Találatok a következő kifejezésre: Hol van méhszáj a (11 db)

Hol van fönt és hol van lent a méhszáj?

Ha alig elérhet?, akkor kb. mennyire érezhet? fent (kb. 5 cm, s ha lent, akkor?

Legjobb válasz: Ha fent van, akkor nehezen elérhetõ. Mérni nem igazán méri szerintem senki sem. Azt hogy mennyire nyitott vagy sem, azt szerintem nagyon nehéz eldönteni laikusként. Egyébként szerintem nem igen tanácsos így vizsgálgatni, mert még valami fertõzést juttatsz fel esetleg, ami nem lenne jó tervezett terhesség elõtt. Nem tudom próbáltad-e az ovu teszteket, én azt ajánlanám, ha már régebb óta próbálkoztok. (hõmérõzgetés stb helyett is, szerintem az az egyik legtöbb esélyes módszer, nincs naponta izgulás, és minden tünet figyelés, ami már maga összezavarhatja a hormonális háztartást)

Ha fent van, akkor nehezen elérhetõ. Mérni nem igazán méri szerintem senki sem. Azt hogy mennyire nyitott vagy sem, azt szerintem nagyon nehéz eldönteni laikusként. Egyébként szerintem nem igen tanácsos így vizsgálgatni, mert még valami fertõzést juttatsz fel esetleg, ami nem lenne jó tervezett terhesség elõtt. Nem tudom próbáltad-e az ovu teszteket, én azt ajánlanám, ha már régebb óta próbálkoztok. (hõmérõzgetés stb helyett is, szerintem az az egyik legtöbb esélyes módszer, nincs naponta izgulás, és minden tünet figyelés, ami már maga összezavarhatja a hormonális háztartást)
A kérdező hozzászólása: Mivel az Utrogestan hüvelykapszulát szorgalmasan nyomkodom fel napi 2x, ezért óhatatlanul is hozzáérek a méhszájhoz, de még nincs háttértapasztalatom, amihez ugye idõ kell.

Hogyan kell megnézni, hogy hol van a méhszáj, és zárt-e?

Ne linkeljétek a babatervez?k otthonát,mert megnéztem 10X,de nem értek semmit.Mit jelent a fent van?Kb hány centire,és hol kell keresni,hogy zárt-e?Mert az nem létezik,hogy a hüvelyembe felnyúlva kb 3cm-re legyen,hát ilyen nem lehet,akkor nem tudnék szeretkezni sem,de ha én próbálom kitapintani,hát én 3centire érzek valamit,ami ugye lehet nem is az.Kérem aki ért hozzá,részletesen írja már le,hogy hol keressem,és mit tapogassak,milyen érzés ha zárt,ha nyitott.Köszi,és bocs a tapasztalatlanságomért.

Legjobb válasz: A hüvely kb. 10-12 cm, melynek felsõ részébe nyúlik bele a méhszáj. Maga a méhszáj egy kb. 3 centis henger alakú valami. A ciklus során a méhszáj változtatja a helyzetét és a puhaságát. De ez nem azt jelenti, hogy 10 centiket mozog lefele. A keménység sem azt jelenti, hogy beton keménységû, illetve a nyitottsága sem azt, hogy több centire nyitva van. Vannak a ciklusnak olyan napjai amikor az szükséges, hogy puhább (nyitottabb) legyen, mert ezzel segíti a hímivarsejtek feljutását illetve így távozik a vérzés. Terhesség esetén a méh feljebb húzódik, és bezár. (védi a babát) A méhszáj állapotának megítéléséhez kell némi tapasztalat, illetve akkor lehet belõle valamilyen következtetést levonni ha egész ciklusban figyeled.

A hüvely kb. 10-12 cm, melynek felsõ részébe nyúlik bele a méhszáj. Maga a méhszáj egy kb. 3 centis henger alakú valami. A ciklus során a méhszáj változtatja a helyzetét és a puhaságát. De ez nem azt jelenti, hogy 10 centiket mozog lefele. A keménység sem azt jelenti, hogy beton keménységû, illetve a nyitottsága sem azt, hogy több centire nyitva van. Vannak a ciklusnak olyan napjai amikor az szükséges, hogy puhább (nyitottabb) legyen, mert ezzel segíti a hímivarsejtek feljutását illetve így távozik a vérzés. Terhesség esetén a méh feljebb húzódik, és bezár. (védi a babát) A méhszáj állapotának megítéléséhez kell némi tapasztalat, illetve akkor lehet belõle valamilyen következtetést levonni ha egész ciklusban figyeled.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, hát fogalmam sincs, hogy én mit éreztem 3centire, de az is valami kemény, na nem tudom, de nagyon jól, és érthetõen leírtad, nagyon hálás vagyok, köszike:) )))))

Méhszáj hol van a nemvárt előtti napokban, ha terhes valaki? Az enyém lent van, elérem az ujjammal, így kevés esélyem van a teherbeesésre?

