Találatok a következő kifejezésre: Hol van leírva, hogy hogyan kell (5 db)

Hol van leírva, hogy érettségire pontosan mit kell tudni?

8 éve érettségiztem, de most úgy tűnik egy továbbképzés miatt javítanom kell. Melyik könyvből/ tételsorból kell tanulni? Konkrét követelmények hol vannak leírva? Köszi.

Hogyan kell értelmezni a clarks kiscipők méretezését? Olvasom az angol honlapot, de nem találom ez hol van leírva.

Azt értem hogy 3,4,5,6 UK angliai méretezés van, de hogy ez hány cm-es talpnak felel meg azt honnan tudom?

Legjobb válasz: http://www.jakoisport.hu/cms/netalon.xml?data_id=40

Ugyanez az én problémám is :D A betûk...mi számít normálnak, mi szélesnek stb. Ha sikerül valamit kiderítened megosztanád? Csak mert én nem találtam semmit :(
Az F(francia) méret alapján vannak nálunk a méretek, sztem azt nézd.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de ez biztos nem jó táblázat erre a cipõre, mert nekünk 5-ös van és 13.5 cm belül, ez meg a 6osra ír 12 cmt. Azért köszi a választ!
Szia, nezd meg itt http://www.shoesforkids.co.uk menjel a size guide-ra. Az angol google igy van google.co.uk ha megvan egy szo ami erdekel, ird be, sok oldalt kidob. A betuk pedig az orszagokat jelentik, azok nem meretet jelolnek. UK Anglia
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! a clarks cipõk a köv.képpen vannak méretezve : pl. 4 G vagy 5 H közben ezt kiderítettem hogy az E a nagyon keskeny lábfej, az F a normál, a G a szélesebb. Szóval nem országot jelöl.Legalább ezt már megtudtam, most megyek méretügyben kiokosodni:) Szép estét!
1992. évi XXII. törvény a Munka Törvénykönyvérõl
A kérdező hozzászólása: Ebben melyik § vonatkozik rá? Mert én nem találtam erre vonatkozót az MTben.
Dec. végén én is kerestem. A google-ba beírtam: kereskedelemrõl szóló törvény, lejött valami, amit ha jól emlékszem 2009-ben módosítottak. Abban benne van többek között az is, hogy milyen üzeletekben kötelezõ, és melyekben nem. Az biztos, hogy nem kötelezõ a használt ruha, a virág-üzletekben. De nézd meg.
tegnap 08:15 vagyok Bocsesz, tényleg nem ott van, pedig úgy emlékesztem De végülis nem változtat semmin mert kell a munkakörhöz megfelelõ szakképesítéssel rendelkezni, ez a lényeg az üzletbe kell boltvezetõ. A törvényben van egy rész, de végülis nézd meg a linket elküldöm, és ott minden kérdésedre választ találsz, de szerintem ezt könyvelõvel beszéld meg:) 5§(3) (3) Egyes termékek kiskereskedelmi tevékenység keretében való értékesítéséhez az azt végzõ személynek a kereskedelemért felelõs miniszter rendeletében meghatározott szakképesítéssel kell rendelkeznie.


