Találatok a következő kifejezésre: Hol tudnám hogy (814 db)

Elsős hallgató vagyok egy egyetemen, és érdekelne hogy a következő félévek tantárgyait hol tudnám megnézni? Hol tudnám emgnézni mik lesznek? Esetleg ETR-ben valahol?

Legjobb válasz: Mintatervben meg lehet nézni. Az egyetem honlapján nincs olyan? Vagy az ETR-ben valahol, azt nem tudom hol, nálunk nem olyan van.

Mintatervben meg lehet nézni. Az egyetem honlapján nincs olyan? Vagy az ETR-ben valahol, azt nem tudom hol, nálunk nem olyan van.
Nekünk van külön Tanterv menüpont, illetve kell lennie egy szakleírásnak is valahol. Mindkettõben meg tudod nézni az egész képzésed tantervét, és az órákat, mi mire épül, stb.
etr 3.5-ben: felül Képzés -> Szakok, képzések -> lent Dinamikus tanterv. majd felül állitsd át mintatervre.
A kérdező hozzászólása: Megvan :) ETR-ben: Tanulmányok-Képzési adatok-Szakok áttekintése fül és végül katt rá a Tanterv-re és ott leírja összeset! :)
ingyen ... hmmm
A kérdező hozzászólása: Szerintem ti nem értitek, hogy mi a kérdés, ugyanis én egyáltalán nem szeretnék komoly tervet, hiszen még csak a házunk alaprajzánál tartunk, nálunk csak 2-3 év mulva aktuális, hogy pontosan milyen legyen a konyha, nekem most boven elég, ha a konyhastudioban /ingyen/ tanácsot adnak, hogy mi hova keruljon, melyik oldalra, mi legyen a sarokban, stb. Pontosan tudom, hogy ezek a studiok azért nem adják ki a tervet, mert azt várják, hogy visszamenjunk és toluk rendeljunk, ami értheto is. Mindegy, igazábol választ nem kaptam a kérdésemre, csak okoskodást, nem baj, már megoldottam egyedul is.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Képzeljétek el, hogy igenis megcsinálják INGYEN, voltam tegnap egy konyhastudioban, ahol elkészítik, csak nem vihetjuk el magunkkal a tervet, " Vagyis nesze semmi, fogd meg jól. :D Hidd már el, hogy ott sem ingyen csinálják. Amit felvázolnak neked, azok egyébként sem nevezhetõk tervnek, azok csak vázlatok. A terv az egy pontos méretezéssel ellátott, megszerkesztett dokumentum, amit a konyhastúdióban "megterveznek" neked, azok a stúdió bútorainak egymás mellé rakásából, standard elemekbõl összeállított dolog... Ráadásul még ezt sem viheted el. Nekik abból van hasznuk, ha ezután te NEM TUDOD otthon megcsinálni, hanem tõlük rendeled meg a bútort - EZÉRT nem viheted haza amit rajzoltak neked. De hidd el, hogyha egy komolyabb konyha tervet akarsz készíttetni, az nagyságrendben 50-100 ezer forint körül mozog. (Onnan tudom, hogy a párom lakberendezõ, tisztában van a tervezési munkák nagyságával és árával.) A stúdióban a kedves munkatárs szívesen elbeszélget veled arról, hogy az általuk forgalmazott elemekbõl hogyan lehet berendezni a konyhádat, vagy a fürdõszobádat, de nehogy azt hidd, hogy ebbõl te BÁRMIT IS hasznosítani tudsz nélkülük. Erre saját érdekükben nagyon vigyáznak. :) Vagyis ismét oda jutunk, hogy bõven megfizeted te azt a tervezést, csak nem külön számolják fel neked, mert így könnyebben beadható.... Inkább kicsit többért adják a bútorokat (amit persze tõlük fogsz megvásárolni) és máris kifizetted bõven a munkájukat. (Ez alól az Ikea sem kivétel, Ingvar Kamprad sem hülye...)
Konyhastúdióban esélyes, hogy megcsinálják, látod is majd, csak nem viheted el a tervet. És mire fogsz otthon emlékezni belõle? Arra hogy melyik oldalra tervezték a mosogatót. És méretekre, mitõl hány cm-re, na arra tutira nem. Vegyél elõ kockás papírt és próbálj rajzolgatni, elõtte írd össze, hogy mit szeretnél (mik kerüljenek a fürdõbe, konyhában mikre van szükséged, gépek, stb). Ingyen senki nem fogja neked úgy megcsinálni, hogy a kezedbe is adjon tervet.
