Találatok a következő kifejezésre: Hol tudom hogy az adóm (25 db)

Hol tudom beállítani az Adobe Audition programban, hogy felvétel közben vissza halljam saját magam?

Szeretnék éneket rögzíteni a programmal, és az igazi úgy lenne, ha már a felvétel közben hallanám saját magam a fülhallgatóban, amit éppen aktuálisan éneklek. Megoldható ez a programban valahogy, és hol? Köszi

Legjobb válasz: Az edit Viewet átváltod Multitrack Viewbe Ott kiválasztod hogy Master és kész ha több hangsávod van akkor mindegyiknél be kell állítani. én amúgy nem ajánlom legalább is nekem zavaró volt

Az edit Viewet átváltod Multitrack Viewbe Ott kiválasztod hogy Master és kész ha több hangsávod van akkor mindegyiknél be kell állítani. én amúgy nem ajánlom legalább is nekem zavaró volt

Hol tudom megnézni azt, hogy mi mindent vonnak le a keresetemből; adó és egyéb levonások címén?

Legjobb válasz: A bérpapírodon vagy bármelyik netes bérkalkulátoron.

A bérpapírodon vagy bármelyik netes bérkalkulátoron.
a fizetési papírodon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
A bérpapíron kötelezõ jelleggel fel kell ezeket tüntetni tételesen. Sõt még azt is, amit nem a Te keresetedbõl vonnak le, hanem a munkáltató fizeti be a bruttó kereseted után.
Egyszerû mint a karikacsapás. Google -> 2012 bérkalkulátor -> beütöd nettó és/vagy bruttó kereseted, tetszés szerint és ott lefog mindent írni neked amire kíváncsi vagy.
ne dolgozz!--csinálj 5-6 gyereket és több pénz jut egy fõre mint egy dolgozó értelmiségi diplomás 2 gyermekes becsületes családban!

Hol tudom leellenőrizni, hogy az adóm 1%-a arra a helyre ment-e valójában ahova én szántam?

4 éve dolgozom a cégnél. Kb 280 f?t foglalkoztatnak. 1 munkaügyisünk van, aki minden évben intézi az adót, az 1%-ot is.

Legjobb válasz: Az Apechnél van erre valami lehetõség.

Az Apechnél van erre valami lehetõség.
A Tv. 6. §-ának (5) bekezdése alapján az APEH internetes honlapján tájékoztatást ad az 1%-os rendelkezések kedvezményezettjeinek nevérõl, székhelyérõl, az adott évi állampolgári rendelkezések együttes összegérõl. A jogszabályi feltételeknek megfelelõ, ténylegesen támogatásban részesült kedvezményezettekrõl a tájékoztatást az APEH honlapja a rendelkezési év december 31-ét követõen tartalmazza.A 7. §. (2) bekezdése szerint ha az adóhatóság az adóév november 30-ig a rendelkezõ magánszemélyt a saját érdekkörébe tartozó érvénytelenségrõl nem érteséti, és az általa megjelölt kedvezményezett a 6.(5) bekezdésében foglaltak szerint az APEH internetes honlapján közzétett tájékoztatóban szerepel, a kérelmet teljesítettnek kell tekinteni.A (3) bekezdés szerint ha a rendelkezõ nyilatkozatban foglalt kérelem a kedvezményezett érdekkörében meglévõ körülmény miatt e törvény szerint érvénytelennek minõsül, az adóhatóság a rendelkezõ nyilatkozatot tévõ adózót az indok megjelölése nélkül, alakszerû határozat mellõzésével értesíti. Az értesítésre nyitva álló határidõ a kedvezményezett elutasítását követõ 30 nap.A Tv. 5. §. (3) kezedés b.) pontja alapján lehetõsége van az adózónak arra, hogy nyilatkozata tartalmáról tájékoztatást kérjen az APEH-tõl.
A kérdező hozzászólása: Anyám! Úr isten. :) ))))) Uhh...... Lefordítanád magyarra? :) ))))) Köszönöm szépen amugy, akkor nyilván az apeh honlapon valahol megtalálom?
Ezt nem kell lefordítani magyarra, mert ez nem arról szól, amit te kérdeztél. Ez azt mondja, hogy a kedvezményezetteket láthatod az APEH honlapján, és azt, hogy ÖSSZESÍTVE mennyi pénz folyt be az 1%-okból. Az APEH tud felvilágosítást adni arról, hogy milyen bevallást adtál be. Hiszen a rendelkezõ nyilatkozat a bevallás része. Ha elektronikus úton történt a bevallás, akkor az ügyfélkapudban elvileg látnod is kellene az ebev rendszerben. De az APEH ügyfélszolgálat készséggel segít neked ez ügyben. Amúgy érdemes utánajárni a dolognak, mert igencsak visszaél a kollegina a munkakörével, ha õ "önhatalmúlag" tölt ki egy bevallást. Arról nem is beszélve, hogy ezzel okiratot is hamisít. Tehát irány az APEH.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!


