Találatok a következő kifejezésre: Hol találom a veszélyes anyagokat (1 db)

Hol találom meg a veszélyes anyagokat szállító tartálykocsikon szereplő táblák kódjait?

Pl: A narancssárga szín? táplákon szerepl? számok milyen anyagokat takarnak, mit jelentenek a kiegészít? táblák. Létezik err?l összefoglaló táblázat?

Legjobb válasz: Létezik. Van egy ADR kézikönyv és abban benne vannak az élére állított négyszöges pigtogramos táblák magyarázata. A narancssárga táblán lévõ számok: A felsõ sorban lévõ elsõ szám megmutatja a fõveszélyt (gáz, maró, sugárzó...), a mellette lévõ szám pedig a járulékos veszélyt. Hogy melyik kód mit jelöl, arról van egy táblázat. Az alsó sorban lévõ szám a veszélyes áru nemzetközi UN száma. Szerintem neten is meg lehet találni.

Létezik. Van egy ADR kézikönyv és abban benne vannak az élére állított négyszöges pigtogramos táblák magyarázata. A narancssárga táblán lévõ számok: A felsõ sorban lévõ elsõ szám megmutatja a fõveszélyt (gáz, maró, sugárzó...), a mellette lévõ szám pedig a járulékos veszélyt. Hogy melyik kód mit jelöl, arról van egy táblázat. Az alsó sorban lévõ szám a veszélyes áru nemzetközi UN száma. Szerintem neten is meg lehet találni.
Ha van CD jogtárad, ki tudod keresni a hatályos rendeletet (elvileg évente változik), ami tartalmazza a számokat. A keresõbe üsd be, hogy ADR vagy veszélyes áru vagy közúti szállítás.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Közlekedési lámpában kamera?

Üdv! Nem régiben sikerült egy piros lámpán áthajtanom egy igen forgalmas helyen. Hála az égnek nem történt baleset. A lámpa nem a kereszteződés felett volt ,hanem utána én pedig mentem az előttem lévővel, figyelmetlen voltam. A kérdés lényege pedig a következő: Rémhíreket , pletykákat hallottam olyan lámpákról, amikbe kamera van szerelve ami sztárfotót készít,ha piroson hajt át a delikvens. Valakinek van ilyen tapasztalata, esetleg megbüntették? Létezik ilyen? Meg lehet különböztetni a kamerával felszerelt lámpákat? (már ha vannak)Nem állok túl jól anyagilag és most félek,hogy nemsokára küldik a csekket. A válaszokat előre is köszönöm szépen!

2

2 évre elvették a jogsimat, 2014 június elején kapom vissza mennyivel elötte tehetem le a vizsgát újra?

1

Az, hogy valaki soha nem balesetezett az másoknak is köszönhető nem?

Szoktam hallani az idősebbek dicsekvéseit, hogy "150 ezer kmt levezettem baleset nélkül..."
De ez nem csak rajta múlott nem? Hanem másokon is, hogy nem mentek bele, vagy akár az Õ veszélyes helyzetét elkerülte más nem?

5

Mit érdemes nézni, egy autónál, ha van rá esély, hogy el fog engedni?

Szóval lemond az elsőbbségéről.
Én azt szoktam figyelni, hogy villogtat-e a fénbykürttel, sokan meg azt mondják, az nem erre való.
De sokan meg a kezükkel kalimpálnak a szélvédő mögött.
De szerintem az nem látszik néha rendesen, árnyékok, csillogó szélvédő.

Szóval mit érdemes figyelni?

4

Miért nem vezetik be az autópályákon az átlagsebesség méréses rendszert?

Adott hozzá az infrastruktúra a matrica ellenőrző kamerák és rendszámfelismerők. Egyből nem érné meg hosszan gyorshajtani, és a lézerblokkoló sem érne semmit, nem lenne kibúvó. Viszont aki esetleg száguldani akar ,megtehetné csak ki kellene utána állnia pihenni egy kúthoz, de így nem lenne sok értelme.

17

Ha megiszok egy 0, 5l -es 1, 8% alkohol tartalmú (cirtomos) sört, menni idő elteltével nem fújom meg a szondát?

65-70kg. vagyok, 175cm magas..
tudom ,hogy szervezet függő, de kb. menni idő ?
most ittam meg és el kéne mennem autóval.. pls. help me :)

F.19.

3

Balatonmáriafürdőn melyik utcában van a vasútállomás? És hogyan jutunk el onnan a szabd strandon lévő Agave Ételbárba? 19/L

utca, irány, kb hány méter

1

Mennyi idő alatt évül el a tilosban megállás szabály megsértése?

Megbüntetett a közterület felügyelő, mert belefutottam egy vasárnapi úttisztítás miatti megállni tilos táblába. Most kiküldték a büntetést, de egyszerűen nem vagyok képes kifizetni.

9

Ülésmagasító, nem gyerekülés használata meddig kötelező, ha a gyerekek (2) a hátsó ülésen utaznak?

http://www.argep.hu/popup.asp?pid=220349106&pnr=10001&foto=1
erre gondolok, nem erre: !!!

3

Ha így elkap a rendőr mire számíthatok?

Ma adtam be minden papírt, készül a jogsim. Erről adtak egy igazolást. Ha elkap a rendőr megmutatom az igazolást, akkor milyen büntetést adhat? Végülis van jogsim csak a kártya nincs meg még....
Légyszi.

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!