagy a másik út: kifogásokat keresni és panaszkodni. Az elõbbi nem biztos, hogy sikerre vezet - az utóbbi biztos, hogy nem vezet sikerre. Na, ILYEN egy eltorzult társadalom. Annak a 20%-nak nem azért fér bele évi egy nyaralásnál több, mert gazdag családba születtek, hanem azért, mert a pénzen kívül a sikeres emberek életfelfogását is megörökölték. A szegény családba születetteknek ezt tanulniuk kell (tudom, mirõl beszélek, én sem kacsalábon forgó palotában nevelkedtem). De én nagyon sokaknál azt tapasztalom, hogy nem is akarják megtanulni, mert a gazdagságra afféle bûnként tekintenek, aki gazdag, biztos mocskos ügyletekkel kereste a pénzét, pfuj. Hát az ilyenekbõl nem is lesz soha még csak közel sem gazdag ember.
A kérdező hozzászólása: tetro: http://www.youtube.com/watch?v=2L01jx2QcTU 4.50-tõl van az idevágó rész. Ez után jó sok idõvel volt egy olyan felszólalás, amibõl kiderült, hogy még mindig nem küldte el a szóban forgó számolásokat.
12.22 oké. orbán viktor nem ígért ilyet Vonának, és az EU igenis megéri nekünk. te mindkettõnek az ellenkezõjét állítod. kielemezhetjük a mondatodat általános iskolás gyerekek módjára, hogy rá gyere te is, melyik a kérdõ része és melyik az állító, de erre komolyan szükség van? na még egyszer. attól hogy teleömleszted állandóan igazolatlan állításokkal az oldalt, attól még azok nem lesznek igazak. ahogy az állítás attól még állítás marad, hogy teszel egy kérdõjelet a végére.
Na ja meg ha orbánék elküldték volna szerinted a jobbik nyilvánosságra hozza amikor az eu ellenesség a rasszizmus és antiszemitizmus mellett a pártnak a harmadik tartópillére?
A kérdező hozzászólása: tetro: A szabályzatban az áll, hogy nem lehet egy kérdésen belül egy másik kérdést feltenni, és te azt csináltad, ezért jelentettem, minden bizonnyal törlésre is kerül a hozzászólásod, mert nem tartod be a szabályokat. Ha annyira érdekel, akkor írj ki egy új kérdést, vagy fejezd be mások kérdéseinek a fikázását! 2.: Te sem a kérdésre válaszolsz, remélem tudatosult benned. Egyrészt tök érthetetlen amit írsz, szóval ha már nem a kérdésre válaszolsz, akkor legalább normálisan tedd. Másrészt meg ne lovagolj mindig ezen a hülyeségen, hogy a Jobbik antiszemita, raszista meg nem tudom milyen képzelgésetek van még. Vona Gábot Londonban pl zsidó rabbikkal is értekezett, hát ez is alátámasztja azt, hogy mekkora antiszemita, ugye?
Azt ne felejtse el senki aki az Eu-t szídja, hogy kb Bulgária(mondjuk most már Õk is jobban állnak), Bosznia színvonalon élnénk ha nem lenne a tagság.. Be kell látni hogy nem tehetnénk meg azt hogy függetlenek legyünk, még így sem képesek vezetni az ország kiadásait a nagyokosok, hát még úgy. Olyan korrupció, meg elnyomás lenne, amitõl itt is háború venné kezdetét az eu csatlakozás mellett. Tehát nem feltétlen a gazdasági értékeket kell elsõk között szemügyre venni, fontosabb a polgári jog.
12.01 ez esetben a kérdésed is mehet a kukába. mivel semmit sem akarsz megtudni, most sem, ahogy a többi tucatnyi kérdésednél sem, csak kinyilatkoztatsz. Állítasz valamit, amit sehogy sem igazolsz. Már pedig a pártpropagandát nem itt kellene terjeszteni. És nagyon ügyes vagy, hogy felismertél egy kérdõjelet a mondat végén, de akkor ezzel együtt a "kérdésedet" is jelentheted.