Legjobb válasz: nekem 13-15 az esedékes, eddig semmi, méhszájam meg annyira fent van, el sem értem remélem ez jó jel! de szerintem erre ne alapozz:) csak a tesztre:)

nekem 13-15 az esedékes, eddig semmi, méhszájam meg annyira fent van, el sem értem remélem ez jó jel! de szerintem erre ne alapozz:) csak a tesztre:)
A kérdező hozzászólása: Ez egész biztató, rád nézve:) Mióta szeretnél babát, vagyis szeretnétek?
Mi lett veled kedves kérdezõ? Azért érdeklõdnék, mert most én is ebben a cipõben járok.
A kérdező hozzászólása: ÓÓÓÓÓÓ, a kedves kérdezõ azóta már 2szer is menstruált, úgyhogy nem jutott 1rõl a 2re, sajnos:(
Sajnálom :-( Drukkolok, hogy mielõbb sikerüljön!

Menstruáció elõtti napokban hol van és milyen a méhszáj?

4 nap mulva kellene megjönnie (nem varom) és a méhszájam fent van,alig elérhetõ kissé oldalra és kemény. Menzesz elõtt ilyennek kell lennie vagy reménykedhetek? Légyszi akinek van tapasztalata írjon

Legjobb válasz: Azt megkérdezhetem (mert már sok kérdésnél, válasznál olvastam ilyet), hogy a méhszáj helyzetét hogy és mivel nézitek??

Azt megkérdezhetem (mert már sok kérdésnél, válasznál olvastam ilyet), hogy a méhszáj helyzetét hogy és mivel nézitek??
A kérdező hozzászólása: Kézzel...természetesen alapos kéz és körömpucolás után
Ezt én is olvastam, eddig furcsa volt nekem is, de orvosok is mondják, ezt a cikket találtam róla: A méhszáj pozíciója Bár kevesen tudják, a méhszáj helye változik a ciklus folyamán. Ez a mozgás, bár nem érezzük, segíthet meghatározni a termékeny napjaidat. A ciklus elején a méhszáj keményebb, az orrhegyhez hasonló tapintású, alacsonyan helyezkedik el a hüvelycsatornában, és majdnem zárva van. Ahogy a termékenység a ciklus során nõ, úgy felfele mozdul el, nyitottabbá, puhábbá válik, és olyan tapintatú lesz, mint az ajkad. Az ovuláció elmúltával aztán lassan ismét visszatér a kiindulási pozícióba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat. Én is olvastam már nagyon sokat róla.érdekelne konkrétan hogy aki babas lett annak kemeny ill puha volte a nemvart elõtt.nekem elõzõ hónapban menszi elõtt lent vol és puha.most fent van kissé oldalra és csak nagypn nehezen elérhetõ.de 4 nap alatt még ugye lejjebb mehet...

A méhszáj hol van amikor terhesség van, és hol amikor mensi? Melyik esetben érhető el?

Legjobb válasz: Ha eléred mensi, ha nem vagy nehezen éred el, és kemény, akkor baba.

