Találatok a következő kifejezésre: Hol van fizetésemben az adójóváírás (1 db)

Hol van a fizetésemben az adójóváírás?

Pl.: Besoroolási bérem: 90870 Ft, Távoll. díj: 10283 Ft, Délutános pótlék: 6069 Ft, Betegszabi: 8226 Ft...Ez lesz a bruttóm: 115448 Ft....Ebb?l levonnak mindennel együtt: 28944 Ft-ot...és megkapom a nettómat: 86504 Ft-ot....ez mind oké..valóban ennyit utaltak...de kértem az adójóváírást, szerepel is a papíromon, 11340 Ft...DE AKKOR EZ HOL VAN??? Átnéztem az eddigi összes papírt mióta ennél a cégnél dolgozom (8hónapja) és az összes papírom így néz ki......Most akkor hogy van??

Legjobb válasz: ha nincs a fizetési papírodon, akkor majd egyösszegben kapod meg az apehtõl. egyébként az év elsõ részében kapott bérpapírokon (ameddig jár) kellene feltüntetniük.

ha nincs a fizetési papírodon, akkor majd egyösszegben kapod meg az apehtõl. egyébként az év elsõ részében kapott bérpapírokon (ameddig jár) kellene feltüntetniük.
Szia! Gyorsan bérszámfejtettem a béredet. Azt írtad, hogy 115. 448 Ft az összes bruttó béred. A béredbõl mindösszesen 35 % a levonás, ami a következõképpen oszlik meg: 6 % egészségbiztosítási járulék (a bérlapon 2 sorban kell, hogy szerepeljen, 4%+ 2 %); 9, 5 % nyugdíjjárulék, 1, 5 % munkavállalói járulék, és 18 % adóelõleg levonás. Mindez forintosítva 40.407 Ft levonást jelentene, de mivel kérted az adójóváírást, így az adóból visszakapsz 11.340 Ft-ot, tehát az összes levonás mindössze 29.067 Ft. Tehát a kifizethetõ nettó munkabéred: 86.381 Ft. Az általam számolt, és a te bérszámfejtõd által számolt összeg között 123 Ft az eltérés, a te javadra.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Közben én is átszámoltam.....


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha eladok házat és az árából veszek is egy másikat, akkor is kell adózní, vagy akkor csak illetékfizetés van?

4

Ez esetben hogyan van az adózás? (Lottó)

A nyeremény már adómentes, de ha tegyük fel ajándékba adok valakinek 100 millió forintot, annak be kell írnia jövedelemként az adóbevallásba és akkor lejön belőle 16%, ez így van? Mi a megoldás például ha tíz ember közösen lottózik és 100 milliót nyernek? Mert annak nem kell adóznia akinek a nevére megy a pénz, de a többinek akinek elosztja kell? Vagy a nyereményt lehet kérni több számlára elosztva?

2

A végkielégítés járulékköteles?

Tudom, hogy igen, de ha valaki meg tudná mondani, hogy pontosan milyen járulékok terhelik annak hálás lennék. (A munkaadói oldal érdekelne) Egy link is jó, sajnos nem találtam pontos leírást.

1

Nem is volt bejelentett munka viszonyom. Maximum egy hónap! Soha egyetlen évben sem kaptam meg a papírt az adóbevallásomról nem volt bejelentett munkaviszonyom, , , Most viszont kiküldtek tartozást, egy elég komoly összeget. Miért?

Adóbevallás

6

Ha egy cégnek minden hónapban állandó megbízásos jelleggel, számlára dolgozom, működik e a KATA?

Lenne egy lehetőségem, csak számláznom kéne és ehhez kell megtalálnom a legolcsóbb és legideálisabb megoldást, ami a KATA lenne.
De úgy tudom, hogy ilyen esetben ha egy cégnek állandó jelleggel számlázik a Katás vállalkozó, a nav alapértelmezetten leplezett munkaviszonyt gyanít és vizsgálatot indít. De elvileg van valami bejelentési lehetőség/kötelezettség, ha ez megtörténik akkor már nincs gond? Egyáltalán így van ez ahogy leírtam?

3

Kisadó és ÁFA számítási sorrendje?

Ha pl. 250.000 Ft a bevételem, akkor áfát (27%) az egész összegre vetítve számolom ki, vagy előbb le kell vonnom belőle a kisadót (25.000 Ft)?

Mi a sorrend?

1

Egyéni vállalkozás beindításához és nyomtatványkitöltéshez kért segítségért sok a kért pénz?

Egyéni vállalkozó szeretnék lenni. Elmentem egy könyvelőhöz és segítséget kértem, mert nem vagyok jártas ezekben a dolgokban. Eléggé részletesen elmagyarázott mindent és segített kitölteni a vállalkozói igazolvány kiváltásához szükséges papírt. Megkérdeztem, hogy mennyivel tartozom, ő azt válaszolta, hogy elég sok utánajárás volt az ügyemmel kapcsolatban és 10.000 Ft-ot kért. Továbbá havi 5.000 Ft lenne az ő könyvelési díja, ha van bevételem, ha nincsen. Szerintetek sokat kért? Remélem, nem vert át, hiszen nem tudom, hogy miért mennyit szoktak kérni. A havi 5.000 Ft könyvelési díj soknak számít (lehet nem lesz adott hónapban bevételem, de ez az összeg akkor is annyi...)?

10

Internetes sportfogadásból nyert pénzösszeg adóköteles? Érdekelheti a NAV-ot?

Hatalamas szerencsém volt az elmúlt héten, sikerült netes fogadással nyernem egy egész komoly összeget.
A fogadóiroda székhelye egy adóparadicsom országban található (micsoda véletlen:-), a számla, amiről utalnak, ottani banknál vezetett számla.
Adóköteles ez az összeg, vagy ez jogilag olyan, mintha abban az országban "kerestem" volna meg ezt az pénzt?
Figyeli azt valaki, hogy egyszer csak a semmiből bejön egy jelentősebb összeg?

4

Van itt olyan könyvelő aki ért a KATA-hoz ás válaszolna pár rövid kérdésre?

2

Valaki el tudná röviden magyarázni mit jelent az alanyi adómentesség 2013 ban?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!