Találatok a következő kifejezésre: Hol találom neten a közlekedési bírságokat, (1 db)

Hol találom a neten a közlekedési bírságokat, hogy miért mennyit kell fizetni? Lejárt a jogsim és nem vettem észre, mennyit szabhatnak ki büntetésként?

Legjobb válasz: Nem igazán értem a kérdést... Azért tetted ezt fel, mert autóztál, megállított a rendõr és nem szabott ki helyszíni bírságot, hanem feljelentett, és most várod a büntetésed? Ha ez történt meg, akkor a szabálysértési bírság összegét 3.000 és 150.000 Ft között állapítják meg a kihágás súlyára, az elõéletre és egyéb körülményekre való tekintet alapján. Amennyiben a rendõr nem alkalmazta helyszíni bírság kiszabását (amely 3.000 - 20.000 Ft közötti összeg lehet és ugyanúgy postán kell megfizetni), akkor valószínû, hogy 20e Ft-nál nagyobb összegrõl fog szólni a szabálysértési csekk. A lejárt jogsi esetére pedig tessék az ügyfélkapun regisztrálni az okmányirodában (a jogsi miatt úgyis mész oda...), és akkor fogod kapni az e-mailt a lejáró okmányaidról.

Nem igazán értem a kérdést... Azért tetted ezt fel, mert autóztál, megállított a rendõr és nem szabott ki helyszíni bírságot, hanem feljelentett, és most várod a büntetésed? Ha ez történt meg, akkor a szabálysértési bírság összegét 3.000 és 150.000 Ft között állapítják meg a kihágás súlyára, az elõéletre és egyéb körülményekre való tekintet alapján. Amennyiben a rendõr nem alkalmazta helyszíni bírság kiszabását (amely 3.000 - 20.000 Ft közötti összeg lehet és ugyanúgy postán kell megfizetni), akkor valószínû, hogy 20e Ft-nál nagyobb összegrõl fog szólni a szabálysértési csekk. A lejárt jogsi esetére pedig tessék az ügyfélkapun regisztrálni az okmányirodában (a jogsi miatt úgyis mész oda...), és akkor fogod kapni az e-mailt a lejáró okmányaidról.
Csak simán lejárt? Nem a rendõr "kapott el"? Mert akkor semmi következmény nincs! Lejárt orvosival még segédmotorkerékpárt is szabad vezetni, ugyanis ahhoz nem kell orvosi! A helyszíni bírság úgy van ahogy a fenntebb író említi, de úgy tudom alsó határ nincs. Ha viszont feljelentettek annak van annyi "elõnye", hogy kifogással lehet élni a határozat ellen, és ha már nincs más hátra, lehet max. 6 havi részletfizetést kérni!
Ha a jogsid lejárására sem figyelsz akkor a mentõládádról már nem is kérdezlek meg hogy mikor járt le... :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ti milyen vezetestechnikai tanacsokat adnatok egy kezdo sofornek, hogy biztonsagos es jo sofor legyen? Pl mikor gyorsitson ki kanyarbol, kanyar elott vagy kozben valtson?

es ehhez hasonlokra gondolok

5

Ti hogy utaztok a buszon?

Amikor a busz hirtelen fordul egy éles kanyarban és már majdnem kiesel az ülésről ti mit szoktatok akkor tenni?

8

Mozgó lakókocsiban tartózkodhat személy?

Olyanra gondolok amit autó után lehet kötni! Illetve kell hozzá valami extra a jogosítványban teszem azt nehéz pótkocsi vagy bármi. KÖszönöm!

4

Ha valaki jogosítvány nélkül vezet segédmotoros kerékpárt, milyen büntetésre számíthat?

Milyen közlekedési eszközök vezetésétől tilthatják el? Személygépjármű vezetéstől eltilthatják, ha csak segédmotor-vezetésen kapták?

11

Esőben és hóban kell használni a tompított fényszórót?

16

Az autóban, gyerekülésben ülhet elöl az 5 éves gyerekem? 102 cm

13

Egyszerű a kérdésem. Van 3 sáv. Az egyikből jobbra, a másikból egyenesen jobbra és balra, a harmadikból balra lehet kanyarodni. Van jobbra nyilas zöld. Csak a szélső jobbra kanyarodó sávból vagy a középsőből is kanyarodhat jobbra a gépjármű?

Köszönöm!

6

Vezethetek segédmotoros (moped) kategóriás jogosítvánnyal MTZ 820.4-es piros rendszámú, műszaki vizsgás, biztosítással rendelkező, 4750 cm3-is, 80 lóerős teljesen új traktort?

Csak ezen az egy traktoron van műszaki, biztosítás.

Gondolom megint bombázni akarnak privát üzenetekkel ,ezért leírom, amit kérdeni szoktatok:

Ha valaki érdekel miért kérdezem:
Majd az egyik nap suliban vetélkedő lesz, és én mondtam ,hogy segítek a osztályomnak ,de a versenynek hajnalban lesz vége amikor már nekem nincs vonat ami megy felénk.
Ezért gondoltam bemegyek az új MTZ-vel, és azzal jövök haza.
A régi gépeinken nincs semmi se műszaki, se semmi. De a motor jó az a lényeg. Meg lehet vele dolgozni nyáron.
A régi MTZ-éken nincs semmi vagy 30 évesek, meg a nagy T150-esen sincs. Meg ezeket ellopnák a cigányok. A gázolaj tartályból is simán elviszik az üzemanyagot. A szovjetek nem gondoltak arra ,hogy lopás is létezik.

Ha vannak traktor kedvelők leírhatom az árát:
6 millió Ft volt, és 4 milliót kellet kifizetni , 2 milliót állt az állam.

Ha még van kérdés, írhatok,de ne olyan sok kérdést.

Akkor lehet vezetni segédmotoros jogosítvánnyal piros rendszámú traktort?

8

Miért integetnek egyesek jezésként, ahelyett, hogy villogással jeleznének?

Ha szemben állnak velem az autóval?
Néha rohadtul nem látszik, hogy mit mutogatnak, szembesüt a nap, vagy csillog a szélvédő, vagy sötétített a szélvédő üvege(tudtommal ilyet nem is lehetne)
És jeleznek, hogy induljak, menjek, beengednek.
De miért nem a fénykürttel? Tudtommal az való ilyenekre, nem a kezükkel hadonászni, ha szemben állnak velem.
Miért?

4

Szerittetek, mitől jó sofőr a jó sofőr? és mitől rossz a rossz sofőr?

miért van ennyi baleset ? miért van ennyi halálos baleset? sajna nézem youtube videokat és magyar hir oldalakat amit olvasok és láttok videon nem vagyok kulönbek oroszoktol. mert olyan bután vezetnek ide haza sokan meg észtelenul hogy nekik vezetés annyibol áll jogsi meg van kocsi meg van vezetek, de sajna nekem ez nem fel fogható igy mert régota vezetek már és nem tiszta sok ember miért ilyen felelötlen rossz sofőr. tisztázuk ezt ki itt.

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!