Találatok a következő kifejezésre: Hol vannak alternatív (9 db)

Hol van alternatív iskola Magyarországon?

15 éves fiam egy szakiskolát sem képes elvégezni-na nem az eszével van baj-lóg, nem megy be sok órára, deviáns a magatartása. CNC esztergályos lett volna, de ki áll a rúdja a sok hiányzás miatt. Bentlakásos sulit keresek neki, ahol zenélhetne, vagy valamit tanulhatna (asztmás).Nem igazán van mib?l finanszíroznom magániskolát. S.O.S!

Legjobb válasz: Szolnokon van egy alternetiv gimnazium is, ahol tudnak szallast is biztosítani.

Szolnokon van egy alternetiv gimnazium is, ahol tudnak szallast is biztosítani.
Azért azt is jó ha tudod, hogy az alternatív oktatást ma Magyarországon nem támogatja az állam, vagy épp csak. Ezek az iskolák magán iskolák, alapítványi iskolák. Szóval ezek pénzesek. De azért nézz körül, mert elõ fordulhat, hogy van ahol nem kell tandíjat fizetni. Itt nézz szét: http://alternativoktatas.lap.hu/ De azért elõbb én beszélnék a fiaddal. Lehet egyszerûen csak kamasz nem gondolod?
nezd meg az alternativ kozgazdasagi gimnaziumot (AKG), vagy keress neki valami zenetagozatos kozepsulit.
Én ott kezdeném a dolgot, hogy leülnék beszélni a gyerekkel, nem egyszer, hanem többször, és megpróbálnám kideríteni, hogy miért viselkedik úgy, ahogy. A "deviáns viselkedés" nem ok, hanem tünete valaminek. Ezután keresni egy olyan iskolát, ahol szívesen tanulna, bármilyen szakmát (bár szerintem a CNC esztergályos egy nagyon keresett és jó szakma). Zenetagozatos iskola? Attól függ, mit zenél. Ha pl. hip-hopper, akkor nem fog sokra menni a klasszikus képzéssel... Összességében azt gondolom, hogy a probléma sokkal mélyebben gyökerezik, mint azt a kérdezõ vagy itt bárki gondolná.
Az AKG és a Poli (Közgazdasági Politechnikum) mindkettõ alternatív iskola, de ez abban nyilvánul meg, hogy más a tanárok felfogása a közoktatásról, másképp tanítanak és mind a kettõ magániskola kõkemény pénzért. Szóval ezek nem jöhetnek szóba a kérdezõnél. Az a kérdés, hogy miért lóg a gyerek? Nem érdekli maga a CNC esztergályos szakma, vagy rossz társaságba keveredett, vagy mindkettõ? Le kéne vele ülni, megbeszélni, hogy mi érdekli és aszerint keresni sulit. Ebben segítségetekre lehet a Közoktatási Információs Iroda (www.kir.hu).
Szerintem egy bentlakásos iskola rosszabb lenne neki. Találna olyan haverokat akikkel többet lógna, mint most. Sokan írták, hogy beszélgess el a fiaddal de szerintem nekik sosem volt ilyen problémájuk. Próbáld meg szigorúbban "fogni"!

Hol vannak alternatív üzletek Magyarországon?

mint pl.: a Retrock, a Szputnyik, a Jajcica meg az STB

Legjobb válasz: Alterego, ha vagyonos vagy. Egyébként meg járj turkálóba. Nem vagyok alteros, vagy mi a szent sz*r, de imádok turkálóba járni :D

Alterego, ha vagyonos vagy. Egyébként meg járj turkálóba. Nem vagyok alteros, vagy mi a szent sz*r, de imádok turkálóba járni :D

Hol van lehetőség Bp-en alternatív szülésre, gátvédelemmel?

Ti milyen módszerrel szültetek, hol? Orvost mikor kell legkésőbb választani? (Pl. járnék a mostani dokimhoz, de máshol szülnék, mert nála nincs alternatív lehetőség.) Ha gond lenne, ezeken a helyeken is van császár, ugye? Segítsetek, mert semmit nem tudok erről!

Legjobb válasz: St Imrében van lehetõség kádban szülni,és van alternatív szülõszoba is .Itt nem nagyon vágnak gátat jó gátvédelmi rendszert fejlesztettek ki(állítólag). Természetesen császároznak ha kell. Mindent megtudhatsz a kórház weboldalán.