A kérdező hozzászólása: Nem pontoztam le senkit.
A kérdező hozzászólása: Ja, igen, a kulso tervezo az, aki az építkezési terveket készíti /legalábbi nálunk Szlovákiában így nevezik/. O mondta, hogy készitsunk belso terveket, hogy mi hova fog kerulni, o konkrétan az online programokat és az Ikeát ajánlotta, hogy ott ingyen megcsinálják, csak az kicsit messze van tolunk.
A kérdező hozzászólása: Képzeljétek el, hogy igenis megcsinálják INGYEN, voltam tegnap egy konyhastudioban, ahol elkészítik, csak nem vihetjuk el magunkkal a tervet, de nekem ugyis most csak a tanácsra van szukségem, hogy mi hova menjen, mi hol fér el, stb.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Azert nem kell mindjart gunyolodni, " Ezek szerint te is rájöttél, hogy a kérdésedben az ingyenességgel van a probléma. :) A tervezõtõl annyit várhatsz el, hogy oda teszi az elektromos és vizes kiállásokat, ahova kéred. De a konyha/fürdõszoba belsõ megtervezése nem az építészeti tervezõ dolga. (Pontosabban ha megmondod, hol legyenek a kiállások, akkor a mosogatót, mosdót, kádat, zuhanyozót elhelyezi a rajzon, de belsõ látványtervet, bútorzatot ne várj tõle, mert nem az õ dolga.) Az ilyen feladatokra lakberendezõt szoktak felkérni, persze azok, akik meg tudják fizetni... A többség viszont csak úgy saját maga tervezgeti, hogy mi hogyan legyen a fürdõszobájában, vagy a konyhájában. Néhány konyhabútor-stúdió vállalja, hogy megtervezi az építészeti alaprajz, vagy többnyire saját helyszíni felmérés alapján a konyhabútorodat, de jó ha tudod, ezek a tervek nincsenek ingyen, még akkor sem, ha így reklámozzák magukat. A betervezett bútorok árában bõven benne van a tervezés is... Szóval SEMMIT nem csinálnak ingyen. Ami persze érthetõ is, mert a tervezési munka is munka, valakinek a munkaidejét igénybe veszi, amit valakinek ki kell fizetnie. És mivel a vevõ van a sor végén, végeredményben mindent õ fizet. (3. voltam - és kösz a lepontozást.)
Jézus koporsóját sem õrizték ingyen.
Én a konyhát az asztalossal beszéltem meg elõre, aki végül megcsinálta a bútorokat. Megmondtam a konyha alapterületét, hogy hol van ablak, õ pedig segített megtervezni, mi hol legyen. Mivel a melót õ csinálta meg, azért a tervezés ingyen volt.
Mi az hogy külsõ tervezõ? Õ csinálja az építési terveket? Akkor a vezetékek helyét is neki kell megterveznie, ehhez meg kell kérdeznie, hogy mik az igényetek. Dönetni neked kell, hogy bal vagy jobboldalon legyen a hûtõ vagy a mosogató, aztán ahhoz õ adja a pontos méreteket. Ha nem tudsz dönteni, adjon tanácsot, mutasson be pár megoldást. Ingyen. (A kialkudott áron belül.)
A kérdező hozzászólása: Azert nem kell mindjart gunyolodni, ugy gondoltam, hogy valamilyen studioban, uzletben vagy Ikeaban lehet megcsinaljak.
Ingyen? Ha a nyolcadik kerületben a Szigony utca környékén jársz, akkor bal oldalon lesz egy ételbár, ahol vasárnaponként ingyen kaviáros szendvicset osztogatnak a hajléktalanoknak. Na abban az udvarban, a 23. emeleten van egy lakberendezési stúdió, ott csak szólnod kell, és azonnal megcsinálják ingyen. Nagyon rendesek egyébként, egy cipõbolt is van alattuk, ahol cipõket is szoktak osztogatni. Abban a házban minden ingyen van. Csak jókor kell odamenni. Múltkor én még egy pofont is kaptam ott ingyen!
Ha konkrét elképzelseid vannak, próbáld meg a Sweet Home 3D-vel megrajzolni. Mi azzal ötleteltünk költözés elõtt. Persze a lakást is meg kell rajzolni hozzá elõször :)
Ez jo.


