Találatok a következő kifejezésre: Hol van magán (166 db)

Bp XI. kerületben hol van magán nőgyógyászati ultrahang?

Legjobb válasz: http://www.ultrahang.com/ Az UH-s szonográfust szerintem az ország egyik legjobb szakembere és egy "tündér". Alapos, több, mint 30 év rutin van mögötte, türelmes, stb. (Gyõrfi Mátyás) Csak ajánlani tudom.

http://www.ultrahang.com/ Az UH-s szonográfust szerintem az ország egyik legjobb szakembere és egy "tündér". Alapos, több, mint 30 év rutin van mögötte, türelmes, stb. (Gyõrfi Mátyás) Csak ajánlani tudom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Azt esetleg tudod, hogy mennyibe kerül egy vizsgálat nála és hogy mikor rendel és hogy sokat kell-e idõpontra várni? :) )) a honlapon nem sok minden van errõl és telefonálni sajnos most nem tudok köszönöm!! Te mostanában jártál hozzájuk vagy régebben?

Ha a Holdnak van magja, héjai, akkor nem keletkezhetett úgy, hogy a Földbõl szakadt ki?

A Hold nem egyféle anyagból van, hanem van pl. magja. Bár pontosan nem ismerem a felépítését.

Legjobb válasz: Egy ütközést követõen kiszakadt a Földbõl, és forrón, olvadt állapotban keringve a Föld körül összeállt. Mivel képlékeny és félig megolvadt volt, a nehezebb elemek mélyebbre vándorolhattak, így alakult a héjas szerkezet.

Egy ütközést követõen kiszakadt a Földbõl, és forrón, olvadt állapotban keringve a Föld körül összeállt. Mivel képlékeny és félig megolvadt volt, a nehezebb elemek mélyebbre vándorolhattak, így alakult a héjas szerkezet.
Azért nem olyan gyenge az a földkéreg. :D A 65 millió évvel ezelõtti (10 km-es) aszteroidánál sokkal nagyobb ütné csak át. És igen, a kisebb sûrûségû kéreg úszik a sûrûbb köpeny tetején. Ez a "héjas" felépítés lényege. [link]
Már hova omlana be?! Nincs alatta üreg! "Úszik" a folyékony rétegeken, kb. úgy, mint a vastag jég a vízen.
A kérdező hozzászólása: Azért az a vékony szilárd kéreg remélem, nem omlik be alattunk. :D De komolyan. Mi tartja "fent" a kérget?
Egyébként a Földnek ma is csak pár km-nyi szilárd kérge van, tehát egy hasonló nagyságú ütközés ma is tudna képlékeny anyagot kiszakítani és holdat formálni belõle. Persze ez a vidám kis koccanás még a bakteriális életet is leirtaná a Földrõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az érdekes válaszokat!
[link] [link] A ma elfogadott keletkezés-történeti elképzelés szerint, nagyjából 4, 5 milliárd évvel ezelõtt egy hatalmas bolygóközi ütközés történt. Ebben a formálódó õs-Föld és egy Mars méretû bolygócsíra, melyet Theiának neveztek el, összeütközött, és az ütközés által kilökõdött anyag állt össze elõbb gyûrûvé, majd egy gömb alakú bolygótestté. Eszerint a Hold anyaga a Földbõl származik, ám jelentõs mennyiségben lehet benne a becsapódó másik test anyagából is. A feltételezett becsapódás jól magyarázza, miért van a Holdnak méretéhez képest viszonylag kis, fémes magja, a két ütközõ égitest magja ugyanis 99%-ban a Földön maradt, és a két köpeny könnyebb anyagának lerepülõ szilánkjai képezték a Föld körüli gyûrût. Mivel mindkét égitest megolvadt az ütközés során, részben mozgási energiájuk miatt, ezért anyaguk fajsúlya szerint rétegzõdött, a nehezebb elemek így a magba kerültek.
"Azt hogyan sikerült megállapítaniuk, hogy a Hold héjas szerkezetû?" Ugyanúgy, ahogy a Földrõl is. Szeizmológiai vagy szeizmikus mérõeszközökkel, mérésekkel.
#6-nak: Ez valami nagyon nagy félreértés. Az élet kialakulásához nem az égitest anyaga érdekes, mert akkor az összes kõzetbolygón és nagy holdon lenne élet. Az anyaguk ugyanis eléggé egyforma, már amennyire a Föld "anyagát" egyáltalán minõsíteni lehet bárhogyan is. A légkör hiányának az az oka, hogy a Hold tömege és tömegvonzása kevés egy komolyabb gázburok megtartásához. Ha nincs légkör, nincs egyenletes hõmérséklet sem, nincs folyékony víz sem ez utóbbiról egyelõre mindenki úgy gondolja, hogy az élet alapfeltétele. A Hold anyagáról egyébként az derült ki, hogy kellõen sok egyezést mutat a Föld kérgének anyagával ahhoz, hogy az eredetet megmagyarázhassák vele.
Ha valóban a Földbõl szakadt volna ki a Hold, akkor vele megegyezõ kõzetekbõl épül fel. És mivel a Föld egy darabjáról beszélünk a feltevés alapján, így hasonló tulajdonságokkal kéne rendelkeznie a Földével. Azonban felszíne, légköre eléggé eltérõ. Ennek fõ jele, a Holdon nem alakult ki élet. Ezek után szerintem a Hold nem a Földbõl alakulhatott ki. ( De ez csak az én gondolatom) Így a Hold nyugodtan lehet héjas szerkezetû. :D
Jól mondta a hármas. És igen felmelegedhetett annyira. Egy New York méretû meteor képes lenne felperzselni az egész bolygónk felszínét, akkor egy Mars méretû bolgyó ha tompa szögben csapódik be, kiszakíthat egy Hold méretû darabot és megolvaszthatja az egészét. Ha frontálisan ütközne, darabokra robbantaná az egész Földet.
Azt hogyan sikerült megállapítaniuk, hogy a Hold héjas szerkezetû?
Én úgy tudom, hogy a mai legelfogadottabb elmélet szerint a Hold valóban a Földbõl szakadt ki, olyankor, amikor a Föld még olvadt, de már nagyjából gömbszerû volt. Emiatt a Föld anyagának külsõ felébõl került ki a Hold anyaga, ez magyarázza azt, hogy kisebb az átlagsûrûsége, mint a Földé. A kiszakadásnak a feltételezett oka egy nagyobb égitesttel történt ütközés. Amikor a Hold ebbõl a kitépett anyagból kiformálódott, volt ideje a nehezebb anyagoknak a középpont felé süllyedni.
A kérdező hozzászólása: Ez milyen ütközés lehetett egyébként? Becsapódott valami, és attól szakadhatott ki? És egy ütközés következtében ennyire felmelegedhetett?
#15: Attól függ hova pottyan. A kéreg néhol (fõleg az óceáni törésvonalaknál) nagyon is vékony.

