Találatok a következő kifejezésre: Hol tudok nézni nem hivatalosan (1 db)

Hol tudok utána nézni "nem hivatalosan" hogy hivatalos-e egy jogosítvány?

Legjobb válasz: "az elsõsegélynyújtó vizsga letételének igazolása" csak az elsõ kategóriánál.

"az elsõsegélynyújtó vizsga letételének igazolása" csak az elsõ kategóriánál.
Tudtommal sehogy, bár nem egészen értem a kérdést. A "hivatalos" szó alatt azt érted, hogy érvényes vagy azt, hogy eredeti, nem hamisított?
Aki kíváncsi, hamar megöregszik. Ügyesen kérdezd meg tõle, mindenkinek vannak tanuló élményei. Az hogy valaki nem tud vezetni sima alkati kérdés, csak akkor gond, ha ennek ellenére szeret. Tudod hasonlóan az énekléshez :) )
A jogosítványt már jó pár éve az okmányirodában kell elkészíttetni, nem pedig a rendõrségen. Ehhez szükséges a forgalmi vizsga vizsgalapja/vizsgaigazolása (mit tudom én, hogy hívják), az elsõsegélynyújtó vizsga letételének igazolása (elõzõ jogosítvánnyal vagy a vizsgán kapott kártyával), illetve személyazonosság igazolása és a szükséges összeg. Ezek közül csak a forgalmi vizsga után kapott papírnak van köze a tényleges tudáshoz, de annak is csak olyan szinten, hogy az illetõ letette-e a vizsgát vagy sem. A valódi jármûvezetési tudást tehát a jogosítvány elkészültekor már senki sem vizsgálja.
Úgy tudom, hogy a jogosítványokat a rendõrség állítja ki egy, a tanfolyamot/vizsgát igazoló okmány bemutatását követõen.Ha nincs ilyen igazolás, nincs jogsi. Kizárt dolognak tartom, hogy a rendõrség ilyen kérdésekben más személyrõl adna felvilágosítást.
A jogosítványból nem. Az pedig, hogy nincs érzéke... Sajnos nem kizáró ok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!ha jól értelmezem akkor a jogsiból semmi nem deríthetõ ki.De az tény hogy az illetõnek semmi érzéke a berregõ tárgyakhoz!
Az autósiskoláknak vezetniük kell az elméleti oktatásról naplót, ebben szerepelnie kell annak, hogy ki melyik órán volt ott. Mikor én jártam, akkor minden hiányzást utólag (jó pénzért) konzultáción kellett pótolni. Vagyis kellett volna, mert azon az egy eseten kívül, mikor a KFF-tõl (akkor még úgy hívták) kijött egy ellenõr, egyszer sem írattak jelenléti ívet. Azonban "nem hivatalos" tapasztalat (tanfolyamra járó/járt ismerõsök mondják), hogy nemcsak nálunk, hanem sehol nem veszik ezt komolyan. A gyakorlati oktatási karton elméletileg meg kell, hogy legyen az iskoláknak és ott általában könnyebb visszakeresni, hogy ki hány órát vett, mert minden egyes órát alá kell írni. Az már más kérdés, hogy meg tudod-e gyõzni az adott autósiskola ebben illetékes emberét, hogy mutassa ezt meg neked és akkor még mindig nem biztos, hogy meg is találja - tapasztalataim szerint nem erõsségük a papírmunka.
A kérdező hozzászólása: azt értem ez alatt hogy az illetõ valóban részt vett e annak idején a tanfolyamon is????vagy csak kifizette.
Kicsit tovább olvasva: "elsõsegélynyújtó vizsga letételének igazolása (elõzõ jogosítvánnyal vagy a vizsgán kapott kártyával)" Ott van az attól, hogy nem vetted észre...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha veszek egy autót, amire már egész évre ki van fizetve a KGFB, és amit helyette veszek, arra is az előző tulaj által, mi a teendő? Le kell mondanom az enyémről a KGFB-t?

2

2013 jan.15. -én adtam el az autómat. Erre a félévre akkor be kell fizetnem a teljesítményadót a kocsira?

8

Auto végleges kivonása forgalomból. Törzskőnyv nélkül lehetséges?

1

Van egy papír nélküli honda nsr 125-ös motorom! Hogy tudom lepapíroztatni? Mennyibe kerülhet?

7

50es motorra biztosítást szeretnék kötni, milyen adatok szükségesek hozzá?

milyen információkat kellenek a biztositás megkötéséhez?
alvázszám,hengerűrtartalom stb. ?

2

2013. Március 17 van és még nem kaptam teljesítményadó csekket! Ez, hogy lehetséges? Mikor fogok kapni?

Úgy tudom március 21 a határidő! Hol lehetne ennek utána érdeklődnöm? Csepeli lakos vagyok!

3

Van egy robogóm, 4 éves, romániából behozott, adásvételivel, román forgalmival kivonatási papírokkal. Ezek alapjá le tudom rendszámoztatni Magyarországon?

3

Hogyan tudom forgalomba helyezni?

Egy régi motorkerékpárt néztem ki magamnak. Régóta nem volt fizetve utána semmi sem. Önkormányzat által ki lett vonva a forgalomból. Hogyan lehet vissza helyeztetni mik a feltételek esetleg anyagi dolgok érdekelnek.

1

Át kellene jelentenem a kocsit Németországba. Mikre van szükség?

Forgalmi, adásvételi szerződés megvan, eredetiségvizsgálat még őszről szintén, de a törzskönyvet nem találom. Muszáj mindenképpen újat igényelni, vagy anélkül is megy?
Köszönöm szépen előre is.

1

Autóvásálásnál egyből üzembentartó váltás is lehet?

Vettem egy autót.. Az én tulajdonomban lesz, megvan írva az adásvételi az én nevemmel a mai dátummal, papám nevére kellene írni a biztosítást hogy olcsóbb legyen.. Írhatok már most az ő nevére kötelezőt? Forgalmi még nincs. Ha megállítanak és az én nevem van az adásvételin, papámé a kötelezőn..Az ő neve pedig még sehol nem szerepel.. Ez jelenthet gondot? Okmányirodában lehet egyből tulajt is meg üzembentartót is váltani egyszerre?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!