Találatok a következő kifejezésre: Hol van ombudsman (2 db)

Sok segítséget kapnak a deviza hitelesek. Mi van a forint hitelesekkel? Szerintem őket is érinti a válság. Munkahely elvesztés stb Ez szerintem nem igazságos. Hol van ilyenkor az ombudsman?

Legjobb válasz: Szerintem már az igazságtalan, hogy az ÉN ADÓMBÓL az ÁLLAM közbenjárásával: - segítik a devizahiteleseket végtörlesztését - Bevezetnek fix törlesztési árfolyamot - megveszik a lakásokat, ahol lakhat továbbra is a tulajdonos bérlõként. Kérdem én MIÉRT? MIÉRT költ az állam százmilliárdokat az ÉN ADÓMBÓL arra, aki felelõtlen és pénzügyileg hülye volt és felvett egy olyan hitelt, amit nem tud fizetni?! Én felelõsségteljes voltam, nem vettem 20 milliós házat meg plazmatévét hitelbõl. És mit kapok cserébe? SEMMIT! NAGY BÜDÖS SEMMIT! Sõt, még több adót. Aki meg felelõtlen idióta volt az kap Ócsán ÚJ ÉPÍTÉSÛ HÁZAT szinte ingyen. Én miért nem kapok?! Azért, mert nem voltam hülye? Magyarország, én így szeretlek...

