Találatok a következő kifejezésre: Hol tudok tanulni (175 db)

5perc Angolon hol tudok tanulni?

-bevagyok regelve

Legjobb válasz: Én is így jártam,és ezért nekem nem tetszik.Több mint 5 perc,hogy rájöjjek,semmit nem tudok megnyitni,és tanulni belõle.. Én ezért inkább letöltöttem több angol nyelvleckét amik sokkal jobbak,játékosabbak,és könnyen értelmezhetõek...

Én is így jártam, és ezért nekem nem tetszik.Több mint 5 perc, hogy rájöjjek, semmit nem tudok megnyitni, és tanulni belõle.. Én ezért inkább letöltöttem több angol nyelvleckét amik sokkal jobbak, játékosabbak, és könnyen értelmezhetõek...
A kérdező hozzászólása: EN is toltottem le sok ilyen angol dvd meg hasonlokat...pdf.ket is. ROsetta Stone valki probalta mar?SZerintetek mien? MEg egy kerdes, ha angolul nezem a filmeket es kozben megy a magyar felirat az er valmit? vagy semmit? mondjuk kiejtes nem nagyon szamit most csak hogy minnel nagyobb legyen a szokincsem....szerintetek?

Hol tudok tanulni Budapesten vagy annak környékén, olyan szakon, ahol segítenek úgy mond, hogy író lehessek?

Nem találok egyetlen olyan iskolát sem, ahol ténylegesen az írói hivatással foglalkoznak. Én siklottam véletlen átrajtuk vagy tényleg nincs ilyen?

Legjobb válasz: Kimondottan íróiskola nincs. Ilyen esetben a szabad bölcsészetet szokták választani, mert ott szedsz össze olyan mûveltséget és stílust, ami a késõbbiekben hasznodra válik. Esetleg újságírást tanulhatsz valahol, vagy még a magyar, esetleg az esztétika szak is talán jó választás. De leginkább igyekezz tanulni mindenhonnan és mindenkitõl. Például azt, hogy az úgymond szó használatát lehetõleg kerüld, manapság igen primitív hatást kelt. De ha használod: legalább írd egybe!

Kimondottan íróiskola nincs. Ilyen esetben a szabad bölcsészetet szokták választani, mert ott szedsz össze olyan mûveltséget és stílust, ami a késõbbiekben hasznodra válik. Esetleg újságírást tanulhatsz valahol, vagy még a magyar, esetleg az esztétika szak is talán jó választás. De leginkább igyekezz tanulni mindenhonnan és mindenkitõl. Például azt, hogy az úgymond szó használatát lehetõleg kerüld, manapság igen primitív hatást kelt. De ha használod: legalább írd egybe!
Elsõ jókat ír, nem tanítják az íróságot. Tanulhatsz ilyen szakokat, de tudd, hogy ott nem az írást tanítják. Mûveltséget szerezhetsz bizonyos területeken, magyar szakon elemezhetsz irodalmat, tanulhatsz irodalomtörténetet , irodalomelméletet és rengeteg nyelvészetet is. Csak akkor érdemes, ha nagyon érdekel, mert sok munka van benne... De legalább elolvastatják veled a magyar és világirodalom legjobbjait. Vagy ha a drámaírás érdekel, Színház- és Filmmûvészeti sem rossz választás. Amúgy olvass, olvass, olvass, és írj, írj, írj! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm mind kettõtöknek. véletlenül írtam külön. még egyszer köszi a segítséget.

Hol tudok tanulni ha otthon nem lehet?

Nem tudok itthon nyugodtan tanulni, nem tudok odafigyelni rendesen, rosszak az eredményeim. Ezen szeretnék változtatni a következ? félévben.

Legjobb válasz: Mindegy hol, csak ne otthon.

