Találatok a következő kifejezésre: Hol tudnám érettségimet lefordíttatni (1 db)

Hol tudnám az érettségimet lefordíttatni angolra?

Legjobb válasz: fordító irodában!

fordító irodában!
Azért az elõzõ válasz kicsit pontatlan. Mert nem bármelyik fordítóirodában, hanem kizárólag az Országos Fordító és Fordításhitelesítõ Iroda Zrt. az aki neked hiteles fordítást tud készíteni. Gondolom nem csak "úgy" kell az érettségid angolul, ha pedig hivatalos dologhoz kell, akkor ez az egyetlen járható út. http://www.offi.hu
A kérdező hozzászólása: köszi szépen!
De ha hivatalosan kell valamelyik országba akkor nem mindegy az sem hogy hova kell. pl angliába vagy amerikába vagy más angol nyelvterületen kell mindenhol más az értékelési rendszer és nem elég egy fordítás a jegyeket úgy kell lefordítaniuk hogy az ottani jegyrendszernek megfelelö legyen. a németeknél pl pont fordítva van az 1-es a legjobb jegy.
''De ha hivatalosan kell valamelyik országba akkor nem mindegy az sem hogy hova kell. pl angliába vagy amerikába vagy más angol nyelvterületen kell mindenhol más az értékelési rendszer és nem elég egy fordítás a jegyeket úgy kell lefordítaniuk hogy az ottani jegyrendszernek megfelelö legyen. a németeknél pl pont fordítva van az 1-es a legjobb jegy.'' Pajtás, ha láttál már érettségi bizonyítványt (pl. ismersz valakit, akit ismer olyat akinek van...;-]), akkor tudhatod, hogy nem azt írják bele, hogy Matematika: 4-es, hanem azt, hogy Matematika: jó. A fordító nem tesz más mint, hogy lefordítja, Mathematics: good, stb. Nem kell neki átszámozni meg megsaccolni, hogy ez 15 fokú skálán hanyas/hányas/(hányás:) /stb. Comprende? :)
http://www.webfordito.hu, ennél egyszerûbb módja nincs szerintem:-)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi a véleményetek az International People's College-ről? (Dánia)

Van lehetőség valamilyen ösztöndíjra vagy az összes képzésük fizetős? Mennyire hasznos?

0

Ausztriában, Németországban, a szláv országokban milyen diplomák a keresettek?

1

Amerikában hány év mire valaki elvégzi az orvosit?

azt tudom h magyarországon 12 évet kell valakinek tanulni ha orvos akar lenni. van valami különbség amerikában?

15

Az osztrák fachhochschule-k milyen szintű képzettséget adnak?

Magyar viszonylatban minek felel meg? Felsőfokú OKJ-s képzésnek?

0

Nemzetközileg elismert nyelvvizsga honosítása?

Nem magyarországi vagyok, de a Szegedi Tudományegyetemre jelentkeztem. Tavaly decemberben letettem az angol középfokú nyelvvizsgát (Cambridge)itt Szerbiában. A Cambridge-i nyelvvizsgáról pedig azt kell tudni, hogy nemzetközileg elismert, vagyis akreditált. Ennek ellenére a Felvi kéri, hogy honosítsam a vizsgát. Akkor hogy is van ez?

2

Az USA-ban lehet magyar/osztrák diplomával dolgozni? Mert én úgy hallottam, hogy újra kell szakvizsgázni. Igaz ez, vagy csak külömbözetit kell tenni?

Bocsi ha hülye a kérdés de nem értek hozzá, még gimis vagyok csak gondolkozom a jövön és látom hogy nincs értelme magyarországgal foglalkozni.

2

Külföldi egyetem angol nyelvtudással Európában? (pszichológia)

Pszichológiára megyek szeptembertol és miután végeztem , a mesterképzést külföldön csinálnám meg. Angolul felsofokon beszélek, spanyolból középfokon. Hova menjek : Anglia ,Ìrország Hollandia , Svájc?

4

Az idén mikor van a tanévzárás NYC-ben/NY államban (általános és középiskolák)?

0

Hogyan tudnek mindig ertesülni az ösztöndijakrol?

Nagyon szeretnek külföldön egyetemre jarni. Sajnos a csaladom nem gazdag de nagyon szeretem öket. Szinjeles átlagom van es c2 az angolom. Szeretnek angol nyelvü egyetemre jarni és ,hogy ehez kernem a segitseget.Olyat keresek ahol tamogatjak a teljes egyetemet addig amig jol tanul valaki.Minden link, egyetemek ,tanacsok stb. szivesen varok

0

Tudok Bécsben járni gimnáziumba?

Most fejeztem be a 9.osztályt; 4,2 a tanulmányi átlagom. Bár annyira ez nem nagy teljesítmény, de még azt megjegyezném, hogy négy nyelven tanulok (ebből a német majdnem B2-es szint), illetve most is kollégiumba járok, hamar össze tudok barátkozni másokkal. Most vettem részt egy 10 napos cserediákprogramom Németországban, ekkor jöttem rá, hogy német nyelvterületen akarok tanulni (később élni).
Milyen lehetőségeim vannak Ausztriában, legfőképp Bécsben? A kikötésem annyi, hogy erős gimnáziumba akarok járni, legjobb valami internátus volna. Ismertek ilyet? Ha igen, akkor azt megköszönném, most próbálok egy olyan internátust találni, ahol éjjel-nappal osztrákok vesznek körül.
Köszönöm előre is a segítséget!

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!