Budán hol van magán gyerekorvosi rendelő?

Csak én vagyok kiakadva azon, ami a körzeti orvosnál van? Órás várakozás a tucat beteg gyerek között. Mindenhol ez van?

Legjobb válasz: http://www.tovarosiorvosok.hu/ Mi ide járunk, ajánlom Ildikót!

http://www.tovarosiorvosok.hu/ Mi ide járunk, ajánlom Ildikót!
Nálunk a XXII. kerületbe idõpontra kell menni, és van külön egészséges csecsemõ tanácsadás is ahol nincsenek beteg gyerekek. Egyébként nem tudom hol van magánorvosi rendelõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Mennyibe kerül náluk egy vizsgálat általában? És ide bárki mehet?


Egy fiatal lány hova költözön Budapesten belül? Hol keresen magának állást hogy eltudja magát tartani? Hol tud lakni? Milyen lehetõségei vannak?

Légyszi normális válaszokat. És nem erotikus munkára gondoltam!!

Legjobb válasz: Vagy valami nyûzsgõ helyet, ami azért biztonságos. Bele kell vágnom az ismeretlenbe, de nem igazán ismerem Pestet.

A kérdező hozzászólása: Vagy valami nyûzsgõ helyet, ami azért biztonságos. Bele kell vágnom az ismeretlenbe, de nem igazán ismerem Pestet.
ez hogy jön a szépség és divathoz?
*költözzön *keressen *el tudja *nyüzsgõ Elõbb tanulj meg írni.
hány éves vagy?
Csináld úgy mint más keress olyan munkahelyet BP. környékén ami biztosít munkásszállást . Onnan bevisznek céges busszal jó esetben dolgozni. Aztán ha kicsit összeszedted magad anyagilag már lehet nézelõdni ha kell más munka és esetleg albérlet után. Én egy gyárban dolgozom és nálunk így szokták csinálni sokan akik esetleg távolabbról jönnek szerencsét próbálni. Van aki amit csak tud félretesz a fizuból. A szállóért ha jól tudom 2000-ret vonnak havonta.
Keress munkát. Ha megvan, a munkahelyedhez közel keress albérletet. A szabadidõdet úgy is ott töltöd, ahol akarod. Viszont nem mindegy, mennyit ingázol naponta a munkába és haza.

Mért csak a szép lányok rakják ki magukat, h szépek-e? Hol vannak az átlagos, és kicsit csúnyábbak?

sztem ez nagyon gáz, h a szép lányok mutogatják itt magukat, és dicséretet várnak.... és pl nem vok egy csunya lány, de akk sem mutogatom magam, pedig a béka segge alatt van az önbizalmam...

