Találatok a következő kifejezésre: Hol tudom a nemzeti családfákat (1 db)

Hol tudom megnézni a nemzeti családfákat (pl. : magyar, angol, stb. )? Szóval azt, hogy a népcsoportok kikkel vannak rokonságban?

Legjobb válasz: A Wikipédia elég jó ezen a téren, leginkább az angol nyelvû változatot ajánlom.

A Wikipédia elég jó ezen a téren, leginkább az angol nyelvû változatot ajánlom.
Amúgy felesleges megnézni, azt írják majd hogy a finnekkel. De effektív olyan, hogy magyar vérvonal nincs. Esetleg Székelyföldön. Szlovákok, kunok, németek, délszlávok, románok, zsidók, törökök, romák (igen, Árpáddal is jöttek be roma és zsidó törzsek), mind adtak egy kicsit a nagy magyar vérhez! Innentõl butaság a szélsõjobbosok árjaelmélet, nem hiszem, hogy bárki le tudná vezetni a tiszta magyarságát Árpád vezérig...
Miután tudjuk, hogy a magyar nemzet, amikor a Kárpát-medencébe, akkor bizony nem nagyon keveredtek más népekkel. Így a finnekkel sem, ugyanis egymás mellett éltünk. A népvándorlás korában nem volt szokás, hogy a nemzetek egymás között házasodjanak. Valszeg nem volt érdemes, mert néhány századon belül úgyis tovább vándoroltak. Viszont olvastam azt is, hogy amíg a hun nép Ázsia belsõ részén élt, akkor a hun ás a kínai uralkodócsaládok egymással házasodtak. Hogy mennyire õsi nép a hun és a magyar, (merthogy Attila hun király egyenes ági leszármazottja Árpád), arra ajánlom a következõ idézetet: Ter. 10. 1-9.
Pedig a magyarok is keveredtek más népekkel. A honfoglalás körül. Mint tudjuk, az õshaza Baskíria, Volga folyó mellékfolyója, Káma közti terület. És itt volt egy olyan föld h Levédia=Volga és Don közti terület, kazárokkal keveredtek. Egyébként apukám, anyukám szerint ázsiaiakkal is. Apu azt mondja, h Afganisztánból jöttünk ide, szal ha igaz, akkor biztos, h azokkal is keverdtünk. Egyébként, mi tiszta magyarok vagyunk, viszont az unokatesómnak a szemén látszik egy kis kínai beütés. Nekem meg pl a bõrömön nagyon látszik, mivel barna, fehér, és sárga "színû" a bõröm. Egyébként pedig szõke hajam van, elég világos, de azért nem annyira, a szemem pedig még is barna, pedig a szõkék általában kékszemûek. :)

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Apukám feleségének miért nem kellenek az ajándékaim?

Ha karácsonyra, vagy szülinapjára veszek neki valamit, z rendszerint sosincs elővéve, vagy bedugja egy szekrénybe, de gyakoribb, hogy több éve benne van a tasakban, amiben adtam és szem előtt van hagyva. Régen mikor 15-16 éves voltam, elismerem, lehet adtam olyan ajándékokat, amik úgymond feleslegesek voltak, pl. gyertyatartót, ilyesmit, megértem, hogy mondjuk nem akarja kitenni, de akkor eltehetné olyan helyre, ahol nem látom. (Hatalmas házuk van.) Viszont adtam már neki kézkrémet, gondoltam annak örül majd, hát az is ott van azóta is a tasakjában. (Kb. 3 éve.) Most karácsonyra teát vettem neki mindenféle ízűt, mert szereti, állítása szerint örült is neki, de az is ugyanúgy ott van a földön azóta is.És még sorolhatnám. Semmit nem használ, amit tőlem kapott. Nem értem, miért. Ezek után mit adjak neki? Nekem nincs önálló keresetem még, ő meg elég jól keres, szóval nem tudok olyan nagy dolgot adni.

17

Hol keressem az édesanyám?

