Találatok a következő kifejezésre: Hol vannak alternatív középfokú iskolák (1 db)

Hol vannak olyan alternatív középfokú iskolák az országban, ahol csak értékelés van, osztályozás, jegyre felelés nincs?

Legjobb válasz: a Waldorf és Montessori suliknak ez az egyik lényege ezekre keress rá..:-)

a Waldorf és Montessori suliknak ez az egyik lényege ezekre keress rá..:-)
Az osztályozás pontosabb, azzal többet tudhatsz meg magadról (már ha nálad egyáltalán szempont az ilyesmi). Igaz, az 1-tõl 10-ig való osztályozás jobb lenne. Sajnos ez csak külföldön létezik.
alternativ van pl szolnokon meg pesten de az aszem gazdasági mindketõ gimi a valdorf az tok más azalter ugyanaz csak pl vizsgarendszer meg ilyenek vannak :D
A kérdező hozzászólása: Alternatív szakiskolák nincsenek?
A kérdező hozzászólása: Csak az a baj, hogy én eddig szakiskolába jártam, épp most végeztem el a 9-et.
A kérdező hozzászólása: De azt íraták a cikkben, hoyg a Waldorfa általában olyanok járnak akik eleve Waldorf ált.suliba járak, úgyhogy oda nem mehetek, mert csak Bp-n vannak olyan iskolák.Én vidéki vagyok.
szerintem a legjobb, ha tényleg utánaolvasol az ilyen suliknak, megnézed h.fõleg kiknek ajánlják-biztos van valamilyen tanács a bizonytalanok számára-sõt el is mehetsz ilyen intézményekbe személyesen érdeklõdni, beszélj a tanárokkkal illetve tanulókkal-> õk a legilletékesebbek! -sz elõzõ válaszoló voltam megint--
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Köszi a tippet! Egyébként honnan tudhatom meg hogy nekem ilyen iskola való, és nem más alternatív?Az biztos, hogy normál, vagyis állami sulik nem nekem való, a nev.tanácsadóba is megmondták. Most épp egy új iskolaváltás elõtt áll, mert az elõzõ középsuli nem jött be , hiába voltak ott jó erdményeim nem tudtam kibontakozni, nem éreztem magam jól a közegben, úgy érzem nem tudtam fejlõdni mert nem láttam hogy segíteni akartak volna.
pl.itt is errõl írnak: http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=1806 -az elõzõ válaszoló-
Külvárosi Tankör Középiskola http://www.tankor.hu körülbelül fõiskolai rendszerben mûködik az oktatás, csak a kreditpontokat nem teljesített tantárgyakra, hanem kultúrális programokon való részvételre kapod, pl kirándulás, színház, témaestek


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szegedi táltos iskolába jár itt valaki (vagy esetleg ismerőse)?

Ha van itt ilyen ember, kérem írjon, egy itt tanító tanárról szeretnék kérdezni valamit:)
Köszönöm (:

0

Mit gondoltok Dunay Zoltán Tanár Úrról a Budaiból?

5

Hogyan lehet módosítani a személyigazolvány számot a Neptunban?

Ezt az üzenetet írja ki, amikor be akarom állítani az új személyi számát.
Ez mit jelent?

2

Főleg orvosisoknak szól a kérdés! (? )

Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy hatodév után milyen lehetőségek vannak? Már rögtön el lehet kezdeni dolgozni, vagy a további képzés is az iskolában folyik?
A másik pedig, hogy mikor kezdődnek a gyakorlatok? Másodévben? És esetleg ezért fizetnek is, vagy nem?
Azért kérdezem ezeket, mert orvosira szeretnék jelentkezni jövőre és azért fontos, hogy mikor lehet elkezdeni dolgozni és, hogy a nyári gyakorlatokért fizetnek-e, mert nem valószínű, hogy orvosi mellett diákmunkát tudnék vállalni.
Minden érdekel a képzésről úgy általában is, szóval nagyon megköszönöm a válaszokat : )

6

Hogyan kell egy hivatalos e-mailt irni az egyetemnek?

Idén fogok érettségizni, de előtte nyelvvizsgázni szeretnék. Az egyetem, ahová jelentkeznék, nincs megadva, hogy milyen fajta vizsgákat fogadnak el. Ezért úgy döntöttem, hogy e-mailben kérdem meg tőlük, de már a 'Tisztelt' szó után elakadtam. Tudnátok segíteni?
18L

5

Miért nincs rendes gyakorlati oktatás bizonyos egyetemeken?

Én azért jöttem ide, mert gyakorlati képzést akartam, felső szinten. Ebben a szakmában amúgy is fontos a gyakorlat. Csalódtam, mert számomra az előadások nagyrésze teljesen unalmas, tudom hogy soha az életben nem fogom használni, a gyakorlati képzés, vagyis az, hogy mit hogy kell csinálni, SEMMI. Gyakorlat címen csak a diákok kihasználása folyik, mint ingyen munkaerő. Mondjuk ez lehet csak nekem rossz, mert ahogy a többieket elnézem, jól elvannak. De én dolgozni akarok, és ezzel az elméleti anyaggal...nem lehet, ez nem kézzelfogható tudás. Mostanában már több előadásnapra be sem mentem, hanem helyette dolgozni mentem a közeli gyárba, hogy pénzt keressek, jobb, mintha végigbambulom aza órákat. A legrosszabb érzés, hogy tudom hogy ezek titál felesleges dolgok, amiket ott elmondanak. A tanáraim meg egyébként nem sok kétkezi munkát végeztek, doktorok. Egész életükben tanultak. Okos emberek, de nekem ez nem jön be. Én tudom hogy sose leszek tudós. Nem is értem ezt a felesleges hablatyot amit lenyomnak. Inkább vinnének ki minket terepre, és dolgozhatnánk. Most már elvégzem a sulit, mert egyébként érdekel, csak szerintem úgy fogok kikerülni hogy semmi gyakorlatom, csak amit esetleg magamnak szerzek. De lehet mellette meg kéne csinálnom egy szakmát is.

1

A felsőoktatási felvételi pontszámba beleszámít az örökbefogadott gyerek nevelése is?

2

Media Disning - Budapest (MOME), mi a véleményetek erről a szakról?

Írjon rám valaki kérlek, aki ilyen szakon tanul, szeretnék itt tovább tanulni, de kéne valami személyes tapasztalatot hallanom.

1

Kisképző fotós/grafikus szak?

Véleményeket szeretnék kérni tőletek, hogy akik ide járnak mennyire szeretik az iskolát, miket csináltok nap mint nap. A grafikus és fotós szak egyaránt érdekel, de inkább a fotós, mivel sajnos nem vagyok annyira jó a rajzban. Az is foglalkoztat h mennyire nehéz bekerülni, hányas átlag kell, milyen felvételiket kell írni, pl fotósból kell e saját fotókat bevinni stb, stb... Köszi a válaszokat :)

14

A Szamos Mátyás szakközépnek van kollégimja?

Budapesten van a suli,néztem már a honlapját,de valami manfrédot és más iskolát tol be.

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!