megint én:D ez nagyon jonak tünik :D http://csecsemolevelezo.uw.hu/mondokak1.php#igy
De jóóóóóók:-))))))
Az én fiamnak ezek a kedvencei: Erdõ szélén házikó (mutatjuk a kezünkkel a házat) Ablakában nagyanyó (szemüveget formázunk az ujjainkkal) LÁm egy nyuszi ott topog (két karját fülként lengeti a feje felett) Az ajtaján bekopog (egyik kéz a levegõt, másik a padlót kopogtatja) Kérlek segíts énrajtam (kezünkkel fogjuk az arcunkat) A vadász a nyomomban (puskát formáznak a kezek) Gyere nyuszi sose félj (hívó mozdulatok) Megleszünk mi kettecskén (taps). A másik: malter tégla, malter tégla, malter tégla, (egymás fölé tesszük a kezeket) Építünk egy házat (házat formázunk a kezünkkel) Ablakot rá százat (ablakot rajzolunk) Jött egy nagy szél ssssss (karokat lengetjük, mintha szél fújna) Összedõlt a ház (padlóra csapunk)
A kisfiamnak ez a kedvence: Fej, váll, térd lábacska. Fej, váll, térd lábacska. Szem, fül, száj és orrocska. Fej, váll, térd lábacska. A tanulókutyusa énekli és oda van érte.
A kérdező hozzászólása: Mit csinál a kis kezem? (széttárjuk a karunkat) Simogat kedvesen, (simogatjuk a baba arcát) Ütöget mérgesen, (megütögetjük a térdeit) Csiklandoz viccesen, (megcsiklandozzuk) Csípked hegyesen, (megcsipkedjük a kezét, karját) Táncol ügyesen. (megtáncoltatjuk az ujjainkat a lábán) Na mit csinál a kis kezem? Te is tudod, mondd velem! Cicuska, macuska (arcát simogatjuk) Mit fõztél Danika (kérdõn széttárjuk a karját) Kevertem kását (tenyereben kevergetünk) Sütöttem pampuskát (tenyereben gyúrjuk) Ide tettem, oda tettem (jobbra majd balra tesszük a kezet) Utoljára mind megettem. Hamm-hamm ('megesszük' a kezet Itt a kezem, jobb és bal, (egymás után nyújtsuk elõre elõbb a jobb, majd a bal kezet) Összeverem, megszólal. (ökölbe zárt kezeinket, ütögessük egymáshoz) Itt a kezem, bal és jobb, (kezek elõrenyújtása megadott sorrendben) Most kell vele tapsolnod. (tapsolás) Egy kicsi kalapács kopp-kopp-kopp. (Jobb kezünk ökölben, a fejünk fölött kiindulva kalapáló mozdulatot végzünk, másik kezünket nem használjuk.) Két kicsi kalapács kopp-kopp-kopp. (A két kalapács, vagyis a két kezünk ökölben és összeütögetjük õket.) Három kicsi kalapács kopp-kopp-kopp. (Az ökleinket továbbra is összeütögetjük, de beszáll a harmadik kalapács is, az egyik lábunk, amivel dobbantunk.) Négy kicsi kalapács kopp-kopp kopp. (Az elõzõeket folytatjuk, és beszáll a negyedik kalapács, a másik lábunk is. Így már a kettõvel dobbantunk, azaz helybenjárunk.) Öt kicsi kalapács kopp-kopp-kopp. (Jár az öklünk, jár a lábunk, végül az ötödik kalapácsként a fejünkkel bólogatunk.) Gyülekeznek a felhõk, (ujjacskákat mozgatni a fejünk fölött) esik az esõ, (fentrõl lefele az ujjakat mozgatni) kopog a jég, (asztalon kopogni vagy pici gyerek esetében öklöket összeütni vagy tapsolni) dörög az ég, (asztalt csapni, picúrkák esetében a combokat) villámlik, lecsap (magastartásból lecsapni) és kisüt a nap. (fej fölött körözni) Gomba, gomba, gomba... (kézzel a fejet símogatni) Nincsen semmi gondja. (kézfejeket, fejet rázni) Ha az esõ esik rája, (ujjacskákkal fentrõl lefele mutatni az esõt) nagyra nõ a karimája. (buksi fölött kõrözni) Az esõt csak neveti, (szájra mutatni, mosolyogni) van kalapja, teheti. (szintén a fejecskét símogatni)
A kérdező hozzászólása: Elsõnek! Köszi, a második link tényleg nagyon jó! :) Utolsónak! Köszi, lesz mibõl szemezgetni! :)
De jó, hogy feltetted ezt a kérdést! Én is hasonlókat keresgéltem! :)
Ezek nagyon szupik! Én is köszönöm....

Hol van az leírva, hogy hogyan kell viselkedni egy tanárnak a tanóráján a diákjaival szemben?

Kíváncsi lennék milyen jogok vonatkoznak egy tanárra,ugyanúgy,ahogy a diákoknak ott a Házirend,a tanároknak van ilyen?

Legjobb válasz: A Házirend a tanárra is vonatkozik. A tanár tevékenységét pedig a Közoktatásról (felsõoktatásban a Felsõoktatásról) szóló törvény rendelkezései, az iskola Szervezeti és Mûködési Szabályzata valamint az önkormányzat helyi rendeleti szabályozzák.

A Házirend a tanárra is vonatkozik. A tanár tevékenységét pedig a Közoktatásról (felsõoktatásban a Felsõoktatásról) szóló törvény rendelkezései, az iskola Szervezeti és Mûködési Szabályzata valamint az önkormányzat helyi rendeleti szabályozzák.
Az elõzõ válaszban a jogi oldalról olvashattuk, hogy hogyan szabályozzák a tanárok kötelességeit és jogait a tanórán. Azonban a fenti leírások csak körvonalazzák a tanár viselkedését, a többit õk is a felsõoktatás és a társadalmi elvárások alapján veszik fel. Ez pedig azt is jelenti, hogy mivel õk is emberek és ezért egyben egyéniségek is, lesznek közöttük olyanok, akik kellõ erkölcsösséggel és pedagógiai odaadással tanítanak és nevelnek és lesznek olyanok, akik bizony inkább csak visszaélnek a helyzet nyújtotta elõnyökkel...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!