Legjobb válasz: Hát pont azért mutogatják magukat, mert "van+ mire. Ilyen a világ, ne foglalkozz velük, ha idegesít. Nekem is kis önbizalmam van, de amikor bulizok jönnek ám a pasik. :D Ilyenkor mindig erõre kapok. Nem kell ahhoz itt dicsekednem. Amúgy lehet, hogy õk sem dicsekedni akarnak ám. Attól, hogy valaki szép, nem biztos, hogy annak is érzi magát! :D

Hát pont azért mutogatják magukat, mert "van+ mire. Ilyen a világ, ne foglalkozz velük, ha idegesít. Nekem is kis önbizalmam van, de amikor bulizok jönnek ám a pasik. :D Ilyenkor mindig erõre kapok. Nem kell ahhoz itt dicsekednem. Amúgy lehet, hogy õk sem dicsekedni akarnak ám. Attól, hogy valaki szép, nem biztos, hogy annak is érzi magát! :D
Tesznek fel csúnyák is és átlagosak is, sõt abból sokkal több van mint szépbõl:D
hát ha így kijelented, hogy nincs csúnya alakod akkor csak nincs olyan lent az önbizalmad :D én még itt egy igazán szép lányt se láttam, illetve talán 1et :D de lehet nekem túl nagyok az elvárásaim ( pedig én is nõ vagyok)a szépség meg annyira szubjektív, persze van olyan nõ akire nehéz lenne olyan pasit találni, aki azt mondja, hogy csúnya.nekem van pár szép ismerõsöm, nem is az eszükkel van a baj, mert tudnak értelmes mondatokat mondani stb.. , de annyira el vannak szállva maguktól, meg néha annyira teszik az agyukat pasik elõtt, hogy már az kicsit sok, na meg annyira hangoztatják, hogy õk így meg úgy.a szépség szerintem ott kezdõdik, ha valaki tényleg szép és különleges és ezen túl is tud lépni.
És most akkor mivan? Rosszul alszol tõle?
Nem hiszek neked.
A kérdező hozzászólása: köszi kedves vagy, de én nem szeretem mutogatni magam!:) még strandra se járok nagyon, pedig nincs csunya alakom....:)
Küldd el privátban a képedet, és válaszolok rá, hogy szép /átlagos/csúnya vagy-e.Leszek olyan tirpák, hogy õszintén válaszolok, oké?:)
A kérdező hozzászólása: nem baj, csak ezzel a csunyábbakat viszik még lejjebb az önbizalom hiányban!:(:(
hát...én eddig jó ha 2 szépet láttam aki feltette ide magát... és amugymeg..ált. a csúnyákra mondják h szép vagy , aki meg jobban néz ki az átlagosnál azt rögtön lehordják , merthogy mit mutogatja magát , biztos csak azért h növelje az egóját -.-'. mért baj az?
A kérdező hozzászólása: én még nem találtam csunyát.... de lehetséges... bár... nem tom
A kérdező hozzászólása: köszi, bár nekem sokan mondják h szép vok, nem hiszem el... és nem buknak rám a pasik... am ha fel tenném a képem tuti h mindenki azt mondaná h szép vagyok, v legalább is h nem csunya, mert tudják az emberek, h erre vágyik aki fel rakja a képét!!!:)
A kérdező hozzászólása: nem cska atomra zavar... ennyi.. am lehet(utolsó elõtti) de ha nem szép h tujda magát annak hinni....

Az egyik barátom filmet szeretne forgatni. Ezért sürgősen találnunk kéne egy nem magán tulajdonú romos kastélyt. Hol vannak ilyen kastélyok?

Legjobb válasz: Már megbocsáss, de miért éppen szükséges az, hogy ne magán tulajdonú legyen? Miért, a magán tulajdonú kastélyokkal mi a baj? Amúgy az országban számos helyen találsz kastélyt, pl. Dégen, ez annyira nem is romos, "el is van szeparálva". Viszont arra készüljön fel a barátod, hogy ha ilyen igénye van, annak bizony "ára lesz."

Már megbocsáss, de miért éppen szükséges az, hogy ne magán tulajdonú legyen? Miért, a magán tulajdonú kastélyokkal mi a baj? Amúgy az országban számos helyen találsz kastélyt, pl. Dégen, ez annyira nem is romos, "el is van szeparálva". Viszont arra készüljön fel a barátod, hogy ha ilyen igénye van, annak bizony "ára lesz."
szerintem ha nincs romos kastély, lehetnek sötét erdõ is, az is izgalmas, mondjuk sátorroztok a sötét erdõben, valami ilyesmi!
romos kastély helyett romos várak nem jók? legalább annyira izgalmas...
Ez igaz magánkézben van, de egy nagyon, szép jó állapotú kastély található Csalán. Plusz Nagycenke is van egy gyönyörõ szép kastély.Keszthelyen is van.

Lakóhelyemen hol érdeklődjek bölcsődék (magán is) után? Hol van egy naprakész lista a bölcsikről? Önkormányzatnál, vagy hol?

Legjobb válasz: Az Önkormányzat honlapján próbáltad már? Anno én is beírtam a google-be bölcsöde+a város neve és a harmadik találat az önkormányzat honlapja volt, ott elég sok mindent megtaláltam.

Az Önkormányzat honlapján próbáltad már? Anno én is beírtam a google-be bölcsöde+a város neve és a harmadik találat az önkormányzat honlapja volt, ott elég sok mindent megtaláltam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnézem! Amúgy én is beírtam, ezzel kezdtem, de mindegyik bezárt, amit kidobott a net.
Melyik város?

Budapesten hol van lehetőség thaibox, systema vagy krav maga edzésre? És tudnátok árakat is írni?

