Találatok a következő kifejezésre: Hol tudom pontosan, hogyan is (10 db)

Hol tudok pontosan utánanézni/kérdezni, hogy mikre vagyok jogosult? Mert egyik helyről azt hallom hogy csak gyes meg családi, a másik helyről, hogy tgyás és gyed is jár.

2010 óta van bejelentett állásom heti 20 órában és ezért nem vagyok benne biztos hogy mit igényelhetek és mit nem.

Legjobb válasz: Ha 2010 óta dolgozol folyamatosan és szüléskor is lesz bejelentett munkahelyed, akkor tgyás és gyed fog járni. Az nem számít, hogy heti 20 órás vagy, ugyanúgy jár a tgyás és gyed és ugyanúgy 365 biztosított nap kell hozzá. Annak kellene utánajárni, hogy összegben melyik lenne a több, a gyed vagy a gyes-e. Vagyis, a bruttó átlagbéred 70%-a az alap a tgyásnak és a gyednek. A tgyásból csak adót vonnak, a gyedbõl adó mellett nyugdíjjárulékot is. Ezek levonása után, ha több marad, mint 25.600 Ft, akkor tgyást és gyedet jobban megéri neked igényelni, mint gyest.

Ha 2010 óta dolgozol folyamatosan és szüléskor is lesz bejelentett munkahelyed, akkor tgyás és gyed fog járni. Az nem számít, hogy heti 20 órás vagy, ugyanúgy jár a tgyás és gyed és ugyanúgy 365 biztosított nap kell hozzá. Annak kellene utánajárni, hogy összegben melyik lenne a több, a gyed vagy a gyes-e. Vagyis, a bruttó átlagbéred 70%-a az alap a tgyásnak és a gyednek. A tgyásból csak adót vonnak, a gyedbõl adó mellett nyugdíjjárulékot is. Ezek levonása után, ha több marad, mint 25.600 Ft, akkor tgyást és gyedet jobban megéri neked igényelni, mint gyest.
A kérdező hozzászólása: és akkor most mit mikor is kell igényelnem? a tgyást tudom hogy 28 nappal a szülés idõpontja elõtt már lehet, aztán egyszerre szülés után az anyaságit és a családit és a többit? elsõ babám, még csak ismerõsöm sincs aki tudna segíteni ebben, szóval most nagyon butának érzem magam kalkulátor szerint amúgy a gyed egy 10-essel több, ha érvényesítem a családi adókedvezményt, de én legkorábban 1 év után, legkésõbb gyed után szeretnék visszamenni dolgozni

Egy számomra nagyon fontos ember Baracskán van, de csak ennyit tudok, azt hogy pontosan hol, azt nem! Szóval ha csak a baracskai bv címét és az ő nevét írom vajon megkapja? Vagy hogy tudhatnám meg h hol is van pontosan, hova írhatok neki?

Legjobb válasz: Megkapja. Ahogy a honvédségnél is, ha már a laktanya címét és az emberke nevét ráírtad akkor már ezer közül is elõkerítették. Ha pedig több azonos nevû volt megkérdezték, melyiküknek írhattak a feladói címrõl.

Megkapja. Ahogy a honvédségnél is, ha már a laktanya címét és az emberke nevét ráírtad akkor már ezer közül is elõkerítették. Ha pedig több azonos nevû volt megkérdezték, melyiküknek írhattak a feladói címrõl.
Azért a budapesti ismerõsöddel ne próbáld ugyanezt...


Ügyfélkapun keresztül az ebev-ben a járulékadat kivonatban le tudod kérdezni.

Ha már ki tudom tapintani a méhem, akkor pontosan hol tudom? Valaki leírná részletesen és azt is, hogy milyen érzés?

A hasizom alatt vagy fölött vagy hol kell éreznem? Mert én csak az izmot érzem.

