Találatok a következő kifejezésre: Hol találom a veszélyes anyagokat (1 db)

Hol találom meg a veszélyes anyagokat szállító tartálykocsikon szereplő táblák kódjait?

Pl: A narancssárga szín? táplákon szerepl? számok milyen anyagokat takarnak, mit jelentenek a kiegészít? táblák. Létezik err?l összefoglaló táblázat?

Legjobb válasz: Létezik. Van egy ADR kézikönyv és abban benne vannak az élére állított négyszöges pigtogramos táblák magyarázata. A narancssárga táblán lévõ számok: A felsõ sorban lévõ elsõ szám megmutatja a fõveszélyt (gáz, maró, sugárzó...), a mellette lévõ szám pedig a járulékos veszélyt. Hogy melyik kód mit jelöl, arról van egy táblázat. Az alsó sorban lévõ szám a veszélyes áru nemzetközi UN száma. Szerintem neten is meg lehet találni.

Létezik. Van egy ADR kézikönyv és abban benne vannak az élére állított négyszöges pigtogramos táblák magyarázata. A narancssárga táblán lévõ számok: A felsõ sorban lévõ elsõ szám megmutatja a fõveszélyt (gáz, maró, sugárzó...), a mellette lévõ szám pedig a járulékos veszélyt. Hogy melyik kód mit jelöl, arról van egy táblázat. Az alsó sorban lévõ szám a veszélyes áru nemzetközi UN száma. Szerintem neten is meg lehet találni.
Ha van CD jogtárad, ki tudod keresni a hatályos rendeletet (elvileg évente változik), ami tartalmazza a számokat. A keresõbe üsd be, hogy ADR vagy veszélyes áru vagy közúti szállítás.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi történik, ha valaki biciklivel 70-el megy lejtőn?

A barátom (21 éves) állandóan azzal jön elő, hogy menjek már el vele biciklizni Dobogókőre és környékére, mert ott van jó hosszú lejtős út, és ő szeretne ott száguldani lefelé a biciklivel. Nem emlékszem pontosan mennyit mondott, de több, mint 70 km/h-t szeretne elérni egy ilyen lejtőn. Eszemben sincs elmenni, mert szerintem életveszélyes, de nem is ismerem azt a környéket, sem az út minőségét (milyen kanyarok vannak, beláthatók-e, mennyi kátyú/bucka van az úton, stb.). Szerintetek is életveszélyes? Pontosan milyen baj történhet, ha már valaki legalább a 70-et eléri biciklivel (és hogy fokozzam a hangulatot: a barátom mindezt bukósisak nélkül gondolta)? Nélkülem valamiért sose megy el, mindig bele akar rángatni a hülyébbnél hülyébb ötleteibe.

11

Ha kikerülök egy kátyút a saját sávomba, éls a szembejöüvő azt hiszi rá húzopm a kocsit, és felrántja a kocsit a padkára, az az én hibám?

7

Szokott olyat csinálni a rendőrség, hogy civil autóval olyan helyen állnak meg, ahol tilos kikerülni?

Mert állt egy kocsi egy megállóban, de se index, se elakadás jelző, se a motor nem ment. Én meg lendületből kikerültem záróvonalon.
Azon gondolkoztam, hogy mi van, ha a rendőrök csinálják, és lefotóznak, hogy rajta vagyok a záró vonalon.
Szoktak ilyet csinálni?

7

Miért nincs annyi eszük az embereknek, hogy nem egymás mellé parkolnak be egy szűk utcába?

Imádom mikor többszáz méter hely van, de valakiknek mindig az út egyik, és a másik szélére kell állniuk, és ha megyek kocsival lassíthatok le gyök 2 re, és centizhetem ki...
Ha az egyik előrébb állni meg 3 méterrel, máris nem lenne gond...
Miért kell mindig egymással párhuzamosan leparkolni egy kis szűk utca szélére?

5

Miért szarik sok ember arra, hogy akadályozza a másikat?

Kedvencem, mikor kanyarodnék be balra, de állnmak sorban az autók, és valaki elállja az utat, de előrébb tudna gurulni még 1-2 métert, de nem, Õ áll.

Annyira idegesítő az ilyen.
Ha én állom el ilyenkor az utat, vissza tolatok, vagy bármi.
Mások miért szarnak bele, hogy eltorlaszolják az utat?

4

Körülbelül mióta használnak közúti fénysorompót Magyarországon?

Ha pontos évet nem is, de nagyjából valaki betudja határolni, hogy mióta léteznek ezek a közúti fényjelző berendezések hazánkban?

3

Az egyirányú utakról, utcákról leírnátok hogy miket kell tudni róla?

Pl. parkolás, egyirányú útról való le kanyarodás stb.

3

Ilyen esetben mit lehet tenni? Ha egy autós kikerül egy kutyát és átkerül a sávomba. Ha nem reagálok, ütközés. Ha visszahajtok a sávjába, elkaszálom az ebet.

8

Keszthelyen lesz a forgalmi vizsgám, és Tapolcáról indulunk. Csak én vizsgázok, az oktatóval megyek. A vizsgahelyszínre az oktató vezet vagy én?

az érdekel, hogy az is egy órás vezetési gyakorlásnak minősül-e, tehát gyakorlásképpen vezetnem kell-e vagy sem?

1

Én voltam a hülye, vagy Õ reagálta túl a dolgot?

Elkezdték kikerülni a buszt a megállóból, és én voltam a 4. tehát egymás után szépen mentek az autók át a szembe sávba, és el a busz mellett, belenéztem a tükörbe, nem jött senki, index, megyek a 3. után, erre ahogy átérek a sávba nyomnják rám a dudát szinte csapkodják a kormányt úgy.
Bele nézek a tükörbe, a mögöttem álló 3 kocsi még mindig ott áll...
Hát a hülye 4. ként vagy akár hányadikként kezdett kikerülni...
Jó, jöhetett volna ott motoros, mentős is, egyrészről igazat adok neki.
De azért nem, mert utána állt a pirosnál, mögöttem, letzekerte az ablakot, közel gurult, majd erős mélynyomóval feltekerte a zenét.
És így állt mögöttem.
Majd sokáig van ott piros, fogja magát, előre ment, és át a piroson.

Most nem értem, nem történt baleset, ok, bevághattam elé, de minek kellett itt tombolnia mögöttem?
És most én megérdemeltem ezt, vagy csak kifogtam egy olyan embert akinek nagyon sietős volt, és rosszkor voltam előtte?

13

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!