Találatok a következő kifejezésre: Hol van fizetésemben (24 db)

Ebben az évben végzem el a banki szakügyintéző szakot, és egy valutapénztárosi tanfolyamot. Így pontosan hol fogok tudni elhelyezkedni, vagyis milyen esélyeim vannak, fizetés? Valakinek hasonló? Köszönöm.

Legjobb válasz: Ha jó suliban végezted és kened vágod a témát és nem utolsósorban a gyengébbik nem képviselõje vagy, akkor van esélyed bekerülni az OTP esetleg KH bankba. De akkor is javasolt azt mondani nekik hogy készülsz egyetemre(diplomás képzésre) és szeretnél is odajárni. Többi bankba szinte semmi esély, egyrészt mert legtöbb helyen 1-3éves BANKszakmai tapasztalat kell, másrészt rengeteg a banktól elbocsátott kolléga aki hasonló munkahelyet keres. Ha esetleg bekerülnél mondjuk egy OTP-be akkor kb 130-170.000 fizetésre számíthatsz. Az az elõbb felsoroltak valamelyike nem áll fönn, akkor valszeg 0 és 1% közötti az esély hogy felvesznek valahova(ismertség nélkül).

Ha jó suliban végezted és kened vágod a témát és nem utolsósorban a gyengébbik nem képviselõje vagy, akkor van esélyed bekerülni az OTP esetleg KH bankba. De akkor is javasolt azt mondani nekik hogy készülsz egyetemre(diplomás képzésre) és szeretnél is odajárni. Többi bankba szinte semmi esély, egyrészt mert legtöbb helyen 1-3éves BANKszakmai tapasztalat kell, másrészt rengeteg a banktól elbocsátott kolléga aki hasonló munkahelyet keres. Ha esetleg bekerülnél mondjuk egy OTP-be akkor kb 130-170.000 fizetésre számíthatsz. Az az elõbb felsoroltak valamelyike nem áll fönn, akkor valszeg 0 és 1% közötti az esély hogy felvesznek valahova(ismertség nélkül).
Könyvelõ irodára gondolnék vagy titkársági munkára. 110-140 közötti keresettel. Ha van jó nyelvtudásod is mellé, akkor jobbak az esélyeid!

A parlament foghéjasan - tv. Közvetítéskor látom - dolgozik, hol vannak és a fizetésüket is megkapják?

Legjobb válasz: Bár nem fizetésük van, hanem tiszteletdíjuk (szerintem pofátlanság így hívni), igen, megkapják.

Bár nem fizetésük van, hanem tiszteletdíjuk (szerintem pofátlanság így hívni), igen, megkapják.
nem fizetésük van, hanem tiszteletdíjuk. fizetést azért kapnának, ha dolgoznának. tiszteletdíjat meg azért kapnak mert képviselõk.
A képviselõk a munkájuk legnagyobb részét bizottságokban vagy az irodájukban végzik, teljesen hamis elképzelés, hogy az ülésterem a "munkahelyük" és ott kellene tölteniük egy teljes mûszakot.

Hol van a fizetésemben az adójóváírás?

Pl.: Besoroolási bérem: 90870 Ft, Távoll. díj: 10283 Ft, Délutános pótlék: 6069 Ft, Betegszabi: 8226 Ft...Ez lesz a bruttóm: 115448 Ft....Ebb?l levonnak mindennel együtt: 28944 Ft-ot...és megkapom a nettómat: 86504 Ft-ot....ez mind oké..valóban ennyit utaltak...de kértem az adójóváírást, szerepel is a papíromon, 11340 Ft...DE AKKOR EZ HOL VAN??? Átnéztem az eddigi összes papírt mióta ennél a cégnél dolgozom (8hónapja) és az összes papírom így néz ki......Most akkor hogy van??

Legjobb válasz: ha nincs a fizetési papírodon, akkor majd egyösszegben kapod meg az apehtõl. egyébként az év elsõ részében kapott bérpapírokon (ameddig jár) kellene feltüntetniük.

ha nincs a fizetési papírodon, akkor majd egyösszegben kapod meg az apehtõl. egyébként az év elsõ részében kapott bérpapírokon (ameddig jár) kellene feltüntetniük.
Szia! Gyorsan bérszámfejtettem a béredet. Azt írtad, hogy 115. 448 Ft az összes bruttó béred. A béredbõl mindösszesen 35 % a levonás, ami a következõképpen oszlik meg: 6 % egészségbiztosítási járulék (a bérlapon 2 sorban kell, hogy szerepeljen, 4%+ 2 %); 9, 5 % nyugdíjjárulék, 1, 5 % munkavállalói járulék, és 18 % adóelõleg levonás. Mindez forintosítva 40.407 Ft levonást jelentene, de mivel kérted az adójóváírást, így az adóból visszakapsz 11.340 Ft-ot, tehát az összes levonás mindössze 29.067 Ft. Tehát a kifizethetõ nettó munkabéred: 86.381 Ft. Az általam számolt, és a te bérszámfejtõd által számolt összeg között 123 Ft az eltérés, a te javadra.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Közben én is átszámoltam.....


