Találatok a következő kifejezésre: Hol tudnám azt (1072 db)

Most vettem egy új telefont- alcatel OT-710D és akarom tudni hozzá a biztonsági kódot. Hol tudnám azt megnézni?

nem volt benne a paoírok közt

Legjobb válasz: Próbáld ki a 0000-t nekem ez jött be

Próbáld ki a 0000-t nekem ez jött be

Hol tudnám az aprópénzeimet (5-től 200 forintosokig) beváltani papírpénzre úgy, hogy a lehető legkisebb veszteségem legyen?

Azt tudom hogy egyes bankokban 10%-ot leszednek, 12ezer ft értékben lenne kb aprópénzem, és 1200 ft azért sok lenne.

Legjobb válasz: Boltokban pedig általában megmondják hogy nem kell nekik, holott sokszor alig tudnak visszaadni, csak lusták számolgatni. Nem nagyon tudom, hol lehetne

A kérdező hozzászólása: Boltokban pedig általában megmondják hogy nem kell nekik, holott sokszor alig tudnak visszaadni, csak lusták számolgatni. Nem nagyon tudom, hol lehetne
Rolnizd össze aztán azzal fizess, nem mondhatják azt, hogy nem fogadják el.
A kérdező hozzászólása: De nekem aprót kellene papírpénzre váltani, a fizetést megoldanám vele.
Honnan szedted ezt a banki 10%-t? Névértéken váltják neked, ha olyan bankba mész, ahol van érmeszortírozó akkor még nem is kell neked rolnizni. A Postán is beváltják, de lehet, hogy két turnusban kell menned, minden érmébõl 50-t, 20-t (100), ill. 10-t (200) fogadnak csak el egyszerre díj nélkül, afölött fizetni kell. http://www.posta.hu/ugyfelszolgalat/gyakori_kerdesek/uzleti_..


Hol tudnám az ukrán válság fõbb eseményeit elolvasni?

Kerestem már több helyen, de rész információkat találtam. Kíváncsi lennék, hogy megjelent-e errõl már egy részletes írás, amiben a válság kezdetétõl minden benne van. Elõre is köszönöm!

