Találatok a következő kifejezésre: Hol tudok nézni nem hivatalosan (1 db)

Hol tudok utána nézni "nem hivatalosan" hogy hivatalos-e egy jogosítvány?

Legjobb válasz: "az elsõsegélynyújtó vizsga letételének igazolása" csak az elsõ kategóriánál.

"az elsõsegélynyújtó vizsga letételének igazolása" csak az elsõ kategóriánál.
Tudtommal sehogy, bár nem egészen értem a kérdést. A "hivatalos" szó alatt azt érted, hogy érvényes vagy azt, hogy eredeti, nem hamisított?
Aki kíváncsi, hamar megöregszik. Ügyesen kérdezd meg tõle, mindenkinek vannak tanuló élményei. Az hogy valaki nem tud vezetni sima alkati kérdés, csak akkor gond, ha ennek ellenére szeret. Tudod hasonlóan az énekléshez :) )
A jogosítványt már jó pár éve az okmányirodában kell elkészíttetni, nem pedig a rendõrségen. Ehhez szükséges a forgalmi vizsga vizsgalapja/vizsgaigazolása (mit tudom én, hogy hívják), az elsõsegélynyújtó vizsga letételének igazolása (elõzõ jogosítvánnyal vagy a vizsgán kapott kártyával), illetve személyazonosság igazolása és a szükséges összeg. Ezek közül csak a forgalmi vizsga után kapott papírnak van köze a tényleges tudáshoz, de annak is csak olyan szinten, hogy az illetõ letette-e a vizsgát vagy sem. A valódi jármûvezetési tudást tehát a jogosítvány elkészültekor már senki sem vizsgálja.
Úgy tudom, hogy a jogosítványokat a rendõrség állítja ki egy, a tanfolyamot/vizsgát igazoló okmány bemutatását követõen.Ha nincs ilyen igazolás, nincs jogsi. Kizárt dolognak tartom, hogy a rendõrség ilyen kérdésekben más személyrõl adna felvilágosítást.
A jogosítványból nem. Az pedig, hogy nincs érzéke... Sajnos nem kizáró ok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!ha jól értelmezem akkor a jogsiból semmi nem deríthetõ ki.De az tény hogy az illetõnek semmi érzéke a berregõ tárgyakhoz!
Az autósiskoláknak vezetniük kell az elméleti oktatásról naplót, ebben szerepelnie kell annak, hogy ki melyik órán volt ott. Mikor én jártam, akkor minden hiányzást utólag (jó pénzért) konzultáción kellett pótolni. Vagyis kellett volna, mert azon az egy eseten kívül, mikor a KFF-tõl (akkor még úgy hívták) kijött egy ellenõr, egyszer sem írattak jelenléti ívet. Azonban "nem hivatalos" tapasztalat (tanfolyamra járó/járt ismerõsök mondják), hogy nemcsak nálunk, hanem sehol nem veszik ezt komolyan. A gyakorlati oktatási karton elméletileg meg kell, hogy legyen az iskoláknak és ott általában könnyebb visszakeresni, hogy ki hány órát vett, mert minden egyes órát alá kell írni. Az már más kérdés, hogy meg tudod-e gyõzni az adott autósiskola ebben illetékes emberét, hogy mutassa ezt meg neked és akkor még mindig nem biztos, hogy meg is találja - tapasztalataim szerint nem erõsségük a papírmunka.
A kérdező hozzászólása: azt értem ez alatt hogy az illetõ valóban részt vett e annak idején a tanfolyamon is????vagy csak kifizette.
Kicsit tovább olvasva: "elsõsegélynyújtó vizsga letételének igazolása (elõzõ jogosítvánnyal vagy a vizsgán kapott kártyával)" Ott van az attól, hogy nem vetted észre...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

2004-es autóra kötnétek cascot?

Most vettünk új autót, és felmerült bennünk, hogy ha valami kár érné, akkor mit csinálnánk?Jégkérra egyébként fizet a casco? Mennyi kb havonta, vagy negyedévente a díja?

4

Netrisken újrakötöttem a kötelezőbiztosításom és "Csoportos beszedési megbízás"-t választottam fizetésnek. Ezek után mi a teendőm? Mit hol és hogy állítsak be?

Netrisken újrakötöttem a kötelezőbiztosításom és "Csoportos beszedési megbízás"-t választottam fizetésnek. Ezek után mi a teendőm? mit hol és hogy állítsak be?

3

Ha magánszemélytől vásárol az ember autót, akkor miként intézi a két fél az átírást?

A gép árán kívül milye költségek vannak, hogyan működnek ezek és mi alapján? Mikor lehet az eredetvizsgálatot elvégezni?

4

BE-s jogsit hogyan és mennyiből lehet szerezni?

B-s jogosítványom van. Ha BE-t szeretnék, újra kell az egész tanfolyamot csinálni? Kresz, stb? Mibe fáj ez nekem?

2

Szeretnék venni egy autót, az adásvételit megírjuk a nevemre, de nem szeretném átírni. Fel léphet valami plusz költség (büntetés vagy valami)?

Vagy esetleg ha megírom az adásvételit akkor egyből ki tudom vonatni azzal ideiglenesen az autót?

5

Milyen szabályok vonatkoznak 30-évnél idősebb autó külföldi behozatalára?

Az autót Hollandiából szeretnem behozni.Nincs rajta OT vizsga. Egyáltalán be lehet hozni az autót? Ha igen milyen költségekkel jár. Az autó gyárilag benzines de gázzal szerelt. A válaszokat előre is köszönöm.

1

Vizsga nélküli autó eladása. Hogyan?

Van egy lejárt vizsgájú autóm. Eladnám így ahogy van.
Mi a teendőm nekem és mi a vevőnek? Úgy tudom bonyolultabb a helyzet, mint vizsgás kocsiknál.

2

Mennyibe kerulne a teljes forgalombahelyezese? (2001-es Seat ibiza 1.4)

Lenne itt egy 2001-es seat ibizam ami 1.4 es minden kulfoldi papirjaval mennyibe kerulne a magyar forgalombahelyezese a reg dija 55000 ft lenne de erre meg mi jon ra, es mennyibe kerul?

2

Ha a kötelező biztositást később fizetem be, lesz valami következménye?

Pontosabban 06.02-ig kellett volna befizetni, de a +30 napos határidővel így 07.02, de h ha 07.10-én fizetem be és 07.02-07.10 között nem kocsikázok kaphatok büntetést+ráfizetést!

4

Okmányirodában kapott jogosítvány igényléséről szóló lappal vezethetek kismotort ha már előtte volt jogsim kismotorra és most csak kategóriát váltottam? (többi lent)

Kaptam az okmányirodában jogosítvány igényléséről szóló lapot. Azt mondta a nő, hogy autót ezzel nem vezethetek, de előtte már volt jogsim segédmotorra és azt le kellett adnom és arról nem tájékoztatott, hogy motort vezethetek e. Ezzel a lappal a motorom vezethetem vagy meg kell várnom a jogsit ahhoz is?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!