Találatok a következő kifejezésre: Hol van leírva, hogy (24 db)

Honnan tudjuk, hol van leírva, hogy egyes természetfeletti lények, angyalok hogyan néznek ki, ill. általában milyen alakban jelennek meg?

Szent Johannával kapcsolatban halottam, hogy mikor látomásairól faggatták, akkor leírta pl. hogy nézett ki Szent Mihály arkangyal és csodálkoztak rajta, a legnagyobb hittudósok, hogy honnan tudhatja, hiszen csak a legtitkosabb, legkevésbé ismert iratok között van ilyen, és ? meg csak egy írástudatlan volt. De ?k honnan tudták, hol van leírva?

Legjobb válasz: Sajnos nem lehet tudni. Mert bár vannak leírások rá a Bibliában is, de itt is felmerül a kérdés, hogy ezt betû szerinti értelemben kell-e venni, vagy allegorikus értelemben... Az biztos, hogy egész távol állnak a barokk képek puttóitól. :D

Sajnos nem lehet tudni. Mert bár vannak leírások rá a Bibliában is, de itt is felmerül a kérdés, hogy ezt betû szerinti értelemben kell-e venni, vagy allegorikus értelemben... Az biztos, hogy egész távol állnak a barokk képek puttóitól. :D

Náyr közepén eutazok egyedül Londonba, onnan Párizsba. Hol van leírva, hogy miként jutok el a nevezetes helyekre?

Van valahol részletes leírás, hogy hogyan melyik közlekedési eszközzel, melyik megállóban kell leszállni, hogy x, y helyet megnézhessem?

Legjobb válasz: Minden városnak van térképe a neten. bejelölöd ahová menni szertnélés megnézedmilyen tömegközlekedés megy arra. Tehát a legegyszerûbb a térképen összeállítani az útvonalat. (akár még papir térképet is vehetsz azon talán még jobban tudsz tájékozódni

Minden városnak van térképe a neten. bejelölöd ahová menni szertnélés megnézedmilyen tömegközlekedés megy arra. Tehát a legegyszerûbb a térképen összeállítani az útvonalat. (akár még papir térképet is vehetsz azon talán még jobban tudsz tájékozódni
Google térkép nagyon jó, megtervezi az utadat, kiírja a lehetõségeket, és még át is tudsz váltani mûhold nézetre, így még azt is látod, hogy pl. a zöld háznál kell majd balra fordulni, meg ilyeneket. Nagyon jópofa, remekül használható, nekem is rengeteget segít a nyaralásom tervezésében. :)
Útikönyvek is jók.

Hol van leírva, hogy érettségire pontosan mit kell tudni?

8 éve érettségiztem, de most úgy tűnik egy továbbképzés miatt javítanom kell. Melyik könyvből/ tételsorból kell tanulni? Konkrét követelmények hol vannak leírva? Köszi.


szerintem sehol honnan veszed?
azt hiszem, annyi van, hogy csak részmunkaidõben dolgozhatsz mellette.
Nyugodtan lehet dolgozni mellette. Én is dolgoztam még néhány hónapja, mielõtt megszültem a kisfiam, és egyetemre is jártam mellette (államilag finanszírozott nappali).
Régen volt ilyen, de már eltörölték.Legalábis a felvi.hu továbbított valahova es ott ezt mondtak nekem pár hete.
Elõzõbõl kimaradt, hogy hajdan sem az államin volt a hangsúly, hanem a nappalin. Nuygodtan tanulj es dolgozz, ha fevettek mind2re es meg tudod oldani.
Nekem egy volt évfolyamtársamnak teljes munkaidõs, bejelentett állása volt a suli mellett és nappali tagozatra járt, úgyhogy azt gondolom ez teljesen mértékben lehetséges és legális. Annyi volt a gond, hogy nem nagyon járt órákra, de megoldotta így is. (Azért írtam múltidõben, mert most nyáron diplomáztunk :) )

Nem adhatnak diszlexia papírt az érettségi évében? Édesanyámat azzal küldték el hogy ez törvénybe ütköző lenne. Tényleg igaz? És ez hol van leírva?

Legjobb válasz: Ha valóban diszlexiás vagy, akkor miért éppen az érettségi évében akarjátok kikérni? Eddig miért nem volt fontos?! Az sem hihetõ, hogy ennyi év tanulás alatt éppen az érettségi évében derült ki, hogy diszlexiás vagy...