Ha eléred mensi, ha nem vagy nehezen éred el, és kemény, akkor baba.
Szerintem direkt azt keresik. Pedig nem szabadna odáig felnyúlkálni.
9. köszönöm, az az én szempontomból irreleváns, mert én soha nem nézném magamnak, csak arra voltam kíváncsi, h természetes dolog, h most várandósan ennyire hátul van a méhszájam, h az orovsnak meggyûlik a baja vele v problematikus. ez az orvos panaszából nem derült ki és amikor kérdeztem sem volt túl közlékeny...de akkor megnyugodtam, köszönöm a válaszod :)
Igen, terhességnél mindig hátul van. De önmagadhoz képest hátul. Tehát, ha magadnak nézed, ami nem igazán jó, mert sok a fertõzésveszély, akkor csak úgy tudsz bármit is megállapítani, ha van összehasonlítási alapod olyan állapotról, amikor tutti nem voltál terhes.
6. tehát akkor terhességben elvileg mindig hátul van a méhszáj?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm kedves utolsó.
Én most is elérem bár tesztek szerint terhes vagyok.
az eredeti kérdésre én is szeretnék választ kapni. mert az én orvosom mindig arról "panaszkodik", h annyira hátul van a méhszáj, h alig tud megvizsgálni... 2. amíg nem regeltem ide, álmomban se tudtam elképzelni, h vannak nõk, akik szabad kézzel felnyúlnak maguknak és rendszeresen tapogatják a méhszájukat, de vannak. és meglepõen sokan ahhoz képest, h engem még a gondolat is riaszt. csinálja ez egy szakértõ nõgyógyász, steril körülmények között
A kérdező hozzászólása: Kérném a beszólást mellõzni!!! Nem ismered kedves utolsó a helyzetemet.Feltettem egy kérdést ha tudod a választ megköszönöm ha megosztod velem, de ha nem akkor keress számodra könnyebb , megválaszolhatóbb kérdést!!!
Bocs ha offolok.. de ez mi...? hogyhogy eléred a méhszájadat? Mit kell érezni? vagy hogy? én ha benyúltam a hüvelyembe, nem éreztem soha semmit semikor... ez érdekelne hogy ti mit csináltok... köszi
Háát, azt tudom, hogy a terhesség végén már nagyon lenn volt, szépen megrövidült a hüvelyem, gondolom a súly miatt. (szex közben éreztem leginkább). Mensi alatt lenn van, és nyitott, úgy tudom, hogy terhesség idején fenn, és kemény, zárt. De sztem nem szentírás, erre nem igazán lehet alapozni.

Peteéréskor hol van a méh? Szeretkezés közben elérhető a méhszáj? Együtt voltunk, és nagyon fájt.

Ilyet még nem éreztem..Együtt voltunk párommal a hétvégén, és nekem nagyon fájt, mintha a méhemet döfködte volna. És olyan érzés volt, minta egy felfújt lufi lenne a hasamban, amit döfköd..eléggé fájdalmas volt.

Legjobb válasz: Szeretkezés közben elérhetõ a méhszáj. Nem valószínû, hogy a méged fájt, szinte nincsenek ott fájdalomérzõ idegek. Amit leírtál sokkal inkább egy hólyaggyulladás, vagy egyszerûen egy teljesen teli hólyag.

Szeretkezés közben elérhetõ a méhszáj. Nem valószínû, hogy a méged fájt, szinte nincsenek ott fájdalomérzõ idegek. Amit leírtál sokkal inkább egy hólyaggyulladás, vagy egyszerûen egy teljesen teli hólyag.
Természetesen elérhetõ aktus közben a méhszáj, hiszen azzal zárul a hüvelybemenet. Lehet, hogy van egy kis gyulladásod, vagy egyszerûen kicsit méretesebb a párod hímtagja, esetleg a pozició nem elég megengedõ, vagy éppen a peteérés miatti érzékenység is okozhat kis fájdalmat. Kicsit pihentesd ha lehet a szeretkezést. Ha túl nagy gond ez, vagy erõsödne a fájdalom, keresd meg az orvost!
Szia!A méh indig a helyén van, és a behatoláskor mindig eléri a méhszájat a pénisz.Az, hogy fájt, az nem jelent különösebb bajt, de ha minden alkalommal elõfordul, menj el dokihoz!!Amennyiben esetleg terhes lennél, akkor se kéne fájjon.A peteérés se ok a fájdalomra.

Hol van a méhszáj a terhesség első heteiben?

Késik 3 napot. Még nem akarok tesztelni, mert úgy sem mutat semmit.

Legjobb válasz: Szia.Ezzel a méhszáj tapogatással kapcsolatban már nagyon sok kérdés volt.Ìrd be a keresöbe. Én is mértem a hömet,de soha sem tapogattam,magymnak.Ez a doki dolga.Attól nem fogsz elöbb teherbe esni. Nekünk 11 hónap kellett. 38hetes kismama.

Szia.Ezzel a méhszáj tapogatással kapcsolatban már nagyon sok kérdés volt.Ìrd be a keresöbe. Én is mértem a hömet, de soha sem tapogattam, magymnak.Ez a doki dolga.Attól nem fogsz elöbb teherbe esni. Nekünk 11 hónap kellett. 38hetes kismama.
Én már mensi elõtt teszteltem, pozitív lett. Szerintem 3 napos késés már megérne egy tesztet.
Szia! Ezt errõl a honlapról másoltam be neked: http://babatervezok.otthona.net/mehszaj.shtml "Sok terhesgörbén megfigyelhetö, hogy a méhszáj a várt menstruáció idöpontja körül kemény és zárt volt, és a hüvelyben középen vagy teljesen behúzódva helyezkedett el. Ha utánagondolunk, ez logikus is, mert egy zárt és nehezen elérhetö méhszáj védi a babát a felszálló fertözésektöl." Tudom sokan azt mondják, hogy ne nézd magadnak, de én is szoktam "vizsgálgatni". Össze-vissza ciklusnál , már ez is utaló jel lehet. Nézz szét a honlapon aminek a címét beírtam, én sok hasznos-érdekes dolgot láttam ott.