Legjobb válasz: olyan érzés, mintha egy kis dombocska lenne a pocakodon. ennél jobban nem lehet elmondani.

olyan érzés, mintha egy kis dombocska lenne a pocakodon. ennél jobban nem lehet elmondani.
A kérdező hozzászólása: De a dudor, vagyis a méhem nem esik be a medencémben? Ha lefekszek a hátamra, akkor is kidudorodik majd és nem szükséges nyomkodnom a hasam?
Nem kell megnyomnod, ha finoman megtapogatod akkor már érezned kell. Miért olyan fontos ez? Elõbb-utóbb biztosan érezni fogod!
nem kell benyomni semennyire, érezni mindenhogy, mert kidudorodik!!! NE NYOMKODD A HASAD!
A kérdező hozzászólása: Mekkora kb.?
A kérdező hozzászólása: És mennyire kell benyomni a hasat? Nagyon vagy elég egy kicsit? Esetleg, ha egy kicsit erõsebben végigsimítom, akkor is érezhetem?
Szemérem csontod felett kell érezned, a hasad közepén.
Hasizom alatt nyilván, és tényleg olyan mint egy dombocska, eleinte pici, aztán nõ. Én nem tudtam kitapintani, csak kb éreztem, meddig tart. Most már az egész hasam egy gyermek :) 38 hkm
A kérdező hozzászólása: És fekve vagy ülve? Bocsi, a sok kérdésért. :)
A kérdező hozzászólása: És csak középtájt van vagy a hasszélét is kitölti?
A kérdező hozzászólása: 13. De pontosan hol lehet érezni?
Hány hetes vagy? Biztos hogy már érzed a méhedet? Én kicsit ducibb vagyok és a 11. hét körül véletlenül megtapintottam és összekeverhetetlen érzés volt. Egy kemény kis gömböcske.
A kérdező hozzászólása: Mekkora ez a kis gömb?

Szóval van a "Régen volt? Hol is volt? " címû verseny és a csapatom bejutott a középdöntõbe. Tudja "é" valaki, hogy a verseny menete pontosan, hogy zajlik? (tehát, hogy inkább teszt vagy esszé szerû? ) Vagy bármit ami hasznos lehet?

A történelem tanárunk...nem nagyon tesz semmit a verseny érdekében így hiába érdeklõdtünk nála a verseny menetérõl...nem kaptunk választ. Nagyon hálásak lennénk ha valaki segítene, esetleg részt vett már a versenyen és tudna segíteni...

Azt hallottam, hogy a windows 7-el láthatom ki csatlakozik a WiFi hálózatra, pontosan hol is tudom megnézni?

Azt hallottam, hogy a windows 7-el láthatom ki csatlakozik a WiFi hálózatra, pontosan hol is tudom megnézni?

Legjobb válasz: én a wifis routerben tudom megnézni: http://lh6.ggpht.com/_DsrFRWlzDjs/Sx_Vts88pKI/AAAAAAAAA6s/n_..

én a wifis routerben tudom megnézni: http://lh6.ggpht.com/_DsrFRWlzDjs/Sx_Vts88pKI/AAAAAAAAA6s/n_..
Elvileg nem lehet elrejteni a wifi kapcsolatodat. Kvázi mindeképpen látod ki kapcsolodik rád.
Ha hozzáférési pontnak használod biztosan. Ami nem valószínû. Ha zavar hogy idegenek bejönnek, miért nem zárod be a kaput?
Egyébként meg úgy tudom hogy törvénybe hozták hogy nem lehet anonym címed ha wifizel nem? Ergo... Látod ki csatlakozik.
Mivan? Milyen anonim cím?
A kérdező hozzászólása: énse értem, legyen a wifi neve a teljes nevem vagy mivan??hülye lennék :D

Holnap randizok egy nővel. Társkeresőn ismertem meg. Úgy tudja, hangmérnök vagyok. Valakinek nincs valami jó ötlete, hogy mit mondjak, hogy hol is dolgozok pontosan (bp-i vagyok)?