Legjobb válasz: Budapest elég nagy város.. Biztos rengeteg helyen van... Én XVI kerben tudok egy helyrõl. Van Thai box+Krav maga. http://www.rekagym.hu/

Budapest elég nagy város.. Biztos rengeteg helyen van... Én XVI kerben tudok egy helyrõl. Van Thai box+Krav maga. http://www.rekagym.hu/
Izraelben nem feltétlenül ezt és így tanítják; meg mi köze van a kérdezõnek ehhez és a kivándorláshoz? :-) A systema nemsokára (1-2 hónap) indul, így árak még nincsenek. Krav maga több fajta is van, itt elsõsorban szövetséget kell érteni. Van a Lakatos Péter szövetsége - KMG, van a Tóth Lászlóék szervezete, az IKMF, ezek tanításban, stílusban, sok mindenben hasonlítanak - azonos a gyökér. (Vannak különbségek persze.) Mindkettõnek van saját honlapja, ahol megtalálod a helyszíneket és az instruktorokat, elérhetõségeiket. A KMG idehaza a nagyobb, õk minden kerületben megtalálhatók; krav maga mellett sokszor más sportágat is visznek (pl. kettlebell, FMS, stb). Tóth Lászlóék a krav maga mellett a defendot is oktatják, ami sokban hasonlít a krav magához, viszont krav magát jóval kevesebb helyen tanítanak. Krav magát 2-3 helyen, defendot tucatnyi helyen oktatnak. Van még pár önálló instruktor, aki nem tartozik egyikhez sem (már és még). Thaibox még szerteágazóbb, mert ahány hely, annyi szokás. Elvileg a http://www.thaibox.hu-n találsz klub elérhetõségeket is; õk (az egyik) hivatalos szervezet. De rajtuk kívül még számos klub, instruktor oktat thaiboxot; sokszor karate, kickbox edzõk is. (Ez a téma ennél jóval részletesebb kifejtést igényelne.) Az árakat leírva a legtöbb helyen nem fogod megtalálni; általában Budapesten egy edzés 1000-3000 pénz között mozog, a havi díj 8-20 ezer forint között; de ez függ az edzés stílusától, gyakoriságtól, edzõtõl, szervezettõl, kedvezménytõl, idõponttól.
thaibox, systema vagy krav maga? én nem.. és mindezt hogy sikerült kitalálni? vagy elmész sportolni, vagy ha nem jó rád a kesztyû akkor majomkodni gumikéssel? mi volt a szempont ahogy sikerült ezeket így egymás alternatívájaként kitalálni..? ba.ssza meg a jóisten hogy én itt ragadtam pesten, Mosonmagyaróváron, oda kellett volna menni, ott már nincsen kravmaga meg thai box. ott harcmûvészet van meg olyan küzdõsport, amitõl a legtöbben be.szarnak. a Systema meg egy már kérdés, mióta tanítanak Magyarországon Systemát? az egy orosz dolog, személy szerint az Óvári ismerõsömet tudom hogy ezt tanult is kint. Systemát te sehol sem fogsz tanulni.
rekagym.hu
MMA a legjobb
Aczél kicsit utána kellett volna járnod a Krav-Magának mert látom semmit nem tudsz róla rendõrök és katonák használják a világ szinte minden pontján (Mo.-n is) különféle ágazatai vannak tanítják kis gyerektõl kezdve civileken át rendvédelmiseknek is úgyhogy nem hinném hogy olyan sz*r lenne ráadásul itt mosonmagyaróváron is van.
thai-box.info - itt bármit megtalálhatsz, ami érdekel téged a sportról, edzési lehetõség, harcosokról cikkek, hírek, stb....
A kérdező hozzászólása: köszi
Azt Izraelbe tanítják jól.Sõt ha kivándorolsz és nem múltál el 18 ingyen kiképeznek a katonaságban.
hát még akkor mennyire eleged lesz, ha elkapnak. nyomulj rá a témára. meg ajánld magyaroknak, tanulni kell, ez alapvetõ fontosságú!
A kérdező hozzászólása: nem vagyok nagy bunyós de azt hiszem ideje el kezdeni...elegem van a futásból ha érted..
jó lesz neked a Thai box. kérdezd meg a Carbont hova jár (egyébként feladta az online életet, vagy ki beszélt vele utoljára, hova tûnt Carbon?) de nem kizárt hogy õ is a fent ajánlott honlappal összekapcsolt edzésre jár. amúgy mit, hát mit van értelme megtanulni? harcolni. le kell menni kali edzésre, vagy jujutsura, vagy Budapesteen, hát itt a legjobb elmész a Zöllei Zoltánhoz, na õ egy olyan fazon akitõl biztos hogy én is szívesen tanulnék, és tanulsz tõle. nem kravmaga.. ha meg nagy bunyós vagy, itt van Budapesten a legizgalmasabb. olyan Savate harcosok vannak, hogy biztos hogy jó edzések vannak. egy rossz szót nem hallottam még a pesti Savate-ról.
A kérdező hozzászólása: Aczél na akkor megoszthatnád hogy te mit ajánlasz..
Pesten krav szinte minden kerületben (http://www.krav-maga.hu/index.php?page=helyszinek) van. Thaibox is elég sok helyen.Én ezt ajánlom: http://www.rokkosecurity.hu/rokko-gym/ Systema sehol sincs, nem hozták be még.
van budapesten systema

Dr. Kiarash Bahrehmand (Dr. Kia) Péterfy Kórház Mit tudtok róla? Hol van a magán rendelése?

