Találatok a következő kifejezésre: Hol tudnám érettségimet lefordíttatni angolra (1 db)

Hol tudnám az érettségimet lefordíttatni angolra?

Legjobb válasz: fordító irodában!

fordító irodában!
Azért az elõzõ válasz kicsit pontatlan. Mert nem bármelyik fordítóirodában, hanem kizárólag az Országos Fordító és Fordításhitelesítõ Iroda Zrt. az aki neked hiteles fordítást tud készíteni. Gondolom nem csak "úgy" kell az érettségid angolul, ha pedig hivatalos dologhoz kell, akkor ez az egyetlen járható út. http://www.offi.hu
A kérdező hozzászólása: köszi szépen!
De ha hivatalosan kell valamelyik országba akkor nem mindegy az sem hogy hova kell. pl angliába vagy amerikába vagy más angol nyelvterületen kell mindenhol más az értékelési rendszer és nem elég egy fordítás a jegyeket úgy kell lefordítaniuk hogy az ottani jegyrendszernek megfelelö legyen. a németeknél pl pont fordítva van az 1-es a legjobb jegy.
''De ha hivatalosan kell valamelyik országba akkor nem mindegy az sem hogy hova kell. pl angliába vagy amerikába vagy más angol nyelvterületen kell mindenhol más az értékelési rendszer és nem elég egy fordítás a jegyeket úgy kell lefordítaniuk hogy az ottani jegyrendszernek megfelelö legyen. a németeknél pl pont fordítva van az 1-es a legjobb jegy.'' Pajtás, ha láttál már érettségi bizonyítványt (pl. ismersz valakit, akit ismer olyat akinek van...;-]), akkor tudhatod, hogy nem azt írják bele, hogy Matematika: 4-es, hanem azt, hogy Matematika: jó. A fordító nem tesz más mint, hogy lefordítja, Mathematics: good, stb. Nem kell neki átszámozni meg megsaccolni, hogy ez 15 fokú skálán hanyas/hányas/(hányás:) /stb. Comprende? :)
http://www.webfordito.hu, ennél egyszerûbb módja nincs szerintem:-)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért nem jó Magyarországon továbbtanulni?

A kérdést nem fikázásnak szántam, teljesen kezdő vagyok a témában. (még úgyis ráérek) Folyamatosan hallom, hogy sokan mennek ki külföldre, és a bátyám is ki szeretne költözni. Megkérdeztem tőle, hogy külföldön miért jobb továbbtanulni, de csak annyit mondott, hogy mert a magyarországi közoktatás egy kalap kaki. (azt továbbra sem tudom, hogy miért az) Valaki esetleg tudna jó érveket/ellenérveket mondani?

7

Szeptembertől kiket lehet fogadni az AFS cserediák program által?

Lehet már tudni honnan jönnek, hány évesek, ect a diákok?

0

Londonban hogy vannak az iskolák?

Mármint meddig tart azáltalános iskola ha van?stb.

1

Milyen programok, tanfolyam vagy hittanos csoport van Londonban 15 éves fiu számára nyáron?

0

Kulfoldi posztgradualis kepzes magyar BSc-vel?

Sziasztok, csak annyi lenne a kerdesem hogy Magyarorszagon szerzett BSc diplomaval mehetek-e mesterkepzesre Angliaban vagy Kanadaban?

5

Jelentkezési határidők amerikai egyetemekre?

Jövőre leszek tizenkettedikes, és most kezdtem el gondolkozni azon, hogy jó lenne amerikai egyetemen tanulni. Ha ugye jövőre szeretnék jelentkezni, mármint jövő tanévben, már elkéstem, igaz? A tesztidőpontok miatt, gondolom. Mert kell ugye a TOEFL, SAT/ACT, de ha jól láttam,szeptember környékén egyikből sincs vizsga. Vagy rosszul tudom? A baj az, hogy magántanuló vagyok jelenleg, most lesznek az év végi vizsgáim, pszichiátriai kezelés alatt állok így halasztottam már három évet a gimiben. 21 leszek mire leérettségizek, ezért nem akarom tovább húzni az időt, viszont hogy őszinte legyek, még ha a felkészülést meg is tudnám oldani júliusig, nem hiszem hogy egyszerre ki tudnék fizetni annyi vizsgadíjat. nem tudtam róla hogy ősszel esetleg nincsenek vizsgák. Nagyon gáz lenne 22 évesen kezdeni az egyetemet-szóval ha érettségi után várnék egy évet miközben leteszem a vizsgákat?

2

Nagyon nehéz külföldön egyetemen tanulni?

A nyelv miatt... Pl. ha valaki orvosnak tanul külföldön az nagyon nehéz? Nyilván persze nagyon kell tudni a nyelvet de hát az egyetem magyarul is kemény nemhogy idegen nyelven. Hogy lehet kibírni? Bocsi, tudom hogy nagyon hülyén fogalmaztam.

4

Ausztráliában hogyan vannak a szünetek (pl. nyári)? Mikor végződik, és kezdődik a tanév, illetve az óraközi szünetek ált. Hány percesek?

A nyári-, őszi-, téli-, illetve tavaszi szünet időtartama általánosan véve mennyi?

7

Iskola Németországban?

A 8.osztályt Németországban kezdem. Világ életemben kitűnő tanuló voltam, négyesnél rosszabb jegyet még nem kaptam. Attól tartok, hogy ott majd lerontom a jegyeimet. 7.éve tanulok németet, három és fél évig tanultam heti öt órában, de költözések miatt most heti három órában, de mivel előrébb tartok a többiektől, külön foglalkozik velem a tanár. Minden dolgozatot ötösre írok (németből) tanulás nélkül is. Kérdésem az lenne, milyen hátrányokkal fogok ott kezdeni? Földrajz, történelem és hasonló tárgyak, ami külföldön teljesen másképp van mint itthon? Kicsit tartok az egésztől, ezért fordultam ide segítségért.

13/L

11

Lehetséges amerikai egyetemen tanulni ösztöndijjal, miután majd elkezdem itthon az egyetemet?

Nézegettem az Erasmus által választható országokat,de abban az USA nem szerepelt.
Arra lennék kiváncsi,hogy a horribilis tandij kifizetése nélkül lehetséges-e fél vagy egy évet valamelyik állam egyetemén tanulni?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!