Szerintem már az igazságtalan, hogy az ÉN ADÓMBÓL az ÁLLAM közbenjárásával: - segítik a devizahiteleseket végtörlesztését - Bevezetnek fix törlesztési árfolyamot - megveszik a lakásokat, ahol lakhat továbbra is a tulajdonos bérlõként. Kérdem én MIÉRT? MIÉRT költ az állam százmilliárdokat az ÉN ADÓMBÓL arra, aki felelõtlen és pénzügyileg hülye volt és felvett egy olyan hitelt, amit nem tud fizetni?! Én felelõsségteljes voltam, nem vettem 20 milliós házat meg plazmatévét hitelbõl. És mit kapok cserébe? SEMMIT! NAGY BÜDÖS SEMMIT! Sõt, még több adót. Aki meg felelõtlen idióta volt az kap Ócsán ÚJ ÉPÍTÉSÛ HÁZAT szinte ingyen. Én miért nem kapok?! Azért, mert nem voltam hülye? Magyarország, én így szeretlek...
A forinthitel is bármikor visszafizethetõ, forintban. Elõtörlesztés.
A kérdező hozzászólása: Itt mindenkinek igaza van én már tudom mit kell tenni Munkanélüli, segély 15 gyereket csinàlni sirni folyamatosan.ugy is megsegit az állam bácsi. Ja még van 10 év törlesztésem (forint alapu)de lemondok rola ha én is kapok egy szociális kertesházat.
"Ne haragudj, de aki nem biztos a munkahelyében az ne vegyen fel hitelt." Ne haragudj, de aki nem volt biztos a munkahelyében, az nem vett fel hitelt! Csak az a rohadt helyzet, hogy az emberek nem voltak hozzászokva a gondolathoz, hogy NINCS BIZTOS MUNKAHELY!
"Mi van a forint hitelesekkel? Szerintem õket is érinti a válság. Munkahely elvesztés stb " A devizahiteleseknél nem a munkahely elvesztése okozza a legnagyobb problémát, hanem az árfolyam-változás. Ne haragudj, de aki nem biztos a munkahelyében az ne vegyen fel hitelt. Mellesleg még mindig igaz, hogy a devizahitelek korában aki forinthitelt vett fel, az még mindig többet fizet, mint pl a frankosok. Csak arányaiban nem annyira nõtt a törlesztõ.
A tízes válaszolónak teljesen igaza van. Rohadna meg ez az egész, ahogy van.
A kérdező hozzászólása: Mert ök már rég kifizették a hitledet mikor felvetted. a válság elõtt. A bank mindig mindent vissz.ne legyél ilyen naiv. Számold ki.
"A bankot sose kell féltenni" Miért is?
"240-es árfolyamra viszont senki nem számított már..." Meg a kamatemelkedésre, ugye... :(
A devizahitelesek két nagyobb segítséget kaptak, ami az állam közbenjárásával jött létre. 1. Végtörlesztés egy összegben vagy ft hitelre átváltás CHF hitel esetén 180as árfolyamon. Magyarra fordítva: a nagy átlag felvette 150Ft/chf a devizahitelét. Fizette 3-5 éve, mivel annuitásos volt a hitelek 99%a, így kb a tõke nem fogyott semmit, szóval tegyük fel, felvett 10millió forint hitelt 3 éve, ezt kiválthatta most 12millió forint hitelre. A ft hitelt magasabb kamattal kell fizetnie. Mi kiváltottuk a hitelünket. A devizahitelünk kamata 5-6% volt. A kiváltási idõszakban a bankok kamatot emeltek, így a ft hitelünk kamata 12% feletti... Azért váltottuk ki, mert amikor egy hét alatt felment 40ft-ot a chf, akkor azért megijedtem és nem láttam a jéghegy csúcsát... Így biztosabbnak láttam, ha bár bukok rajta nem kevés összeget, de legalább látom a végét... Másik segítség az árfolyamgát volt a bankok és az Állam részérõl. Itt megint csak arról van szó, hogy a nagyrészt 150ft-on felvett hiteleket fizethetik 180-as árfolyamon. A jelenlegi árfolyam és a 180ft közötti különbözetet gyûjtõszámlára teszik és itt a különbözet megfizetésébõl vállal egy részt a bank és az állam is.... Ezeken a "hatalmas segítségeken" kívül a bankoknak vannak még egyéb opciói, de egyik opció sem olyan, amivel a devizahiteles egetverõen jól járna és a bank pedig olyan nagyon rosszul... Abban igazad van, hogy elveszítheted a munkahelyed, de azt elveszítheti egy devizahiteles is. Ebben az esetben az adós bemegy a bankba és egyezkedik a bankkal. Nincs elõnyösebb helyzetben egy munkanélküli devizahiteles, mint egy forint hiteles. Nézd, rég óta vagyok hiteltanácsadó. Intéztem nem kevés devizahitelt is. Mivel a lelkiismeretes tanácsadók közé tartozom, ezért az ügyfeleknek, amikor 150 ft volt az árfolyam, azt mondtam, hogy rossz esetben felment már közel 190-re is. Nézzük meg, hogy úgy tudná-e fizetni... Majd azt mondtam, hogy bár 200-on soha nem lesz egy chf, de inkább nézzük meg, így is vállalható lesz-e a törlesztõ. Mást nem ismertem a hitelcentrumban, aki ennyire körültekintõ volt. Az ügyfeleim megnézték a ft hitel törlesztõjét és 200 ft/chf-en a devizahitel még olcsóbb volt. 240-es árfolyamra viszont senki nem számított már......
A kérdező hozzászólása: A bankot sose kell féltenni
a bankoknak is kitolás.
A kérdező hozzászólása: De egy munkanélküli miböl tudna visszafizetni.
Az még semmi. Ez ugyan úgy kitolás volt az ingatlanbefektetéseseknek, és õket mindenki lesz*rja.
A bank sosem járt rosszul. Ha te nem tudsz fizetni, akkor a bank megemeli a kamatokat, és akik még fizetõképesek azok hozzák neki a nyereséget, plusz a betétesek kamatát is. Ez olyan egyszerû, mint egy pofon. Megjegyzem: Svájcot korrektebbnek tartom, mert felvállalja, hogy válság idõben a betétesek nem kamatot kapnak, hanem 0, 5%-ot fizetnek évente, amiért vigyáz a bank a pénzükre. Ugye érdekes, hogy ennek ellenére népszerûek a Svájci bankok. A hiteledet a bank eladja a névérték töredékéért egy követeléskezelõ cégnek, aki az elsõ adandó alkalommal [email protected] a házadból, mint macskát [email protected] Ha nem most azonnal, akkor 5 év múlva. A devizahitelesek azért vannak nagyobb pácban, mert az árfolyam is emelkedett, a kamat is emelkedett. E kettõ szempont önmagában biztosítja a nyugtalan éjszakákat. Természetesen még a munkahelyük elvesztése miatt is fájhat a fejük. A demonstrációkra téged is várnak a devizahitelesek, mert amúgy igazad van, téged is érint a válság.

Hol van az ombudsman honlapja, vagy elérési címe?

Kellene az ombucman esetleges segítsége,ha arra kerül a sor.Segítsetek!

Legjobb válasz: Attól függ, hogy miben kérnéd a segítségét. Az Országgyûlési Biztosok Hivatalának honlapja: http://www.obh.hu/

Attól függ, hogy miben kérnéd a segítségét. Az Országgyûlési Biztosok Hivatalának honlapja: http://www.obh.hu/


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!