Találatok a következő kifejezésre: Hol találom Lucy Maud (1 db)

Hol találom meg Lucy Maud Montgomery összes könyvét ami megjelent magyarul is?

Legjobb válasz: Az egyik kedvenc íróm :) A magyarul megjelent könyveit az Alexandriába tudod beszerezni (gondolok itt az Anne-,Emily könyvekre és a Váratlan utazás részeire) Jó olvasgatást :)

Az egyik kedvenc íróm :) A magyarul megjelent könyveit az Alexandriába tudod beszerezni (gondolok itt az Anne-, Emily könyvekre és a Váratlan utazás részeire) Jó olvasgatást :)
Nekem is több könyve megvan. Én a Magyar Könyvklubtól rendeltem õket.
én a Fõvárosi Szabó Ervin Könyvtár gyerekkönyvtárából vettem ki. Ha van városi könyvtárban olvasójegyed, meg tudod nézni az adatbázisban, hogy van-e, lehet-e elõjegyeztetni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hol tudnám megvenni terry pratchett-től a Mágia Színét?

mert antikváriumokban csak előjegyezni lehet és nem láttam könyvtárakban ,de am még kölcsönbe is elkérném mert csak nagyon el szeretném olvasni....am előre is köszi a segítséget mégha csak ötlet is ..

3

Milyen könyvet olvassak?

Legutóbb az Érik a gyümölcsöt fejeztem be, előtte Eszter hagyatéka, előtt Frei Tamás Bankárja. Émile Zola Nanája nem tetszett, félbehagytam, nagyon vontatott volt túl sok szereplővel, és leginkább nem szólt semmiről. Mit javasolnál ?

4

Párbeszédeket, hogy oldjam meg jobban?

Ez egy kis részlet a könyvemből.
Első vázlat még, de azért a fő baklövéseket kiszedtem. Ami kérésem lenne, hogy lehetne itt a párbeszédek után a megjegyzéseket ésszerűbbre, kellemesebbre alakítani? Nagyon nagy problémám ez régóta. Előre is köszönöm szíves segítségeiteket!

Miután Martin mester elhagyta a szobát Conann pár percig még nézte a tájat, majd ő is készülődött. Egy kopott ládához ment. Kinyitotta, s kiemelt belőle egy fa botot. A falhoz támasztva állt egy nagyon erős íj, mellette tegezzel, s vesszőkkel, azt is felvette. Az íjba belebújt a húron át, tegezét felcsatolta, s követte Martin mester példáját. A gyakorlótér az istállótól nem messze a várlakók házai mögött volt. Rengeteg apród és ifjú lovag mérte ott össze az erejét. Voltak, akik bot vívtak egymással, s volt olyan, aki célba lőtt.
- Nézzétek, már ki tolta le a képét hozzánk!.. – Hallatszott a távolból egy elharapott hang.
- Fékezd a nyelved! – Martin mester pofonvágta az illetlen tanoncot.
- Hagyd őket! - szólt hozzájuk Conann – Nem vagyok különb nálatok attól, hogy az apám az Ura ennek a várnak. Nem érzem magam magasabb rangúnak, sőt bajtársaimnak hívlak titeket.
- Hívj csak annak, aminek akarsz, de a csatában nem fogsz helyettünk küzdeni! – Szólt ugyanaz a tanonc.
- Az könnyen megeshet, hogy helyettetek nem, de értetek akármikor!
Conann leemelte válláról íját és az apród melletti céltáblának szegezte íját. Megfeszítette, kissé megemelte, hogy biztosan eltalálja a táblát majd elengedte a húrt. Egyenesen a tábla közepébe lőtt.
- Gondold el, annak a táblának a helyén akár egy ellenség is állhatott volna, aki életedet ontaná.
- De nem állt ott senki, csak én, akit majdnem eltaláltál ügyetlenségeddel! – Vágott vissza a tanonc. Conann nem tudott mit válaszolni. Otthagyta őket. Meglátta Arthurt, hogy Jacquessel bottal vív a tér másik szegletében. Jacquesnek már csak hónapjai voltak hátra a lovaggá avatásig, azonban még sosem vett részt csatában.
- Harcolni akarok! – Szólt Jacques.
- Most is azt teszed! – Válaszolta Arthur.
-- Öltél embert már apród? – Kérdezte az épp akkor odaérő Conann.
- Sohasem. – Válaszolta Jacques.
- Akkor tudd meg, nem dicső cselekedet.
- Akkor sem, ha emberek sorsa függ tőle?
- Még Isten nevében sem az. – Válaszolta neki Conann.
- Akkor miért harcolunk, mi értelme a háborúnak?
- Az égvilágon semmi. A két szembenálló fél így próbálja meggyőzni a másikat arról, hogy ő az erősebb. Engedje át neki a hatalmat. De ebbe senki se képes belenyugodni. Ez a harc forrása, időtlen idők óta.
Gyáva az, aki azt hiszi a férfi attól férfi, hogy mennyi embert ölt meg.
- Akkor ki az igazi férfi?
- Az, aki megóvja harc nélkül népének jólétét. Boldogságot hoz és nem szenvedést és gyászt.
- Te már öltél embert.. – Bökte Conann orra alá.
- Bizony öltem, de szánom magam érte.
- De ha nem teszed meg, most se te se Arthur se Alain nem élne! – Jacques összeráncolta homlokát és Conann felé fordult.
- Megmentettünk három életet három árán. Mi ez, ha nem esztelenség?
- Honnan tudsz te ennyit az életről, harcról? Hiszen még magad sem jártál sosem csatában, nem értél még meg aggastyánkort. – Kérdezte Jacques.
- Ez igen egyszerű apám tanította személyes élményei alapján. Õ egy igazi hadvezér, akire fel lehet nézni.
- Abban igazad van, hogy dicső hadvezér, de viszont ő sem a harc elkerülésével hoz jólétet!
- Látod! Amíg csak akard egy bolond, aki nem józanésszel gondolkodik bukott az egész ügy. A józanész mit sem ér az éles karddal szemben, a szó nem fegyver, amivel akárkit le lehet győzni. Az szó csak egy tanács, amit az illető vagy megfogad, vagy sem, de míg az emberiség nem érett meg erre addig hadakozás lesz szüntelenül.
- Bölcs szavak egy fiatal fiútól! – Martin mester hátulról Conann vállára tette kezét. – Tudd meg, ha most nem lépük hadiviszonyba, akkor hamarosan Európát elözönlenék a muzulmán hadseregek, maguk után csak pusztítást hozva. Az ember nem kőszobor, hogy hagyja veszni azt, amiért egész életében küzdött. Legjobb példa erre az anya és gyermekének viszonya. Az anya akár életének árán is védi élete gyümölcsét a gyermekét. Nos, ezt próbáljuk mi is tenni, annak ellenére, hogy kissé a túlzott hatalomvágy felé hajlanak a nagy uralkodók. Szerény személyem szerint legjobb módszer az lenne, ha a szent területekre szabad járás megmaradna mind a három hit követői számára, mivel egyaránt szent mindegyikünknek. A háború csak rongálja az értékeket, s befertőzi azt a gyilkosság bűnével. A papok, sőt a pápa is bűnbocsánatot hirdet annak, aki szaracént öl, pedig azok az emberek is ugyanolyanok, mint mi. Szeretnék maguknak tudni azt, amit csodálnak! Folytassátok az edzést! – Martin mester visszatért a többi tanítványához. Sok fiatal volt, akik még életükben sosem fogtak még csak fakardot sem.
Órák hosszan gyakoroltak, lőttek, vívtak. Voltak, akik lóhátról gyakoroltak küzdeni. Közülük Jacques tűnt ki legjobban a képességeivel. A bábu egyszer sem találta fején, miután eltalálta Jacques a kis szobor testét.