A kérdező hozzászólása: Mindegy hol, csak ne otthon.
Sajnos nem vagyok budapesti, így abban nem tudok segíteni... De az iskolában nincs délután napközi, vagy valami ilyesmi (tanulószoba, vagy nem tudom...)? Szerintem az sokat segítene!!
A kérdező hozzászólása: Én is gondoltam arra, de sajnos nincs, csak könyvtár, de az csak max 3-ig van nyitva. Átmenetileg sztem az is jó lesz.
Esetleg városi könyvtár? Bár nem Pesti vagyok, de itt nálunk a megyei könyvtár éves díja ezer forint, szóval majdnem ingyen van. Én meg ha nincs kedvem legyalogolni, közel van a pláza aminek a hátsó része kissé el van szigetelve, tele van asztallal (eredetileg kajás rész, de nem megy oda senki) és oda szoktam beülni tanulni. Ha jobb az idõ, akkor meg keresek a szabadban helyet.


British english-t hol tudok tanulni?

Nagyon nehezen megy az angol, és igazából nem is nagyon szeretem, de muszáj megtanulni. Viszont a tipikus brit kiejtést imádom, így arra gondoltam, ha azt tanulnám, talán nagyobb lenne a motiváció. Hol tudok ilyen tanárt találni? Vagy magát a kiejtést csak anyanyelvi tanár tudja? Van egyáltalán értelme ilyen spéci kiejtést tanulni, ha alapból is nehezen megy ez a nyelv?

Legjobb válasz: A legtöbb magyar anyanyelvû tanár brit angolt beszél, nagy valószínûséggel a te tanárod is, nem olyan ritkaság az. De kereshetsz angol anyanyelvût is, csak az méregdrága és kezdõ szinten nem biztos, hogy nyerõ. De ha nehezen megy, akkor nem a brit kiejtés a legfontosabb, azt el tudod érni angol filmek nézésével, hanganyagok hallgatásával is.

A legtöbb magyar anyanyelvû tanár brit angolt beszél, nagy valószínûséggel a te tanárod is, nem olyan ritkaság az. De kereshetsz angol anyanyelvût is, csak az méregdrága és kezdõ szinten nem biztos, hogy nyerõ. De ha nehezen megy, akkor nem a brit kiejtés a legfontosabb, azt el tudod érni angol filmek nézésével, hanganyagok hallgatásával is.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a választ, sokat segítettél:)
Nézz angol sorozatokat angolul, pl Skins, Misfits...

Skyrim-ban spelleket hol tudok tanulni?

Legjobb válasz: vannak varázskönyvek azokból lehet azt majdnem minden kereskedõ árul

vannak varázskönyvek azokból lehet azt majdnem minden kereskedõ árul

Weblapkészítést hol tudok tanulni?

Valami OKJ-s vagy államilag támogatott sulit keresnék elsősorban, mert ha most végzek a fősulival (ennek most semmi köze a fent említettekhez), ezt szeretnék tanulni. Gondolom van valami 1-2 éves dolog. HTML meg CSS alapok megvannak, csináltam is egy-két statikus oldalt, de szeretném kicsit "profibban" csinálni, php-t is tanulni stb. :)

Legjobb válasz: Webprogramozás OKJ van.