Legjobb válasz:
Te egy olyan elemzésre gondolsz, amelyet a folyamat vége után, sok szempont összevetésével elkészít valaki. Olyan nincs. Helyette vélemények, leírások, állítások vannak. Sorba lehet õket rakni, az ellentmondásokat észrevenni, ezáltal egyeseknek hinni, másoknak nem. Minden folyamat közepén ez van. Annak idején, a II. világháború elõtt közvetlenül, az akkori állítások alapján kellett dönteni, mit gondoljunk, fõleg mit tegyünk. Utólag mindig sokkal könnyebb. Most sincs másképp. Ennek a válságnak fõ eseményei: 1. Ukrajna már a cári idõkben is Oroszországhoz tartozott. Ez, és a késõbbiek is meghatározták az általános társadalmi szemléletet. 2. Ebbõl következett egy zavaros autokratikus rendszer, amelyben a termelés, a felemelkedés sokkal hátrább lévõ cél volt, mint egyesek hatalmi törekvései. 3. Az elsõbõl következett, hogy az ország erõsen kétnemzetiségû lett. 4. A gazdasági hanyatlás gondokat kezdett okozni, amelyet egyedül nem tudtak kezelni. 5. Dönteni kellett, hová forduljanak. Két érdekszféra volt, a nyugatihoz fordultak. 6. Mivel az elõbbi okok miatt az ország megosztott volt, és nem volt meghatározó erõ, megindult a marakodás. Belül is, kívül is, mert túl nagy gazdasági potenciálról van szó, Az Unió és Oroszország egyaránt fontosnak tartja, hogy az érdekszférájába tartozzon. 7. Ilyen körülmények között magától értetõdik a nyílt ellenségeskedéssé válás. Mindenki igyekszik a legtöbbet elérni. Oroszország értékes területeket, az Unió a maradék államot. Minden attól függ, a felek milyen "érveket" fognak használni. Ha a szóé lesz a döntõ szerep, akkor jó. Ha nem, akkor jön a cselekvés, ami fegyvert jelent. Az beláthatatlan, mert nem lehet megjósolni, adott helyzetben ki hogy viselkedik. A kisebb csetepaték nem számítanak, az bele van kalkulálva. Persze a benne résztvevõknek életbevágó (minden értelemben), de a fõsodor szempontjából (a világ meghatározó döntéshozói szemével) lényegtelen.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Te egy olyan elemzésre gondolsz, amelyet a folyamat vége után, sok szempont összevetésével elkészít valaki. Olyan nincs. Helyette vélemények, leírások, állítások vannak. Sorba lehet õket rakni, az ellentmondásokat észrevenni, ezáltal egyeseknek hinni, másoknak nem. Minden folyamat közepén ez van. Annak idején, a II. világháború elõtt közvetlenül, az akkori állítások alapján kellett dönteni, mit gondoljunk, fõleg mit tegyünk. Utólag mindig sokkal könnyebb. Most sincs másképp. Ennek a válságnak fõ eseményei: 1. Ukrajna már a cári idõkben is Oroszországhoz tartozott. Ez, és a késõbbiek is meghatározták az általános társadalmi szemléletet. 2. Ebbõl következett egy zavaros autokratikus rendszer, amelyben a termelés, a felemelkedés sokkal hátrább lévõ cél volt, mint egyesek hatalmi törekvései. 3. Az elsõbõl következett, hogy az ország erõsen kétnemzetiségû lett. 4. A gazdasági hanyatlás gondokat kezdett okozni, amelyet egyedül nem tudtak kezelni. 5. Dönteni kellett, hová forduljanak. Két érdekszféra volt, a nyugatihoz fordultak. 6. Mivel az elõbbi okok miatt az ország megosztott volt, és nem volt meghatározó erõ, megindult a marakodás. Belül is, kívül is, mert túl nagy gazdasági potenciálról van szó, Az Unió és Oroszország egyaránt fontosnak tartja, hogy az érdekszférájába tartozzon. 7. Ilyen körülmények között magától értetõdik a nyílt ellenségeskedéssé válás. Mindenki igyekszik a legtöbbet elérni. Oroszország értékes területeket, az Unió a maradék államot. Minden attól függ, a felek milyen "érveket" fognak használni. Ha a szóé lesz a döntõ szerep, akkor jó. Ha nem, akkor jön a cselekvés, ami fegyvert jelent. Az beláthatatlan, mert nem lehet megjósolni, adott helyzetben ki hogy viselkedik. A kisebb csetepaték nem számítanak, az bele van kalkulálva. Persze a benne résztvevõknek életbevágó (minden értelemben), de a fõsodor szempontjából (a világ meghatározó döntéshozói szemével) lényegtelen.
Én tegnap jöttem rá végérvényesen hogy háború lesz. Azért mert Putyin létre akarja hozni az euroázsiai uniót amiben Ukrajnának kulcsszerepet szán. Ukrajna nékül nem lehetne megvalósítani az euroázsiai uniót. Namost Ukrajna a nyugatnak is kell... És egyik fél sem fog önként és dalolva lemondani róla. Mármint Ukrajnáról. Józan paraszti ésszel ennyi a történet. Minket"parasztokat":-) ebböl az egészbõl annyi érint hogy"ágyútöltelékek"leszünk-e vagy mi lesz...mert az hogy megnyomnak egy gombot és atomháború az hülyeség. Ember-ember elleni háború lesz és annyit lehet tudni hogy a behívó mindig függ az aktuális hadihelyzettõl. A legvégén mindenkire sor kerül...

Hol tudnám az rtl kettõt online nézni?

Elõre is köszi a válaszokat!:)

Legjobb válasz: január 21. és február 4. között az RTL II csatorna minden MinDig TV nézõ számára kódolatlanul, ingyenesen elérhetõ lesz, utána kerül át a MinDig TV Extra Családi csomagjába.

január 21. és február 4. között az RTL II csatorna minden MinDig TV nézõ számára kódolatlanul, ingyenesen elérhetõ lesz, utána kerül át a MinDig TV Extra Családi csomagjába.

Ha egy étteremben patkány rohangál az ételek között, azt hol tudnám az ÁNTSZ-nek jelezni?

Legjobb válasz: Válaszd ki megye szerint. https://www.antsz.hu/bal_menu/elerhetosegek_email_cimek

Hol tudnám az autóm meredek emelkedőn tesztelni biztonsággal?