Hol tudnám megnézni azt, hogy a Szűz pontosan hány órakor váltott a Mérlegbe idén?

Legjobb válasz: A kérdés nem természettudományi kérdés, természettudományi szempontból értelmezhetetlen. Sõt ilyen módon feltéve asztrológiai szempontból is értelmetlen. Elsõként az kell tudni, hogy van vagy egy tucatnyi különbözõ asztrológiai rendszer. Másrészt tudni kell azt is, hogy a Földnek van precessziós mozgása, ami miatt a tavaszi napéjegyenlõségkor felkelõ csillagkép folyamatosan eltolódik. 25 920 év alatt „tesz meg egy kört”. A tropikus asztrológia nem ezt tartja számon, hanem egy változatlan rendszert használ, ahogy az az ókorban megszületett. Ez alapján a Mérleg szeptember 23-án kezdõdik. A ma itt nyugaton a leginkább elterjedt asztrológiai rendszer ezt használja. Ami miatt erõs kritika is éri néha, hiszen így az „amint fent, úgy lent” elve elég nehezen érvényesülhet, hiszen nem létezõ dolgokat feleltetünk meg egymásnak. A szidereális asztrológia viszont számol ezzel a precessziós mozgással. Itt az Oroszlán idén aug. 17-tõl szept. 16-ig tart, a Szûz szept 17–tõl október 17-ig, a Mérleg okt. 18-tól november 16-ig. (Amúgy ugye adódik, hogy a csillagjegyek 25 920 / 365 évenként tolódnak el egy napot, azaz 71 évente.) A másik kérdés, hogy a csillagJEGYek az évkört 30 fokra osztják. A csillagKÉPek viszont nem így helyezkednek el, tehát megint nem lehet természettudományos szintre fordítani a dolgot. A csillagjegy tehát egy fiktív rendszer, ami minden szempontból megfelelhetetlen a tényleges csillagászati megfigyelésekkel. A csillagjegyek a nyugati asztrológiában éjfélkor váltanak. Hiszen a csillagjegy a hajnalban keleten kelõ csillagképet takarná, ha nem mászott volna már rég el a kettõ egymástól. Nos ugye délután háromkor és délután ötkor is ugyanazt a jelenséget vizsgáljuk, hogy a születésed napján melyik csillagkép kelt fel hajnalban. Ilyen módon nincs egyértelmû határ a csillagjegyek között. Ha jól tudom, akkor éjféllel számolnak, tehát ha éjfél elõtt születtél, akkor még az éjfél elõtti napot kell nézni, ha utána, akkor meg az éjfél utáni napot kell nézni.