St Imrében van lehetõség kádban szülni, és van alternatív szülõszoba is .Itt nem nagyon vágnak gátat jó gátvédelmi rendszert fejlesztettek ki(állítólag). Természetesen császároznak ha kell. Mindent megtudhatsz a kórház weboldalán.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tippet. Sajnos én sem tudom, mi az alternatív, csak azt tudom, hogy nem szeretnék olyan helyre menni, ahol kötelezõ egy ágyon feküdni (több barátnõm így járt), ha tetszik, ha nem. Szóval érdekelne, konkrétan mik vannak, pl. a kádas, amit említettetek, labdát hallottam még.
Szent István kórház.Itt is van alternatív szoba(ami azt jelenti, hogy megválaszthatod a vajúdási és szülési pozíciót, módot), amiben van kád(a vízben vajúdáshoz, szüléshez), bordásfal, franciaágy, szülõszék, labda(több is, mivel 1 személyesek a szülõszobák így egyszerre több helyen is kellhet).A többi szülõszobában sem kell fekve vajúdnod, és szülnöd, ám ott csak a szülõszék, illetve a négykézlábra állás választható) Az nem igazán megoldható, hogy a mostani dokidhoz jársz, és szülni az Istvánba mész(csak nem ide tartozol).Nekem fogadott dokim volt(máshogy nem is ment volna a dolog, mivel én másik kerületben lakom).Császármetszés természetesen itt is van(2 barátnõm is itt szült, mindketten császárral, mert a baba szívfrekveniája leesett).Én már 2x szültem itt, gátmetszés nélkül.
Én is a Szent Imrére szavazok.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.


Alternatív pszichológiát szeretnék tanulni, amit a késõbbiekben hasznosítani is tudnék. Spirituális és ezoterikus eszmék a pszichológiában, stb. Hol van erre módom? Hiteles, valódi értéket közvetítõ és nem egy lehúzós magániskola.

Nem azért, mert egyszerûbb és könnyebb út, hanem ebben látom az igazságot. Szeretnék ezzel foglalkozni a jövõben.

Legjobb válasz: Pszichológiát itthon csak 6 egyetemen tanulhatsz, ha bármi más lehetõségre bukkansz, azt azonnal felejtsd el, mert nem ad hivatalosan elfogadható végzettséget a végén, kvázi semmire se jó. Ha pszichológia szakmában szeretnél elhelyezkedni a két terület vegyítésével, akkor ahhoz bizony pszichológus végzettségre lesz szükséged. Az ezoterikus és spirituális vonalról nem tudom, hol tudsz tanulni, mindenesetre érdekes terület ez a kettõ együtt. Azon mondjuk érdemes elgondolkozni, igény van-e rá, és el fogsz-e tudni helyezkedni vele itthon.

Pszichológiát itthon csak 6 egyetemen tanulhatsz, ha bármi más lehetõségre bukkansz, azt azonnal felejtsd el, mert nem ad hivatalosan elfogadható végzettséget a végén, kvázi semmire se jó. Ha pszichológia szakmában szeretnél elhelyezkedni a két terület vegyítésével, akkor ahhoz bizony pszichológus végzettségre lesz szükséged. Az ezoterikus és spirituális vonalról nem tudom, hol tudsz tanulni, mindenesetre érdekes terület ez a kettõ együtt. Azon mondjuk érdemes elgondolkozni, igény van-e rá, és el fogsz-e tudni helyezkedni vele itthon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod! Pedagógiát tanultam, de szeretnék többet tenni a társadalomért. A képzésemen annyira nem fektettek nagy hangsúlyt a lélektanra és az egyéb személyeget érintõ témákra, felületesen, ahogy a fõiskolákon azt szokták... Jobban beleásnám magam a témába, amivel már idestova 6 éve foglalkozom. Popper és Müller tanításait követtem nyomon, az utóbbi idõben pedig Bagdy Emõke és Vekerdi Tamás eszméi fogtak meg a közoktatással kapcsolatban. Ha nincs rendese képesítést adó bizonyítványom az sem baj, csak tényleg ne a pénzrõl szóljon. Pszichológiát meg lehet közelíteni, nem nyugati felfogás szerint is, csak annak nincs nagy keletje hazánkban sajnos. Erre értem az alternatív kifejezést, nem a klinikai, tudományos megközelítést forszírozza... Még egyszer köszönöm válaszod, szép napot!
Esetleg valami ilyesmi? [link]
A kérdező hozzászólása: Igen, valami ilyesmi! :) Köszönöm.