Ha valóban diszlexiás vagy, akkor miért éppen az érettségi évében akarjátok kikérni? Eddig miért nem volt fontos?! Az sem hihetõ, hogy ennyi év tanulás alatt éppen az érettségi évében derült ki, hogy diszlexiás vagy...
A kérdező hozzászólása: *szerettek
A kérdező hozzászólása: Bocsáss meg, hogy kétértelmûen fogalmaztam! Telefonon küldték el, én magam sem tudtam, hogy felhívta õket, csak miután hazaértem. A másik: Logikusan érvelek? Hm. Kérlek ezt mond meg a magyartanáromnak, ahol a fogalmazásaimra ketteseket kapok. A harmadik: Jól írok? Ugyan az a kérésem mint elõbb. Szólj a magyartanáromnak, akitõl a ketteseket kapom. A negyedik: Jelenleg a google chrome-t használom ahol a rossz szavakat aláhúzza a böngészõ. Így könnyû jól írni. Az ötödik: Ha valóban jól írok és érvelek akkor már író lennék. De jelenleg az írásaimat sehova sem tudom feltölteni, mert a lektorok nem engedik fel. Miért? Mert tele van hibával. Ugyanis a word sem mindenható. A vesszõ hibákat, a mondattani sorrendet(?) még az sem ismeri. Író akartam lenni amióta felfedeztem milyen jó móka verset (késõbb történeteket írni), de az elmúlt két évben nem tudom olyan helyre feltölteni ezeket, ahol a történeteket olvasni szoktam. Hogy miért? Mert "szigorodott" a rendszerük. És amikor megkapom azt a két-három oldalas listát, hogy hol kell kijavítani az ötven valahány oldalas történetemet, akkor igen is elkeseredek, mert már nem akarok javítani rajta. Mert elfáradtam, mert szerintem úgy jó ahogy van. És amikor visszagondolok azokra az idõkre amikor feltehettem még a történeteimet és napi szinten kaptam a folytatást követelõ 10-20 kommentet kérdezem meg magamtól: Hol rontottam el. Talán ott, hogy egy barátnak hitt ellenség miatt töröltem a loginomat és másikat csináltam fél évre rá, de ezzel elvesztettem az olvasói körömet is. Akik azért szerettem, mert írtam.
Ne haragudj, de semilyen papírt nem úgy adnak ki, hogy elküldöm érte édesanyámat. Ilyen nincsen. Ha pedig ez a probléma fennáll nálad, már elõbb is elkezdhetted volna az intézését. Egyébként érdekes eset lehetsz. Logikusan érvelsz, jól írsz, megy a matek, és pont a magolós tárgyak nem mennek?
A kérdező hozzászólása: Matekból meg egyéb reál tantárgyakból meg 4-5 vagyok. Szóval én nem kifogásokat keresek. De az amikor a történelem, magyar nehezen megy és még az angol, szavakkal is hadilábon vagyok, holott a nyelvtani részét azt még is tudom, értem. Logikusnak vélem. (Jó mondjuk az alapokat volt szerencsém kétszer ismételni. Általánosban és gimnáziumban. De így vagyok a némettel is, de annak viszont a nyelvtani részét sem értem. Már a tanáromnak is megígértem, hogy nem fogok kezdeni semmit a némettel, csak ne buktasson meg.
A kérdező hozzászólása: Sõt, a bukáshoz vissza térve, hogy nyáron csak azzal az egy tárgyal kellett foglalkoznom, így hibátlanul teljesítettem a pótvizsgán. Jó, nem azt mondom, hogy nem ment rá az egész nyaram. (Történelemrõl van szó, ami valljuk be tömény szöveg, amibõl a lényeg leszûrését egyik napról a másikra... egyedül, segítség nélkül.)
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy olyan gimnáziumba járok ahol a tanárok jelenleg csak rám "sütik, hogy hülye vagyok" + megbuktatnak. (Szerencsére évet nem kellett ismételnem és egyszer történt meg). De már többen is mondták, hogy nem vagyok hülye gyerek, csak többet kéne "velem foglalkozni". Ezen a pályaorientáción IQ tesztet kellett kitölteni, az úr azt mondta, hogy hibátlanul is ki tudtam volna tölteni, ha nem kapkodnék. (4-6 db hibám volt a 90 feladatból aminek a b c d része is volt.) Ugyan annyit hibáztam a legegyszerûbb feladatból mint a közepesen nehéz feladatból, míg a legnehezebb részét hibátlanul töltöttem ki.
A kérdésedre konkrétan nem tudok válaszolni, de azt tudom, hogy mostanában már szigorúbban adják ki ezeket az igazolásokat. A szüleim szomszédjának gyerekét már másodszor küldték el, azt mondták neki, hogy nem diszlexiás csak nehezebb felfogású. Ha létezik az általad leírt szabály, az számomra hihetõ, mivel utolsó évben rengetegen bepróbálkoznak ezzel.
A kérdező hozzászólása: És én meg honnan tudjam, hogy az vagyok e. Azt hittem nehéz a "felfogásom".
A kérdező hozzászólása: A volt tanáraim és a mostaniak sem vették észre a diszlexiát nálam. Egy pályaorientációs tanácsadáson vettem részt ahol az egyik úr azt mondta nekem (az egyik teszt kifejezetten az ilyen diszesekre épült), hogy diszlexiás vagyok. Általánosban talán az volt a gond, hogy bal kezes voltam(de mindkét kezemet használtam és "kevertem" is õket) és fordítottan írtam a betûket és fejjel lefelé is és ezt a balkezességemnek tudhatták be. Valóban nehéz feladatnak érzem, hogy egy összefüggõ szövegbõl lényeget szûrjek le és a barátaim tanulásához képest kétszer annyit kell belefektetnem, hogy ugyan azt a jegyet amit õk megkaptak, én annak a határát súroljam.
Ha már ennyire vészes volt, hogy hülyének mondtak, ill. volt bukásod is, az már jel kellett volna, hogy legyen, és elmenni idõben egy vizsgálatra. Nem kell ehhez tanárt megvárni...