Házunk megközelítéséhez egy nagyon meredek, 30%-os (nem írtam rosszul, nem kevertem össze a 30 fokossal) kb. 100 méteres emelkedőn kell felmennem. Ez jeges időben sajnos életveszélyes. Szeretném kiismerni az autóm hasonló szituációban, de biztonságban. Keresek egy helyet, ahol ezt gyakorolhatnám. Olyan földútra, dombra gondolok, ahol nem baj ha visszacsúszom, nincs forgalom és legális (nem környezetvédelmi terület). Nagyon sokat segítenétek ha ajánlanátok jó terepet! (Pest megye, de bárhova elmegyek :))

Legjobb válasz: Ez így tél vége felé nehézkes lesz, de gyere a Bakonyba :) Itt vannak emelkedõk jegesek, szárazak, havasak. Amúgy ha félsz felmenni az emelkedõn mikor jeges, havas akkor menny le a az egyik kerékkel az aszfaltról, ha lehet. Azon könnyeben megtapad az autó ha visszacsúsznál.

Ez így tél vége felé nehézkes lesz, de gyere a Bakonyba :) Itt vannak emelkedõk jegesek, szárazak, havasak. Amúgy ha félsz felmenni az emelkedõn mikor jeges, havas akkor menny le a az egyik kerékkel az aszfaltról, ha lehet. Azon könnyeben megtapad az autó ha visszacsúsznál.
ne 5 km/h-vel menj, hanem minimum 20km/h-vel és akkor nem csúszol vissza! ne rángasd a kormányt, és lendületbõl kell menni, mert ha nyomod hogy menjen akkor csak elkezd pörögni a kerék, ezért kis lendülettel kell menni
Ha meg csúszik az autó akkor se fék se gáz, és még kormányozni is fogod tudni. (ilyen meredeken felfelé elsõ kerekes autóval még motorfékkel is lehet hogy csúszna)
Budán a III. kerület..Nyereg utca.. de javaslom ne próbálgasd.. elõttem leírták...ha szükség lesz rá, menni fog.. Példul itt Budaörsön is lehet látni(hallani) hogy a hegyre felmenõ autók közül ki jár erre elõször.. félúton visszakapcsol, és csodálkozik.gurulhat vissza.. én automatával járok, lent "L" be teszem, és lassan felkúszok..lefelé ugyanúgy...kéziváltóssal is... szóval inkább csak a házatoknál próbáld ki..1 es fokozat, és lassan..persze elõször lehet nagyobb fordulattal a kelleténél, azt ki kell tapasztalni.. lefelé ugyanabban a fokozatban. menni fog, meglátod!

Miért a régi részeit vetítik az Anubisz Házának Relytéjeiből? Hol tudnám az előzőhetit megnézni?

Legjobb válasz: www.jetixclub.tk regisztrálj (ingyenes) majd a sorozatok-összes sorozat-ra menj válaszd ki a Nickelodeont , keresd ki az anubist . És szerintem azért ismétlik mert még nem szinkronizálták le . majd szeptemberbe fogják folytatni

http://www.jetixclub.tk regisztrálj (ingyenes) majd a sorozatok-összes sorozat-ra menj válaszd ki a Nickelodeont , keresd ki az anubist . És szerintem azért ismétlik mert még nem szinkronizálták le . majd szeptemberbe fogják folytatni
A kérdező hozzászólása: Köszi, Szóval azon a honlapon amit írtál, megtudom nézni angolul??
igen amit leadtak már a tv-ben az magyarul van . amit meg nem az angol de nincs hozzá felirat :(

Az érdekel engem, hogy hol tudnám az angol nyelvtudásomat (legfőképpen szóban) gyakorolni?

Mindezt úgy, hogy magántanár, tanfolyam kimarad a képből. Gondolok itt arra, hogy léteznek-e magán- csoportok, egyletek, körök, akik azért járnak össze x alkalmanként egy héten, hónapban, hogy nyelvtudásukat szóban gyakorolják?

Legjobb válasz: Nézz körül a neten. Továbbá nézz angol nyelvû mûsorokat, dvd-t, amit vissza tudsz tekerni, és ismételgesd a színész mondatait, hangsúlyát. Ajánlom még az angolnyelvtanítás.hu oldalt, ott sok mindent megtalálsz az önálló tanuláshoz, persze akkor, ha még nem rendelkezel felsõfokú nyelvtudással.

Nézz körül a neten. Továbbá nézz angol nyelvû mûsorokat, dvd-t, amit vissza tudsz tekerni, és ismételgesd a színész mondatait, hangsúlyát. Ajánlom még az angolnyelvtanítás.hu oldalt, ott sok mindent megtalálsz az önálló tanuláshoz, persze akkor, ha még nem rendelkezel felsõfokú nyelvtudással.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!