Találatok a következő kifejezésre: Hol tudom ezt (1060 db)

1. Hol vagy hogyan tudom megnézni, hogy BAR listás vagyok e? Hol tudom ezt megérdeklődni?

Legjobb válasz: Régen sajnos csináltam egy olyant,hogy dolgoztam egy cégnél,természetesen nagyon kellett a pénz mint mindenkinek.A családi helyzet akkor és most is egy pokol ezért anno egyszer kétszer hiányoztam a munkahelyrõl nem tudtam bemenni dolgozni.Hogy miért azt most nem akarom részletezni mert hányingerem lesz megint.Egyébként fateromról van szó.Szóval a lényeg hogy hiányoztam.Kértem az orvostól igazolást.Emlékszem november 11-e volt.Viszont másnap sem tudtam bemenni azmiatt amit faterom müvelt.Ezért 12-re is kellett volna igazolás,viszont a doki már nem adott,ráadásul nem is voltam beteg.Aztán elkövettem azt a hülyeséget hogy az igazoláson lévõ dátumon,amelyen 11-e volt,a második egyesét átjavítottam egy kettesre.Nagyon hülye voltam de nem akartam h kidobjanak a cégtõl.Késõbb észrevették.Okirat hamisításnak minõsítették az esetet.Párszor be kellett mennem a rendõrségre.Ott elmondta h mi volt,miért volt.De a vége az lett hogy kaptam levélben egy úgymond "ejnye-bejnyét"hogy máskor nem kellene ilyen csinálnom.Egyébként mondták már ott a bent dolgozók a rendõrségen hogy nem kell paráznom mások ennél súlyosabbakat csinálnak.Na de ez csak az erkölcsi bizonyítványról jutott eszembe.Szóval ez a cselekedetem belekerül vagy nem?

A kérdező hozzászólása: Régen sajnos csináltam egy olyant, hogy dolgoztam egy cégnél, természetesen nagyon kellett a pénz mint mindenkinek.A családi helyzet akkor és most is egy pokol ezért anno egyszer kétszer hiányoztam a munkahelyrõl nem tudtam bemenni dolgozni.Hogy miért azt most nem akarom részletezni mert hányingerem lesz megint.Egyébként fateromról van szó.Szóval a lényeg hogy hiányoztam.Kértem az orvostól igazolást.Emlékszem november 11-e volt.Viszont másnap sem tudtam bemenni azmiatt amit faterom müvelt.Ezért 12-re is kellett volna igazolás, viszont a doki már nem adott, ráadásul nem is voltam beteg.Aztán elkövettem azt a hülyeséget hogy az igazoláson lévõ dátumon, amelyen 11-e volt, a második egyesét átjavítottam egy kettesre.Nagyon hülye voltam de nem akartam h kidobjanak a cégtõl.Késõbb észrevették.Okirat hamisításnak minõsítették az esetet.Párszor be kellett mennem a rendõrségre.Ott elmondta h mi volt, miért volt.De a vége az lett hogy kaptam levélben egy úgymond "ejnye-bejnyét"hogy máskor nem kellene ilyen csinálnom.Egyébként mondták már ott a bent dolgozók a rendõrségen hogy nem kell paráznom mások ennél súlyosabbakat csinálnak.Na de ez csak az erkölcsi bizonyítványról jutott eszembe.Szóval ez a cselekedetem belekerül vagy nem?

Milyen az eletszinvonal Magyarorszagon a tobbi unios orszaghoz kepest, hol tudom ezt megnezni?

Kivancsi vagyok Magyarorszag ma hanyadik helyen all?

Legjobb válasz: Koszi a linket, de ez nem jo! 2006-os, ma 2009-et irunk. Tudod, Magyarorszagon naprol-napra romlik a helyzet, kivancsi vagyok hol kullogunk.

A kérdező hozzászólása: Koszi a linket, de ez nem jo! 2006-os, ma 2009-et irunk. Tudod, Magyarorszagon naprol-napra romlik a helyzet, kivancsi vagyok hol kullogunk.
van egy olyan tippem, hogy leghátul. én is kíváncsi leszek a válaszra.
A 2008-as adatok még nincsenek, de a 2007-es szint kb ugyanott, mint 2006-ban. Jelenleg egy-két helyet rontva lehetünk a régió középmezõnyében. Sokan túldramatizálják a magyar helyzetet. A régiótól nem vagyunk lemaradva, a nyugati országoktól igen.
A keleti országok közül ( románia, Szlovákia, Csehország, stb..) Magyarország az élen járt magasan nem is olyan régen. Mára pedig sereghajtó vált belõle. Nálam okosabbak mondják, de elég csak szétnézni tényleg úgy van.
Nem kell messzire menni.Ugorj át ausztriába, és nézz körül.Ott egy pincér 10 euro órabért kap.Röviden ennyi.
Ezt érdemes megnézned, bár konkrétan nem az életszínvonalat méri, de az az egyik fõ ága: http://hu.wikipedia.org/wiki/Emberi_fejlõdés_indexe A 2006-os HDI index alapján Magyarország a környezõ országokkal kb ugyanakkor eredményt ért el, de le van maradva a nyugati államoktól.

