Találatok a következő kifejezésre: Hol vagy könyvben tudok utánanézni, hogy (1 db)

Hol vagy milyen könyvben tudok utánanézni, hogy egyéni vállalkozóknak mikortól, hogyan és mennyi gyed, gyes jár?

Legjobb válasz: Én kaptam a védõnõtõl mindenféle kiskönyveket,ahol a hatályos jogszabályok érthetõen le voltak írva.De ha rákeresel neten(google GYED,nekem erre csomót kidobott),akkor is kidobja.Meg szerintem a magyarorszag.hu-n is találsz.

Én kaptam a védõnõtõl mindenféle kiskönyveket, ahol a hatályos jogszabályok érthetõen le voltak írva.De ha rákeresel neten(google GYED, nekem erre csomót kidobott), akkor is kidobja.Meg szerintem a magyarorszag.hu-n is találsz.
Itt többen a babazo.hu -t, vagy a babafalva.hu-t ajánlgatják, hogy ott állítólag van egy tb szakértõ aki válaszol a kérdésekre. Érdemes vissza olvasni a hasonló kérdések válaszait. Vagy a legegyszerûbb, hogy elmész az illetékes Tb irodába, vagy Államkincstárba, ahol meg kérdezed.
http://babafalva.hu/portal/modules.php?name=HTML&file=megtek.. itt keresd Horváthné Mónikát a lap alján majdnem.
Szia! Az egyéni vállalkozókra is ugynazok a szabályok vonatkoznak, mint akik "normálisan" dolgoznak, azaz valahol alkalmazottak. Azaz szükséges, hogy a szülést megelõzõ 2 évben 180 napot biztosított legyél, aza fizessenek utánnad járulékokat, amit ebben az esetben te fizetsz magad után. A 2 éves fizu átlagának 70%-a a gyed és ezt kapod a bab2 éves koráig.
Szia! Az OEP honlapján minden kérdésre hiánytalan választ találsz, mivel õk a közvetlen forrás. Én is itt néztem utána, miután a könyvelõm és az ismerõsök is össze-vissza beszéltek.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Normális a baba mérete?

Első uh viszgálaton megállapították, hogy méhen belüli a terhességem és van szivhang. 6 hetes és 3 napos voltam. 7 mm volt a magzat!

Ez megfelelő méret?

4

NAGYON FONTOS KÉRDÉS MINÉL TÖBBEN ÍRJATOK! Egy 15mm es embrió hány hetes lehet? Több mint 1 hónapos vagy kevesebb?

21

Mivel segíthetném a tágulást? Létezik, hogy valaki nem képes tágulni?

Ez a 2. terhességem! Holnap töltöm be a 38. hetet!

Az 1. terhességem császárral végződött, mert túlhordással is teljesen zárt voltam és a babánál keringési problémák adódtak!

6

Ha elhalvanult a tesztem 7hetesen az mit jelent?

Ultrogestant is szedek,mert 6.heten volt egy kis barnazas..igy eleg biztos a veteles?

9

Jövő héten már túl leszek a terhesség 8. héten. Szeretnék hasi ultrahangot csináltatni a magzati szívhang miatt. Hova menjek Budapesten, ahol jól kimutatható? Tudnátok valamit ajánlani?

A dokim az első vizsgálaton (2 hete) azt mondta minden rendben és találkozunk 1 hónap múlva. Persze én nem bírom ki addig, hogy ne halljam a szívhangot.

6

Utolsó trimeszterben lévő kismamik, nektek is van, mikor olyan erősen rug a baba, hogy már fáj? 32 hetes kismami

nekem van mikor annyira mozog a hasam, hogy fájdaémas és remélem ez normális és nem méhösszehúzódástól van...

5

22 hetes vagyok. Háromszor mondta a doki hogy kislányom lesz. Szerintetek most már biztosnak vehetem?

6

11. hétben (betöltött) normális érzés ez?

Menstruáció alatt se éreztem soha semmit, ha ultrahangon nem mutatják, azt se tudom, hogy van-e méhem.

Most kezdek valamit érezni, nem fájdalom, inkább kellemetlen feszítés. Érzem, hogy "ott" a méhem. Mintha egy nagyon-nagyon enyhe görcs lenne (bár a görcs szó fájdalmat feltételez). Izomláz jellegű érzés, csak a méhemben. Sajog talán a jó szó.

Normális, esetleg a növekedése miatt van és más is érzett ilyet, vagy valami problémára utalna és hívjam fel az orvosom?

Vérzés, egyéb tünet nincs. A sajgás is egyértelműen a méhemre korlátozódik, más szervet, testtájat nem érint.

4

Mi történik ha egy férfi kipróbálja a terhességi tesztet?

Tudom hogy marhaság a kérdésem de legalább a teszt csík ilyenkor beszíneződik? Vagy az sem?

12

Ti mit és mennyit sportoltatok (sportoltatok-e) terhesség alatt? Hatásos de nem veszélyes kismama tornát tudnátok javasolni (dvd-t vagy amit az interneten megtalálni. )

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!