A kérdező hozzászólása: tetro: Csak neked még egyszer: A kérdés az, hogy mi a bizonyíték arra, hogy gazdaságilag megéri nekünk az EU-tagság. Úgyis akkora ásznak tartod magadat, úgyhogy akár válaszolhatsz egyszer az életben normálisan is egy kérdésre. A te kérdésed teljesen más kérdés, ha gondolod, és tényleg érdekel, akkor írd ki, biztosan kapsz rá értelmes választ, mert nem te fogsz válaszolni rá.
12.11 ez nem kérdés, attól hogy átfogalmazod. egyszerûen a szokásos eu-ellenes propagandád. és most is, ahogy soha, nem támasztod alá semmivel. hanem mások igazolják, hogy neked nincs igazad, hiszen te odabiggyesztettél egy kérdõjelet. és nagyon szívesen cáfolom, ha hozol bizonyítékokat. de te ezt még soha nem tetted meg, és most se vagy rá hajlandó. persze, úgy nehezebb trollkodni és hazudozni összevissza...
A kérdező hozzászólása: Akkor mond el nekem, hogy mit hazudozok össze-vissza, és mit is kéne alátámasztanom pontosan? Azt, hogy Vona Gábornak megígérte Orbán, hogy kiadja azokat a számolásokat, amik igazolják, hogy az Eu nekünk jó üzlet? Én ezt az egyetlen állítást látom a kérdésemben, bár azt már tudom, hogy te látnok vagy, és képes vagy mindenbe belelátni az antiszemitizmust, vagy amit csak akarsz. Vagy azt igazoljam, hogy a forint gyengült?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Nos igen, ha forintban számoljuk, akkor valóban több pénzt kapunk, de csak azért tûnik többnek, mert gyenge a forint. Euróban nézve kevesebbet." ezt a reszet nem ertem. Ha egyszer van egy bejovo X meg egy kimeno Y, akkor ha az egyik forintban tobb mint a masik, akkor az euroban is tobb, mivel az egy sima szorzas. Egyebkent en nem vagyok benne biztos hogy annyira megerne, mert nem csak a bejovo osszeget kell nezni, hanem azt is hogy azt mire kolthetjuk. Mert az EU nem finansziroz barmit, es lehet hogy olyasmikre megy el ami egyelore nagyon nem lenne egeto, es az a penz jobb helyen lenne mashol. Szoval ilyen szempontbol nem teljes erteku penz, inkabb olyan mint a kafeteria, hogy megvan mire koltheted. Azt se konnyu szamszerusiteni, hogy bizonyos kerdesekben fel kell adni a fuggetlenseget (kozponti bank, kozponti szabalyozasok, lisszaboni szerzodes...), mint ahogy azt sem hogy szabad mozgas van, tehat gond nelkul lehet Londonban, Parizsban, Berlinben munkat vallalni. Szoval sok a nem szamszerusitheto hatrany/elony. De maradjunk a gazdasagnal: azt se tudjuk elore kiszamolni hogy jarnank pl ha vamokat vethetnenk ki a termekekre, mivel ahhoz josnak kellene lenni hogy megmondjuk ilyen esetben mennyi termek jonne be. Na de hogy roviden valaszoljak a konkret kerdesedre: sehol nincs ra bizonyitek, mivel ezt -velemenyem szerint- nem lehet bizonyitani.
Kérdezõ! "Vona Gábornak megígérte Orbán, hogy elküldi az emberei által készített számolásokat ... ezt a mai napig nem hozta nyilvánosságra" Azt ígérte (ha ígérte), hogy leköldi, nem azt, hogy nyilvánosságra hozza. Magyarország 2012-ben (idei adatok még nincsenek) 1435 milliárd forint támogatást kapott az EU-tól, és 235 milliárdot fizetett be az EU költségvetésébe. Ha tudsz számolni, akkor ez a bizonyíték.