Találatok a következő kifejezésre: Hol tudok nézni nem hivatalosan (1 db)

Hol tudok utána nézni "nem hivatalosan" hogy hivatalos-e egy jogosítvány?

Legjobb válasz: "az elsõsegélynyújtó vizsga letételének igazolása" csak az elsõ kategóriánál.

"az elsõsegélynyújtó vizsga letételének igazolása" csak az elsõ kategóriánál.
Tudtommal sehogy, bár nem egészen értem a kérdést. A "hivatalos" szó alatt azt érted, hogy érvényes vagy azt, hogy eredeti, nem hamisított?
Aki kíváncsi, hamar megöregszik. Ügyesen kérdezd meg tõle, mindenkinek vannak tanuló élményei. Az hogy valaki nem tud vezetni sima alkati kérdés, csak akkor gond, ha ennek ellenére szeret. Tudod hasonlóan az énekléshez :) )
A jogosítványt már jó pár éve az okmányirodában kell elkészíttetni, nem pedig a rendõrségen. Ehhez szükséges a forgalmi vizsga vizsgalapja/vizsgaigazolása (mit tudom én, hogy hívják), az elsõsegélynyújtó vizsga letételének igazolása (elõzõ jogosítvánnyal vagy a vizsgán kapott kártyával), illetve személyazonosság igazolása és a szükséges összeg. Ezek közül csak a forgalmi vizsga után kapott papírnak van köze a tényleges tudáshoz, de annak is csak olyan szinten, hogy az illetõ letette-e a vizsgát vagy sem. A valódi jármûvezetési tudást tehát a jogosítvány elkészültekor már senki sem vizsgálja.
Úgy tudom, hogy a jogosítványokat a rendõrség állítja ki egy, a tanfolyamot/vizsgát igazoló okmány bemutatását követõen.Ha nincs ilyen igazolás, nincs jogsi. Kizárt dolognak tartom, hogy a rendõrség ilyen kérdésekben más személyrõl adna felvilágosítást.
A jogosítványból nem. Az pedig, hogy nincs érzéke... Sajnos nem kizáró ok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!ha jól értelmezem akkor a jogsiból semmi nem deríthetõ ki.De az tény hogy az illetõnek semmi érzéke a berregõ tárgyakhoz!
Az autósiskoláknak vezetniük kell az elméleti oktatásról naplót, ebben szerepelnie kell annak, hogy ki melyik órán volt ott. Mikor én jártam, akkor minden hiányzást utólag (jó pénzért) konzultáción kellett pótolni. Vagyis kellett volna, mert azon az egy eseten kívül, mikor a KFF-tõl (akkor még úgy hívták) kijött egy ellenõr, egyszer sem írattak jelenléti ívet. Azonban "nem hivatalos" tapasztalat (tanfolyamra járó/járt ismerõsök mondják), hogy nemcsak nálunk, hanem sehol nem veszik ezt komolyan. A gyakorlati oktatási karton elméletileg meg kell, hogy legyen az iskoláknak és ott általában könnyebb visszakeresni, hogy ki hány órát vett, mert minden egyes órát alá kell írni. Az már más kérdés, hogy meg tudod-e gyõzni az adott autósiskola ebben illetékes emberét, hogy mutassa ezt meg neked és akkor még mindig nem biztos, hogy meg is találja - tapasztalataim szerint nem erõsségük a papírmunka.
A kérdező hozzászólása: azt értem ez alatt hogy az illetõ valóban részt vett e annak idején a tanfolyamon is????vagy csak kifizette.
Kicsit tovább olvasva: "elsõsegélynyújtó vizsga letételének igazolása (elõzõ jogosítvánnyal vagy a vizsgán kapott kártyával)" Ott van az attól, hogy nem vetted észre...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hol érdemes elkezdeni a jogosítványt?

Most szeretném elkezdeni és Csepel környékén keresek autós iskolát B és A2 szeretném elkezdeni. Minél előbb szeretném letenni. És lehetőleg ne túl drágán. Hol ajánlott elkezdjem?

3

Mi a gazdasági totálkár pontosan?

ha veszek egy ilyen motort amit gazdasági totálkárosnak nyilvánit egy biztositó,és ha esetleg balesetet szenvedek vele,a káromat nem fogják kifizetni akkor se,ha vétlen vagyok?

5

A biztosításom több lett, mitől?

Nem okoztam balesetet, kategóriát is léptem ennek ellenère 8 ezer.helyett 10 ezer párszáz ft lett.

6

B-s tanfolyamról át lehet térni segédmotorosra?

Van egy megkezdett B kategóriás jogosítványom, lassan két éve kezdtem el, rutin és kreszvizsgám megvan, 43 órát levezettem. Sajnos olyan régen vezettem utoljára, hogy legalább 10 órát még kéne vennem, ráadásul annyira nem is okozott örömet az autózás. Motorozni szeretek, van egy Simonom, és az a kérdésem, hogy vajon a B-s kreszvizsgával átjelentkezhetek -e segédomotoros tanfolyamra úgy, hogy csak a kötelező vezetést és a rutin+városi vizsgákat kelljen teljesítenem?

3

Ha a forgalmiban csak a címet szeretném átíratni, az mennyibe kerül?

Vidékre költöztem, így olcsóbb lenne a kötelező biztosítás.

3

Hogyan működik egy motorkerékpár kivonása forgalomból?

Magyarországon akarom kivonatni a motoromat forgalomból, és angliában regisztrálni újra.
Mi a menete a kivonásnak, és mennyibe kerül? Kell hogy a motor jelen legyen, vagy elég ha a rendszámot és törzskönyvet leadom?

0

Mennyibe kerül az üzembentartói szerződés bejegyzése?

1

Március 27-e van ma és nem kaptam még mindig meg a gépjárműadó csekkemet. Hogy lehet ez? Hol lehet panaszt tenni?

3

KÖBE biztosítónál járt már így valaki?

Tegnap kaptam 1 levelet, miszerint márc. 10.-vel felmondták a kötelezőmet díjtartozás miatt. De minden be van fizeve!!!
Tagdíj hátralékot ír a levélben, de a tagdíjat mindig a 2. negyedéves csekkre írják jóvá. Amit még se kaptunk. 1800.-Ft-ról van szó. Évek óta náluk van a biztosításunk, mindig időre befizetünk mindent, a tagdíjat is.
Nem értem, fel vagyok háborodva. Azt írja új szerződést kell kötnünk + büntetés.
Ha nekem van igazam mit tehetek?
Majd csak du. tudom intézni, addig is ha van valakinek tapasztalata, ossza meg vele.

2

Használt autó behozatal Szlovákiából?

Milyen kiadások jöhetnek szóba ha Szlovákiából hozok be használt autót? És miért éri meg Szlovákiából behozni autót (magánszemélynek)? KB mekkora össz költségre számíthatok?

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!