KIA Cee'd 1.6SW 1.6 CRDI tipusra milyen könnyűfém felni jó 7"X16" 5X114.3 ET? Mennyi a hivatalosan is szerelhető ET méret, Az ET szám lenne nagyon fontos, na meg az hogy hol van leírva hivatalosan..

Legjobb válasz: Nem akarok én senkit sem reklámozni, de a Totalcaron a Gumidoktor még ilyeneket is tud. Elõször szépen végig kell böngészni a neki feltett kérdéseket, hátha valaki már volt hasonló helyzetben és ha nem, megkérdezni tõle. Nem biztos, hogy itt hamarabb kapsz választ - és amit õ ír, az nagyobb eséllyel pontos, mint amit itt kaphatsz.

Nem akarok én senkit sem reklámozni, de a Totalcaron a Gumidoktor még ilyeneket is tud. Elõször szépen végig kell böngészni a neki feltett kérdéseket, hátha valaki már volt hasonló helyzetben és ha nem, megkérdezni tõle. Nem biztos, hogy itt hamarabb kapsz választ - és amit õ ír, az nagyobb eséllyel pontos, mint amit itt kaphatsz.

Az Odüsszeia-ban hol van leírva az, hogy hogy foglalták el Tróját az akhájok?

Hányadik fejezet?

Legjobb válasz: Igen, az inkább az Iliász lesz, ahogy az a nevébõl is sejthetõ.

Igen, az inkább az Iliász lesz, ahogy az a nevébõl is sejthetõ.
A kérdező hozzászólása: Mert már végigolvastam a könyvet, de nem találom azt a részt. Legyetek szívesek segíteni. (Egy 9.-es lány)
Sztem nem is fogod megtalálni (nem mintha olyan könnyû lette), mert a Homérosz másik mûve az Iliász írja le a trójai háborút. Az Odüsszeia csak Odüsszeusznak kalandos hazatérését és viszontagságos kalandjait meséli el Trója ostroma után. Szóval inkább az Iliászban kerest! 16/F
Szerintem is Iliász.Az Odüsszeia-ban max. a phaiákok szigeténél lehet szerintem, mert ott van visszatekintés
1992. évi XXII. törvény a Munka Törvénykönyvérõl
A kérdező hozzászólása: Ebben melyik § vonatkozik rá? Mert én nem találtam erre vonatkozót az MTben.
Dec. végén én is kerestem. A google-ba beírtam: kereskedelemrõl szóló törvény, lejött valami, amit ha jól emlékszem 2009-ben módosítottak. Abban benne van többek között az is, hogy milyen üzeletekben kötelezõ, és melyekben nem. Az biztos, hogy nem kötelezõ a használt ruha, a virág-üzletekben. De nézd meg.
tegnap 08:15 vagyok Bocsesz, tényleg nem ott van, pedig úgy emlékesztem De végülis nem változtat semmin mert kell a munkakörhöz megfelelõ szakképesítéssel rendelkezni, ez a lényeg az üzletbe kell boltvezetõ. A törvényben van egy rész, de végülis nézd meg a linket elküldöm, és ott minden kérdésedre választ találsz, de szerintem ezt könyvelõvel beszéld meg:) 5§(3) (3) Egyes termékek kiskereskedelmi tevékenység keretében való értékesítéséhez az azt végzõ személynek a kereskedelemért felelõs miniszter rendeletében meghatározott szakképesítéssel kell rendelkeznie.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!