Igazából azt szeretném, ha valaki leírná, hogy pontosan mivel is foglalkozik egy hangmérnök. Milyen végzettség kell hozzá, és hogy mit tudnék kamuzni, ami olyan meló, hogy nap mint nap bejárok egy munkahelyre? :D Tudom, hogy gáz a szitu, de id?sebbnek mondom magam, mint amennyi vagyok, és szeretném, ha ez most összejönne... Úgy tervezem, hogy kb. úgy a 3.-4. randi után megmondom neki az igazat, de addig kéne valami tuti story! Segítsen aki tud, és megköszönném, ha nem jönnének olyan jelleg? kommentek, hogy szemét vagyok, vagy épp gyerekes... Stb...

Legjobb válasz: Holnap találkozom egy hangmérnök sráccal, akivel társkeresõn ismerkedtem meg. Mondjem el neki, hogy én meg fiu voltam a mûtétem elõtt?

Holnap találkozom egy hangmérnök sráccal, akivel társkeresõn ismerkedtem meg. Mondjem el neki, hogy én meg fiu voltam a mûtétem elõtt?
sztem inkább az igazat mondd meg neki, egy indokkal h miért is kellett hazudnod.. ééés még egy indok h miért nem ismerkedek neten...-.-
Szerencsétlen nõ...... Nem lennék a helyében!
A kérdező hozzászólása: Megvolt a randi... Elég jól sikerült! :P De az igazságot még nem tudja... Viszont szeretném elmondani neki minél elõbb... Végülis minden másban igazat mondtam, csak a koromat illetõen meg a foglalkozásomat tekintve nem... 26-nak hisz, de amúgy 20 vagyok... :)
Bocsánat, elfelejtettem, hogy azt írtad holnap lesz a randi. Tehát már meg volt. De azért remélem tisztáztad vele a dolgokat. :) )
Szerintem mondd meg neki, bár így sem biztos, hogy összejönne a dolog, viszont talán nagyobb rá az esélyed. Nem valami szerencsés dolog rögtön hazugsággal kezdeni egy találkozást... A magam nevében beszélek. Mert én aztán elég nagyot csalódnék abban az embernek, aki rögtön hazudik a munkájával kapcsolatban. De, ha elmondod mért tetted meg ezt stb. és nagyon bejössz neki, akkor szerintem megbocsát. De, majd mondd el, hogy sikerült. :) És egyet értek az elõzõ hozzászólókkal, pont az ilyenekért nem jó a társkeresõ oldal. Nem szabad hazudni, de ha mégis megteszed, tisztázd rögtön az elején.
Na, megvolt a randi?
Hangmernok:D az ide irokkal ne foglalkozz en max nevetnek rajta ha kiderülne nem is tudod mi az
na pont az ilyen srácok miatt szólja le mindenki a társkeresõt. arra nm gondoltál, hogy az igazat mondd? de ha õ hazudna, gondolom fel lennél háborodva, hogy hazug k*rva. és még ráadásul gyökér is vagy, hogy kitalálsz egy olyan sztorit, amirõl fogalmad sincs. gratulálok. lúzer.
3.-4. randi után nem lesz semmi ha ekkorát kamuztál :DD
A kérdező hozzászólása: Ezen jót nevettem! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Végre egy hasznos, és korrekt válasz!
Mond neki, hogy télen holt szezon van így a színházakban szoktál dolgozni, de inkább beugró jelleggel, nyáron pedig fesztiválról fesztiválra jársz, de már igazából unod, mert qrva nagy a hajtás. De nagyon jó pénz, így télen simán el vagy a kis melókkal.
az igazat mondd meg neki. vicces lesz, ha esetleg esküvõtökön derül ki, h nem is az vagy, amit mondtál neki.
A kérdező hozzászólása: Olyan jó, hogy a kérdésemre nem kapok választ...
szánalmas vagy xd
Ja, tök szar dolog h hazudozol össze-vissza.. így akarsz te rendes párkapcsolatot? Normális vagy??
Akkor tisztázd vele minél elõbb a dolgokat. Egy kapcsolat lehetõleg ne hazugságon, hanem õszinteségen épüljön. (Ez kedves tanács akart lenni, de most egy picit durván fogalmaztam.)

