Találatok a következő kifejezésre: Hol tudom a neten: Gerald (1 db)

Hol tudom megrendelni a neten: Gerald Durrell: Léghajóval a dinoszauruszok földjén?

A kisfiamnak lesz születésnapjára, létszi segítsetek!

Legjobb válasz: Szia! Itt elõ tudod jegyezni de az kérdéses, hogy mikorra tudják beszerezni neked. Lehet több hónap is :( http://www.antikvarium.hu/ant/book.php?func=gyorscim&tipus=t..

Szia! Itt elõ tudod jegyezni de az kérdéses, hogy mikorra tudják beszerezni neked. Lehet több hónap is :( http://www.antikvarium.hu/ant/book.php?func=gyorscim&tipus=t..


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mitől lett "szent" az esernyő? MIkszáth Kálmán Szent PÉter esernyőjében

2

Írtam egy kis prózai művet angolul, tudnátok véleményezni?

Nem akarom ide kiírni, viszont ha van valaki akit érdekel, és tud angolul, akkor jelezd és átküldöm. Köszi :)

2

Ady Endre: Az eljátszott öregség?

Ahogy nőnek az árnyak,
Ahogy fogynak az esték,
Úgy fáj jobban és jobban
Az eljátszott öregség.

Ez az én két vén szemem
Habár sok szépet látott,
Mosolygós öregúrként
Nem látja a világot.

Nem fogok bocsánattal,
Víg arccal tündökölni
S fiatal vétkek fölött
Pálcát tréfásan törni.

Emlékezni se fogok
Kedvesen zsörtölődve,
Õsz hajjal, piros arccal
A régi jó időkre.

Heves, ál ifjusággal,
Óh, ezerszer jaj nékem,
Megöltem jövő magam,
Az én szép öregségem.

Ahogy nőnek az árnyak,
Ahogy fogynak az esték,
Úgy fáj jobban és jobban
Az eljátszott öregség.

Ennek a versnek mi a mondanivalója és mi a soroknak a jelentése vagyis ti hogy elemzitek a sorokat ?

1

Lányok a kastélyból?

Milyen könyv? Érdemes elolvasni, vagy nagyon dedós?

0

Ismerős valakinek ez a könyv?

Kiskoromban olyan 6-8 éves koromban olvasgattam belőle, és teli volt fura képekkel meg fura versekkel. Az egyik versnél egy vagy két nyuszi volt lefotózva és a pukizásról is volt benne írva, az utolsó két szó pedig (ez nagyon megmaradt bennem) "fenekemből a gyutacs".

Tudom elég vacak infó. Valaki? A könyvben nem rajzok voltak, hanem fényképek háziállatokról.

0

Tudnátok mondani egy, az elmúlt öt évben kiadott magyar regényt vagy lírát?

1

Stephen King-től a mobil milyen könyv?

Nem a tartalomra vagyok kíváncsi, hanem véleményekre. Azt hallottam, hogy elég gagyi.

5

A green day amerikai idiotak es az uj punkrobbanas c. konyvet nagyvaradon hol vehetem meg?

Nem szeretnem megrendelni,inkabb elmennek egy konyvesboltba es megvennem.Nagyvarad nem tudom mashol is van-e:)De en a romaniai,biharmegyei nagyvaradra gondolok.Elore is koszi.

0

Tudtok mondani mostani jó sci-fi könyveket?

6

Hogy sikerült a történetem?

Egy rendőrautó fordult be az utcasarkon, hangos szirénázásával felverve a városka békés csöndjét. A benne ülő fiatal férfi arca halálsápadt volt, szemében aggodalom ült. Eszeveszett tempóban száguldott el a főtér előtt álló templom mellett, majd gyorsan lefékezett, s kiugrott a járműből. Fegyverét szorongatva rohant be a tőle nem messze lévő erdőbe, és elveszett a sötétben. Mivel nem fordult hátra, nem láthatta, ahogy egy árny, gúnyos mosollyal az arcán utána vetődik. A hajsza még sokáig tartott, mígnem a járőr halálfáradtan rogyott le a földre. Idegesen pásztázta végig a környéket, levegőt is alig mert venni. Tudta, hogy most ő következik. Rájött, végzetes hibát követett el azzal, hogy beleavatkozott a dolgok menetébe.