8

Mi lett a bodzapálca sorsa a Harry Potter sorozat végén?

Egyik helyen ezt olvastam:
"Miután Harry felhasználta, hogy megjavítsa saját régi pálcáját, visszatette azt Dumbledore sírjába. Amennyiben Harry természetes halált hal, a pálca varázsereje megszűnik, így ezentúl nem fog vér folyni miatta."
Máshol meg ezt:
"Voldemort halála után Harry megsemmisítette a bodzapálcát, hogy senkinek ne legyen ekkora hatalom a birtokában."
A filmet láttam, így egyértelmű, hogy ott az utóbbi az igaz, de akkor a wikipédia miért írja a fentit?

16

Harry Potter rajongók, miért van az hogy közületek egy csomóan utálják Dumbledore-t?

Most kezdtem el olvasni újra a könyveket hogy felfrissítsem az emlékezetemet, épp az 5iknél a Főnix Rendjénél tartok, és szerintem Dumbledore az egyik legpozitívabb karakter mégis itt a gyakorin is néhány témánál meg fórumokon is azt olvasom hogy csomóan szidják az öreget.

12

Vélemények? (blog)

http://guardian-angel-to-love.blogspot.hu/ Milyennek találjárok ezt a blogot? Előre is nagyon köszönöm a kritikákat!

4

Blue-nek Gansey fog tetszeni?

Kicsit nem értettem, hogy Blue, hogy nem ismerte fel Gansey-t a Ninoban, de mindegy. Csak most éppen ugye Adamnek adta meg a számát, de később Gansey fog neki tetszeni,ugye?

0

Mi alapján lehet létrehozni saját fantázianeveket?

Vannak ilyen szabályok, hogy milyen egyéniséghez milyen hangzású nevek illenek, csak nem találok ilyet. Pl.: Intelligenciát sugárzó, ravaszságot sugárzó stb...

3

Hol lehet olyan kitűzőt venni, amilyen az Éhezők Viadalában van?

Körülnéztem ezügyben, de csak azt találtam, hogy tényleg van ilyen, azt nem, hogy hol lehet kapni! Ha segítenétek, azt nagyon megköszönném!

4

Tini könyveket és filmeket keresek!?

Pl.: Szent Johanna Gimi,Hüvös völgyi suli stb. (ezeket már olvastam)
Nem tiniknek való könyvet keresek hanem tinikről szóló könyveket.

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!