En 4 eve angliaban elek, es most az apeh keri tolem az igazolast, hogy itt fizetek adot. Egy bizonyos E104-es nyomtatvanyt kernek. Hol tudom letolteni, vagy kerni? Ha itt angliaban, akkor hol, vagy magyarorszagon honnan?

Legjobb válasz: Ha 4 éve kint élsz akkor otthon az apeh nem kérhet semmit tõled. Jobban mondva az elsõ évedet amikor kijöttél csak azt kellett volna igazolnod. 2007-ben ha év közben jöttél ki,akkor a 2007-es évet kellett volna leadnod az apehnak.Az otthoni meg a kinti állással kapcsolatban.A következõ éveket már nem kell. Tudom mert én is 2007-ben jöttem ki,és én felhívtam az apeh irodát.Be is adtam az elsõ évet.Azóta is kint élek,és soha nem kértek semmit.Itt kint adózom és kész. Ezek szerint te ezt nem tetted meg. Kérdés.A TB-det otthon kérvényezted,hogy ideiglenesen szüneteltessék?? Mert ezt is meg kellett volna kérvényezned.Ha nem tetted meg,akkor ebbõl is lehet gondjaid.

Ha 4 éve kint élsz akkor otthon az apeh nem kérhet semmit tõled. Jobban mondva az elsõ évedet amikor kijöttél csak azt kellett volna igazolnod. 2007-ben ha év közben jöttél ki, akkor a 2007-es évet kellett volna leadnod az apehnak.Az otthoni meg a kinti állással kapcsolatban.A következõ éveket már nem kell. Tudom mert én is 2007-ben jöttem ki, és én felhívtam az apeh irodát.Be is adtam az elsõ évet.Azóta is kint élek, és soha nem kértek semmit.Itt kint adózom és kész. Ezek szerint te ezt nem tetted meg. Kérdés.A TB-det otthon kérvényezted, hogy ideiglenesen szüneteltessék?? Mert ezt is meg kellett volna kérvényezned.Ha nem tetted meg, akkor ebbõl is lehet gondjaid.
A kérdező hozzászólása: Mikor kijottem nem mondtam le a tbmet otthon.Ra 3 evre kuldtek bejelento nyomtatvanyt, kitoltottem, es kuldtek egy papirt, hogy minden rendben, igazolva van.Most megint kuldtek levelet h egy E 104-es nyomtatvanyt kell kitoltenem, amig nem addig jarnak ram!Valaki tudna valaszt a kerdesemre????Hol talalom ezt a nyomtatvanyt???Csak ennyit kertem.
elsõ vagyok Apeh honlapján le tudod tölteni
A kérdező hozzászólása: Koszi.:) Mar kerestem ott is meg az oep honlapjan, de nem talaltam.:((
Kint kell kérni az ottani TB-tõl. "Igazolására az E 104-nyomtatvány szolgál, melyet a tartózkodási hely szerinti tagállam illetékes biztosító szerve állít ki." http://www.apeh.hu/print/adoinfo/jarulek/eu_szolg_jarulek_va..