A kérdés nem természettudományi kérdés, természettudományi szempontból értelmezhetetlen. Sõt ilyen módon feltéve asztrológiai szempontból is értelmetlen. Elsõként az kell tudni, hogy van vagy egy tucatnyi különbözõ asztrológiai rendszer. Másrészt tudni kell azt is, hogy a Földnek van precessziós mozgása, ami miatt a tavaszi napéjegyenlõségkor felkelõ csillagkép folyamatosan eltolódik. 25 920 év alatt „tesz meg egy kört”. A tropikus asztrológia nem ezt tartja számon, hanem egy változatlan rendszert használ, ahogy az az ókorban megszületett. Ez alapján a Mérleg szeptember 23-án kezdõdik. A ma itt nyugaton a leginkább elterjedt asztrológiai rendszer ezt használja. Ami miatt erõs kritika is éri néha, hiszen így az „amint fent, úgy lent” elve elég nehezen érvényesülhet, hiszen nem létezõ dolgokat feleltetünk meg egymásnak. A szidereális asztrológia viszont számol ezzel a precessziós mozgással. Itt az Oroszlán idén aug. 17-tõl szept. 16-ig tart, a Szûz szept 17–tõl október 17-ig, a Mérleg okt. 18-tól november 16-ig. (Amúgy ugye adódik, hogy a csillagjegyek 25 920 / 365 évenként tolódnak el egy napot, azaz 71 évente.) A másik kérdés, hogy a csillagJEGYek az évkört 30 fokra osztják. A csillagKÉPek viszont nem így helyezkednek el, tehát megint nem lehet természettudományos szintre fordítani a dolgot. A csillagjegy tehát egy fiktív rendszer, ami minden szempontból megfelelhetetlen a tényleges csillagászati megfigyelésekkel. A csillagjegyek a nyugati asztrológiában éjfélkor váltanak. Hiszen a csillagjegy a hajnalban keleten kelõ csillagképet takarná, ha nem mászott volna már rég el a kettõ egymástól. Nos ugye délután háromkor és délután ötkor is ugyanazt a jelenséget vizsgáljuk, hogy a születésed napján melyik csillagkép kelt fel hajnalban. Ilyen módon nincs egyértelmû határ a csillagjegyek között. Ha jól tudom, akkor éjféllel számolnak, tehát ha éjfél elõtt születtél, akkor még az éjfél elõtti napot kell nézni, ha utána, akkor meg az éjfél utáni napot kell nézni.
Idén szeptember 22-étõl, 16 óra 2 perc 31 mp-tõl jár a Mérlegben a Nap. (Egy asztrológus.)
#2: Azért nem ártana ezt az állítást valamilyen módon igazolni, mert ugyan nem hiszek az asztrológiában, de ismerni vélem annak a tanait. Most vagy én tévedek, vagy – és ezt tartom valószínûbbnek – te írtál be hasraütésre egy számot.
Jövõre pl. szept. 22-én 21:51:56 m.perctõl jár a Nap a Mérlegben. Nem írtam hasraütésre, de nem is fogom bizonygatni senkinek az igazamat. (Egy asztrológus.)
Nekem viszont muszáj vitatkoznom, pusztán a kérdezõ miatt. (Mert nekem kb. mindegy a kérdés, de ettõl még áll a feltételezésem.) :-) https://www.google.hu/search?q="21%3A51%3A56"+"16%3A02%3A31".. Ha lenne ilyen idõpont, akkor biztos feltöltötte volna valaki a netre. Illetve biztosan valaki a világon csak feltette volna ugyanezt a kérdést. Vagy legalább az asztrológiáról szóló oldalak foglalkoznának ezzel a kérdéssel, mint: http://en.wikipedia.org/wiki/Tropical_astrology http://en.wikipedia.org/wiki/Western_astrology http://en.wikipedia.org/wiki/Libra_(astrology) Ha tényleg igazad van, akkor gondolom nem áll semmibõl leírnod, hogy az idõpont mitõl függ, hogyan lehet kiszámolni, vagy milyen táblázatból, könyvbõl lehet kinézni, vagy pl. hogy 2020-ban mikor lesz ez a váltás. ;-)