Hétfőn tartja országértékelő beszédét Orbán Viktor. A villany, gáz, kenyér, üzemanyag drágul, a fizetés nem változott esetleg kevesebb de ők 400 000 el többet visznek haza. Hol van a forradalmi változás?

http://www.hirstart.hu/hk/20110206_hetfon_tartja_orszagertek..

Legjobb válasz: Ellenben eltörölték a szuper bruttósítást az euró válság elõtti szinten van ~260ft, a pocsék gabona termelést ne fogjuk már rá, és az orosz gáz árát sem. És kérném igazolni számokkal hol visznek haza 400ezerrel többet, valamit a reálérték függvényében hol keres kevesebbet az átlagember.

Ellenben eltörölték a szuper bruttósítást az euró válság elõtti szinten van ~260ft, a pocsék gabona termelést ne fogjuk már rá, és az orosz gáz árát sem. És kérném igazolni számokkal hol visznek haza 400ezerrel többet, valamit a reálérték függvényében hol keres kevesebbet az átlagember.
"villany, gáz, kenyér, üzemanyag drágul" Ennek többsége nemzetközi folyamat. Csak egy összehasonlítás: míg az elõzõ kormány idején folyamatosan emelkedett minden, most csak a gazdagoknak emelkedik. A villany is csak 3%-al drágul. De szintén nemzetközi folyamat. Mi köze a kormánynak az olaj árának változásához? És ne gyertek azzal, h magas az adótartalma, mert nem a Fidesz emelte meg.
És igazold számokkal, h csökkent az átlagember fizetése!
Miért, amit leírtál, az nem elég forradalmi változás neked? :-D Pedro
Valóban nem a Fidesz emelte meg, csak amíg a másik oldalon voltak, addig havonta lehozták, hogy lehetne ám csökkenteni. Most miért nem teszik meg?
A fizetéscsökkenésre pedig csak annyit mondanék, hogy ne csak a számokat nézd, hanem a kézhez kapott pénz reálértékét is.
Azt ne mond, hogy Te bedõltél neki??? 1998-ban már bedõltünk neki... Aztán meg a gazdaság is majdnem bedõlt... Szerencsétlen Medgyesi meg pislogott, mert õk akkor úgy számolták, hogy amit megigértek, ki is tudják fizetni... Csak hát szeretett Viktorkánk, és kedves branccsa már akkor is sunnyogott a költségvetéssel... Most mégis mit vártál???
Fogunk itt kapni olyan országértékelést gyerekek, hogy a végén néhányan még el is fogják hinni, hogy már épül a kolbászkerítés. Mindig azt mondom, egyet tudnak Fideszék eddig, beszélni összevissza, de azt nagyon.
"Az elmúlt 8 év az oka.... stb. Ismerõs? Hogy nem sül le......"' az a baj, hogy valóban nagy szerepe van az elmúlt 8 évnek benne de abban is, hogy õk most hatalmon vannak :D
"A villany, gáz, kenyér, üzemanyag drágul" Melyik év elején nem drágultak utoljára? 1959-ben? "Hol van a forradalmi változás?" Segélybõl élõ és nyugdíjas, depressziós gyékás nyafogóknak már sosem jön el. Ti még akkor is a megélhetés nehézségén fogtok siránkozni, amikor már utolértük Ausztriát :) )))
Sverdans! Persze, hogy szerepe volt az elmúlt 8 évnek. Nem védem én a szocikat, sõt nem is szívesen látnám õket újra kormányon. De meddig magyarázzuk még a saját töketlenségünket ezzel? Meg van a hatalom, a "2/3", nem tisztességesebb lenne nyílt lapokkal játszani? Az egész világ hülye, dilettáns, csak õk nem? Egy korrekt kommunikációval, még akár szimpatikusak is lehetnének. De így...
Forradalmi változás az lesz, csak nem jó irányba.., a kisembereknek. Azért emlékezzünk vissza, mikor drága ex kormányunk emelni akarta a benzin árakat, Orbán kiakadt, hogy minek???? Erre Õ, még túltesz rajtuk. Azért nemhiába mondta Németország, hogy a mostani kormányunkon rajta kell tartani az embereknek a szemét, mert valami kialakulóban van, valami diktatúrához hasonló. Erre Orbán felcsattant, hogy mifféle diktatúra??? Pedig, akinek nem inge...
"Ti még akkor is a megélhetés nehézségén fogtok siránkozni, amikor már utolértük Ausztriát :) )))" te valami álomvilágban élsz -.-
idén defláció volt erõsödött a forint
Hát igen, a külföldi bérek. Magyarország vidékét kellene beharangozni, mint turista csalogató, rengeteg vidék ahol régen az NDKból jött németek jöttek vadászni bezártak, pedig kereslet lenne rá. Néprajzi múzeumainkat nem látogatják csak általános iskolás alsós csoportok...
már megint a jó öreg komcsi mentalitás, ti nem tudtok egy percre se csak magatokkal foglalkozni? mindig csak azt lesitek, hogy a másiknak így a másik úgy.
A héten valamelyik tv adó már mutogatta az elõzetest. OV mondá: Az elmúlt 8 év az oka.... stb. Ismerõs? Hogy nem sül le......
Tudom, hogy sok nemzetközi folyamat van, amibe nem tudnak beleszólni, de lássuk be, hogy ha ennyi dolog ára növekszik, sokan nem jártak jól az új adórendszerrel, és különösebb fizetésemelésekkel sem volt tele a sajtó, akkor azért beláthatjuk, hogy az a reálérték rendesen csökken. Gondolom a kérdezõnek alapvetõen az fáj, hogy "jó magyar politikusokhoz" híven a Fidesz-társaság Kánaánt meg jóvilágot ígért, amibõl egyelõre nem sokat tapasztal az átlagember.
A kérdező hozzászólása: De külföldön mennyi a fizetés???Nem semmiért van kint rengeteg magyar.Megyünk az unio után nyugati országok után.Csak épp a fizetésket azt nem emelik.Az jó lesz a nekik zsebpépnznek a rablóknak.
A reálértéket nem az államnak, hanem a munkáltatónak kell biztosítania béremelés nyomán. Ja, jogos, csak úgy gondolták, h elengedik a hiányt, és lesz pénz.
14:23 "Azért nemhiába mondta Németország" Mondott valamit Németország? Van neki szája?

