Találatok a következő kifejezésre: Hol van legjobb helye (15 db)

Szerintetek hol van a legjobb helye egy lónak?

Otthon, vagy bértartás? Istálló, vagy ridegtartás? És mennyiért? Nekem 2 lovam van és nyár elején végre megtaláltam a tökéletes bértartó helyet. De el?tte sokat "szenvedtem". Ti elégedettek vagytok?

Legjobb válasz: Szerintem otthon csak akkor, ha nincs egyedül a ló, és elég nagy helye van. Ezt leginkább csak egy tanyán lehet megoldani, családi házban nem. Amúgy a legtermészetesebb és a lovak számára legjobb szerintem a ridegtartás. A bértartásnál nagyon sok múlik azon, hogy hogyan bánnak a lovakkal, és elég idõt tölthetnek -e karámban. Az istállóban tartani a lovakat egész nap, állatkínzás.

Szerintem otthon csak akkor, ha nincs egyedül a ló, és elég nagy helye van. Ezt leginkább csak egy tanyán lehet megoldani, családi házban nem. Amúgy a legtermészetesebb és a lovak számára legjobb szerintem a ridegtartás. A bértartásnál nagyon sok múlik azon, hogy hogyan bánnak a lovakkal, és elég idõt tölthetnek -e karámban. Az istállóban tartani a lovakat egész nap, állatkínzás.
Szia! Nyáron szerintem is a ridegtartás a legjobb, de télen attól függ, hogy milyen munkában van a ló. Nálunk vannak hobbilovak, amelyek télen is kint vannak éjszakára is, de néhány komolyabb ugróló, ami ilyenkor is munkában van, éjszakára egész télen istállóban van. Ezek a lovak meg vannak nyírva - ha komoly munkát végez a ló, és nagyon megizzad a téli szõrben, akkor könnyen megfázhat munka után -, nappal vastag téli takaróban ki vannak engedve a karámba, éjjel vékony takaró, istálló.
Ha tényleg a ridegtartást válaszod, akkor egyetértek az elõttem szólóval, azaz vannak elõírások (állattenyésztõnek tanulok): 3 oldalról zárt és felülrõl fedett védõhely, déli fekvésû (nem véletlen), széna, ha kiég, kifagy a fû, legyen domb, fa, ivóvíz kötelezõ, abrakkiegészítés (télen több) valamint a ló társas lény... ha ketten vannak, már jó vagy.
A kérdező hozzászólása: Tavaly télen a lovaim ridegben voltak, de ott volt 3 oldalú beálló. Bár sose láttam bent õket. Az a baj, hogy kb. 10 ló van a legelõn, és ha építenék egyet akkor úgy is pont az enyémeket túrnák ki. Olyan nagyot pedig se pénzem, se erõm, ahova 10 ló befér...
Szerintem beálló azért kéne, hogy legyen. Méghozzá olyan, ami 3 oldalról zárt, hogy védjen a széltõl. Nem tudtok felhúzni egyet, még a hideg idõ beállta elõtt? Mert ha a lovak istállóhoz szoktak korábban, akkor fõleg szükségük lenne rá.
Ridegtartásban!
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy egyetértetek a ridegtartással. sokan sajnálják télen, hogy szegény fázik De az én lovaim sose fáznak, vagyis az egyiket láttam már fázni, de az kora õsszel volt, esõs idõben. Most olyan helyen vannak viszont, hogy beállójuk sincs, kicsit félek is, hogy mi lesz, ha napokig esik... mert amíg van levele a fáknak oda behúzódhatnak, de egy késõ novemberi havasesõ elõl nincs hova elbújniuk...
Vannak olyan fajták, melyek nem igazán kedvelik a ridegtartást. Nálunk félridegben vannak a lovak, egész nyáron kinn vannak a lovak, illetve õsszel is míg nem jön az a nagyon esõs, hideg idõ. Persze ilyenkor is sokat vannak kinn, de az istállót is kedvelik. A mennyiért elég sok mindentõl függ, pl h Pest megye vagy vidék illetve milyen szolgáltatások vannak benne. Tán legolcsóbb otthon, bár ilyenkor neked kell utánajárni mindennek (széna, kovács stb).
A kérdező hozzászólása: ezek közül csak a beálló hiányzik... de a többi 7 ló gazdája azt mondja egyiknek se volt baja tavaly télen... mondjuk vannak sûrû bokros részek, de levél nélkül az se az igazi...
A bértartást csak akkor ajánlanám, ha megbízol abban az emberben, akihez a lovad kerülne és biztos vagy benne, hogy például nem veri meg ha rosszat csinál vagy ilyesmi. Egyébként én a ridegtartás híve vagyok.
Ja és természetesen nagyon fontos, hogy legyen a lónak valami védett helye ahová beállhat az esõ, a hó és a szél elõl! Szerintem ne tartsd olyan helyen a lovaidat, ahol nem tudnak ezek elõl menedékbe húzódni, vagy ha mégis, hát ne csodálkozz, ha meg fognak fázni... Utolsó voltam.
A kérdező hozzászólása: Jó, majd nem csodálkozom. Tavaly egyetlen ló se fázott meg. És ahol tavaly voltak, sose mentek be a beállóba. inkább összebújtak többen. pedig bemehettek volna!