Ha ezt nem hiszed el, akkor azt sem hinnéd pl. hogy a születésnapod sem mindig arra a napra esik, mint amikor születtél. Tegyük fel, hogy május 4-én hajnali 1 órakor születtél, akkor ebben az évben nem május 4-én, hanem május 3-án volt a szülinapod...(vagyis akkor "telt le" 1 év). Miért? Mert a Nap idén május 3-án (00:39-kor) állt azon a fokon (és fokpercen), mint amikor születtél... Na, de ha ezt nem érted, akkor az elõzõt sem tudnád megérteni... Egyébként szerintem mindenki maradjon annál a dolognál, amihez ért. Ha te nem hiszed, amit írtam, nem baj. A kérdést nem te tetted fel. Majd a kérdezõ eldönti, hogy mit kezd a válaszainkkal.
Csak, hogy vége legyen a "szóváltásnak"... Én a sky nevezetû asztrológiai programot használom, de ezzel az online kalkulátorral is tudom szemlélteteni. Menj erre az oldalra: http://www.astronet.hu/horoszkop/ Elõször válaszd ezt a dátumot: 2011. szeptember 22. 18:00 Majd katt a "mehet"-re, utána válaszd ki Budapestet. Mit ír ki? A nap jegy: SZÛZ. Ezután változtasd meg CSAK az évet 2012-re és válaszd ki újra Budapestet. Mit ír ki? A Nap jegy: MÉRLEG. (Egyébként lehet még ezzel "játszani"...) A csillagok nem naptár szerint járnak körben a zodiákusban...a miértre pedig majd választ kapsz, ha elvégzel egy asztrológiai képzést, vagy kicsit keresgélsz a neten. Én ezzel befejeztem ezt a témát. (Egy asztrológus.)
Aham! Csak hogy jól értem-e: Tehát arról van szó, hogy ugye az asztrológiában a napéjegyenlõséghez van igazítva a Kos kezdete. De nem napra pontosan, hanem másodpercre pontosan. Mivel az idõszámításunk kicsit meg van keverve a szökõnap rendszerrel, ezért a napéjegyenlõség idõpontja mindig máshova esik másodpercre pontosan számolva. Azaz normál évben átlagosan 5 órával és 48 perccel tolódik késõbbre, valamint szökõévben átlagosan – ezt már ki nem számolom pontosan – ~18 órát korrigál visszafele, majd 100 illetve 400 évente jön egy plusz korrekció. Magyarán a Nap helyzete is az efemeridák alapján számolandó. (Mondjuk ez a maga nemében logikus is, de hát mint írtam nem vagyok asztrológus.) Máshogy megfogalmazva az asztrológiai év a tavaszpont másodpercre pontos idõpontjától kezdõdik, amit visszaszámolva a Gergely-naptárra adódik az, amit #6 írt, hogy a születésed napja ilyen módon valóban nem akkorra esik, mint a tényleges Gergely-naptárban található dátum. Most már érteni vélem. Elnézést a tudatlanságomért, de pont ezért forszíroztam a kérdést, hogy jussunk konszenzusra, mert ugyan némi homályos alaptudásom van a témával kapcsolatban, így valamilyen módon el kell dönteni, hogy a konkurens vélemények nagyobb, vagy alacsonyabb szintû tudást képviselnek a témában. Márpedig az (Egy asztrológus) aláírás ebben nem perdöntõ. De a késõbb általatok leírtak alapján utána tudtam nézni a témának pontosabban, így számomra is bizonyossá vált, hogy valóban az érintett kérdésben az én tudásszintem az alacsonyabb, pontatlanabb. De ezt látnom kellett nekem is, a kérdezõnek is. (Még ha a kérdés nem is túlságosan nagy súlyú.) Ennek ellenére számomra – is – furcsa és logikátlan, ami miatt az elõzõekben az asztrológiával szemben felhozott egyik kritikámat fenntartom, hogy ha a nyugati asztrológia ennyire pontos ilyen kérdésekben, akkor a precessziós mozgással miért nem számol, hiszen 2012. szept. 22-23 körül a Nap valójában éppen hogy csak belépett a Szûz csillagképbe, annak az elsõ harmadánál sem tart. Majdnem egy hónapnyi csúszás van a tényleges csillagképek és az asztrológiai csillagjegyek között. (Ami abból a szempontból persze jó, hogy ebbõl ki lehet számítani, hogy a nyugati asztrológia kb. mikor alakult ki, nevezetesen akkor, mikor a két rendszer szinkronban volt. Kb. 1900 éve.)