Ha valakinél létrejött a terhesség, akkor milyen tapintás van odabent? A méhszáj hol helyezkedik el? Puha, vagy kemény? Milyen folyás van?

Legjobb válasz: Szia , nekem elég kemény volt és bárhogy kepesztettem el sem értem. Valamelyik irányba el is hajlik, nekem jobb oldalra. Folyásom nem volt és azóta sincs, hallottam hogy többeknek több lesz és sûrû de ez nem feltétlen igy van. Egy 10 hetes kismami

Szia , nekem elég kemény volt és bárhogy kepesztettem el sem értem. Valamelyik irányba el is hajlik, nekem jobb oldalra. Folyásom nem volt és azóta sincs, hallottam hogy többeknek több lesz és sûrû de ez nem feltétlen igy van. Egy 10 hetes kismami
szia!Ne tapogasd magad!!!!Ha nem vagy orvos nem tudsz megállapitani semmit!Max óhatatlanul is összeszedsz valami fertõzést!A teszt majd kimutatja addig meg vigyázz magadra és persze utánna is!
Megpuhul a méhed, de ez eleinte csak a szakavatott kezeknek észrevehetõ.Én megnéztem amikor megtudtam, de nem vettem észre semmit.Viszont 28 hetesen sárgás fojásra kaptam kúpot.Meglepõdtem rendesen amikor feltettem!!!Teljesen más odabent minden!Olyan puha és kivehetetlen mi hol van.Hihetetlen!Folyás álltalában van, de nem törvényszerû.Fehér vagy szintelen, nálam ezek váltják egymást.A doki szerint ez normális, sõt jó is, mert tisztul a szervezet, nehezebben kapsz el valamit.
Szia! Nekem is kb a 20-22. héttõl van ilyen, és hetente 1x. Nem volt gond vele eddig. Szerintem normális. Nyugi! :) 26 hetes.
Igen normális, nekem is kb. a 20. hét után sûrûsödött a folyásom. Néha olyan érzésem is szokott lenni, mintha bepisilnék, olyankor egy nagy adag cucc kifolyik. A doki mindig nézi, nincs vele gond, hüvely PH értéke rendben van. Akkor van csak baj, ha büdi, és nem fehér...
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Akkor megnyugodtam. :)
En 30 hetes vagyok, ugyanilyen allagu folyasom volt, tehat se szine se szaga, megis elkuldott a dokim kenetre, az eredmeny trichomonas vaginalis, amit ha nem kezeltem volna, felszallo fertozes miatt elveszthettem volna a babat.Nem akarok senkit megijeszteni, de semmi fele folyast nem szabad feluletesen kezelni.Tehat ez a fajta fertozes felpuhitja a mehszajat es kesz a baj.
A kérdező hozzászólása: Köszi hogy szóltál. Nem állandó heti egyszer fordul elõ, semmi panaszom nincs. Azért ha megyek a dokimhoz megemlítem neki ismét, köszi az infót. Remélem nem lesz baj. Sajna most a dokim szabin van még vagy egy hétig.
A kérdező hozzászólása: Most azon gondolkodom, hogy hülyén tettem fel ide a kérdést hogy nekem nem ír senki? :(
Nem tetted fel hülyén a kérdést csak napi szintem 540 darab ugyan ilyen van és lehet estére mindenki megunt válaszolni! Nézd, nem akarlak elkeseríteni sem megbántani, de attól hogy minden tünetet tünetnek veszel csak saját magad stresszeled! Mellfeszülés, szurka itt ott, derékfájás, sõt akár a pisilés is lehet mensi és terhesség tünete egyaránt! Nekem pl majdnem minden hónapban megvan a mellfeszülés mégsem vagyok terhes még mindig! Most azt kéne írnom hogy holnap tesztelj egyet, de szerintem felesleges! Ha rendszeres a mensid akkor várj 2 nap késést és nagyobb esély van a pozi tesztre! Ha szokott késni akkor én megvárnám a leghosszabb ciklusom utolsó napját és akkor tesztelnék! Tényleg ne keresd a tüneteket!Tudom hogy nehéz várni, meg nyugton lenni, de ez a legjobb amit csak tehetsz! Szurkolok és majd írd meg az eredményt!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!