Hol tudom az interneten figyelemmel kísérni, hogy mikor lesznek az egyes bajnokságok meccsei? És ha van ilyen, akkor hol tudom megnézni, hogy mely magyar nyelvű adón közvetítik (ha közvetítik egyáltalán)?

Els?sorban a BL és a Bundesliga érdekelne, de ha bármely másikról tudtok valamit, azt is megköszönöm.

Legjobb válasz: Ja, azt kifelejtettem, hogy fociról beszélek.

A kérdező hozzászólása: Ja, azt kifelejtettem, hogy fociról beszélek.
http://www.eredmenyek.com/ ez jó kis oldal minden bajnokság meccseit mutatja (idõpontot is), nemzetközi meccseket és hogy ha közvetíti magyar adó akkor melyik.
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy hülye kérdés lesz, de ezek, amiket kiír, most az elõzõ szezon meccsei? És a 2010-2011-es szezon meccsei mikor fognak felkerülni? Amúgy köszi a linket.
Igen amiket most még kiír az még az elõzõ szezon májusi meccsei. Azt hogy mikor lesznek fent a 10-11es szezon meccsei nem tudom de szerintem csak az 1. forduló elõtt 1-2 héttel.
majd a sorsolástól függ, azthiszem csak a premier lieg-et sorsolták már ki, a többi top liga még nincs - olasz, spanyol, német stb...
http://www.myp2p.eu/index.php?part=sports Ezen nézni is tudod õket

Hol tudom kideríteni mikor születtem percre pontosan vagy hol nézzek, érdeklődjek utána, mert addig nem tudom, hogy mi az aszcendesem?

Legjobb válasz: Nekem anyukám elrakta a kórházi karszalagomat, sok szülõ követi ezt a rituálét. Azon rajta van pontosan.

Nekem anyukám elrakta a kórházi karszalagomat, sok szülõ követi ezt a rituálét. Azon rajta van pontosan.
az 1. komment kinek szólt? :D
a kérdezõ skizofrén vagy mi ?
Sehonnan. Hülyeség. Nehogy már percre pontosan megmondja életesemény alapján hogy mikor születtem...
Egy asztrológus meg honnan tudja megmondani hogy pontosan mikor születtem?:O Életeseményeim alapján? Nem is hallottam még ilyenrõl. Mert én is csak hozzávetõlegesen tudom.
A kérdezõ csak elfelejtett felhasználót váltani, vagy egyszerûen olyan idióta, hogy nem tudta ha kommentet ír akkor az nem úgy fog megjelenni mint egy normális válaszolóé.
A kórházban elvileg meg tudják mondani, ahol születtél, de ha felkeresel egy asztrológust, õ tudja neked pontosítani a szül. idõd az életeseményeid alapján.
A kérdező hozzászólása: én is most írtam ki ugyanezt a kérdést csak más fogalmazásban xD rokonlélek :D ^^
nálatok nincs olyan h születési igazolvány v ilyesmi??? mert abban pontosan ott írja
A kérdező hozzászólása: okés köszi akkor azt megnézem :D
Én írtam, hogy asztrológus tudja. Amikor én voltam, a pontosítás közben évre pontosan elmondott életeseményeket, amik tényleg úgy történtek. Ha nem úgy volt vagy máskor, akkor módosított az idõponton. Ja...és ezzel három különbözõ asztrológusnál is jártam (én se hittem elõször h ilyen van), egymástól függetlenül mind a három ugyanazt az idõpontot mondta.

Mi az a klikker? És hol lehet kapni? Annyit tudok hogy egy kis műanyag és van benne valami fém amit ha meg nyomunk akkor hangot ad ki. Tényleg?