Minden érdekel ami vele kapcsolatos!Milyen nála szülni,mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Szia! Én nem Dr.Kiánál szültem,de mivel veszélyeztetett kismama voltam,feküdtem bent az osztályon,illetve a kórházban többször csinált UH-t.Csak jót tudok róla mondani,nagyon kedves,aranyos,a folyóson van egy pár jó szava hozzád,majd ujjongott,amikor megtudta,hogy megszületett a babám.UH-ban nagyon tud az biztos.Állítólag nagyon szépen mût,ha császárra,vagy egyéb mûtétre kerülne sor.Tarifájáról nem tudok semmit,általánosságban 10magánrendelés ára a szülés. Van magánrendelése,de nem tudom hol.Esetleg ha, a szülészeti osztályt felhívod,ott az adminisztrátor Rozika biztos megtudja mondani az elérhetõségét.

Szia! Én nem Dr.Kiánál szültem, de mivel veszélyeztetett kismama voltam, feküdtem bent az osztályon, illetve a kórházban többször csinált UH-t.Csak jót tudok róla mondani, nagyon kedves, aranyos, a folyóson van egy pár jó szava hozzád, majd ujjongott, amikor megtudta, hogy megszületett a babám.UH-ban nagyon tud az biztos.Állítólag nagyon szépen mût, ha császárra, vagy egyéb mûtétre kerülne sor.Tarifájáról nem tudok semmit, általánosságban 10magánrendelés ára a szülés. Van magánrendelése, de nem tudom hol.Esetleg ha, a szülészeti osztályt felhívod, ott az adminisztrátor Rozika biztos megtudja mondani az elérhetõségét.
Írtam neked mailt én is, adtam benne egy másik címet azt naponta többször is nézem. Nekem már megvan a babám, igazából már nem is baba lassan, 10 hónapos :)
A kérdező hozzászólása: utolsónak üzenem, nem kaptam levelet, küld újra, köszi!
Nem tudok mert azt írja a gyk hogy nem publikus a címed!
Én is Kiához járok, nála szültem, sajna császár lett belõle, Õ ugyan mindent megtett, hogy ne az legyen, de a természet nem hozta meg a várt eredményt, be kellet avatkozni. Profin adta be az EDA-t, amivel vajúdni egy ajándék, ajánlom mindenkinek akinek nem perverziója a szenvedés. Maximálisan meg vagyok elégedve vele. Tény, hogy nem az a folyosón sétálgatós, ráérõs, beszélgetõs típus, sokszor még enni sincs ideje. Magánrendelése a Bethlen Gábor utcában van. Nagyon profi, empatikus, kiszámítható, humoros, doki aki biztos, hogy ott lesz a szülésednél, és nem éppen nyaralni megy.
Az EDA-t fõleg akkor ajánlják, ha hosszú elhúzódó a vajúdás, és fõként azért, hogy a kismama nem merüljön ki a végére a fájdalomtól. Mivel említetted, hogy nem volt annyira fájdalmas az elõzõ szülésed, akkor nem muszáj EDA-t kérned. A gyors lefolyású a szülésnél nem is szokták ajánlani az epidurális érzéstelenítést. Szerintem majd a szülésnél fog eldõlni, hogy kéred-e, és ha igen, akkor Kiácska hozza neked az "isteni koktélt". Szülésznõk közül pedig Kunné Palotai Éva szülésznõt szívbõl tudom ajánlani, rendkívül jó szakember, folyamatosan felügyel, figyel rád, lelkileg támogat, nagyon kedves, empatikus. Mindent elmagyaráz, hogy mit, és miért csinál, mit fogsz érezni, mi fog következni stb. Egy nyugalmat sugárzó tünemény, aki szakmailag is ott van a topon. Ha nem akarod a véletlenre bízni magad, õt választod. Én is nála szültem, (szerencsére a szülés napján épp õ volt bent, de nem õ vett fel( mivel már elõtte való nap be kellett feküdnöm, magzatvíz szivárgás miatt), így 3 brigád szülésznõ társulatot "elfogyasztottam". Évában az elsõ perctõl kezdve bíztam, sajnos császár lett a vége. A második babánál is õt fogadnám meg, ha nem lenne borítékolt császár, mert sajnos vannak negatív tapasztalataim is. Egy másik, nagydarab, szõke hosszú hajú (talán valamilyen Ildikó) szülésznõ vett fel, akinek a nevét sajnos nem tudom, róla sajnos ezek ellenkezõjét tudom elmondani, egy mufurc durva pokróc, hozzá biztos nem mennék szülni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az utolsónak hogy ezt leírtad!Kedden kell választanom szülésznõt!Eddig csak a Farkas Adriennel találkoztam, aranyos volt meg minden, de ahogy levette a vért nem tetszett.de persze attól még lehet jó õ is.De köszönöm a nevet megjegyzem magamnak!Az Edat meg majd kiderül kérem-e vagy még be adják-e mert 1-1, 5 óra mire felérünk.