Webprogramozás OKJ van.
Volt szerencsém dolgozni egy egyetemet végzett programozó sráccal, hát hetekig arra nem volt képes, hogy töröljön egy rekordot phpmyadminnal vagy akárhogy az adatbázisból (mivel nem volt képes admint sem csinálni). A felhasználóktól adatbázisba érkezõ adatokat sem szûrte, semmi. Szóval egyetértek az elõttem írókkal.
inkabb keress konyveket, online dokumentaciokat aztan ha mar midnent tudsz, akkor menj el egy tanfolyamra, hogy papirod is legyen rola (ha ez fontos)
Nem akarlak lebeszélni OKJ-s tanfolyamokról, de ha elég szorgalmas vagy a neten rengeteg tananyag van, amivel fejlõdhetsz. Ha tanfolyamra mész, amellett valószínûleg mindenképpen hozzá kell nyúlnod netes anyagokhoz, csak így kiadsz egy kis pénzt is. De azért sok sikert!
Attól függetlenül papír és/vagy ismeretség kell, hogy el tudjon helyezkedni, hiába tanulja meg magától.
Így van, elõbb érdemes elmélyedni benne, aztán suli, magabiztosabb is leszel, kevesebb idõt is vesz el, a végén meg papír.
#13 -as, egyik ismerõsöm az Invitelnél dolgozik, mikor kezdte a melót még nem volt papírja róla. :-) Mindössze egy jó interjú és egy teszt feladatott kellet össze hoznia.
en nem szavaztalak le
az igaz, hogy az egyetemen (ELTE-s tapasztalatom van), inkabb elmeleti tudast adtak. Elotte a progmatot egy videki foiskolan vegeztem, ott inkabb gyakorlati kepzes folyt. A legotbbet mindenesetre autodidakta modon sajatithatod el, szerintem megtaniani programozni nem lehet senkit, csak magadtol tanulhatsz meg.
Nekem volt szerencsém ELTE, BME és sima OKJ -s tanfolyamon végzettekhez, illetve olyanhoz aki autodidakt módon tanulta meg. Nos, BME, ELTE -s végzõk: Lusta, lassú, trehány munkát adtak ki a kezükbõl, tudásuk inkább elméleti, mint gyakorlati. OKJ -s tanfolyammal azok rendelkeznek akik autodidakt módon nem jutottak elõre, de OKJ után is csak annyival, hogy lett egy papírja arról amit nem tud. Aki autodidakt módon sajátította el, talán azok voltak eddig a legjobbak, igaz MVC és biztonság tekintetében a körmükre kell nézni egy seniornak. (Volt "szerencsém" egy rövid idõre olyanhoz is aki egy budapesti fõiskolán tanítja a programozást, Úgy hogy meg van az oka, hogy semmit nem jelent a papír.)
Szingapúrban. Miért szavaztatok le?
(bar okj-s vegzettsegem nincs) :) )
egyetemi vegzettseg != okj-s vegzettseg
#5 Szabad tudni melyik egyetemen végzett az illetõ? :)
A kérdező hozzászólása: Hát nekem nem a papír lenne a fontos, hanem, hogy megtanuljam. Mondom HTML-t CSS-t tanultam magamtól, az megy is, úgyhogy a többit is megtanulom akkor, csak amennyire tudom azért az sokkal nehezebb, ezért gondoltam, hogy suliba járva esetleg könnyebben menne.
papirt kaphatsz okj-s kepzessel, az, hogy tudast is ad-e, az kerdeses
A kérdező hozzászólása: Konkrét sulit tudsz mondani? Keresgettem neten, de az a tuti ha valaki olyan mond valamit, aki már elvégzett valahol ilyesmit.
A kérdező hozzászólása: Tanulni akarok, azzal nincs gond, csak nem tudtam melyik a legcélszerûbb módja a dolognak. Köszi a válaszokat!

Érdekel a magasiskola, lehet, hogy majd szeretnék lovak kiképzésével foglalkozni. Hogy/hol tudok tanulni?

Esetleg tudnátok könyveket ajánlani? (konkrétakat, pl. hogy a Lovasakadémia könyvekből melyiket érdemes először megvenni) Jelenleg 15 éves vagyok, és tulajdonképpen nincs túl sok pénzünk, de azért igyekszem a lehetőségemhez mérten minél többet lovagolni, tájékozódni, kérdezni. Lehet még belőlem lókiképző, ha mondjuk fiatalkoromban még nincs lehetőségem ennél túl sokkal több tanulásra, viszont felnőtt koromban meg tudom teremteni erre pénzügyileg a lehetőséget? Esetleg van még valakinek valami tippje, hogy így, most mit tehetnék az ügy érdekében? Köszönöm szépen. :)

