Találatok a következő kifejezésre: Hol találom neten a közlekedési (1 db)

Hol találom a neten a közlekedési bírságokat, hogy miért mennyit kell fizetni? Lejárt a jogsim és nem vettem észre, mennyit szabhatnak ki büntetésként?

Legjobb válasz: Nem igazán értem a kérdést... Azért tetted ezt fel, mert autóztál, megállított a rendõr és nem szabott ki helyszíni bírságot, hanem feljelentett, és most várod a büntetésed? Ha ez történt meg, akkor a szabálysértési bírság összegét 3.000 és 150.000 Ft között állapítják meg a kihágás súlyára, az elõéletre és egyéb körülményekre való tekintet alapján. Amennyiben a rendõr nem alkalmazta helyszíni bírság kiszabását (amely 3.000 - 20.000 Ft közötti összeg lehet és ugyanúgy postán kell megfizetni), akkor valószínû, hogy 20e Ft-nál nagyobb összegrõl fog szólni a szabálysértési csekk. A lejárt jogsi esetére pedig tessék az ügyfélkapun regisztrálni az okmányirodában (a jogsi miatt úgyis mész oda...), és akkor fogod kapni az e-mailt a lejáró okmányaidról.

Nem igazán értem a kérdést... Azért tetted ezt fel, mert autóztál, megállított a rendõr és nem szabott ki helyszíni bírságot, hanem feljelentett, és most várod a büntetésed? Ha ez történt meg, akkor a szabálysértési bírság összegét 3.000 és 150.000 Ft között állapítják meg a kihágás súlyára, az elõéletre és egyéb körülményekre való tekintet alapján. Amennyiben a rendõr nem alkalmazta helyszíni bírság kiszabását (amely 3.000 - 20.000 Ft közötti összeg lehet és ugyanúgy postán kell megfizetni), akkor valószínû, hogy 20e Ft-nál nagyobb összegrõl fog szólni a szabálysértési csekk. A lejárt jogsi esetére pedig tessék az ügyfélkapun regisztrálni az okmányirodában (a jogsi miatt úgyis mész oda...), és akkor fogod kapni az e-mailt a lejáró okmányaidról.
Csak simán lejárt? Nem a rendõr "kapott el"? Mert akkor semmi következmény nincs! Lejárt orvosival még segédmotorkerékpárt is szabad vezetni, ugyanis ahhoz nem kell orvosi! A helyszíni bírság úgy van ahogy a fenntebb író említi, de úgy tudom alsó határ nincs. Ha viszont feljelentettek annak van annyi "elõnye", hogy kifogással lehet élni a határozat ellen, és ha már nincs más hátra, lehet max. 6 havi részletfizetést kérni!
Ha a jogsid lejárására sem figyelsz akkor a mentõládádról már nem is kérdezlek meg hogy mikor járt le... :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Él még az a szabály, miszerint vasúti átjáróban kerékpárral lakott területen maximum 30km/h, lakot területen kívül pedig maximum 40km/h a megengedett legnagyobb sebesség?

2

Ha csak angliában megszerzett kismotor jogsival rendelkezik az illető, vezethet-e az EU-s tagállamokban (Németország, Franciaország) ezzel a jogsival személygépkocsit?

Angliában vezethet úgy,hogy mellette ül olyan személy,akinek van B kategóriás jogosítványa.Valaki tudna nekem ebben segíteni,esetleg linket küldeni a jogszabályról?Nagyon fontos lenne,előre is köszönök minden segítséget!!!!

2

Tényleg rám lőnének, ha nem adnék elsőbbséget?

http://www.2perc.hu/igy-megy-az-elsobbsegadas-oroszorszagban/

2

A 3, 5 t-ig, furgonra, milyen az a pihenési korong, amit mindig ki kell tölteni?

Nemzetközi fuvarozásra gondolok és kaptam ilyen állást és kérdezték, ha ki tudom-e írni.

4

Történt már valakivel olyan, hogy amikor vezetni tanult, karambolozott?

Úgy értem a tanulókocsiban, úgy, hogy az oktató is ott ült. Hallottatok már ilyen esetről?
Ki volt a hibás? A tanuló az oktató vagy a másik autós?

4

Zebrán megállás, ilyenkor is büntetnek?

Zebrán megállni, várakozni nem lehet, ez ok. Ha mondjuk egy gyalogos, vagy bringás hirtelen ott terem és csak a zebra közepén állok meg, az is megállásnak minősül és ha van térfigyelő jön a csekk?

8

6 órám volt eddig vezetésből, abszolút kezdő vagyok, és nagyon el vagyok keseredve. Olyan bénának érzem magam, forgalomban is. Ki fog ez alakulni valaha?

Van amikor szépen megyek forgalomban, aztán hirtelen valami történik, és elcseszem. Félek az útkereszteződésektől, és attól, hogy nem tudok majd megállni, ha kell. A tolatás se megy. Sok dologra kell koncentrálnom, pl. vezetés közben sokszor arra megy el a figyelmem, hogy a sebességváltót használom - van, amikor rossz sebességbe kapcsolok. Rángatom a kormányt az oktató szerint, a sebességváltóval meg nem szépen bánok.

6

Amikor kétes, hogfy felfele váltsak vagy lefele, akkor mi a jobb?

Van amikor olyan lassan megy a sor, hogy a 4-esben még érezni, hogy gyenge, de 3asban már erősen húz.

Ilyenkor melyik a jobb?
Dízel autó, ami elvan alacsony fordulaton is, nem fullad le, de érezni, hogy picit "remeg" a kocsi.

2

Ha valaki behúzódik a vonalra, és én szemből neki megyek, kapok valamit? Büntetést?

Sokan rá állnak a felező vonalra, egyik kerékkel, szóval az autó visszapillantója, már átlóg az én sávomba.
És ha megyek szemből, és ott meg szűk padka van, és nem akarok a padkának menni, és neki megyek az oldalának, felelős vagyok?

Én sávomban állt "mondjuk", de Õ állt, én mentem.
Én mentem neki.
Most akkor mi a helyzet ezzel?

6

Ha nem adunk elsőbbséget a gyalogosnak, akkor minek a zebra?

Azt tapasztalom magam körül, hogy autóstársaim többsége egyáltalán nem biztosít elsőbbséget a kijelölt gyalogátkelőnél. Ugyanúgy hajtanak át, mint bárhol másutt.
Ismerős autósokkal ha beszélek erről, olyanokat mondanak, hogy mert sietek, mert még nem lépet le az útra, mert belém jönnének hátulról, stb.
Ebből főleg az az érdekes, ami a lelépésről szól. Ugyanis, ha a gyalogos már az úttesten tartózkodik, amikor odaérek, akkor már engednem kell.

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!