T-Home-os sat tv elõfizetésem van (56 csat. ). A beltéri egység egy Intek S50 CX. Ezzel a beltérivel foghatok én ingyenes pl. német adókat is? Melyik mûholdra van állítva ez a parabola?

Legjobb válasz: A T-Home-os parabola az Amos mûholdra van állítva (4 fok nyugat). Ingyenes német adókat az Astra holdról lehet fogni (19,2 fok kelet). A szolgáltatói beltériket viszont általában annyira lebutítják, hogy más csatornákat nem igen lehet velük nézni, csak amit a szolgáltató engedélyez.

A T-Home-os parabola az Amos mûholdra van állítva (4 fok nyugat). Ingyenes német adókat az Astra holdról lehet fogni (19, 2 fok kelet). A szolgáltatói beltériket viszont általában annyira lebutítják, hogy más csatornákat nem igen lehet velük nézni, csak amit a szolgáltató engedélyez.

Külföldön hol van Auchan, és Tesco áruház, és az adott országban mennyi egy pénztárosnak, árufeltöltőnek a fizetése egy hónapban?

Legjobb válasz: En az Egyesult Kiralysagban elek es itt van Tesco es Lidl. Az egyik lengyel baratnom a Tescoban dolgozik es o asszem 6£ keres orankent.Arufeltoltest meg penztarozast is csinal.

En az Egyesult Kiralysagban elek es itt van Tesco es Lidl. Az egyik lengyel baratnom a Tescoban dolgozik es o asszem 6£ keres orankent.Arufeltoltest meg penztarozast is csinal.
Tesco van: Franciaországban, Írországban, Japánban, Cseheknél, Lengyelországban, Szlovákiában, Törökországban Auchan van: Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Portugáliában, Oroszoknál, Ukránoknál, Románoknál, Lengyeleknél, Luxemburgban, és még Kínában is.
kezdõként kb sehol.
A kérdező hozzászólása: És vajon növelné az esélyeimet az hogyha letennék egy Darukezelõi vizsgát?

Budapesten belül hol van lehetőség (kezdőnek, fizetés nélkül) fellépésre?

Sokszor láttam már olyat kávézóban, hogy háttérben egy egyszerű gitárral énekelnek. Arra lennék kíváncsi hogy Pesten hol van ilyen hely? Ha van bárkinek valamilyen weblap címe, azt megköszönöm. Félre értés ne essék, nem fizetés ellenében csinálnám, csupán szórakoztatás gyanánt. :)

Legjobb válasz: A Zappában szokott ilyen lenni, de szerintem a Jedermannt is megkeresheted.