Édesapámnál tüdődaganatot sajnos diagnosztizáltak. Olvastam a szódabikarbónás alternatív kezelésről és érdeklődni . Hol van lehetőség ilyen kezelésre? Egy kétségbe esett gyermek.

Legjobb válasz: Szia! Nem tudom pontosan az milyen, de ha segíteni szeretnél neki, az a fontos, h a kemoterápia és/vagy sugárterápia mellett az immunrendszerát erõsítsétek! Egy barátnõm a rákos édesanyjának a forever livinges termékeket adta: lycium plust és aloe vera nectart rendszeresen. Végig jól viselte a kemot meg is gyógyult. Még utána fenntartó kezelésként is adjatok neki ilyeneket! Én a kurkuma fûszert is ajánlom sok-sok C vitamin, akár napi 5000 mg,de a legfontosabb, h értse meg õ is és mindenki, h ez egy betegség, amit meg kell gyógyítani, nem halálos ítélet, ahogy sajnos a köztudatban él. Fontos, h változtasson a gondolkodás módján, valósítsa meg önmagát :) Van errõl egy jó könyv: Ha nem boldogít engedd el! Ne haragudj, h sokat írtam, csak segíteni szeretnék! :)

Szia! Nem tudom pontosan az milyen, de ha segíteni szeretnél neki, az a fontos, h a kemoterápia és/vagy sugárterápia mellett az immunrendszerát erõsítsétek! Egy barátnõm a rákos édesanyjának a forever livinges termékeket adta: lycium plust és aloe vera nectart rendszeresen. Végig jól viselte a kemot meg is gyógyult. Még utána fenntartó kezelésként is adjatok neki ilyeneket! Én a kurkuma fûszert is ajánlom sok-sok C vitamin, akár napi 5000 mg, de a legfontosabb, h értse meg õ is és mindenki, h ez egy betegség, amit meg kell gyógyítani, nem halálos ítélet, ahogy sajnos a köztudatban él. Fontos, h változtasson a gondolkodás módján, valósítsa meg önmagát :) Van errõl egy jó könyv: Ha nem boldogít engedd el! Ne haragudj, h sokat írtam, csak segíteni szeretnék! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors választ.Már elkezdtük az immunrendszerét erõsíteni Vision termékekkel.Datox és Antiox.Remélem jók lesznek és megkönnyítik az elkövetkezendõ kezeléseket.De sokat olvasok a Szódabikarbónás gyógyításról is csak nem tudom ki és hol csinál ilyesmit...
nem akarok beleszólni, de nemrég derült ki egy barátnõmrõl, hogy leukémiás. neki pont azt javasolták, hogy egyenlõre az ilyen vitaminokat ne szedje, mert nem lehet tudni, hogy a rákos sejteket táplálja-e vagy az egészségeset erõsíti..
2- válaszolónak: Igen, nem minden rák viselkedik ugyanúgy, például van egy A-beta-CarE nevû kapszula, ami tüdõdaganatra semmiképp nem ajánlott. De azt sose szabad hagyni, h a kemo legyengítse a szervezetet! Kérdezõ: Örülök, h segíthettem, biztos találsz majd információt a szódabikarbónás kezelésrõl is :)
Én addig is neki látnék a háttérében lévõ lelki probléma feloldásának. Ha érdekel tudok errõl küldeni könyvet.
Mindenkeppen erositsetek. Valamint nem tudom, hogy errol hallottal e: http://www.youtube.com/watch?v=sLClqy5CbTQ
es egy masik konkret eset: https://www.youtube.com/watch?v=bNLtVIfsEiY

Hol van Pesten meleg alternatív szórakozóhely?

olyanra gondoltam, ahol alternatív zene szól, rock meg ilyenek, de nem "medvehely", hanem normális fazonok járnak oda, nem pedig "nyunyók", divatmajmok.

Legjobb válasz: Action Alterego Árkádia Cafe Smile Candy! Capella Club Bohemian Alibi CoxX Club Underground Szórakozóhelyekbõl kb. ennyi. De számos egyéb melegbarát hely is van. (Pl. Pizzériák, éttermek, panziók stb.)