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); #1 http://www.youtube.com/watch?v=rynUPFxEwyk http://www.youtube.com/watch?v=iJcRmg9fxRI http://www.youtube.com/watch?v=O-bm3TmaE0M http://www.youtube.com/watch?v=hw8gZR6P-vI http://www.youtube.com/watch?v=FDOreKiH8fM http://www.youtube.com/watch?v=5IOlIWjtVg0 http://www.youtube.com/watch?v=EpDnnyqSurI http://www.youtube.com/watch?v=QJDREGi6JYs Pavics Lázár az adatok összesítése után arra a megállapodásra jutott, hogy a hazai veszteség, illetve a külföldiek extra haszna 2011-ben mintegy 7600 milliárd forint összeget tett ki, ami a GDP mintegy 27 százalékát jelenti. Ráadásul a kivitt jövedelem az alacsony hazai foglalkoztatási szintet tovább csökkenti. A közgazdász által összesített számítások alapján a Magyarországról történõ tulajdonosi jövedelem kiáramlása az EU-hoz való csatlakozási folyamatunk kezdete óta, pontosabban 1995 és 2011 között 37 019 milliárd forintot tett ki. Mint megállapítja, a globális, illetve más összehasonlítható mutatókban kifejezve ez azt jelenti, hogy 2000 és 2010 között az EU-15 országok a kedvezõbb cserearány révén (hazai vámok leépítése miatt stb.) éves átlagban 2, 09 százalék GDP-értéket kitevõ cserearány-veszteséget okoztak, ezzel szemben mindössze 0, 6 százalék GDP-értéket kitevõ nettó támogatást adtak. [link] Most te jössz haver!
Mint támogatás/befizetés ami számszerûsíthetõ egyértelmûen megéri, sokkal több pénzt talicskáztak be ez ügyben, viszonylag szabad felhasználási keretekkel és igencsak lanyha ellenõrizéssel, mint amennyit nekünk folyósítanunk kéne feléjük. A Palvicz fele elmélkedés azért ökörség, mert az európai szabad piacra (hangsúlyozom nem az Eu-s piacra) belépésünk és integrációnk már a rendszerváltáskor megtörtént nálunk és az összes exszoci szatellit vagy tagállamban. A törököknél vagy éppen az oroszoknál lévõ európai külföldi mûködõtõke befektetés pedig õk egy deka támogatást nem kaptak és az Uniós integrációba sem vesznek részt, ennek ellenére Palvicz úgy kezeli, hogy ha nem lenne az EU egy nyugati pénzkitalicskázó nagytõkés se vert volna tábort. Nem veszi figyelembe az uniós tagállamokba kivitt magyar cégek magyar exportját, ahogy a külföldi mûködõtõkét amit belénk nyomtak se, ahogy a nem számszerûsíthetõ eredményeket sem vették be a buliba a nyerõ oldalon. Másrészt a legfontosabb tényezõt kihagyta a buliból, az aktuális regnáló kormányokat, akiknek az a feladata, hogy érdekeinket képviseljék ahol lehet és a közpénzekbõl valami épkézláb dolgot hozzanak létre. Nos ez a magyar közéletben eléggé axiomatikus tézis, hogy ez nemigazán sikerült. Lenyúlták, kiosztották amit a lehet a többit csak meg a dilettanizmusuknak köszönhetõen barmolták el. Ez pedig egy szorosabb integrációs törekvésû csoportban, ahol az összérdek mellett a a sajátról sem illik megfeledkezni sem sikerült. A rendelkezésre álló félmilliárd emberbõl álló piacot a tekintélyes összegû támogatások ellenére hazánkban nem történt semmi. A verseny viszont nem állt meg és a régiós és európai versenytársak lesöpörtek és söpörnek minket és kénytelenek vagyunk a Balkánnal versenyezni. A jogi normakontroll pedig komoly versenyhátrányt nem okozott, de a kormányainkat a szocikat és a mostaniakat is egyaránt megakadályozta félig-meddig abban, hogy a saját hatalmi klientúráikat építsék fel, persze a szuverenitás tiszteletben tartásával, meg néhány a halandó ember életét megkönnyítõ dolgot is át kellett vennünk. Az európai integrációs lehetõség egy jó lehetõség volt és még most is az lenne, ha tudnánk élni vele. A honatyáink által szerzett negatívumokat már megmaradtak ezen a kilépés sem segít, de legalább a teljesen tönkretehetetlen elõnyöket is bebuknánk.

