Találatok a következő kifejezésre: Hol tudok nézni nem hivatalosan (1 db)

Hol tudok utána nézni "nem hivatalosan" hogy hivatalos-e egy jogosítvány?

Legjobb válasz: "az elsõsegélynyújtó vizsga letételének igazolása" csak az elsõ kategóriánál.

"az elsõsegélynyújtó vizsga letételének igazolása" csak az elsõ kategóriánál.
Tudtommal sehogy, bár nem egészen értem a kérdést. A "hivatalos" szó alatt azt érted, hogy érvényes vagy azt, hogy eredeti, nem hamisított?
Aki kíváncsi, hamar megöregszik. Ügyesen kérdezd meg tõle, mindenkinek vannak tanuló élményei. Az hogy valaki nem tud vezetni sima alkati kérdés, csak akkor gond, ha ennek ellenére szeret. Tudod hasonlóan az énekléshez :) )
A jogosítványt már jó pár éve az okmányirodában kell elkészíttetni, nem pedig a rendõrségen. Ehhez szükséges a forgalmi vizsga vizsgalapja/vizsgaigazolása (mit tudom én, hogy hívják), az elsõsegélynyújtó vizsga letételének igazolása (elõzõ jogosítvánnyal vagy a vizsgán kapott kártyával), illetve személyazonosság igazolása és a szükséges összeg. Ezek közül csak a forgalmi vizsga után kapott papírnak van köze a tényleges tudáshoz, de annak is csak olyan szinten, hogy az illetõ letette-e a vizsgát vagy sem. A valódi jármûvezetési tudást tehát a jogosítvány elkészültekor már senki sem vizsgálja.
Úgy tudom, hogy a jogosítványokat a rendõrség állítja ki egy, a tanfolyamot/vizsgát igazoló okmány bemutatását követõen.Ha nincs ilyen igazolás, nincs jogsi. Kizárt dolognak tartom, hogy a rendõrség ilyen kérdésekben más személyrõl adna felvilágosítást.
A jogosítványból nem. Az pedig, hogy nincs érzéke... Sajnos nem kizáró ok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!ha jól értelmezem akkor a jogsiból semmi nem deríthetõ ki.De az tény hogy az illetõnek semmi érzéke a berregõ tárgyakhoz!
Az autósiskoláknak vezetniük kell az elméleti oktatásról naplót, ebben szerepelnie kell annak, hogy ki melyik órán volt ott. Mikor én jártam, akkor minden hiányzást utólag (jó pénzért) konzultáción kellett pótolni. Vagyis kellett volna, mert azon az egy eseten kívül, mikor a KFF-tõl (akkor még úgy hívták) kijött egy ellenõr, egyszer sem írattak jelenléti ívet. Azonban "nem hivatalos" tapasztalat (tanfolyamra járó/járt ismerõsök mondják), hogy nemcsak nálunk, hanem sehol nem veszik ezt komolyan. A gyakorlati oktatási karton elméletileg meg kell, hogy legyen az iskoláknak és ott általában könnyebb visszakeresni, hogy ki hány órát vett, mert minden egyes órát alá kell írni. Az már más kérdés, hogy meg tudod-e gyõzni az adott autósiskola ebben illetékes emberét, hogy mutassa ezt meg neked és akkor még mindig nem biztos, hogy meg is találja - tapasztalataim szerint nem erõsségük a papírmunka.
A kérdező hozzászólása: azt értem ez alatt hogy az illetõ valóban részt vett e annak idején a tanfolyamon is????vagy csak kifizette.
Kicsit tovább olvasva: "elsõsegélynyújtó vizsga letételének igazolása (elõzõ jogosítvánnyal vagy a vizsgán kapott kártyával)" Ott van az attól, hogy nem vetted észre...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Egy autóra lehet 2 kötelező biztosítás? Lent folyt. Köv.

A nagybáttyám autóját használom 2 éve de nincs átírva. A befizetett csekket mindig elküldi viszont egy ideje már nem tartjuk a kapcsolatot. Köthetek rá meghatalmazással kötelezőt? Vagyis 2 érvényes biztosítása lenne..

