Találatok a következő kifejezésre: Hol találok táblázatot, amin (16 db)

Neptun teszt? Hol találok táblázatot, hogy amit mértem értsem is?

karbonátkeménység ,öszkeménység

Legjobb válasz: Én azt tudom leírni, ami a használati utasításban van. Az összkeménység (NK)annyi, ahány cseppet kell adni, hogy a folyadék kékbõl sárgára váltson. A karbonátkeménység (KH) annyi, ahány csepp kell, ahhoz, hogy a lilából ismét sárga legyen, ha be se lilul akkor, a KH=0 Amúgy az összkeménység két tényezõbõl áll össze: az állandó keménységbõl és a karbonátkeménységbõl. Tehát a víz állandó keménységét úgy lehet megadni, hogy NK-KH. Amikor a halak/növények keménység tolerálásáról beszélnek, akkor az összkeménységrõl van szó. A víz karbonátkeménységét forralással lehet csökkenteni, ilyenkor ugyanis a vízkõ képzõdéssel ez kicsapódik. A vízforralás viszont nem csökkenti az állandó keménységet.

Én azt tudom leírni, ami a használati utasításban van. Az összkeménység (NK)annyi, ahány cseppet kell adni, hogy a folyadék kékbõl sárgára váltson. A karbonátkeménység (KH) annyi, ahány csepp kell, ahhoz, hogy a lilából ismét sárga legyen, ha be se lilul akkor, a KH=0 Amúgy az összkeménység két tényezõbõl áll össze: az állandó keménységbõl és a karbonátkeménységbõl. Tehát a víz állandó keménységét úgy lehet megadni, hogy NK-KH. Amikor a halak/növények keménység tolerálásáról beszélnek, akkor az összkeménységrõl van szó. A víz karbonátkeménységét forralással lehet csökkenteni, ilyenkor ugyanis a vízkõ képzõdéssel ez kicsapódik. A vízforralás viszont nem csökkenti az állandó keménységet.
A kérdező hozzászólása: köszi ! én nem erre gondoltam , hanem olyan táblázatra ahol megtudnám nézni hogy a kijött értékek jók e .Szóval , mettõl meddig , lágy , kemény ilyesmi .
Összkeménységre: 0-4 igen lágy, 4-8 lágy, 8-12 közepesen kemény, 12-18 kemény, 18-30 nagyon kemény.
A kérdező hozzászólása: Platypus ! köszi ! erre gondoltam .karbonátra is tudsz ? Ezek az adatok szerint kemény a víz az akváriumomban :(
(az összkeménység Gh, a mértékegység Nk)
A kérdező hozzászólása: Na lehet én vagyok értetlen de összkeménységnél 18 cseppnél lilult, karbonátnál meg 10 .nél sárgult a neptunnal .Akkor 18 - 10 = 8 ? közepesen kemény a vizem ?
Az összkeménységet kell nézni, kemény.

Hol talalok olyan tablazatot, ami a baba sulyat mutatja hetrol-hetre, de ugy hogy a 40. heten 3000gr?

Legjobb válasz: De van, mert en mar egyszer megtalaltam,de nem tudom hogy hol.

*vagyis 3000
A kérdező hozzászólása: De van, mert en mar egyszer megtalaltam, de nem tudom hogy hol.
A kérdező hozzászólása: Nalunk nincs sulybecsles.Eddig volt de most mar nem mondjak, szerintem azert mert nagyok voltak az elteresek.
Uh.-n megmondják mennyi a súlya.
A kérdező hozzászólása: Mert mar 3 gyereket szultem 3000 gr a 40. hetre.Most vagyok 34 hetes es kb szeretnem tudni mennyi lehet a sulya.
olyan táblázat nincs.
nem tudom, de ehhez a 300 gr-hoz hozzá kellet szólnom, mert nem értettem, hogy miért pont ilyen értékekkel keresel.
A kérdező hozzászólása: Legyszi a kerdesre valaszoljatok ha nem tudod ne irj. Koszi!
miért lenne a 40. héten 3000 gramm? az átlagos születési súly ennél több.