Hol van Árkod, ahol Szabó Magda Abigél c. regénye játszódik?

Próbáltam már keresni a neten, de nem találom. Esetleg csak kitalált városnév lenne? De akkor a filmet hol forgatták vajon? Nekem oda muszáj eljutnom, kérlek, segítsetek!

Legjobb válasz: van(volt) egy Árkod nevû falu, ami 1920ban Szeribához került. Ez azonban csak véletlen egybeesés. Az általad kérdezett Árkod kitalált hely, Debrecenbõl és Hódmezõvásárhelybõl lett "összegyúrva".

van(volt) egy Árkod nevû falu, ami 1920ban Szeribához került. Ez azonban csak véletlen egybeesés. Az általad kérdezett Árkod kitalált hely, Debrecenbõl és Hódmezõvásárhelybõl lett "összegyúrva".
A filmbeli forgatási helyszínek voltak: pesti, kálvin téri református templom, a Matula homlokzatát alakító váci Püspöki Palota. A Matula belsejét elvileg a Kossuth Zsuzsa Eü. Szki. alakította. A magyar fájdalom szobra szintén Pesten volt, a suli parkja ismeretlen. Vasútállomás meg mindenhol van.
Az elõttemszólókhoz még annyi, hogy a templom külsõ felvételei szintén Vácon voltak (lásd: Horty nevenapja) A szobor és a park az Üllõi út mellett ma is megtalálható a XVIII. kerülteben (Pestszentlõrinc) közel a Szarvas Csárda térhez. Az iskola kertje szintén a Püspöki Palota kertjének egy része. Ma már sokkal sûrûbb a növényzete.
Kedves kérdésfeltevõ, kedves utolsó válaszadó! A 2009. febr. 21-i válaszadó vagyok. Érdekes, amit az utolsó válaszadó ír, ezek szerint akkor mégsem épített díszlet volt a belsõ? Ha a csigalépcsõs jelentet ott vették fel, akkor az ablakon kimászós, tornatermes, étkezõs jeleneteket mind ott vehették fel, gondolom csak egy jelenet kedvéért nem mentek oda. Jó lenne egy egykori szereplõ vagy készítõ információit kikérni, sokakat érdekel a film, kultikus filmmé vált. Aki tud bármit is, írja meg!
Most nézem én is a filmet vagy 20adjára.Nqgaon szeretem... köszönöm az infókat
Ha falun laksz kertesházba kinyitod az ablakod ami az utcára néz ott van egy árok na átvan árkod ! Árkod város sehol sincs az csak kitalálta a hülye Szabó Magda mint Dömölköt is az sincs csak Celldömöl az van Szia !!
06-22 17:12-nek: Úgy értette az a válaszoló, hogy van egy debreceni iskola, a Dóczy, és annak volt az igazgatója Dóczy Gedeon, valamikor a 19. század vége felé, vagy mikor. Szóval jó régen. Tehát a Torma Gedeon nevû szereplõ egy régi iskolaigazgatóról kapta a nevét.
Árkod (szerbül: Jarkovac/Јарковац, németül: Јаrkovatz) település Szerbiában, a Vajdaságban, az Közép-bánsági körzetben, Torontálszécsány községben. Szabó Magda Abigél címû regényében is szerepel egy ilyen nevû település, ez azonban fiktív hely, nem azonos a vajdasági településsel.
15.28-nak: hogy kaphatta utólag a szereplõ (Gedeon) nevét arról az iskoláról, ahol csak jóval késõbb forgatták le? nyulván elõbb volt Torma Gedeon, utána meg vagy véletlen, vagy direkt, abba az iskolába mentek forgatni.
Az Abigél c. filmben szereplõ csigalépcsõ a Budapesti Ward Mária Gimnázium mellett lévõ rendházban van, ahol az iskolában tanító angolkisasszonyok laknak. Az egyik nagy terem volt berendezve hálóteremnek.
A kérdező hozzászólása: Ó, NAGYON-NAGYON KÖSZÖNÖM!!!!! Nem tudjátok, mióta keresem erre a választ... A könyvet kb. 20-szor olvastam, a filmet meg legalább ennyiszer láttam!!! Van egy olyan érzésem, mintha én már jártam volna ott, de nem tudtam rájönni. Köszi mégegyszer!!!!!
"Ha falun laksz kertesházba kinyitod az ablakod ami az utcára néz ott van egy árok na átvan árkod ! Árkod város sehol sincs az csak kitalálta a hülye Szabó Magda mint Dömölköt is az sincs csak Celldömöl az van Szia !!" Anyád a hülye, aki képtelen volt téged megnevelni!
Rendõrtiszti fõiskola - Budapest
Záhonyban a Kandó Kálmán van. Vámügyintézõnek lehet menni, OKJ-s képzés ami 1éves.