Sziasztok! Az én kislányom 4 és fél hónapja Kiánál született. Akkoriban úgy gondolkodtam, nincs szükségem választott orvosra, így választott szülésznõm volt (Cser Kata!!!). Ám komplikációk adódtak, és úgy adódott, hogy szükség lett az orvosi beavatkozásra. Kia volt ügyeletben, és ez a tény jelentette azt, hogy kislányom túlélte a szülést. Kia elképesztõ profi orvos, ezen túl rendkívül empatikus, kedves. Ha õ nincs, illetve az õ párosuk (KIA és KATA), akkor Sári már nem lenne. Amíg élek, hálás vagyok nekik, és végül Kia lett a választott orvosom. A magánrendelése a Bethlen tér 3. szám alatt van, nem messze a Péterffy Kórháztól.
Szülésznõnek mindenképpen CSER KATÁT ajánlom!!! Szerintem nincs nála jobb!
Nagyon rendes, jó doki, és nagyon jó ember! Nagyon szépen operál, tudja mit csinál. Határozott, magabiztos, nem bájolog. Én nagyon ajánlom! az ÉLETEMET köszönhetem neki!
Sziasztok Kiához járok terhesgondozásra 26 hetes vagyok áprilisba jön a manó de még nem mertem rákérdezni mennyi nála a szülés. Tud valaki segíteni? köszönöm 26hkm
Sziasztok! Áprilisra várom a picit a Kiánál és kíváncsi lennék mennyi egy szülés nála mert még nem mertem megkérdezni.
A kérdező hozzászólása: Küldök privit, te is rám írnál, mert én már többször írtam embereknek de nem kaptam soha választ!Jó lenne ha tudnánk beszélni, sok sok kérdésem lenne!Köszi
A kérdező hozzászólása: Szia!Mennyi idõs vagy?Nekem most kell lassan mennem a 16.hetes AFP-re de nem tudom hogy hogy mûkõdik a kórházban, bemegyek ott segítenek, vagy hívjam fel Kia aszisztensét?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm eddigi hozzászólásokat aki tud róla még írjon! Vidékrõl járnék hozzá és jó olvasni hogy ennyire dicsérik! Második babánkat várjuk, és hát az elsõ nem volt komplikáció mentes.Úgy gondolom ez csak is az orvos hibája.Majdnem elvéreztem egy vissza maradt placenta miatt, és még sorolhatnám.Nekem minden pénzt megérne ha most ezt megúszhatnám.Ha jobban oda figyelnének rám, és a babámra.Ha most fel kell járnom Pestre ezért, akkor úgy lesz. Kérdésemet még annyival egészíteném ki, hogy Kia doki milyen gyakran rendeli vissza a kismamákat?Mindig megvizsgál?és a vizsgálatokat mennyire óvatosan végzi, bocsánat de nekem fontos tudni úgyanis eléggé érzékeny lélek vagyok és hát van ami nekem fáj míg másnak nem.Most olyan dokihoz járok aki ezt figyelembe veszi és úgy vizsgál hogy az ne fájjon.Elõtte sajnos nem voltam ilyen szerencsés, bár most se mondanám annak magam mert szüléseket viszont már nem vállal, ezért kell keresnem másik orvost! Remélem most sikerrel járok! Ha elvállal mikor menjek hozzá szerintetek?11 hetes leszek, még lesz egy vérvételem, meg citológiám, ezt még megvárnám.
Megint én vagyok!!:) Azt elfelejtettem írni, ha most vagy 11 hetes, minél elõbb keresd fel, mert mostmár itt az ideje!!! Én a sok keresgélés miatt, csak 16 hetesen találtam meg az orvosomat, és sokan azért nem vállaltak, mert elõrehaladott már a terhesség!!!! Szóval, keresd fel, épp itt az ideje!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ!Jövõhéten mindenképpen felkeresem! Én is úgy gondolom hogy õ az egyetlen olyan doki akirõl még rosszat nem írtak!Legalábbis én még nem találtam meg.mert nincs.