A Zappában szokott ilyen lenni, de szerintem a Jedermannt is megkeresheted.
Azért hozzátenném, a minõséget hozni kell...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, és ne aggódj, azzal nem lesz baj ;D
nyugati tér

Tájrendező szakirányon (Tájvédelmi és Tájrehabilitációs Tanszéken dplomázva) van lehetőségem elhelyezkedni környezetvédelem, természetvédelem területen? Ha igen konkrétan hol és milyen konkrét munkalehetőségekre illetve fizetésre számíthatok?

Legjobb válasz: A természet- és környezetvédelemben való dolgozásnak nem feltétele, hogy ilyen típusú diplomád legyen, hiszen például egy élelmiszeripari cégnél sem csak élelmiszermérnökök dolgoznak. Én egy nemzetközi természetvédelmi szervetnél dolgozom és ha krülnézek a szakmában, akkor több közgazdászt látok, mint környezetes irányból jött embert (bár én az vagyok). Mindenestre a válasz igen, van lehetõséged ezen a területen dolgozni, csak nem a végzettségeden múlik, hanem a szakértelmeden múlik. A versenyszférában is lehet környezetet védeni (korlátozottan), de a cégeknek vakami fetisiszta vonzódása van a környezetmérnökökhöz, úghogy oda nehezebb bejutni. A fizu szar, de meg lehet belõle élni... :D

A természet- és környezetvédelemben való dolgozásnak nem feltétele, hogy ilyen típusú diplomád legyen, hiszen például egy élelmiszeripari cégnél sem csak élelmiszermérnökök dolgoznak. Én egy nemzetközi természetvédelmi szervetnél dolgozom és ha krülnézek a szakmában, akkor több közgazdászt látok, mint környezetes irányból jött embert (bár én az vagyok). Mindenestre a válasz igen, van lehetõséged ezen a területen dolgozni, csak nem a végzettségeden múlik, hanem a szakértelmeden múlik. A versenyszférában is lehet környezetet védeni (korlátozottan), de a cégeknek vakami fetisiszta vonzódása van a környezetmérnökökhöz, úghogy oda nehezebb bejutni. A fizu szar, de meg lehet belõle élni... :D
Mondjuk nem tudom, hogy BSc mire elég, én azt látom, hogy komoly helyen akkor állnak szóba az emberrel, ha "rendes" (régi értelemben vett egyetemi) diplomával kopogtat.
Akkor nem gyárszalag mellett, hanem mekiben, vagy mit tudom én... valami robotmunka, és ezért güriztél három és fél évet. Vagy az éhezés.
Én azért ismerek olyan környezetmérnököket, akik el tudtak helyezkedni gond nélkül szakmán kívül is. Gondolok itt olyan távoli területekre, mint egy PR osztály egy üdítõital-gyártónál. Bár kétség kívül nem leányálom ez a terület.
A kérdezõ kommentjére a válasz. Persze, a szakértelmet az iskolában kell megszerezni, csak nem feltétlenül kell hozzá tájvédelemi vagy tájrehabilitációs szaktudás. Közgazdászként és programtervezõ matematikusként is el lehet helyezkedni a természetvédelemben.
Így is éheznek... Az a problémám ezzel, hogy akinek nem direkte környezetvédelmi végzettsége van, az el tud helyezkedni máshol is. Akinek környezetmérnöki végzettsége van, az pedig csak ott... Ott pedig nincs munkahely... Így gyárszalag vagy éhezés.
Elsõ voltam. Nem a környezetmérnököket akarom bántani, a vállalatok hibája, hogy minden környezethez kapcsoló munkakörbe csak õket tudják elképzelni.
A kérdező hozzászólása: És hogyha a szakértelmen múlik akkor azt honnan szerzem meg ha nem egy egyetemi vagy fõiskolai képzéssel?
Elsõ, bocsi, hogy beleszólok, de az utolsó elõtti mondatod egy kicsit bántóra sikerült.
Hát ennél a szaknál nem számít az MSc. Csak plusz két év felesleges tanulás.

Hol lehetne eltárolni a faanyagot az építkezés kezdetéig, ha nem tudjuk a helyszínre szállítani, van valamilyen megoldás erre? Van olyan gyakorlat hogy addig a tüzépen maradna a fizetési papír ellenében?

tavasszal kezdenénk, de most lenne érdemes megvenni, viszont nem vinnénk ki a helyszínre, mert nem tudunk addig ránézni...

Legjobb válasz: Ismerõs, aki kertes házban él?

Ismerõs, aki kertes házban él?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!