Van Budapesten DC és/vagy Vans outlet üzlet? Ha van, akkor hol? Az árak mennyiben különböznek a rendes boltokétól?

Ha nem is Budapesten, akkor a vonzáskörzetében... Az sem baj, ha csak ez a két márka található az üzletben... :)

Legjobb válasz: A plázákban van ,westend.. árkád én ott vettem múltkor DC cipõt a bolt neve Garage store. Kb.15.000tõl vannak az árak... talán még keveset is mondtam

A plázákban van , westend.. árkád én ott vettem múltkor DC cipõt a bolt neve Garage store. Kb.15.000tõl vannak az árak... talán még keveset is mondtam
persze van akciósan is ha pl. 1darab van már csak és kifutó modell...
A kérdező hozzászólása: õõõ, köszi, de én outletet keresek, állítólag régebben volt a Budafoki úton, ott 8 ezerért dobálták a cipõket... 15 ezerért már veszek "rendes" boltban... mármint azt tudom, h nincs ilyen nevû bolt, mert egy csomó helyen lehet kapni, de én kimondottan outletet keresek :)
hát figyelj... offlineshop.hu-n van outlet ezekbõl a márkákból de az online...:) nézz körül ha gondolod.

Kinéztem az interneten egy számítógépet és az árát. A közeli boltban megrendeltem a kinézett áron. Kifizettem. Hol van itt a bolt haszna?

Legjobb válasz: Nem számítástechnikával foglalkozom, de példát tudok mondani: Járok olyan nagykereskedésbe, ahol van kisker kiszolgálás is. Annyi a különbség, hogy én kapok a nettó listaárból 20% kedvezményt, tehát amit a kiskerben megkap valaki bruttó 120 Ft-ért, azt én 96-ért kapom meg. Ezért én is nyugodtan mutogatom az árlistát mindenkinek, és azon az áron kapják tõlem a cuccokat. Még engedhetek is a listaárból pár százalékot. A nagykernek így is megvan a haszna.

Nem számítástechnikával foglalkozom, de példát tudok mondani: Járok olyan nagykereskedésbe, ahol van kisker kiszolgálás is. Annyi a különbség, hogy én kapok a nettó listaárból 20% kedvezményt, tehát amit a kiskerben megkap valaki bruttó 120 Ft-ért, azt én 96-ért kapom meg. Ezért én is nyugodtan mutogatom az árlistát mindenkinek, és azon az áron kapják tõlem a cuccokat. Még engedhetek is a listaárból pár százalékot. A nagykernek így is megvan a haszna.
ha teljesen ugyanaz akkor valószínûleg drága helyen nézted a neten.
A kérdező hozzászólása: A környékbeli országokkal összehasonlított legjobb ár volt, amit kinéztem. A bolt Budapestrõl hozta.