Utolsó vagyok, annyit méggyorsan lekörmölök neked, hogy havonta 1 vizsgálat van hivatalosan, de ha bármi van (nekem volt kétszer hogy görcsöltem) flehívtam és mehettem hozzá azonnal, volt hogy soron kívül, és ezekért soha nemkér külön pénzt, a havi tízezres az fix, bármennyiszer ismész hozzá egy hónapban-
A kérdező hozzászólása: Igen kérlek írd le mire számítsak.Edat mindenkinek bekõtik?Minden érdekel, ha van idõd szívesen venném ha leírnád, nagyon kíváncsi vagyok, holnap hívom a dokit, vagy ha megvannak az eredményeim még nem tudom.de addig is szívesen olvasok róla..
Utolsó vagyok, Kia doki nagyon eda párti, és igaza is van, nekem nagyban megkönnyítette a szülésemet és fel is gyorsította az eda. Mondjuk nem õ adta be mert pont akkor mûteni kellett rohannia, de maga helyett a fõorvost küldte be hozzám hogy adja be :) Tökéletesen beadta, nagyon jó volt utána. Igazából komplikációmentes szülésem volt, csak a végére annyire elfáradtam (gyengécske vagyok és 0 a fájdalomküszöböm :) ) hogy nem tudtam elég erõúseket nyomni ezért õ ráfeküdt a hasamra és ketten nyomtuk ki a babát, mert amikor a szülésznõ mondta hogy nyomjak akkor a doki is nyomta a hasamat hogy segítsen nekünk :) Egyébként gyors szülés volt, és egy nálam kevésbé nyafkább nõnek szerintem szinte nem is fájt vona :) Na jó a vajúdás igen, de én sem mondom hogy durva volt :)
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem mert elsõ szülésem is gyors volt és nem mondanám fájdalmasnak, ha erre kértem volna anno édát semmit nem éreztem volna, így is csak lestem mikor mondták hogy most nyomjak , én nem éreztem semmit.az utólsó nyomásnál éreztem egy igazi fájást de utána nekem is kint volt a baba a doki nekem is nyomta a hasam.Én igazából a lábtartó miatt nem tudtam rendesen nyomni, mert izget mozgott a férjemnek szóltam fogja már meg, de közben szegény a fejemet is tartotta így nehéz volt, de még így is gyors túl voltunk rajta, nekem az össze varrás fájt a legjobban, és az utána lévõ hasnyomogatás. Még annyit szeretnék megkérdezni, hogy ha megszültem a doki hogyan bizonyosodik meg róla hogy nem maradt vissza semmi, sajna nekem anno bent maradt egy darab, gondolom ha most kérem akkor megvizsgál, vagy csinál egy UH- nem?
A kérdező hozzászólása: Már majdnem mindent tudok, tudom hol a magán rendelése, hogy mennyit kér, stb.Egyszer voltam még csak nála de már most imádom!Bárcsak minden orvos így állna a szakmájához!És az emberekhez!
Utolsó vagyok, igazából én feltétel nélkül bíztam benne, õ annyira szuper hogy tuti észrevenné ha bent maradna valami :) Jó babavárást és szülést Neked, egészséget a picúrnak :)
A kérdező hozzászólása: Azt mondta mivel Edaval szülünk majd így fog csinálni egy ellenõrzést utána, hogy tuti nem maradt e vissza valami.Sajna anno én is megbiztam a dokiban, de nem szabadott volna elhinnem amit mondanak.Na mindegy, hiszem hogy most jó lesz!Már nem félek annyira most hogy láttam a dokit, és boldog vagyok hogy elfogadott.végre van orvosom!
Szia! A legjobb választás én imádom nagyon jó szakember és nagyon jó ember. Azt bizti ne várd, hogy órákat beszélgessen veled, de az a 10 perc is nagyon megnyugtató amit vele töltesz. A szülésem egy élmény volt. Az EDA-t tényleg ajánlom, a Kia szuperül adja be, de mondjuk a Péterfybe azt szokták mondani, hogy ott még a portás is beadja ha nincs más :) Vagyis ott nem kell várni az ansztesre. Én is megint járok a Kiához már 2. babóval, nem volt kérdés, hogy õ hozzá megyek :) Úgyhogy még az is lehet összefutunk majd úgy hogy nem is tudunk róla :) Jó babavárást!
Szia! Nekem tavaly áprilisba volt a császárom én nem kérdeztem meg. Akkor én 100 at adtam.

