Találatok a következő kifejezésre: Hol találom neten a közlekedési (1 db)

Hol találom a neten a közlekedési bírságokat, hogy miért mennyit kell fizetni? Lejárt a jogsim és nem vettem észre, mennyit szabhatnak ki büntetésként?

Legjobb válasz: Nem igazán értem a kérdést... Azért tetted ezt fel, mert autóztál, megállított a rendõr és nem szabott ki helyszíni bírságot, hanem feljelentett, és most várod a büntetésed? Ha ez történt meg, akkor a szabálysértési bírság összegét 3.000 és 150.000 Ft között állapítják meg a kihágás súlyára, az elõéletre és egyéb körülményekre való tekintet alapján. Amennyiben a rendõr nem alkalmazta helyszíni bírság kiszabását (amely 3.000 - 20.000 Ft közötti összeg lehet és ugyanúgy postán kell megfizetni), akkor valószínû, hogy 20e Ft-nál nagyobb összegrõl fog szólni a szabálysértési csekk. A lejárt jogsi esetére pedig tessék az ügyfélkapun regisztrálni az okmányirodában (a jogsi miatt úgyis mész oda...), és akkor fogod kapni az e-mailt a lejáró okmányaidról.

Nem igazán értem a kérdést... Azért tetted ezt fel, mert autóztál, megállított a rendõr és nem szabott ki helyszíni bírságot, hanem feljelentett, és most várod a büntetésed? Ha ez történt meg, akkor a szabálysértési bírság összegét 3.000 és 150.000 Ft között állapítják meg a kihágás súlyára, az elõéletre és egyéb körülményekre való tekintet alapján. Amennyiben a rendõr nem alkalmazta helyszíni bírság kiszabását (amely 3.000 - 20.000 Ft közötti összeg lehet és ugyanúgy postán kell megfizetni), akkor valószínû, hogy 20e Ft-nál nagyobb összegrõl fog szólni a szabálysértési csekk. A lejárt jogsi esetére pedig tessék az ügyfélkapun regisztrálni az okmányirodában (a jogsi miatt úgyis mész oda...), és akkor fogod kapni az e-mailt a lejáró okmányaidról.
Csak simán lejárt? Nem a rendõr "kapott el"? Mert akkor semmi következmény nincs! Lejárt orvosival még segédmotorkerékpárt is szabad vezetni, ugyanis ahhoz nem kell orvosi! A helyszíni bírság úgy van ahogy a fenntebb író említi, de úgy tudom alsó határ nincs. Ha viszont feljelentettek annak van annyi "elõnye", hogy kifogással lehet élni a határozat ellen, és ha már nincs más hátra, lehet max. 6 havi részletfizetést kérni!
Ha a jogsid lejárására sem figyelsz akkor a mentõládádról már nem is kérdezlek meg hogy mikor járt le... :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért mutogatnak egyesek felháborodottan, ha nem arra nézek, amerről el akarnak engedni?

Volt 2x velem, hogy néztem balra, jobbról jöttek, és el akartak engedni, és nem láttam(ugye nincs a h
átamon szem) és már oda értek hozzám mire elfordultam jobbra, hogy arra nézzek, és már a kormányt csapkodtál, hogy "menjél m
ár baaaaaaz meg!" szinten.
És a fejóüket rázták, hogy mekkora láma vagyok.
Hogy lehet ezen felhúzni magukat? Ha bevágtam volna eléjük akkor arra is verték volna a kormányt?

5

Az emberek miért tulajdonítanak nagy csodát annak ha egy kis teljesítményű autó otthagy egy nagy teljesítményűt?

Sok ismerősöm van és sokszor hallottam már idegenektől is,hogy pl. a Suzuki Swift oda verte gyorsulásban a Subaru Imprezát a piros lámpánál, és hogy ennyit ér a Subaru meg hasonlók.
De ennek mi köze az autóhoz?A 60 éves nagynéném 250 lóerős Audit hajt, mégis sorban előzik meg őt a Swiftek és az Astrák.
Akkor most az Audi a szar vagy a sofőr nem nyomja tövig a gázt?Mert nem ugyan az...
Csak nem értem,hogy egyesek ebbe miért nem gondolnak bele?
Én soha nem csodálkozom azon ha kisautó előz meg nagyot.

2

Maximum Hány db sárga villogót helyezhetek el a kamionon illetve kocsin, ha van rá engedélyem? Kombájn vagy egyéb jármű kísérésére kaphatok rá engedélyt? Fent lehet a villogó rajta mindig, ha nem használom akkor is?

Köszi előre !!

3

A buszsávot figyelő kamera mér sebességet is?