Legjobb válasz: valamint ahogy az elsõ írta: Dr. Gõblyös István A zabla és kengyel blogon tudsz utána kérdezni. http://zablaeskengyel.blog.hu/

valamint ahogy az elsõ írta: Dr. Gõblyös István A zabla és kengyel blogon tudsz utána kérdezni. http://zablaeskengyel.blog.hu/
Eponába lehet jelentkezni 22 éves kor felett is. Én pont akkor töltöttem a 22-öt, amikor meghirdették a felvételit, így életkorilag lekéstem. Utána kérdeztem, és vannak kifejezetten ilyen pár hetes kurzusaik is, amit persze fizetni kell, de nagyon hasznosak. A Mátyás lovasudvart is ajánlom, hiszen ott is foglalkoznak magasiskolával lipicai és néhány andalúz lóval.
Nézz körül itt: http://www.lovasok.hu/index.php?i=341 Lovas képzések, a lovak és lovasok életét, munkáját segítõ szakmákat oktató intézmények listája.
Gróf Erdõdy Pállfy Zsigomd:A lovaglás vezérfonala(Tanácsok gondolkodó lovasoknak). Nagyon-nagyon jó könyv!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :) Elsõ: Magyarországon szerintem nem túl sok erre szakosodott szakember van, a kérdésem arra is igyekezett választ találni, hogy pontosan kik õk. Nyilván ha ez a dolog komolyabb fordulatot vesz, majd igyekszem felvenni velük a kapcsolatot, de addig is nem akarom Gõblyös Istvánt bombázni az e-mailekkel, mert még nem azon a szinten tartok. Neked viszont értékes percek vesztek el az életedbõl azzal, hogy írtál egy nem túl tartalmas választ a kérdésemre. :) Legközelebb, ha nincs ínyedre a kérdés, szerintem érdemesebb bezárni a gyakorikérdéseket, fõleg, hogy vannak itt sokkal durvábbak is... Persze tégy belátásod szerint, ha neked örömet okoz, hogy itt humoroskodsz, hajrá. :)

Brazil fenékrázást hol tudok tanulni?

Annyira tetszik, de magamtól nem tudom megtanulni! A neten vannak ilyen videók?

Legjobb válasz: Nálam. én nagyon szépen véleményezek.

Nálam. én nagyon szépen véleményezek.

Vidékfejlesztésen Debrecenen kívül hol tudok tanulni? és reál tantárgyak vannak?

vidékfejlesztésre szeretnék menni, jó lenne tudni milyen érettségi kéne, és mikb?l!

Motor szerelést hol tudok tanulni?

Nem szakma szer?en, nem OKJ, nem akarok szerel? lenni, semmi ilyen, de hobby-ból szeretném a saját gépemet bütykölni. ehhez szeretnék némi alapot elsajátítani. hol van erre lehet?ségem, és milyen feltételekkel?

Legjobb válasz: Nem az autó motorjáról van szó. hanem a kétkerekûekkel kapcsolatos dolgokat szeretném megtanulni. kicsit bizonytalan vagyok a könyvek és az autodidakta rendszer miatt..

A kérdező hozzászólása: Nem az autó motorjáról van szó. hanem a kétkerekûekkel kapcsolatos dolgokat szeretném megtanulni. kicsit bizonytalan vagyok a könyvek és az autodidakta rendszer miatt..
Én 11-12 évesen kezdtem simsonokat, babettákat szerelni, persze semmi képzettség nélkül. Nem egy nagy tudomány, csak logika és követeztetés kell hozzá. Olyan mint a legó, csak olajosabb és nagyobb. Ha az alap mûködési elvet ismered (henger, dugattyú, karburátor, blokk, váltó, kuplung), akkor az már félsiker. Csak el kell kezdeni.
A kérdező hozzászólása: sajnos nekem ez kimaradt, nem sorolom miért. szóval azt mondod, ha eleget olvasom az alapelveket, és elvileg tudom a szerelés lépéseit, akkor gyakorlatban sem lehet akkora gond?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!