***

Halvány gyertyafény világította be a kis termet, ahol két nő adott találkozót egymásnak. A helyiségben csak egy egyszerű, régi fényképezőgép foglalt helyet. Kopogás hallatszott, kinyílt az ajtó, s egy furcsa alak tűnt fel a küszöbön. Mogyoróbarna szeme hidegen csillogott, levetette fekete bőrkabátját, miközben a gép elé állt.
- Csak egyet- utasította a hölgyeket, akik buzgón teljesítették kérését. Vaku villant, és máris készen volt a kép. A vendég biccentett köszönésképpen, és amilyen csendben jött úgy is távozott.

***

Az egész ház aludt, mikor megtörtént a legrosszabb. Halk, keserű kacaj hasított az éjszakába, miközben a képmás életre kelt. De azt senki sem sejtette, hogy a fényképező az emberek legszörnyűbb, legsötétebb vágyait hívja elő a mélyből. Az elfojtott érzéseket, amikről jobb, ha senki sem tud. A szörny szájából vér csöpögött a padlóra, keze helyén hatalmas pengék álltak ki a testéből. Nesztelenül lopakodott el az alvók ágyáig, és lecsapott. Hangtalanul, akár egy kísértet. Eszelős tekintettel kaszabolt le mindenkit, akit az épületben talált. Mikor az utolsó ajtóhoz ért, megtorpant, ugyanis a szobából l fény szűrődött ki. De hamar összeszedte magát, és berúgta a bejáratot. A teremben tartózkodó fiatal megrettenve pattant fel az íróasztaltól, és mikor a szörny közeledett, hogy bevégezze küldetését, felkapta és hozzávágta a széket. Ám ettől a gyilkos csak még dühösebb lett. Szétvagdalt mindent, haragja nem ismert határokat. A fiú minden bátorságát összeszedve kiugrott az ablakon, fájdalmas sebeket szerezve ezzel. Futott, ahogy csak bírt, mígnem észrevett egy járőröző rendőrautót.
- Segítsen, kérem, segítsen!- ordította torkaszakadtából. Látta, amint egy fekete hajú férfi kiszáll a kocsiból, és felé veszi az irányt. Megkönnyebbülten sóhajtott fel, ám a következő pillanatban égető kínt érzett a mellkasában, ahogy a penge átszakította a testét. Megtántorodott majd összeesett. Levegőért kapkodva próbált magánál maradni, de lassacskán elvesztette az eszméletét. Utolsó emléke a járőr volt, ahogy fegyverrel a kezében közeledik, s rálő a támadójára.

***

- Itt Brian a központnak, segíteniük kell. Ismétlem, életveszélyben vagyok, segítsenek! Valaki!- zokogta a járőr nekitámaszkodva egy fának. Sebeit, amiket menekülése során szerzett, csípték a sós könnyek.
- Előlem nem futhatsz el- suttogta egy vészjósló, hideg hang a fülébe.
A napsugarak lágyan emelkedtek a horizont fölé, és tanúi lehettek a férfi első, fájdalmas üvöltésének. S mikor a nap újra lenyugodott, az élet utolsó morzsája is elpárolgott a szerencsétlenül járt áldozat testéből. Egyedül, szenvedve jutott át a másvilágra, de nem tudta megmenteni a város lakóit a rájuk váró veszélyektől. A képmás még ma is a környéket járja, őrült nevetése beleivódott az emberek emlékeibe. Õ a kétpengés gyilkos, az éjszaka démona, a legsötétebb éned. Vigyázz, hogy soha ne kerülj vele szembe. Ha kiszabadul, többé nincs esélyed. Elvesztél.

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!