Sajnos későn vettem észre, hogy buszsávba kerültem, aztán mivel az eredeti sávomban jöttek az autók, nem volt más választásom, mint gyorsabban menni és kvázi jobbról előzve visszaverekednem magam a jó sávba...csak persze így bőven gyorsabban mentem a megengedettnél.

5

Vajon az új KRESZ szabályokról miért nem lehet informálódni?

elküldeni postán, ennek lenne értelme!
A jogosítvánnyal rendelkezőknek, alapesetben!
+ aki kéri neten: (bicajosok)
.
Sok más szemétre van pénz, ami megtölti a postaládát, de értelmetlen!

3

Régen jobban csináltam?

Kezdjük az elején.
30 éves vagyok mióta az eszem tudom érdekelnek az autók és a vezetés. Pár éve sofőrködöm is megvan a jogsim szinte mindenre. De azt tapasztaltam magamon mostanába hogy utólag kritizálom magam pl ,hogy ebből és ebből az akciómból lehetett volna ,mert nem láttam be az összes holtteret vagy jöhetett volna valaki arról amerről nem várom.
Nem tudom miért parázom és komplikálom túl a dolgoka.
Létezik olyan hogy a mostani kocsim xar és emiatt vagyok bizonytalan?
Vagy mitől lehet ez? -Néha mintha nem érezném a kocsim határait és ez aggasztó elbizonytalanító számomra.
Vagy már csak túlzásba viszem az odafigyelést?

1

A jogosítványnál számít az ha ezekből az ábrákból nem tudok helyesen válaszolni?

http://www.szintevesztes.com/pic.htm

4

Vehetek tankot?

Tegyük fel tudnék venni egy tankot hatástalanítva persze. Vezethetném és ha igen hol szerezhetnék engedélyt rá? A lánctalp nem berhálja szét a betont?

7

Utánfutón hány méterre nyúlhat ki a rakomány?

Belül az utánfuó raktér hossz 2,20 m és a vascsövek hossza 3m - 3,50 m
Nem gond levágni, bár xarni kell vele 1 órát, mert sok van, de nem tudom mennyit hagyjak, ami belefér a megengedett ki nyúlásnak.:P

1

Honnan tudom, hogy jól vezetek-e vagy sem?

Mert mondják, hogy az ember képes magáról a legjobbat gondolni. Azok mondják meg, hogy ki vezet jól, akimellette utazik.
És az biztonságban érzi magát vagy sem.
Na most erről van sztorim. Volt az egyik ismerősöm akit hazavittem, és jött vele az egyik ismerőse. Na az akkor csinálta a KRESZT, mikor nekem 1,5 éve volt már jogsim addigra, és 1 éve vezettem mindennaposan.
Na az azt mondta, hogy örülten vezetek. Pedig nem, csak ha jött ki a busz a megállóból, még megelőztem. Nem történt semmi baj, nem jöttek szemben, nem volt gyalogos az úton, nem volt záró vonal, és nem 90 el előztem meg.
Vagy mentem, és beváltott a lámpa srágára, és ha nyomok 1 nagyon nagy féketz, akkor át csúszok a vonalon, mertt tiszta víz volt az út, és közel voltam a lámpához, ezért ugyan olyan tempóval átmentem rajta, nem gyors hajtva.
Vagy nem álltam meg minden jobbkezes utcánál, hanem mentem szépen 20-30 al, és nézegettem a jobb oldali utcákat. Erre azt mondták, hogy mi lesz, ha valaki 70 el jön jobbról, akkor kimegyek elé, és bumm.
De akkor szerintem az van, hogy ha 70 el közelíti meg a jobbkezes kereszteződést, akkor neki enm állt szánédkában jobbkézre elsőbbséget adnia.

Másik: A haverom meg szeret keménykedni vezetésnél, hogy elindulásnál csikorgatja a kereket, úgy veszi be a kanyarokat, hogy még elkezdi jobban nyomni a gázt kanyaarodás közben, és e kocsiban neki dől az ember az ajtónak, az erőhatás miatt, meg simán sávokat vált és befurakszik mások elé, hogy azok fékezzenek csak le.
Õ meg azt mondta mikor megálltam a sárgára, hogy "hát de itt még átmehettünk volna!" vagy a jobbkezes utcánál megálltam mikor még csak jöttek felém, hogy "de még itt se volt, miért nem mentél tovább?" Vagy jöttek szemben, be tudtam volna még kanyarodni, hogy áh, mehálltál, simán betudunk volna kanyarodni!"

Most honnan tudjam, hogy jól vezetek-e ha egyesek szerint bénán, mások szerint meg túl gyorsan?
Hozzáteszem még nem okoztam semmi kárt se másnak, se a saját kocsimban, de ez nem függ attól, hogy jól vezetek-e.

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!