Action Alterego Árkádia Cafe Smile Candy! Capella Club Bohemian Alibi CoxX Club Underground Szórakozóhelyekbõl kb. ennyi. De számos egyéb melegbarát hely is van. (Pl. Pizzériák, éttermek, panziók stb.)

Hol vannak olyan alternatív középfokú iskolák az országban, ahol csak értékelés van, osztályozás, jegyre felelés nincs?

Legjobb válasz: a Waldorf és Montessori suliknak ez az egyik lényege ezekre keress rá..:-)

a Waldorf és Montessori suliknak ez az egyik lényege ezekre keress rá..:-)
Az osztályozás pontosabb, azzal többet tudhatsz meg magadról (már ha nálad egyáltalán szempont az ilyesmi). Igaz, az 1-tõl 10-ig való osztályozás jobb lenne. Sajnos ez csak külföldön létezik.
alternativ van pl szolnokon meg pesten de az aszem gazdasági mindketõ gimi a valdorf az tok más azalter ugyanaz csak pl vizsgarendszer meg ilyenek vannak :D
A kérdező hozzászólása: Alternatív szakiskolák nincsenek?
A kérdező hozzászólása: Csak az a baj, hogy én eddig szakiskolába jártam, épp most végeztem el a 9-et.
A kérdező hozzászólása: De azt íraták a cikkben, hoyg a Waldorfa általában olyanok járnak akik eleve Waldorf ált.suliba járak, úgyhogy oda nem mehetek, mert csak Bp-n vannak olyan iskolák.Én vidéki vagyok.
szerintem a legjobb, ha tényleg utánaolvasol az ilyen suliknak, megnézed h.fõleg kiknek ajánlják-biztos van valamilyen tanács a bizonytalanok számára-sõt el is mehetsz ilyen intézményekbe személyesen érdeklõdni, beszélj a tanárokkkal illetve tanulókkal-> õk a legilletékesebbek! -sz elõzõ válaszoló voltam megint--
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Köszi a tippet! Egyébként honnan tudhatom meg hogy nekem ilyen iskola való, és nem más alternatív?Az biztos, hogy normál, vagyis állami sulik nem nekem való, a nev.tanácsadóba is megmondták. Most épp egy új iskolaváltás elõtt áll, mert az elõzõ középsuli nem jött be , hiába voltak ott jó erdményeim nem tudtam kibontakozni, nem éreztem magam jól a közegben, úgy érzem nem tudtam fejlõdni mert nem láttam hogy segíteni akartak volna.
pl.itt is errõl írnak: http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=1806 -az elõzõ válaszoló-
Külvárosi Tankör Középiskola http://www.tankor.hu körülbelül fõiskolai rendszerben mûködik az oktatás, csak a kreditpontokat nem teljesített tantárgyakra, hanem kultúrális programokon való részvételre kapod, pl kirándulás, színház, témaestek

Van 1 citromailos email cimem, hol tudom megnézni, hogy mi az alternativ (ahova esetleg kuldi a jelszot ha elfelejtem) emailcim?

Legjobb válasz: Az alternatív e-mail cím az tul.képpen egy másik e-mail cím, ami szintén a tied (pl. egy freemail-es cím). Ami ahhoz kell, hogy ha a citromail-es e-mail postafiókod jelszavát elfelejted, akkor a másik (alternatív) e-mail címedre küldik el a jelszavad, vagy a jelszó emlékeztetõt. Szóval ezt a mezõt neked kell (célszerû) kitölteni a citromail-ben, de ha nem töltöd ki, az sem baj. Csak ne felejtsd el a jelszavad.

Az alternatív e-mail cím az tul.képpen egy másik e-mail cím, ami szintén a tied (pl. egy freemail-es cím). Ami ahhoz kell, hogy ha a citromail-es e-mail postafiókod jelszavát elfelejted, akkor a másik (alternatív) e-mail címedre küldik el a jelszavad, vagy a jelszó emlékeztetõt. Szóval ezt a mezõt neked kell (célszerû) kitölteni a citromail-ben, de ha nem töltöd ki, az sem baj. Csak ne felejtsd el a jelszavad.
A kérdező hozzászólása: tudom...de azt akarom megnézni, hogy melyik is ez az alternativ email...mert nem emlékszem melyik volt az.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!