Sziasztok!
Elég érdekes a helyzetem.
Az édesanyám 3 éves koromban elhagyott engem és édesapámat. immár 17 éve.
Elöttünk is volt egy családja melyből 3 gyermeke született akiket intézetbe adott.
Apukám nem tud róla semmit én pedig tekintettel erre nem is kérdezem.
A kérdésem a következő kérlek segítsetek:
*Van -e lehetőség arra,hogy csak a neve alapján meg tudjam kerestetni?
*A féltestvéreimet (nevüket nem tudom) szintén megtudnám valahogy keresni?
Hálás lennék a válaszaitokért!
köszönöm

8

A Mándli név milyen eredetű?

7

Milyen eredetű a Kacsik családnév?

2

Férjemmel meztelenül alszunk. Ezt megtudta anyám és az a véleménye hogy ez nem normális. Igaz ez?

28

Kire hasonlítasz legjobban a felmenőid közül?

18

Mit tehetnék? Szakítsak vagy ne?

Párommal együtt vagyunk már lassan 5 éve.Van egy 2,5 éves lányunk.Nem lakunk együtt,különböző családi okok miatt.Feljár hozzánk,de akárhányszor feljön,nem telik el úgy nap hogy ne veszekednénk.A gyerekkel alig foglalkozik.
Nem érzem már azt mint régen.Mindenen besértődik,nem hagy nekem szabad teret.Mert ha én elmennék itthonról akkor vele kéne mennem.Előfordul hogy nézegeti az üzeneteimet facebookon.De én már az övét nem nézhetem meg.Volt a kapcsolatunknak egy 6 hónapos szakítása,akkor meg is vert.
Van még jövőnk,vagy csak idő fecsérlés?Mi lesz velem magamba?Talán ettől félek a legjobban.

12

Rokon vagy ismerős akinek elsőre minden összejött?

Nektek van ilyen a családban? Szal. letudta a sulit sikeresen, ez még okés, esze van, de egyből talál jó melót, előrébb jut, megsimerkedik egy jó csajjal, összeházasodnak, gyerek, stb, szóval minden egyből. Tudom, lehet külsőségek is, lehet attól boldogtalan. De nem idegesítő az ilyen? Főleg, ha egyke az illető, és nem mindegy egy szülőnek, hogy három vagy egy gyereket nevel fel, tud támogatni, stb. Mit szóltok? Hogy hogy mihez? Amit éreztek mondjátok. De ne bántsatok. :)

30

Hogyan viszonyulnátok a továbbiakban?

Van egy bátyám, aki 36 éves. A legjobb barátnőmet már lassan 12 éve ismerem. Végül is együtt nőttünk fel, 25 évesek vagyunk.
A testvérem 21 évesen kiköltözött külföldre és ott végezte el a tanulmányait. Nem rég hazaköltözött. Egészen pontosan az esküvőm előtt pár héttel.

A barátnőmmel az esküvőmön találkoztak elsőként. Amikor látogatóba jött haza a testvérem, akkor valahogy sosem hozta úgy a sors, hogy találkozzanak.
Fényképről persze látták egymást és sokat hallottak egymásról.
A bátyámmal rendszeresen tartottam a kapcsolatot.

Szóval, lassan egy éve itthon van és a napokban úgy hozta a sors, hogy összegabalyodtak.
Nagyon jól érzik magukat együtt és teljesen egy hullámon vannak. Örülök nekik nagyon, de valahogy nekem (még) olyan fura ez az egész!

Persze felnőttek, eltudják dönteni, hogy mi jó nekik. Nem is szeretnék beleszólni a dolgukba.
Csak egyszerűen nem tudok ehhez hogyan viszonyulni.. zavarban vagyok, ha erről, róluk van szó!

Hétvégén családi gyűlés lesz nálunk. Mindenki jön a rokonságból és persze a bátyám és a legjobb barátnőm is! Akkor lesz a nagy bejelentés! :)
Mert hogy rajtam kívül senki sem tud róluk!

Tudom, hogy mindenki engem fog kérdezgetni, hogy mióta, stb.. Nem tudom, hogy mit mondjak. Igazából mit mondhatnék?!

Na meg .. fura, hogy lett egy 3 nappal idősebb "nővérem", aki egyébként tojáshéjas korunk óta a legjobb barátnőm! :)))

4

Mit tehetünk, hogy ne adoptáljuk a hibás szülői nevelési mintákat?

pl. ha gyerekkorodban veréssel fenyítettek akkor Te neverd a gyereked (de ez csak egy példa volt.. általánosságban véve kérdeztem)

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!