Találatok a következő kifejezésre: Hol találom a veszélyes anyagokat szállító (1 db)

Hol találom meg a veszélyes anyagokat szállító tartálykocsikon szereplő táblák kódjait?

Pl: A narancssárga szín? táplákon szerepl? számok milyen anyagokat takarnak, mit jelentenek a kiegészít? táblák. Létezik err?l összefoglaló táblázat?

Legjobb válasz: Létezik. Van egy ADR kézikönyv és abban benne vannak az élére állított négyszöges pigtogramos táblák magyarázata. A narancssárga táblán lévõ számok: A felsõ sorban lévõ elsõ szám megmutatja a fõveszélyt (gáz, maró, sugárzó...), a mellette lévõ szám pedig a járulékos veszélyt. Hogy melyik kód mit jelöl, arról van egy táblázat. Az alsó sorban lévõ szám a veszélyes áru nemzetközi UN száma. Szerintem neten is meg lehet találni.

Létezik. Van egy ADR kézikönyv és abban benne vannak az élére állított négyszöges pigtogramos táblák magyarázata. A narancssárga táblán lévõ számok: A felsõ sorban lévõ elsõ szám megmutatja a fõveszélyt (gáz, maró, sugárzó...), a mellette lévõ szám pedig a járulékos veszélyt. Hogy melyik kód mit jelöl, arról van egy táblázat. Az alsó sorban lévõ szám a veszélyes áru nemzetközi UN száma. Szerintem neten is meg lehet találni.
Ha van CD jogtárad, ki tudod keresni a hatályos rendeletet (elvileg évente változik), ami tartalmazza a számokat. A keresõbe üsd be, hogy ADR vagy veszélyes áru vagy közúti szállítás.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hülyeség 140km-es távot 50-es robogóval megtenni?

Nem voltam még ilyen messze motorral. Egyhuzamban eddig kb 50km-t tettem meg.
Az út nem bonyolult. 1 főúton megyek 100kmt, de a többi se vészes.
A busz ritkán jár és átszállás nélkül nem tudom megtenni. Átszálláskor sokat kell várni és kerül is a busz. Most az árvíz miatt késnek is.
A motorom eddig (kopp-kopp) nem hagyott cserben de nem tudom hogy bírná az utat. Léghűtéses minarelli blokkos robogóm van

7

Szállítható-e hátsó üléssel nem rendelkező autóban gyerek, az első üléseken, gyerekülésben? Rendőr büntet -e érte?

Elől 3 üléses autóban kellene vinni gyereket. A városba nem tud másként bejutni, nincs tömegközlekedés!

5

A jobb első Autógumim oldalfalán van egy repedés vagy vágás, kb 5-cm hosszú és 1-mm mély vagy annyi se. Szerintetek ezzel közlekedhetek?

nem tudom hogy hogyan sérült meg.
és szerintem nem lehet sehogy sem javítani.
én úgy hallottam 7-rétegből készülnek a gumik.
Várom a válaszokat!
FONTOS!!!

15

Mentél már segédmotorral 100km-nél nagyobb távot? Milyen motor volt és hány km-t tettél meg?

Léghűtéses olasz robogóval mennék kb 140km-t
Eddig sose hagyott cserben de max 50km-t mentem vele egyhuzamban.

5

Stuttgartban milyen a forgalom?

Rokonokhoz készülünk menni autóval 3 éves a jogositványom,de eddig bécs volt a legnagyobb város ahol vezettem... el lehet igazodni,németországban mennyivel különbözik a kressz...?

3

Bicigli kresz?

4

Hosszútávon mennyire biztonságos a nem teljesen felülő alufelni a kerékagyon?

Van egy OPEL Astra G autóm, amihez 16 colos alufelni tartozik. Az alufelni középrésze 67,1mm, míg a az autó kerékagya 56,6mm. Van emögött még egy 7mm-es nyomtávszélesítő (beleérne a féknyeregbe a felni). Az első kerékagyak alá szigetelőszalagot tekertem, mert ennek hiányában rázta a kormányt menet közben 110km/h-nál, de ezt most megoldottam: megszűnt a probléma.

A hátsó kerékagyak továbbra sem kapcsolódnak tökéletesen az alufelnivel, de nem éreztem rázást, sem rendellenességet kocsifutás közben! Lehetnek-e hosszútávon problémák emaitt, ha "csak" a kerékcsavar tartja jóformán a felnit hátul (fékdob), ha tökéletesen megvannak húzva a csavarok?

16

Ilyeneknek adnak jogosítványt?

http://www.ejogsi.hu/

9

Amennyiben csak egy pillanatra léptem túl 50es táblánál a 64-es tűréshatárt és rögtön visszafékeztem, akkor is megbüntetnek? Tudja esetleg valaki? Mennyi ideig kell "gyorsan" haladni a büntetéshez?

Remélem a kedves rendőr urak figyelembe veszik, hogy lelassítottam. (bár nem vagyok naiv)

8

Ittasan lehet kerékpárt tolni?

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!