Találatok a következő kifejezésre: Hol találom a veszélyes anyagokat (1 db)

Hol találom meg a veszélyes anyagokat szállító tartálykocsikon szereplő táblák kódjait?

Pl: A narancssárga szín? táplákon szerepl? számok milyen anyagokat takarnak, mit jelentenek a kiegészít? táblák. Létezik err?l összefoglaló táblázat?

Legjobb válasz: Létezik. Van egy ADR kézikönyv és abban benne vannak az élére állított négyszöges pigtogramos táblák magyarázata. A narancssárga táblán lévõ számok: A felsõ sorban lévõ elsõ szám megmutatja a fõveszélyt (gáz, maró, sugárzó...), a mellette lévõ szám pedig a járulékos veszélyt. Hogy melyik kód mit jelöl, arról van egy táblázat. Az alsó sorban lévõ szám a veszélyes áru nemzetközi UN száma. Szerintem neten is meg lehet találni.

Létezik. Van egy ADR kézikönyv és abban benne vannak az élére állított négyszöges pigtogramos táblák magyarázata. A narancssárga táblán lévõ számok: A felsõ sorban lévõ elsõ szám megmutatja a fõveszélyt (gáz, maró, sugárzó...), a mellette lévõ szám pedig a járulékos veszélyt. Hogy melyik kód mit jelöl, arról van egy táblázat. Az alsó sorban lévõ szám a veszélyes áru nemzetközi UN száma. Szerintem neten is meg lehet találni.
Ha van CD jogtárad, ki tudod keresni a hatályos rendeletet (elvileg évente változik), ami tartalmazza a számokat. A keresõbe üsd be, hogy ADR vagy veszélyes áru vagy közúti szállítás.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Lehet e részletfizetést kérni ittas vezetés miatti bűncselekmény miatt?

Ittas vezetésért kiszabott 200 000 Ft-os "bűncselekmény" kategóriába eső pénzbírságért lehet e részletfizetést igényelni? Ha igen, mekkora összegre lehet számítani havonta? Van e időtartam, ami alatt mindenképp bevasalják a pénzt? Kamatozik e? Köszi

2

Kinek kell lehúzódnia, ha egy szirénázó mentő és egy szirénázó rendőr tart ugyanarra?

......
x x x x x x x
------ ------>
x R x x M x
......

x - autós
R - rendőr
M - mentős
Természetesen mindegyik siet, de a másik sáv tele van.

6

Van olyan aki nemrég volt elsősegély vizsgán?

Nemsokára megyek elsősegélyre de nem tudok semmit. Segítene valaki? 18L

1

A kérdésem arra irányulna hogy az útkarbantartás mint olyan lakott területen és lakott területen kívül hogyan zajlik?

Tudomásom szerint lakott területen belül (táblától- tábláig) az önkormányzat felelősége az utak rendben és karban tartása. Azon kívül pedig az útkarbantartásé. Kérdésem az lenne hogy ezeket hogyan ellenőrzik? (Út ellenőrzős autón kívül,) illetve hogy a közmunkások minden településen ilyen hanyag munkát végeznek hogy 2 nap alatt kikotorják az autók amit beletesznek (azfaltozásnak nem mondanám mert csak 1-2 lapát kavicsot beledobnak és munka kész)? Ha tudtok valami törvényes oldal linket esetleg azt is szívesen fogadnám, lényegében mindent ami ezzel a dologgal foglalkozik !

3

Átírási költséget és a vagyonszerzési illetéket is fizetni kell? Sok oldalon mindig csak a kettő közül valamelyik egyiket említik hogy azt kell fizetni. Hogy van ez?

3

Most vettem észre h az eü. Mentődobozom (B kat. ) 2003-ban lejárt. Ezért büntethet a rendőr?

5

A motorosoknak nem számít a pénz? Összetörik vagánykodva a motort, vesznek zsebből újat?

Néztem ezeket a bukásos videókat. És sokan egykerekeznek az 1000res Ninjával, meg elsőkerékre állnak meg, felállnak a motorra...
És nem profik, kis pólban, meg rövidgatyában nyomatják a szomszéd parkolóhelyen.
És nélha ripityára törik a motor, mert leesnek, a motor gurul tovább, és telibe vágja a villanyoszlopot.
Szóval nekik dugig van a zsebük pénzzel? Hogy a drága sportmotorjaikat így becsülik?
Nekem lenne ilyen motorom, még az autópályán autók között se mennék vele gyorsan, meg vagányan, még ha tudnék motorozni se...

2

Milyen az út Sárvár környékén?

Rendesen lehet közlekedni, jó az út minősége? Köszönöm a válaszokat! :)

4

Ki felel az autópálya-menti létesítmények útburkolatáért?

Például a benzinkutak útfelületét kinek a feladata télen tisztán tartani? Autópálya-kezelő vagy a benzikút? Ha utóbbi, ők rendelkeznek valamilyen gépparkkal külön erre fenntartva?

2

Milyen büntire számíthat akinek a kocsijában van kék-piros rendőrségi led?

De arra gondolok ha benne van az autóban de nem használja az illető csak mondjuk el megy pl autós találkozóra és ott bekapcsolja -szólhat /büntethet érte a rendőr ?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!