Találatok a következő kifejezésre: Hol váltható az egyéni vállalkozói igazolvány (1 db)

Hol váltható ki az egyéni vállalkozói igazolvány?

Legjobb válasz: A vállalkozói igazolványt a vállalkozó székhelye és tevékenységi köre szerint illetékes önkormányzat Okmányirodájában lehet kiváltani. Elõzõleg érdemes odatelefonálnod az ügyfélszolgálatra, hogy milyen papírokra lesz szükség, nehogy többször kelljen majd visszamenned. Több telephelyet és tevékenységet is megadhatsz. A felvenni kívánt tevékenységeket az APEH honlapján elérhetõ tevékenységi jegyzékbõl tudod kikeresni. Egyes tevékenységek engedélyhez kötöttek, errõl az Okmányiroda ügyfélszolgálatán kérhetsz információt. Az igazolvány kiváltása elõtt mindenképp konzultálj egy könyvelõvel, hogy segítsen az adózási forma megválasztásában.

A vállalkozói igazolványt a vállalkozó székhelye és tevékenységi köre szerint illetékes önkormányzat Okmányirodájában lehet kiváltani. Elõzõleg érdemes odatelefonálnod az ügyfélszolgálatra, hogy milyen papírokra lesz szükség, nehogy többször kelljen majd visszamenned. Több telephelyet és tevékenységet is megadhatsz. A felvenni kívánt tevékenységeket az APEH honlapján elérhetõ tevékenységi jegyzékbõl tudod kikeresni. Egyes tevékenységek engedélyhez kötöttek, errõl az Okmányiroda ügyfélszolgálatán kérhetsz információt. Az igazolvány kiváltása elõtt mindenképp konzultálj egy könyvelõvel, hogy segítsen az adózási forma megválasztásában.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mivel lehetne feldobni a fagylaltot, hogy jobban vonzza a népet?

Apukám vállalkozó. Régen nagyon jól ment, de már annyira elszaporodott a sok fagyis, hogy kezd csődbe menni. Arra gondoltam, ki kéne találni valamit ami feldobná a fagyit, valami újdonságot, ami senkinek nincs (még...). Már próbálkoztunk színes cukorkával, öntettel,édes tölcsérrel...de ezek is már lejárt lemezek. Gondolkodom én is rajta, de szívesen fogadnék pár jó ötletet.
Egyébként a fagyija tényleg nagyon finom, de valamit muszáj modernizálni már, az kell az embereknek.
Mi az, ami miatt ti biztosan tőle vennétek fagyit és nem a másiktól? Meg az is a baj, hogy sok mindenki már inkább jégkását vagy mojitot vesz. :(

5

Online uzletet szeretnek nyitni, kulfoldrol venni cipoket, es ithon eladni oket egy picivel dragabban? !

Mit szoltok ehez,velemenyeket szeretnek hogy hogy kezdjek bele

3

10 millió forintból milyen vállalkozást nyissak?

Teljesen nem értek hozzá, minden segítséget szívesen fogadok. Ez egyszeri lehetőség számomra. Részletesen érdekelne!

11

Melyik futárral érdemes leszerződni kis értékű csomagok szállítására?

Van egy kis boltunk, apróhirdetési oldalakra szoktunk feltenni a boltból termékeket. Főleg horgász, biciklis, és barkács cuccok. Most szeretnénk egy webáruházat háttérként működtetni. Melyik futárszolgálatot válasszuk, ha kis értékűek a csomagok? 500 és 2 000 Ft között mozognak...
Egyáltalán hogyan működik ez a futárszolgálatosdi? Mi visszük el egy központba a megrendelt termékeket? Mi a véleményetek a pick-pack pontról?

3

Vendéglátósok! Kinek kell még rajtam kívül percre pontosan betartani a nyitvatartást?

Egy sörözőt üzemeltetek egy kis faluban.Fiatalok járnak kultúráltan, családiasan szórakozni.Van egy helyi kedves rendőr úr, aki figyelemmel tartja, hogy záróra után 10 perccel akár vannak -e még Nálam.Ez hihetetlen számomra,hogy ez így működik,nem tudom miért ez a legfontosabb problémája,gond, verekedés még sosem volt,sőt a lánya is oda jár hozzám.:)
Nyitvatartási időt nem szeretnék hosszabbítattni a jogdíjak miatt, csak érdekelni,hogy más településen is tapasztaltatok ilyet, vagy ez csak Nálunk működik így.Bejön és megvárja, míg mindenki megissza az utolsót,amit zárás előtt kikért..

1

Honnan tudnék nagyon nagyon olcsón ruhákat venni?

Szeretnék Facebookon ruhákat árulni, de nem tudom honnan szerezzek be különleges ruhákat amire nagy a kereslet, persze olcsón hogy minél több hasznom legyen rajta. Ötletek?

6

Masszázs szalont akarok nyitni de ezt nem tudom mit jelent gazdasági tevékenység tevékenységi engedély és bejelentés nélkül gyakorolható?

1

Papír bolt nyitásánál mire kell figyelnem hogy minden rendben legyen egy esetleges Nav vagy bármilyen ellenőrzésnél?

Mily nyomtatványok vannak amit napra készen kell vezetnem egy vállalkozásban? Egyszóval miért büntethetnek ??
Papír bolt esetén kb hány % érdemes egy termékre rátenni ?? Akinek ilyen üzlete van nagyon szívesen kérném ki a tanácsát...

3

Ha kiszeretném váltani a a vállalkozói igazolványom?

-Miket kell fizessek (adó, áfa, tb. stb) Mit kell még?
(nem tudom mennyi bevételem származhat, ezért a befolyt összeg után akarnék adózni, az első évben)

- az első kérdés csak ha másodállásban űzöm.

- honnan tudom milyen munkát jelölhetek meg az igazolványba (szakképesítés nélkülit is, mert a szakképesítettet megtaláltam már)

0

Működhet ez az üzlet a valóságban Magyarországon?

A vásárlók az én webáruházam felületén keresztül vásárolnak terméket, melyet a nagykerből közvetlen a vásárlónak küldenek.

Hallottam valami olyasmit, hogy ez a rendszer nyugaton már működik.

ennek a rendszernek vannak hátulütői? A nagykerek hajlandóak ebbe belemenni?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!