Hol tudom ezt a papírt beszerezni?

Szükségem lenne egy olyan dokumentumra,ami bizonyítja,hogy nincs még férjem Magyarországon. Külföldön megyek majd férjhez,egy ottani állampolgárhoz,és ezt be kell szereznem el?tte, de nem tudom még mit. Ha valakinek van tapasztalata írhatna(eu-ország), els? körben szeretném ezt a papírt beszerezni,remélem nem lesz másra szükségem. Köszönöm.

Legjobb válasz: Még annyi,hogy mennyibe kerülhet ez? Próbáltam neten keresni,de azt se tudom mire keressek rá,nem tudom melyik szerv feladata ez. Talán anyakönyvvezetõ..de ez se túl logikus...

A kérdező hozzászólása: Még annyi, hogy mennyibe kerülhet ez? Próbáltam neten keresni, de azt se tudom mire keressek rá, nem tudom melyik szerv feladata ez. Talán anyakönyvvezetõ..de ez se túl logikus...
ez elvileg benne kell, hogy legyen az anyakönyvi kivonatodban. azzal lehet igazolni MOn is
Asszem anyakönyvi hivatal volt.... Csak egy papírt kaptam, amiben benne volt, hogy családi állapota hajadon. Nekem kellett a születési anyakönyvi kivonat is, amit kint le kellett fordíttatni.
Hajadonsági igazolásnak hívják, nekem közjegyzõnél kellett kérni, pár ezer forint.
A Magyarorszagon levo nagykovetsegen meg tudod kerdezni hogy meg milyen dokumentumokat kernek az orszagban ahol hazasodni akarsz. A telefon konyvben biztos megtalalod a konzulatusok listajat, es lehet hogy a web oldalukon is megtalalod hogy mi kell meg. Nekem pont forditva lesz, Magyarorszagon az eskuvo es a magyar konzul 12 honap alatt adja meg az engedelyt. Ezert a datumot is meg kellett valtoztatni mert nem lesznek keszen a papirok. Szuletesi anyakonyvi kivonat es utlevel altalaban kell, (lehet hogy az utlevel eleg, ezt meg kell kerdezni) ezeket az ottani nyelvre kell fordittatni is kozjegyzovel hitelesiteni. A magyar arakat ehhez nem tudom, de par ezerbe belekerul. A forditas es hiteleztetes is idobe kerul. Sajnos.


Fujitsu Siemens Amilo laptopomon elvileg van WIFI, de nem működik. Mi lehet az oka? Állítólag Vistát kellett volna rátelepíteni Windows XP helyett. Igaz ez? Hol tudom ezeket letölteni? Ha működik a WIFI azt honnan veszem észre?

Legjobb válasz: Elõfordulhat, hogy egy adott notihoz nem készíti el az XP -s driver -eket, utility- ket a gyártó. Pl. ha a Wi-Fi -t valamilyen valamilyen segédpogival kell bekapcsolni (pl. FN Key Utility) és ahhoz nincs XP -s változat, akkor lehetséges hogy nem tudod majd használni. Fel kell menni a gyártó oldalára és megnézni, hogy vannak-e hozzá XP -s driverek, ha nincsenek akkor mehet is fel a Vista. Nem olyan rossz az, ahogy azt sok agyatlan terjeszti a mái napig. Ha mûködik a Wi-Fi a Windows Wi-Fi kezeõje (WZC) automatikusan feltérképezi az elérhetõ hálózatokat, ha csak nem külön az adaptergyártó által biztosított programot használod.

