Találatok a következő kifejezésre: Hol tudom az anyasági (6 db)

Hol tudok az anyaságihoz a gyeshez illetve a családi pótlékhoz formanyomtatványokat letölteni amelyeket be kell adnom és amiket el is fogadnak?

36 hetes vagyok és foglalkoztat a gondolat hogy hogyan kell a pénzügyeket elintézni. Néhány dolognak már utána néztem de jobb lenne biztosat tudni. Pl hogy mikor kell ezeket intézni mi a menete mennyi ideig tart? Csak internetr?l lehet ezeket a kitöltend? papírokat letölteni vagy máshol is beszerezhet?ek és ha igen hol?

Legjobb válasz: Mindhármat a mák honlapjáról tudod letölteni. http://www.allamkincstar.gov.hu/ugyfel-tajekoztato/maganszem..

Mindhármat a mák honlapjáról tudod letölteni. http://www.allamkincstar.gov.hu/ugyfel-tajekoztato/maganszem..
Mák cstam oldala: http://www.allamkincstar.gov.hu/maganszemelyek/csaladtamogatas Itt elvileg mindent leírnak, mit hol, hová kell küldeni/menni Az anyasági: máknál kell igényelni http://www.allamkincstar.gov.hu/letoltesek/3122 A családipótlék: szintén mák http://www.allamkincstar.gov.hu/letoltesek/3125 Ha van munkaviszonyod, 365nap biztosítási jogviszonyod akkor tgyás-gyed jár elõször. http://www.oep.hu/pls/portal/url/ITEM/F04E077F912F6D15E030A8.. http://www.oep.hu/pls/portal/url/ITEM/F04D99FCF3486B40E030A8.. http://www.oep.hu/pls/portal/url/ITEM/33EC613B029F5E6AE040A8.. mint magánszemély ezeket adhatod le Tgyásra, és gyedre.(hírtelen nem tudom melyik kettõ kell, de nem nehéz egyiket se kitölteni, nem vesztesz vele, ha mind a 3at kitöltögeted, ami nem kell visszaadják) A gyest ezek lejárta után igényelheted, vagy ha nincs bizt.jogviszonyod akkor a szüléstõl. http://www.allamkincstar.gov.hu/letoltesek/3121 máknál
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat sikerült letöltenem mindent az oldalakról.
A kérdező hozzászólása: Az anyasági támogatáshoz is kell taj kártya?Mennyi idõ míg megküldik?
Eddig mibõl éltél? Most szültél? Mekkora a babád? Mindent a tb-nél kell intézni, ott ki van rakva minden igénylõpapír, de neten is letölheted a MÁK honlajáról, és ott le is van írva, hogy milyen fénymásolatok kellenek hozzá. A baba tajkártyája kell, nekünk 2 hét alatt megjött. Anyaságit is ott kell-sõt, van egy olyna igénylõlap, aholegyütt mindent meg lehet igényelni.
A kérdező hozzászólása: Eddig fõállású anyaként voltam itthon.Még 1 évig kapnám, de mivel a 4.gyermekem így úgy döntöttem visszamegyek gyesre.Aztán majd meglátjuk.De akkor addig nem intézkedek míg a Taj kártya nem érkezik meg!A pici 1, 5 hetes! Köszi a gyors választ!

Hol tudom beszerezni az anyasági támogatáshoz és a csakádi pótlékhoz a nyomtatványokat?

Legjobb válasz: interneten írd be a google-be és azt hogy letölthetõ, akkor kiadja annak az oldalnak a linkjét amin le tudod tölteni a netrõl, kinyomtatni, kitölteni, és beküldeni postán. Így megúszod az egész napos sorbanállást az önkormányzatokon...

interneten írd be a google-be és azt hogy letölthetõ, akkor kiadja annak az oldalnak a linkjét amin le tudod tölteni a netrõl, kinyomtatni, kitölteni, és beküldeni postán. Így megúszod az egész napos sorbanállást az önkormányzatokon...
A kérdező hozzászólása: hú, köszi csajok, aranyosak vagytok.tovabbi szép napot nektek:)
http://www.szmm.gov.hu/main.php?folderID=16486 Itt van az anyaságihoz még ami kell: "Igénybejelentõ családi támogatásokhoz".


Szombathelyen hol tudom intézni az egyszeri anyaságit? Mennyi idő alatt kapjuk meg?

Legjobb válasz: Kérdezd meg a védõnõt, vagy az Önkormányzatban, ott biztos tudnak segíteni. :)

Kérdezd meg a védõnõt, vagy az Önkormányzatban, ott biztos tudnak segíteni. :)
Elõzõ vok :) Mi Nagykõrösiek vagyunk, Cegléden kellett elintézni, és ha jól emlékszem, a papír beadásától számítva 8 hét alatt megkaptuk. Szerintem ez mindenhol így van.
én levélben elküldtem a címükre és egy hét múlva a számlán volt
Interneten is intézhetõ, egy e-mail és mellékelni szkennelve a papírokat. Mindent így intéztem.
Az utolsótól kérdezném, hogy neten milyen címen lehet ezt intézni? Kérlek segíts! Hamarosan kifutunk az idõbõl, állítólag csak 60 napig lehet ezt intézni. Köszi!

Mien támogatásokat tudok igénybe venni? 10 napos az első kisfiam. Anyasági, családi, meg még mi? És hol kell ezt intézni? Nyiregyházához vagyunk közel. Ja és nincs munkahelyem és nem is volt szülés elött sem.

Legjobb válasz: anyasági támogatás, családi pótlék - magyar államkincstár gyed, gyes - oep (nem tudom melyikre vagy jogosult) nézz körül a honlapjukon, fenn vannak a szükséges doksik is

anyasági támogatás, családi pótlék - magyar államkincstár gyed, gyes - oep (nem tudom melyikre vagy jogosult) nézz körül a honlapjukon, fenn vannak a szükséges doksik is
szia az elsõt a munkahely intézi-ennek hiányában sztem az önkormányzatnál érdeklõdj-valamint igényeld a babakötvényt is-vmelyik bankban.kapsz egy egyszeri támogatást az államtól-és ha még akarsz, tudsz ide pénzt tenni, az kamatozik-és az állam is tesz hozzá 10 %-ot.vmint az önkormányzat is ad egy egyszeri hozzájárulást-de mindenhez papirok kellenek-érdeklõdj uténa
államkincstárban
Ha nincs meg a kellõ biztosítási idõd, csak egyszeri anyaságit kapsz, meg még családi pótlékot ( azt ennyi adatból nem tudom, kiemeltre jogosult vagy-e ) és GYEST. A MEP-nél és az Államkincstárban kell igényelni, mivel nem volt munkahelyed. Kell hozzá a gyermek születési anyakönyvi kivonata, hogy mást ilyen esetben kérnek e nem tudom.
Szülés után, Államkincstárban.
szia ha megszületett a pici akkor tudod igényelni mert kell hozzá az anyakönyvi kivonat is és igen ha egy gyermek van akkor majdnem 65000 ft.boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: köszi Nektek is :) .


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!