Miért ilyen nagy ár különbség van a két processzor között? (majdem 30 ezer ft) Amikor teljesítményileg, meg alig van különbség. Hol van itt az ár érték arány? (lent)

http://kepfeltoltes.hu/view/130930/1224133427K_pkiv_g_s_www...

Legjobb válasz: Sajnos van ilyen. Okát nem tudom. Viszont kérdés.. :) Ez milyen weboldal? Épp én is procit vadászok.

Sajnos van ilyen. Okát nem tudom. Viszont kérdés.. :) Ez milyen weboldal? Épp én is procit vadászok.
A kérdező hozzászólása: http://www.aqua.hu/termekek/alkatresz-210.html

Az Árkádon kívül hol van Budapesten Orsay bolt?

Legjobb válasz: ÜZLETEK (ORSAY) Orsay - Árkád Gyõr 9021 Gyõr, Budai út 1. Orsay - Árkád Budapest 1106 Budapest, Örs vezér tér 25. Orsay - Eurocenter 1032 Budapest, Bécsi út 154. Orsay - Malom Center 6000 Kecskemét, Csányi János utca 1-3. Orsay - Pólus Center 1152 Budapest, Szentmihályi út 13 és még a Keletinél az Arena Plázában. Üdv.:Bea

ÜZLETEK (ORSAY) Orsay - Árkád Gyõr 9021 Gyõr, Budai út 1. Orsay - Árkád Budapest 1106 Budapest, Örs vezér tér 25. Orsay - Eurocenter 1032 Budapest, Bécsi út 154. Orsay - Malom Center 6000 Kecskemét, Csányi János utca 1-3. Orsay - Pólus Center 1152 Budapest, Szentmihályi út 13 és még a Keletinél az Arena Plázában. Üdv.:Bea
A Camponában is van!

Hol van olyan hely ahol nagyker vagy viszonteladói áron vannak díszhalak?

Lécci irjon aki valamit tud :)

Legjobb válasz: Hobbi és kistenyésztõk adnak olcsón el magánembereknek. A nagykereknél cégkivonat stb. kell, hogy nagyker vagyis viszont eladói árakon vásárolhass. Amúgy sem a halak hanem a jó felszerelés a drága.

Hobbi és kistenyésztõk adnak olcsón el magánembereknek. A nagykereknél cégkivonat stb. kell, hogy nagyker vagyis viszont eladói árakon vásárolhass. Amúgy sem a halak hanem a jó felszerelés a drága.

SOS! Pelenkakérdés! Milyet vegyünk, ez mért nem jó? Hol van most jó áron amit ajánlotok? Hol lehet venni mintát? (kipróbálásra)

Röviden: Libero 1-es kicsi derékban is combnál is 2-es combnál jó,derékban teljesen összehúzva jó,de mégis kifolyt a pisi.és a derekánál azon az oldalon ahol fekszik ott volt vizes a ruha.kisfiúról van szó 4 hetes és 4 kg fölött van és kb 60 cm hosszú(jövõ héten lesz mérés) Nappal egy huzamban 4 órát sem bírt ki,alig volt benne,és vizes volt a ruha,éjszaka is dettó. Lányomnál bevált annak idején a liberó de nem emlékszem meddig használtuk az 1-est és õ vékony baba is volt.Itt most nagy a pocó.És nem tudom befolyásol e valamit hogy fiú. Eddig úgy néz ki nem érzékeny a bõre.Tehát bármilyen megoldás érdekel.Venni is bárhova elmegyünk,megyeszékhelyen élünk.

