Találatok a következő kifejezésre: Hol tudom a nemzeti családfákat (1 db)

Hol tudom megnézni a nemzeti családfákat (pl. : magyar, angol, stb. )? Szóval azt, hogy a népcsoportok kikkel vannak rokonságban?

Legjobb válasz: A Wikipédia elég jó ezen a téren, leginkább az angol nyelvû változatot ajánlom.

A Wikipédia elég jó ezen a téren, leginkább az angol nyelvû változatot ajánlom.
Amúgy felesleges megnézni, azt írják majd hogy a finnekkel. De effektív olyan, hogy magyar vérvonal nincs. Esetleg Székelyföldön. Szlovákok, kunok, németek, délszlávok, románok, zsidók, törökök, romák (igen, Árpáddal is jöttek be roma és zsidó törzsek), mind adtak egy kicsit a nagy magyar vérhez! Innentõl butaság a szélsõjobbosok árjaelmélet, nem hiszem, hogy bárki le tudná vezetni a tiszta magyarságát Árpád vezérig...
Miután tudjuk, hogy a magyar nemzet, amikor a Kárpát-medencébe, akkor bizony nem nagyon keveredtek más népekkel. Így a finnekkel sem, ugyanis egymás mellett éltünk. A népvándorlás korában nem volt szokás, hogy a nemzetek egymás között házasodjanak. Valszeg nem volt érdemes, mert néhány századon belül úgyis tovább vándoroltak. Viszont olvastam azt is, hogy amíg a hun nép Ázsia belsõ részén élt, akkor a hun ás a kínai uralkodócsaládok egymással házasodtak. Hogy mennyire õsi nép a hun és a magyar, (merthogy Attila hun király egyenes ági leszármazottja Árpád), arra ajánlom a következõ idézetet: Ter. 10. 1-9.
Pedig a magyarok is keveredtek más népekkel. A honfoglalás körül. Mint tudjuk, az õshaza Baskíria, Volga folyó mellékfolyója, Káma közti terület. És itt volt egy olyan föld h Levédia=Volga és Don közti terület, kazárokkal keveredtek. Egyébként apukám, anyukám szerint ázsiaiakkal is. Apu azt mondja, h Afganisztánból jöttünk ide, szal ha igaz, akkor biztos, h azokkal is keverdtünk. Egyébként, mi tiszta magyarok vagyunk, viszont az unokatesómnak a szemén látszik egy kis kínai beütés. Nekem meg pl a bõrömön nagyon látszik, mivel barna, fehér, és sárga "színû" a bõröm. Egyébként pedig szõke hajam van, elég világos, de azért nem annyira, a szemem pedig még is barna, pedig a szõkék általában kékszemûek. :)

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Forrong bennem a düh! Miért tették ezt magukkal a nagyszüleim? (nagymamám)

Megpróbálom röviden összefoglalni:
Nagyszüleimről van szó,főleg a nagymamámról.A fő tény,hogy eddig akármilyen betegsége volt vagy neki vagy a férjének (papám),mindig későn mentek orvoshoz valamiért,halogatták.Mamámat ebből kifolyólag öt éve rosszindulatú bélrákból mentették meg,amit hősiesen kibírt,gyakorlatilag túlélte.Közvetlenül a szülése után volt egy trombózisa,azzal is elvolt valahogy,ennek már jó 47 éve.A papám túlélt egy szívinfarktus és műlábbal él vagy három éve,de ha nem későn ment volna el,meg lehetett volna menteni a lábát.De most nem ez a lényeg.

A mamám egész öt éve jól elvolt,amikor Húsvét környékén elkezdett hányni,de pontosan nem tudom,mert annyit nem találkoztam vele.Arra gyanakodtak,hogy valami vírus,dokihoz nem mentek.Elmúlik magától....de nem múlt el.A mamám rosszabbul lett:nem evett,hányt,a végére már zavarta a fény,nyomta az ágyat.

Hétfőn hajnalban megcsörrent a telefon,hogy rosszul van.Bevitte a mentő.Stoke,a bal fele lebénult,nem beszél,nem eszik,altatják,az intenzíven van.Szemét nem nyitja,csak néha tátog és nyögve próbál valamit mondani,mutogat.Az orvos nem bíztat semmi jóval,nagyon rosszul van,én is láttam...