Megszeretném változtatni a nevem, de nem tudom, hogy működik ez, fizetni kell érte? Hol lehet ezt pontosan intézni, és van ennek valami feltétele, hogy mire lehet megváltoztatni, vezetéknevet és keresztnevet is meg lehet, vagy csak a keresztnevet?

Minden érdekelne ezzel kapcsolatban. Elöre is köszönöm

Legjobb válasz: Városháza, ha nem vagy 18 kell hozzá a 2szülõ, mind a kettõt meglehet, mikor én változtattam (2éve kb) akkor 10ezer volt az illeték bélyeg azt ott helyben kifizeted, várni kell 2hónapot kb(ott többet mondanak majd), akkor kiküldenek egy levelet, hogy megengedték a névváltoztatást, és hogy írasd át a személyt, lakcímkártyát, diákot(ha van),tb-t, stb. Megkérdezhetem hogy miért akarod megváltoztatni? Hány éves vagy?

Városháza, ha nem vagy 18 kell hozzá a 2szülõ, mind a kettõt meglehet, mikor én változtattam (2éve kb) akkor 10ezer volt az illeték bélyeg azt ott helyben kifizeted, várni kell 2hónapot kb(ott többet mondanak majd), akkor kiküldenek egy levelet, hogy megengedték a névváltoztatást, és hogy írasd át a személyt, lakcímkártyát, diákot(ha van), tb-t, stb. Megkérdezhetem hogy miért akarod megváltoztatni? Hány éves vagy?
En is felvettem Edesanyam nevet. Ket honap varakozas van, de tuti nem utasitjak el. En indoknak megirtam a valosagot, a rossz viszonyt apammal, es h nem akarom hordani a nevet annak, aki parszor szetverte a fejemet. Megerte, azota eskuszom jobban erzem magam a boromben, es annak a nevet hordom, akit igazan szeretek :)
Fizessek 10 ezret, és még utána dõl el, hogy megengedik e? röhej...
A névváltoztatás régen sem volt olcsó, ami érthetõ is. Sõt régebben csak akkor engedték, ha az "csunya" (pl.Bugyi), vagy rossz hangzású volt, vagy az illetõnek nagyon nyomós indoka volt. Az nem volt indok, hogy nem akarom az apám nevét viselni. Nemcsak neked kell az okmányaidat kicserélni, hanem a hivatalokban is átkell vezetni.Ez is költségvonzattal jár. Másrészt, ha olcsón és könnyen lehetne nevet változtatni, akkor a fél ország megváltoztatná a nevét.
most már mindennel együtt 30E ft, legalábbis nekem annyi volt tavaly. és ráadásul apám nem akart bele menni mert még akkor nem voltam 18, aztán betöltöttem és mentem is csak hogy szabaduljak a nevétõl.
A kérdező hozzászólása: Én is családi okok miatt szeretném édesanyám nevét fel venni:) am 20éves vagyok. 30 ezer forint? Az azért nem semmi...
Anyakönyvvezetõ, illeték (most nem tudom mennyi, régen 10eFt). Ha vezeték neved és a keresztneved is meg szeretnéd változtatni, akkor 2x10eFt volt. Névváltoztatási kérelmet kitöltöd, mirõl mire és miért szeretnéd megváltoztatni. Anyakönyvveztõként dolgoztam régen, voltak fura indokok. Kell egy kis idõ általában 2-3hónap mire kapsz engedélyt, ritkán van elutasítás. Aztán átvezetik a nevedet az anyakönyvben, kapsz új kivonatot amivel mehetsz a okmányirodába. Ott is kell illetéket fizetni. Pénzbe kerül, de ha akarod akkor kivitelezheted. Hidd el sok hülyeséget láttam, volt olyan aki többször megváltoztatta a nevét, vicces volt. Sok sikert! ;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, 15:55 akkor egy cipõbe járunk:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!