Legjobb válasz: Szia! Igen, kattanó hangot ad ki. A klikker egy képzési eszköz. Egy pozitív megerõsítést ad a kutyának mint a jutalom. Minden kutyás boltban lehet kapni!

Szia! Igen, kattanó hangot ad ki. A klikker egy képzési eszköz. Egy pozitív megerõsítést ad a kutyának mint a jutalom. Minden kutyás boltban lehet kapni!
http://www.klikker.hu/ itt mindent megtalálsz: gyakorlatokat, leírásokat
A kérdező hozzászólása: Köszi:)

A torrent oldalon azt írják hogy addig kell seedelni míg az utolsó 5 letöltőben benne vagyok. Hol tudom megnézni hogy benne vagyok vagy nem?

Legjobb válasz: A torrent adatlapján (legalábbis bithumenen) ott van az utolsó 10 letöltõ. De szerintem az adott torrent népszerûsége határozza meg hogy meddig érdemes seedben hagyni: én addig szoktam seedelni egy-egy letöltött cuccot, amíg viszik mások, hadd' növekedjen az arányom. Például van olyan, hogy letöltök egy régi filmet ami rajtam kívül már a kutyának nem kell, azt kiírom és törlöm a géprõl mert nincs értelme seedelni. Viszont ha letöltöm az aznap megjelent slágerjátékot, azt akár két hétig is viszik mint az állat full sávszéllel, úgyhogy azt több ideig benne hagyom.

A torrent adatlapján (legalábbis bithumenen) ott van az utolsó 10 letöltõ. De szerintem az adott torrent népszerûsége határozza meg hogy meddig érdemes seedben hagyni: én addig szoktam seedelni egy-egy letöltött cuccot, amíg viszik mások, hadd' növekedjen az arányom. Például van olyan, hogy letöltök egy régi filmet ami rajtam kívül már a kutyának nem kell, azt kiírom és törlöm a géprõl mert nincs értelme seedelni. Viszont ha letöltöm az aznap megjelent slágerjátékot, azt akár két hétig is viszik mint az állat full sávszéllel, úgyhogy azt több ideig benne hagyom.

Munkavállalóként hol/hogyan tudom ellenőrizni, hogy a munkáltató vállalkozó rendben fizeti-e utánam az adókat, járulékokat?

Legjobb válasz: Amennyiben nem ismerjük a jogviszonyunkra vonatkozó pontos adatokat, több lehetõségünk van tájékozódni. Személyesen fordulhatunk a Megyei Kormányhivatalok Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szerveihez, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Ügyfélszolgálataihoz, Ügyfélkapuval rendelkezõk pedig az interneten TAJ szám alapján akár otthon is lekérdezhetik saját adataikat. Amennyiben a magánszemély foglalkoztatott rendelkezik Ügyintézõi Contact Center használatához szükséges 8 jegyû PIN kóddal (TEL nyomtatványon lehet igényelni a NAV-tól), akkor a 06-40/20-21-22-es telefonszámon a NAV hivatali ügyintézõi is tájékoztatást nyújtanak biztosítási jogviszonnyal kapcsolatos adatokról.

Amennyiben nem ismerjük a jogviszonyunkra vonatkozó pontos adatokat, több lehetõségünk van tájékozódni. Személyesen fordulhatunk a Megyei Kormányhivatalok Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szerveihez, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Ügyfélszolgálataihoz, Ügyfélkapuval rendelkezõk pedig az interneten TAJ szám alapján akár otthon is lekérdezhetik saját adataikat. Amennyiben a magánszemély foglalkoztatott rendelkezik Ügyintézõi Contact Center használatához szükséges 8 jegyû PIN kóddal (TEL nyomtatványon lehet igényelni a NAV-tól), akkor a 06-40/20-21-22-es telefonszámon a NAV hivatali ügyintézõi is tájékoztatást nyújtanak biztosítási jogviszonnyal kapcsolatos adatokról.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Azt hiszem, itt az ideje Ügyfélkapu hozzáférést kérni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!