Találatok a következő kifejezésre: Hol találom neten a közlekedési (1 db)

Hol találom a neten a közlekedési bírságokat, hogy miért mennyit kell fizetni? Lejárt a jogsim és nem vettem észre, mennyit szabhatnak ki büntetésként?

Legjobb válasz: Nem igazán értem a kérdést... Azért tetted ezt fel, mert autóztál, megállított a rendõr és nem szabott ki helyszíni bírságot, hanem feljelentett, és most várod a büntetésed? Ha ez történt meg, akkor a szabálysértési bírság összegét 3.000 és 150.000 Ft között állapítják meg a kihágás súlyára, az elõéletre és egyéb körülményekre való tekintet alapján. Amennyiben a rendõr nem alkalmazta helyszíni bírság kiszabását (amely 3.000 - 20.000 Ft közötti összeg lehet és ugyanúgy postán kell megfizetni), akkor valószínû, hogy 20e Ft-nál nagyobb összegrõl fog szólni a szabálysértési csekk. A lejárt jogsi esetére pedig tessék az ügyfélkapun regisztrálni az okmányirodában (a jogsi miatt úgyis mész oda...), és akkor fogod kapni az e-mailt a lejáró okmányaidról.

Nem igazán értem a kérdést... Azért tetted ezt fel, mert autóztál, megállított a rendõr és nem szabott ki helyszíni bírságot, hanem feljelentett, és most várod a büntetésed? Ha ez történt meg, akkor a szabálysértési bírság összegét 3.000 és 150.000 Ft között állapítják meg a kihágás súlyára, az elõéletre és egyéb körülményekre való tekintet alapján. Amennyiben a rendõr nem alkalmazta helyszíni bírság kiszabását (amely 3.000 - 20.000 Ft közötti összeg lehet és ugyanúgy postán kell megfizetni), akkor valószínû, hogy 20e Ft-nál nagyobb összegrõl fog szólni a szabálysértési csekk. A lejárt jogsi esetére pedig tessék az ügyfélkapun regisztrálni az okmányirodában (a jogsi miatt úgyis mész oda...), és akkor fogod kapni az e-mailt a lejáró okmányaidról.
Csak simán lejárt? Nem a rendõr "kapott el"? Mert akkor semmi következmény nincs! Lejárt orvosival még segédmotorkerékpárt is szabad vezetni, ugyanis ahhoz nem kell orvosi! A helyszíni bírság úgy van ahogy a fenntebb író említi, de úgy tudom alsó határ nincs. Ha viszont feljelentettek annak van annyi "elõnye", hogy kifogással lehet élni a határozat ellen, és ha már nincs más hátra, lehet max. 6 havi részletfizetést kérni!
Ha a jogsid lejárására sem figyelsz akkor a mentõládádról már nem is kérdezlek meg hogy mikor járt le... :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hülyeség a téligumi? Sokan ezt állítják, hogy minek vesznek téli gumit az emberek, amikor semmi értelme, mert ugyanúgy megfogja az autót a nyári is.

16

Biztonságos kidugott kézzel, kilógatott karral kocsikázni?

Sokakat látok, hogy nem csak kikönyökölnek a kocsi ablakán, hanem lefele lóg az egész karjuk az ajtón.
Ez nem veszélyes? Értzem én itt, hogy a szemből jövő autó neki menne a kocsi oldalának, akkor a kezét is bezúzná az embernek?

5

Üzemzavar-elhárításos kocsi legálisan használja a megkülönböztető jelzéseit?

Tehát ilyenkor ugyanúgy el kell engednem, mint egy mentőt akár, ugyanolyan jogai vannak, vagy le kéne sz*rni?
Jó, most mindenki azt fogja írni, h persze, de képzeljétek el, h ti felraktok egy ilyen villogó sz*rt, attól még nem lesz elsőbbségetek legálisan, de elfognak engedni az biztos. Kihez tartozik ez, mert mentő, katasztrófavédelem, rendőrséget szokták csak emlegetni megkül. jelzéssel.

5

A bekanyarodni tilos táblánál megfordulni is tilos? és a megfordulni táblánál lehet kanyarodni?

3

Vki meg tudja mondani mi ertelme a jobbkez-szabalyos keresztezodeseknek, foleg azokona helyeken, ahol meg tablat se sporolnak vele?

Gondolok itt az x tablara.

11

Miért vannak holt terek? Minden járműnek van?

Ok, hogy ha oldalt nem is, hátul a jármű alatt úgy is keletkezne, de nem megoldható?
Hogy olyan tükör van, ami mindent mutat oldalt, hátul?
Vagy kis kamerákat nem lehetne rakni a kocsi pontjaira, és sáv váltásnál, tolatásnál nem lenne semmi holt tér?

2

A nagy utasszállító gépeknek gondolok itt: 747-es 737-es stb. kényszerleszállás esetén biztonságos füves, sima átlagos talajon leszállnia ha 100-200 km-es körzetben nincs reptér se elhagyott kifutópálya?

10

Átmehetek ha piros a jelzés?

Itt arra gondolok, hogy a megkülönböztető jelzéseit használó jármű közeledik és, hogy gyorsabb áthaladást tudjak biztosítani.

7

Autónak melyik oldala sérülhet, ha a vezetője nem tartja be a jobb kéz szabályt?

4

Körforgalomba lehet menni egy kört?

Ha behajtok egy körforgalomba kihajthatok ugyanazon az uton persze a kihajto ágon? valaki szerint ez megfordulás és tilos.

17

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!