Kecskemét belvárosában hol van a legjobb étterem és mi a neve? (nem exkluzív helyet szeretnék találni, hanem közepes árfekvésűt)

Legjobb válasz: Nekem a Cézár étterem a kedvencem. A Kaszap utcán van a Tanítóképzõ mellett, a piaccal szemben. Udvarias kiszolgálás, kiváló borok, pálinkák, finom nagy adag ételek. Nagyon hangulatos hely, az átlagnál picit drágább, de megéri.

Nekem a Cézár étterem a kedvencem. A Kaszap utcán van a Tanítóképzõ mellett, a piaccal szemben. Udvarias kiszolgálás, kiváló borok, pálinkák, finom nagy adag ételek. Nagyon hangulatos hely, az átlagnál picit drágább, de megéri.


Balaton, Mátra, Dunakanyar.
Ha nyugalomra vágysz, ezt ajánlom http://www.gubacsimalom.hu/

Hol vannak azok a helyek ahol a legjobb ismerkedni?

szeretnék végre egy kedves fiúval összeismerkedni

Legjobb válasz: Itt vagyok én kedves fiúnak! ...Jaaa, hogy kedves ÉS szexi kell? Bocs.

Itt vagyok én kedves fiúnak! ...Jaaa, hogy kedves ÉS szexi kell? Bocs.
Itt xD
Én meg egy kedves lánnyal még sem kérdezem meg hol van. Mert tudom, hogy nem lehet behatárolni. Fõleg kor nélkül.
Merre laksz (mármint falu vagy város)? Pl. ilyen szép idõben illik elnézni a belvárosba mondjuk, vagy az ismertebb fiataloknak való "placcokra", ahol csak lógnak az emberek.
Nyár van, ergo: strand. ;) hidd el, nekem is sikerült 16L
A kérdező hozzászólása: ó nahát mennyi jelentkezõ és mennyi kedves ember..de én nem teljesen erre gondoltam:)

Hol van a legjobb hely olaszországban ahol lehet bulizni vagy robogót bérelni esetleg homokfutót vagy jatski-ni?

Ahol a legtöbb extrém sport vagy ijesfajta dolgok vannak...??(csak értelmes válaszokat PLS)

Legjobb válasz: RIMINI !

RIMINI !

Hol vannak a világ legszebb, legjobb könnyűbúvár-helyei?

Tehát olyan helyek, ahol lehet látni színes halakat, korallokat.

Legjobb válasz: Egyiptom - Vörös-tenger. Csak ajánlani tudom.

Egyiptom - Vörös-tenger. Csak ajánlani tudom.
Omán
Great Barrier Reef, Ausztralia
Eilat - Izrael
Nem tudom, ehhez mind látnom kellett volna, de Hurghada csodás (volt aki azt mondta, a Piramisok elbújhatnak e látvány mellett)
Nagy koralzátony ausztrália de kur..va drága
Vörös-tenger és a legjobb ha egy hajós safarira eltudsz menni. Én egy 3 napos safarin voltam ott és minden volt: roncsok, zátonyok, delfinrajok + (bár azt csak távolról de) dugongot is láttunk.
4/8 melyiken voltatok?

Hol van a legjobb legszebb hely az első randihoz?

Legjobb válasz: Ez csaj/pasi függõ. Lehet hogy valakinek egy nagyon szép kis étterem, és lehet hogy valakinek a lánchíd alatt.^^

Ez csaj/pasi függõ. Lehet hogy valakinek egy nagyon szép kis étterem, és lehet hogy valakinek a lánchíd alatt.^^
Nógrádmegye- szécsény- várkert;)
Legegyszerûbb; kérdezd meg tõle hogy hova szeretne menni.:D
valamilyen kilátó. Romantikusan a naplemente, és belátod az egész tájat.
Budapesten:Dunapart, Margitsziget, Citadella, Clark Ádám téri alagút tetõ, Lánchíd, Belgrád rakpart, Sétahajókázás stb
Margitsziget.
A kérdező hozzászólása: fiú vok és a barátnõmet akarom el hívni
Budapest : Margitsziget, Kopaszi-gát
A kérdező hozzászólása: kösszi mindenkinek a gyors válasz


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!