Hol tudnám megvenni a Vampire Knight 1. részét mangában? (úgy hallottam, hogy megjelent, de nem tudom hol tudnám megvenni. Hajdúszoboszló, és környéke érdekelne :$ )

El?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Igen, megjelent. Én decemberben rendeltem meg a mangafan.hu-ról. Februártól meg már a könyvesboltokban is lehet kapni, szinte mindegyik Alexandrában láttam.

Igen, megjelent. Én decemberben rendeltem meg a mangafan.hu-ról. Februártól meg már a könyvesboltokban is lehet kapni, szinte mindegyik Alexandrában láttam.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
A kérdező hozzászólása: Elbicikliztem az Alexandrába, és sajnos nincs... Hallani sem hallottak róla :( Esetleg hol nézzem meg máshol szerintetek?
Libri? De meg is rendelheted a netrõl. Két-három nap alatt kihozzák, de max. egy hét. (Elõzõ vagyok.)

Hol tudnám letölteni a GTA 4-et? Csak annyi hogy ne legyen netes és ne fizetös

KÖszy :D xD

Legjobb válasz: Hol tudnád letölteni, viszont ne legyen netes? Akkor marad a LAN (haver gépe, kolesz)..

Hol tudnád letölteni, viszont ne legyen netes? Akkor marad a LAN (haver gépe, kolesz)..
az jóó:DD
o___O" torrenten fent van... az ingyé van
az egy kicsit bebaszna hogyha leakarnád tölteni de net nélkül XDD de lehet hogy tudom mire gondolsz:P ***** ezt hozta ki mininova x) lehet nem jó de mind1:P* Automatikusan eltávolított tartalom.

Hogyan tudnám növelni a blogom látogatottságát? Hol tudnám hirdetni? Ha van valakinek sikeres blogja, az hogy tette azzá?

Amúgy err?l a blogról lenne szó,meg lehet nézni :)

Legjobb válasz: Uh. Mint ahogy tudni illik az értelmes kritikákból tanul az ember. van még mit rajta javítani. Nagyon zsúfolt. Lehetne kicsit átláthatóbb. Azok a dolgok megvannak benne amik felkelthetik egyes nézõk érdeklõdését, ezt ügyesen megcsináltad, de kicsit rendezd el. Ezt azért írtam le, mert minél rendezettebb egy oldal, annál több látogatót vonzhat maga után. Ezalatt értem azt, hogy ha megmutatod egy bnõdnek, megtetszik neki valamelyik post, videó, szöveg, bármi egyéb, meglehet hogy õ megmutatja egy másik ismerõsének. De ha õ maga se látja át az oldal tartalmát, nem lesz mit megmutatnia:I

Uh. Mint ahogy tudni illik az értelmes kritikákból tanul az ember. van még mit rajta javítani. Nagyon zsúfolt. Lehetne kicsit átláthatóbb. Azok a dolgok megvannak benne amik felkelthetik egyes nézõk érdeklõdését, ezt ügyesen megcsináltad, de kicsit rendezd el. Ezt azért írtam le, mert minél rendezettebb egy oldal, annál több látogatót vonzhat maga után. Ezalatt értem azt, hogy ha megmutatod egy bnõdnek, megtetszik neki valamelyik post, videó, szöveg, bármi egyéb, meglehet hogy õ megmutatja egy másik ismerõsének. De ha õ maga se látja át az oldal tartalmát, nem lesz mit megmutatnia:I
jó konstrukcióval es minõségi tartalommal.erre az oldalra ez nem igaz.
Utolsó voltam, visszavonom. a lárvák királyak :D

Hol lehet azt nyomon követni hogy hol tart a jogsi? Láttam kérdésekbe és válaszokba is hogy valaki kapott emailt vagy meg tudta nézni hogy kész van e azt hol tudnám?

Legjobb válasz: https://osterweb.kekkh.gov.hu/osterweb/ E-mail-t pedig akkor kapsz, ha regisztráltál az ügyfélkapura és kérted az értesítéseket.

https://osterweb.kekkh.gov.hu/osterweb/ E-mail-t pedig akkor kapsz, ha regisztráltál az ügyfélkapura és kérted az értesítéseket.
A kérdező hozzászólása: MA lett kész köszönöm szépen:$


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!