Szerintetek melyik a jobb út? Ha ismerem magam és elfogadom a hibáimmal együtt, vagy ha változtatni akarok a rossz tulajdonságaimon? Gondolom az arany közép, de az hol van?

Ilyesmikre gondolok, minthogy: - Valaki felismeri, hogy kapcsolatfüggő. Ezt elfogadja, vagy változtat rajta. - Valaki felismeri, hogy önző. Elfogadja, vagy változtat? - Valaki felismeri, hogy konfliktuskerülő. Elfogadja, vagy változtat? - Valaki felismeri, hogy hisztis, túl heves érzelmű - Hogy nem elég odaado, nem elég gondoskodó. Mindegy lehetne hozni még ezer példát, remélem értitek a kérdést. Mi az amit el kell fogadni és mi az amin változtatni kell?

Legjobb válasz: Értem a kérdést.Ezen én is szoktam gondolkodni!Szerintem azokon változtass,amelyek nagy bosszúságot okoznak neked az életedben és ártasz velük magadnak vagy másoknak. Olyan is van,hogy nem szüntetsz meg egy rossz tulajdonságot,hanem csak mérsékeled...ez lényegesen egyszerûbb.

Értem a kérdést.Ezen én is szoktam gondolkodni!Szerintem azokon változtass, amelyek nagy bosszúságot okoznak neked az életedben és ártasz velük magadnak vagy másoknak. Olyan is van, hogy nem szüntetsz meg egy rossz tulajdonságot, hanem csak mérsékeled...ez lényegesen egyszerûbb.
A kérdező hozzászólása: Na ez az amivel nem értek egyet. Aki szeret az épít, az hozzád tesz, az támogat a fejlõdésben. Aki úgy fogad el ahogy vagy, amellett stagnálsz jó esetben rossz esetben rombol a szeretete, hisz azt hiszed bármit megtehetsz, mert úgy fogad el ahogy vagy.
aki szeret úgy fogad el ahogy vagy
Semmilyen fórumot nem tudok sajnos. :( Amúgy nem hiszek a pszichológia tudományában (még ha vannak is benne jó dolgok, és elõfordulhat olyan, amikor muszáj elmenni egy pszichológushoz), sem az önismereti és az Így leszel a legjobb a ...-ban könyvekben. Amúgy rengeteget olvasok, filmeket nézek, beszélgetek azzal a két emberrel, akik megértenek, segíteni próbálok, gondolkodok és amire jutok, azt próbálom átültetni a gyakorlatba. A segítéssel egyszerre hatsz kifelé és befelé is. próbáld ki. Amúgy senkin sem lehet segíteni, aki maga ezt nem akarja igazán. A barátom azt mondta, hogy csak egyetlen feladatunk van ebben a világban, fényleni. No de hogy tud fényleni egy koszos lámpa? Elõször magunkat kell megtisztítani. Hogy ez önzés lenne? Ha azért foglalkoznál magaddal, hogy csak magadnak legyen jó, az önzés. Ha azért, hogy másoknak segíts, világíts, az nem önzés.
A kérdező hozzászólása: Végre valaki aki érti, mirõl beszélek :) Nem tudsz olyan netes fórumot, ahol a gyk-nál okosabb emberek vannak és lehet ilyen témákról (pszichológia, önismeret, önfejlesztés) beszélgetni? Még valami aggaszt. Nekem pl. hatalmas hibám, hogy folyton magammal foglalkozom, nem figyelek eléggé oda a környezetemre. Ezen is most próbálok változtatni, de most megint az aggaszt, hogy miközben önismerettel, önfejlesztéssel foglalkozom, megint magamra fókuszálok és nem a többiekre.
Okos kérdések, szeretem, ha valakinek nem káposztalé lötyög a fejében. Tény, hogy én azt az utat választottam, amit javasoltam. És az is tény, hogy minden vagyok, csak boldog nem. Az a helyzet, hogy ha valakinek egy szinttõl magasabb az intelligenciája, akkor bizony sokkal nehezebb boldogulni. Fõleg, ha kicsit más is a többségnél. Szóval annak ellenére, hogy nem vagyok boldog, de egyre jobb és bölcsebb vagyok. Persze, hogy szeretnék boldogabb lenni, de ha ennek az az ára, hogy én is legyek olyan ostoba és gonosz, mint a többiek, hogy maguk közé fogadjanak, akkor azt inkább mégse... Inkább egyedül, vagy kevés baráttal.
A kérdező hozzászólása: De nem boldogabb aki el sem indul szerintetek? Aki fel sem ismeri, hogy vele van gond? Attól tartok, hogy az az út amin elindultam egyre nagyobb elvárásokkal is fog járni, egyre magasabban lesz a léc, hogy kivel kötöm össze az életem, és egyre többet fogok csalódni olyan emberekben, akik el sem indulnak? (Amúgy ez az egyik, amin változtatni akarok, hogy örök kételkedõ pesszimista vagyok)
Nem muszáj úgy felfogni, hogy örök elégedetlenség lesz az életed, inkább úgy, hogy ez egy úton járás, és nem az a lényeg, hogy hipp-hopp te legyél a legtökéletesebb lény, hanem hogy megteszed azt, amit tenned kell ahhoz, hogy ne térj le az útról, ne állj egy helyben, és ezzel legyél elégedett. A legtöbb ember ugyanis el sem indul, stb..
A kérdező hozzászólása: Csak közben azon gondolkodom, hogy az önfejlesztésnek sosincs vége, sosincs olyan, hogy kész vagyok, tökéletes vagyok, így tehát örök elégedettlenség lesz az életem, nem?
Változtass mindenképpen. Elõször azon, amin a legkönnyebb, és így tovább. A végén még jó ember lesz belõled. És persze szegény.
A kérdező hozzászólása: Dehát épp ez a baj, hogy minden rossz tulajdonságommal ártok másoknak és magamnak is :) Igazából azért gondolkoztam el ezen, mert épp egy szakítás után vagyok és rengeteg hibámat felismertem, és én nagyon dolgozom, hogy javítsak magamon. És beszéltem ezekrõl az exszel, meg arról, hogy mostmár azt is értem, hogy õ mit miért csinált, de õ azt mondta, hogy õ tudja, hogy õ milyen és elfogadja magát. Kicsit bosszant ez a kérdés, hogy most akkor melyikünk van jó úton a teljesség felé.
Van egy lány ismerõsöm, autista. Elfogadom olyannak, amilyen, de biztatom, ha próbálja a határait feszegetni. Szerintem ez a jó hozzáállás. Mondjuk egy gonosz, ostoba embert eleve nem tudok elfogadni sehogy, így nem is kerülök vele kapcsolatba.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!