Elõfordulhat, hogy egy adott notihoz nem készíti el az XP -s driver -eket, utility- ket a gyártó. Pl. ha a Wi-Fi -t valamilyen valamilyen segédpogival kell bekapcsolni (pl. FN Key Utility) és ahhoz nincs XP -s változat, akkor lehetséges hogy nem tudod majd használni. Fel kell menni a gyártó oldalára és megnézni, hogy vannak-e hozzá XP -s driverek, ha nincsenek akkor mehet is fel a Vista. Nem olyan rossz az, ahogy azt sok agyatlan terjeszti a mái napig. Ha mûködik a Wi-Fi a Windows Wi-Fi kezeõje (WZC) automatikusan feltérképezi az elérhetõ hálózatokat, ha csak nem külön az adaptergyártó által biztosított programot használod.
Kéne futtatni egy Aida64-et, hátha megmondja milyen Wifi vezérlõ van a gépedben és/vagy rákeresni a géped PONTOS típússzámára a Googleval. Van esélye, hogy nincs hozzá XP driver. De ha van, akkor ezek alapján meg lehet keresni.
"Fel kell menni a gyártó oldalára és megnézni, hogy vannak-e hozzá XP -s driverek, ha nincsenek akkor mehet is fel a Vista." Ezért volt egy olyan oldal, ahol a "gyártó által nem támogatott" HW egységekhez volt összeszedve a más gyártók által kiadott XP driver gyûjteményben. Amekkora mázlim van, elhagytam a gyûjtõ oldal linkjét újratelepítésnél. De létezik. Az esetek 80%-ban van driver. Viszont az is tény, létezik olyan eszköz amihez nincsen.
Én azt mondom igen xp helyet jobban járnál a windovs vistával, és a windovs7 is egy szar, nekem vista ultamate van a gépemen volt már az elöbb emlitet 2 de szarvolt nekem velük dolgozni. Ha meg nemvagy tisztában a laptoppal kapcsolatban vid be egy számitógépszervizbe azok helyreteszik éa feltelepitik neked a windovst persze win 7 xp t ajánlanak de a vista az a legjobb én is összevesztem veleük 3500 ft ért e2 óra alat kész a géped
igen egyszerû a dolog. El kell olvasni a kezelési leírást. Az olvasás közben vélhetõleg fel fog tûnni a fn+F2 billentyûkombináció. Esetleg az Odyssey nevû program. Esetleg a BIOS update lehetõsége.

Most nyitottam Erste Netbróker számlát! Befizettem 10. 000 -ft-ot, vettem 10000 -ft-ért, de nem látom azt hogy jelenleg a 10. 000ft az hol tart, pluszban vagy mínuszban! Hol tudom ezt nyomon követni?

Legjobb válasz: Ha vásárolták rajta értékpapír, akkor az értékpapír egyenlegedet és az értékpapírnak az árfolyamát kövesd nyomon.

Ha vásárolták rajta értékpapír, akkor az értékpapír egyenlegedet és az értékpapírnak az árfolyamát kövesd nyomon.
A kérdező hozzászólása: Nem értem , sztem vmi probléma van mivel a 10000 se nem növekedett se nem csökkent...

Le szeretném vágatni a hajamat, és már elég hosszú ezért ha van rá lehetőség eladnám. Hol tudom ezt megtenni?

Legjobb válasz: Én nem tudok neked helyet jószívvel ajánlani - engem egy hónappal ezelõtt mindenhol úgy akartak átverni, ahogy csak tudtak... Hozzátartozik, hogy önmagában, a levágott nyers, emberi hajnak semmi értéke, így eleve nem kapnál érte nagy összegeket - de a hajvásárlással foglalkozó üzletek még direkt lehúznak... Nekem az 50 centis copfomért (akkor még hosszú volt a hajam, õk vághatták volna le, és a copfom 50 cm hosszú lett volna) 3000 ft-ot ajánlottak. Gondolom ennél több pénzt reméltél. Ha nem, akkor ez a Beauty Express-nél volt a Lurdy házban.

Én nem tudok neked helyet jószívvel ajánlani - engem egy hónappal ezelõtt mindenhol úgy akartak átverni, ahogy csak tudtak... Hozzátartozik, hogy önmagában, a levágott nyers, emberi hajnak semmi értéke, így eleve nem kapnál érte nagy összegeket - de a hajvásárlással foglalkozó üzletek még direkt lehúznak... Nekem az 50 centis copfomért (akkor még hosszú volt a hajam, õk vághatták volna le, és a copfom 50 cm hosszú lett volna) 3000 ft-ot ajánlottak. Gondolom ennél több pénzt reméltél. Ha nem, akkor ez a Beauty Express-nél volt a Lurdy házban.
Ha aktuális még, írj privit. Megvásárolnám.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!