Legjobb válasz: Márkaváltás.Azt mondják a Libero az a márka,amit el kell találni méretben,mert ha nem,minden kijön.Nekünk se vált be,elöl hátul nyakig pisi volt. Nekünk Dada van,de Liberon kivül minden bevált,kivéve még a fehér tesco.Jó a Babydream,Dada,Toujours,Pampers is és a zöld tesco is. Dada,Toujours bababoltokban van általában és olcsó is. 2-es méret kell nektek szerintem,nem 1-es,csak más márka,nem Libero.

Márkaváltás.Azt mondják a Libero az a márka, amit el kell találni méretben, mert ha nem, minden kijön.Nekünk se vált be, elöl hátul nyakig pisi volt. Nekünk Dada van, de Liberon kivül minden bevált, kivéve még a fehér tesco.Jó a Babydream, Dada, Toujours, Pampers is és a zöld tesco is. Dada, Toujours bababoltokban van általában és olcsó is. 2-es méret kell nektek szerintem, nem 1-es, csak más márka, nem Libero.
Nekünk az Aldi, Lidl, Rossmann saját márkás pelenkák jöttek be (az éjszakát is kibírják simán 10-12 órát). Nem tudom mennyire számít, de nekem is fiam van. :-)
Nekünk a Pampers Premium Care nagyon bevált.
Dada vált be nekünk és a babytime
pampers 4-9 kg ig active baby, nekünk ez vált be libero egy kaki pelenka ducibb babóknak, mi is így jártunk mindig öltöztettem szegényt éjszaka is... kivágtam a kukába aztán az egész csomagot mérgemben
nekünk a dada nem vált be minden kifolyt belõle.babylove, babydream szintén.a pampers vált be.kibír egy éjszakát(van hogy fél 10-ig alszik szóval kb 12 órát bír simán)
Kisfiamnak napközben DADA van születése óta..de nagy kicsinek az éjszakát nem húztuk ki vele.Volt hogy 3x öltöztettem át, de volt hogy ágynemût is cserélnem kellett évnek évadján.Végig próbáltam szinte az összes márkát..De vagy 3 hónapos koráig csak a zöld pampers vált be éjszakára. Nálunk se volt baj a lányommal ilyen téren..Rá bármit ráadtam az jó volt..mondjuk sokkal dagibb is volt mint a fiam! :) Az is fontos, hogy mikor pelenkázod a kukija lefelé álljon lehetõleg, különben simán kipisil a hasánál.. (volt példa rá nálunk! :D)
A kérdező hozzászólása: Eddig Libero kb 10 órát kibírt nálunk!Éjszaka csak ha kaki van cserélek pelust Utolsó:ezt a márkát hol lehet kapni?
Nekem is kisfiam van, szintén nagy pocakkal :-) 4 kg után kezdtül használni az aldis Mylove pelust (3-6), azóta is tökéletes, 1-2-szer folyt csak ki a kaki derekánál, amikor fullos mennyiséget produkált. Pisi soha, pedig termeli azt is rendesen. Éjszaka 6 órát is kibírt.
Aldi-babylove

Székesfehérváron hol van elfogadható áron TSMT-re lehetőség? Elfogadható ár ami nem alkalmankénti 10. 000 Ft. , hanem amit egy kis fizetésű család elbír.

Legjobb válasz: Sófalvi Sándor? A beszédjavítóban lehet õt elérni (de ott zsúfoltak az órák és csak max. 1 évig jár azt hiszem ingyen) de tart Öreghegyen magán órákat azt hiszem 1000 ft/alkalom és hétvégén van. (szombat reggel talán)

Sófalvi Sándor? A beszédjavítóban lehet õt elérni (de ott zsúfoltak az órák és csak max. 1 évig jár azt hiszem ingyen) de tart Öreghegyen magán órákat azt hiszem 1000 ft/alkalom és hétvégén van. (szombat reggel talán)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!