Találatok a következő kifejezésre: Hol tudom a nemzeti családfákat pl (1 db)

Hol tudom megnézni a nemzeti családfákat (pl. : magyar, angol, stb. )? Szóval azt, hogy a népcsoportok kikkel vannak rokonságban?

Legjobb válasz: A Wikipédia elég jó ezen a téren, leginkább az angol nyelvû változatot ajánlom.

A Wikipédia elég jó ezen a téren, leginkább az angol nyelvû változatot ajánlom.
Amúgy felesleges megnézni, azt írják majd hogy a finnekkel. De effektív olyan, hogy magyar vérvonal nincs. Esetleg Székelyföldön. Szlovákok, kunok, németek, délszlávok, románok, zsidók, törökök, romák (igen, Árpáddal is jöttek be roma és zsidó törzsek), mind adtak egy kicsit a nagy magyar vérhez! Innentõl butaság a szélsõjobbosok árjaelmélet, nem hiszem, hogy bárki le tudná vezetni a tiszta magyarságát Árpád vezérig...
Miután tudjuk, hogy a magyar nemzet, amikor a Kárpát-medencébe, akkor bizony nem nagyon keveredtek más népekkel. Így a finnekkel sem, ugyanis egymás mellett éltünk. A népvándorlás korában nem volt szokás, hogy a nemzetek egymás között házasodjanak. Valszeg nem volt érdemes, mert néhány századon belül úgyis tovább vándoroltak. Viszont olvastam azt is, hogy amíg a hun nép Ázsia belsõ részén élt, akkor a hun ás a kínai uralkodócsaládok egymással házasodtak. Hogy mennyire õsi nép a hun és a magyar, (merthogy Attila hun király egyenes ági leszármazottja Árpád), arra ajánlom a következõ idézetet: Ter. 10. 1-9.
Pedig a magyarok is keveredtek más népekkel. A honfoglalás körül. Mint tudjuk, az õshaza Baskíria, Volga folyó mellékfolyója, Káma közti terület. És itt volt egy olyan föld h Levédia=Volga és Don közti terület, kazárokkal keveredtek. Egyébként apukám, anyukám szerint ázsiaiakkal is. Apu azt mondja, h Afganisztánból jöttünk ide, szal ha igaz, akkor biztos, h azokkal is keverdtünk. Egyébként, mi tiszta magyarok vagyunk, viszont az unokatesómnak a szemén látszik egy kis kínai beütés. Nekem meg pl a bõrömön nagyon látszik, mivel barna, fehér, és sárga "színû" a bõröm. Egyébként pedig szõke hajam van, elég világos, de azért nem annyira, a szemem pedig még is barna, pedig a szõkék általában kékszemûek. :)

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Van olyan ismerősötök, aki IV. Béla király idejéig vissza tudja vezetni a családfáját? Vagy esetleg, még régebbre?

18

Ciki, ha szülés után a párom marad otthon a babával?

16

Szerintetek lehet pár olyan "vonásom", mint az dédimnek?

Dédim cigány volt.Ha nem vasalom ki a hajam (így hullámos), karika fülbevalót teszek a fülembe kicsit cigányosan nézek így ki. Szerintetek lehetséges,hogy tőle is örököltem valamit?

3

Kim nekem az apám féltesójának a lánya?

Ha a Nagy apámnak 2 házassága volt és én az első házasságából való fiának a fia vagyok akkor a 2. házasságából való lányának a lánya kim nekem?

5

Miért nem találja meg a FamilySearc? (Többi lent)

Rákerestem anyukám nagymamájára,nagypapájára, a nagypapája anyukájára de nem dob ki semmit. Hiába írom hogy hol születtek,semmi. Mi lehet a gond? Kire keressek rá?

Itt van a link:

4

Maráczi (vagy Maráczy) vezetéknév milyen származásra utal?

Csak azért mert én már annyiféle teóriát hallottaím ezzel kapcsolatban.. apai déd/nagyfaterék pl. Szerbiából jöttek át ide még a 2. vh után... 23/L

4

Kálmán vezetéknév milyen eredetű?

6

Tudnátok nekem mondani pár magyar, szlovák, román, szerb, horvát, német, zsidó és egyéb más vezetékneveket, amik itt hazánkban is előfordulnak?

7

Adamec név milyen eredetű?

2

Mekkora a csaladod? Orulsz, hogy akkora, amekkora?

Nekem nagyon pici. Van 2 tesom, egy nagyim, es egy anyukam. Tavoli rokonok vannak, de olyan tavoliak hogy nem tartjuk a kapcsolatot. Apam meghalt, az o tesoja szinten. Anyukam egyke. Anyai nagyimnak van egy tesoja, de kanadaban, evek ota nem lattuk. Apai agon csak a nagymamamnak (aki szinten meghalt) vannak testverei, de veluk is ritkan beszelunk. Olyan rossz ez. Masok mindig meselik, hogy "osszejott a csalad", "az uncsitesommal megyunk a balatonra", vagy, hogy "ahh, 120 embert kell az eskuvore hivni, mert 80 fo csak a rokon". En csak 2 fore tudok fozni (mindig ketten eltem anyuval), a nagy csaladi banzaj nalunk kimerul 5 foben. Van itt meg hasonlo, vagy rajtam kivul mindenki olasz familiaval rendelkezik?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!