Most mindenki sopánkodik,hogy jaj,meg fog halni,amikez bellom őszintén,szerintem közel áll.Nagyon szomorú vagyok,szeretem nagyon,ő nevelt fel félig-meddig,csupaszív-szeretet asszony (volt),de olyan már sosem lesz.Kértem anyát,meg a papát,hogy vigyék orvoshoz,de nem tették.Ezért jutott ide,ahová.Sejtettem,hogy baj van,hiszen ilyen irányba készülök tovább (még nem járok egyetemre).

Miért? Ezt valahogy nem tudom megbocsátani nekik...

18

A férjem nővérének a férje a sógorom?

Én úgy tudtam, hogy csak a nővére a sógornőm.

8

Mit tud a család kezdeni a hormonoktól megzavarodott féltékeny nővel?

50-es nő családtag,klimax vagy hasonló.
Hónapok óta féltékeny,pedig a férje egy mintaférj,szegény ember tényleg ártatlan.Tűri a gyanusitgatást,megtesz mindent,hogy helyrejöjjön a kapcsolatuk,de ahhoz két ember kell.
A nő panaszkodik bárkinek aki meghallgatja,hogy ő biztosan csalva van.
(napi 24 órát nem tudnak együtt lenni,nem egyszerre dolgoznak)
Már a család is kivan,a felnőtt gyerekek is,ha az apjukat védik,akkor támadásnak veszi a nő,helyeselni nem fognak,hisz nem igaz.
Lefoglalni se lehet igazán,semmi nem érdekli pár nap után,minden nap vele lenni nincs lehetőség,kettesben élnek a férjével.(ameddig tűr szegény)
Semmi bizonyítéka nincs megcsalásra,csak a megérzés.

Mit lehet az ilyennel kezdeni?

Azért itt kérdezem,mert sokan irnak,akik megérzés alapján gondolják a megcsalást,hátha azt is leírnák,mivel bizonyítható,hogy ártatlan a másik fél.

10

Én is a családfával kínlódok.1800 előtti adatokat hol találok? Nem fizetőset. Köszi ha segít valaki

7

Dédmamám lányának a fia nekem kicsoda?

Harmadunokatesó, vagy esetleg más? Tekinthető még rokonnak?

8

A Spanyol Bourbonokkal milyen rokonságba vannak/voltak Sándor Pál Lajos württembergi herceggel?

Sándor Pál Lajos württembergi herceg,Bourbon,Bourbonok,Spanyol trón,Spanyolország,

1

Nektek nincs lelkiismeret furdalásotok, ha ritkán látogatjátok a szüleiteket?

Az én szüleim elváltak, apukámék vidékre költöztek pár éve. Nem egy olyan hatalmas távolság, de azért közel sincs és a közlekedés sem az igazi. Ott lakik a feleségével és a húgommal. (Féltesóm.) Én 22 vagyok, végzős a főiskolán, 3-4 hetente megyek hozzájuk, olyankor szombat délelőttől vasárnap délutánig vagyok ott. De sokszor rosszul érzem magam, hogy keveset megyek, de egyszerűen nem tudok 1000 felé szakadni. Van barátom is, vele is csak hétvégente tudok együtt lenni. Apa amúgy nem tett ezért soha szemrehányást, de nekem mégis lelkiismeret furdalásom van.

3

I. Vilmos württembergi hercegnek van rokoni kapcsolata a spanyol királyi családdal?

2

Ismertek olyan srácokat, akik az anyjuk vezeték nevét kapták meg?

Miért jobb, ha a fiú az apja nevét kapja?

3

Az anyósom egy sárkány és egy ravasz róka keveréke, hogyan viseljem el?

Azt hittem,hogy pár év után megváltozik vagy legalább jobban eltudom majd viselni de ez a nőszemély teljesen kikészit engem idegileg.Mindenbe beleszól,ha kifejtem a véleményemet akkor űgy néz rám mint aki meg akar ölni,a gyerekeimet kiakarja sajátitani és szó szerint a saját izlése szerint irányitani.Mi tévő legyek?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!