2

Mit kapok büntetésül, ha jogsi nélkül motorozom és elkapnak?

Van egy Simson-om és most vizsgáztam AM rutinból, de már szeretnék motorozni. Mivel büntetnek a rendőrök és mennyit kéne fizetnem?

11

Ha hitel lejártát követően nem jelentettem ki az autót tényleg nem tudom eladni?

Az lenne a lényeg, hogy anno lombardnal vettem fel hitelt az autómra. Lejárt, megkaptam a törzskönyvet. Állítólag a törzskönyvvel kellett kapnom egy levelet amivel be kellett volna mennem az önkormányzathoz lejelenteni, hogy lejárt a hitel és eladhatom, ha akarom. Most szeretném lecserélni, és az autószalonban beszámítanák, de azt mondták, kell igazolás a kijelentésről. De a levelet nem találom, a lombárd meg nem küld újat, csak ha tudom a szerződés számot, egyéb adatok alapján nem. De jelenleg nem otthon élek, és nem tudok hazamenni megkeresni, a család meg nem találja. Tényleg nem tudom eladni az autóm, ha az nincs meg? Nem elég a törzskönyv? Ebben kérném a segítségeteket! Előre is nagyon szépen köszönöm!

2

2 hónapja eladtam a motort, most lett vele gond. Perelhet emiatt? Részletek lent!

2 hónapja eladtam a motorom, nagyon szép állapotban volt, szezonra felkészítve. Pár napja hívott a fazon, aki megvette a kisfiának, hogy elvitte szervízbe és baj van vele! Nálam működött az index, neki azt mondták a szervízbe nincs benne index relé!? (érdekes) Nálam működött az olajvisszajelzés(ő azt mondja el volt vágva a kábele?!), Valamint tunning kipufogóval adtam el és azt állítja nem rávaló a kipufogó, mert kicsit mellé fúj(mivel tuning, nem a gyár sajátja, ezért lehet a kompatibilitási gond). Azzal fenyegetett meg, hogy beperel, ha nem javíttatom meg, vagy fizetem ki a javíttatást vagy nem veszem vissza! Mit tegyek? Mit tehet meg 2 hónap után egy 150eft-os 7 éves motornál.

6

Be kell - e fizetni 2011-es kötelező biztositást?

Most jött postán egy sárga csekk, ami 2011. I. negyedévre szól. Ha nincsenek meg a befizetett csekkjeim, mit tegyek?

2

Mennyi idon belul fizeti ki magyarorszagi biztosito ha baleset eseten kulfoldon megutott ket autot?

En Erdelyben lakom. Az utcamban ket auto osszement, azaz egy magyarorszagi auto az en automba lokott egy Nissan navarrot. mindket auto meg van utve csunyan, az enyemnek a kereke olyan szinten h megindulni sem lehet vele. A kerdesem az lenne h kulfoldi, ez esetben, ha Magyarorszagon van biztositva aki a kart tette, mennyi idon belul fizet a biztositohaz az autok megjavitasara?

0

50cm3-as segédmotorra, hol lehet a lehető legolcsóbb, kötelező biztosítást megkötni?

8

Kell hozzá valamilyen engedély?

Üdv! ha elvégzem az iskolát meglesz a "Mezőgazdasági Növénytermesztő-Gépész" szakmám. Szóval ha ez meglesz a jogosítvánnyal együtt, akkor miután elhelyezkedtem egy cégnél, kimehetek permetezni? Vagy ahhoz még kell egy külön papír? Növényvédelmis vagy valami?

5

Mi értelme van a szállítólevélnek, miért kell feltüntetni a számát a menetlevélben?

A kocsimban több bélyegző és több szállítólevél van, azt tüntetek fel rajtuk amit csak akarok. Így nem értem ezzel mit karnak vagy tudnak kiszűrni.

5

Lejárt magyar okmányokkal 125-ös motor? (többi lent)

Így áll a hirdetésben. Forgalomba, akkor lehet még helyezni? Mennyibe kerülne?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!