Hol találok olyan letöltő anyagot ami táblázatban ábrázolja a szófajokat és példát is ír mellé?

A gyereknek kéne,hogy jobban el tudjam neki magyarázni.Valahogy számomra érthetetlenül tanítják most nekik ezt.Segítsen valaki!

Legjobb válasz: Szia ! Itt a Házi feladat kérdések között április 5.-én kérdezték ezt: Hány szófaj van ? Biztosan megtalálod ! Elég kimerítõ, részletes válaszok érkeztek, példákkal !

Szia ! Itt a Házi feladat kérdések között április 5.-én kérdezték ezt: Hány szófaj van ? Biztosan megtalálod ! Elég kimerítõ, részletes válaszok érkeztek, példákkal !
A kérdező hozzászólása: Köszi.Amilyet én keresek olyan nincs sehol.Nem vagyok már mai, és valami olyasmit keresnék, mint anno az iskolában a füzetbe kellett körmölnünk.Mert ma már mindenféle munkafüzetük van, és szerintem igazán nem is tanítják az anyagot
Igen, valójában én is az összeszedettséget, a tömör, egyértelmû formában való tanítást hiányolom. Én ma is emlékszem az általánosban tanultakra, a lényeg, a legfontosabb tudnivalók ma is "megvannak". Szerintem túl sok az anyag, nem gyakorolják be eléggé. A munkafüzetet így-úgy kitöltik, talán nem is kérik számon. Tanultam gyerekekkel, látom a problémát. Együtt készítettünk összefoglaló vázlatot, hogy a gyerek egyben lássa maga elõtt a rendszert. Szófajok, mondatrészek, sokszor ezt is keverik ! Nem tudnak mondatot elemezni, itt sokan kérnek segítséget ebben is. Én ajánlanám a az ezzel foglalkozó szakembereknek, olvasgassák a Gyakori kérdések/Házi feladat kérdéseket, sok probléma kiderülne a mai oktatást illetõen ! Üdvözöllek !


Hol találom azt a táblázatot amiben le van írva hogy mekkora bruttó fizetés után mekkora bérkompenzáció jár?

Legjobb válasz: A Kormány 299/2011. (XII. 22.) Kormányrendelet 1. sz. mellékletében

A Kormány 299/2011. (XII. 22.) Kormányrendelet 1. sz. mellékletében

Hol találok olyan hozzátáplálás táblázatot, ami azt is leírja, hogy mikor MENNYIT egyen a gyerek, nem csak hogy mikor mit?

Legjobb válasz: ??? nem könyv szerint kell etetni egy gyereket! te minden nap ugyan annyit eszel? ne hülyéskedj már!

??? nem könyv szerint kell etetni egy gyereket! te minden nap ugyan annyit eszel? ne hülyéskedj már!
amennyit elfogadd. annyit egyen!
Ha egészséges a gyerek, amennyit akar. hiába van táblázatod, ha nem fogadja el azt a típusú kaját vagy akkora mennyiségben. Az én fiam cukorbeteg, és még õt sem táblázat alapján etetem, hanem érzésre. Jó persze a szénhidrátmennyiséget nála tudom (de azt is csak az inzulin miatt), de a többire nem fordítok gondot. Egyébként alapnak, 5 étkezés, 3 fõ, két kis étkezés. Az étkezések 50%-át szénhidrátok tegyék ki, 25-25% legyen a fehérje, zsír. A fõ étkezések tartós szénhidrátokból álljanak, a kis étkezések cukrok legyenek-joghurt, gyümölcs például.
azt mondják az okosok, hogy egy kisgyerek mindig tudja mennyit kell ennie.
A második védõnõdnek adok igazat. Legalábbis a tapasztalat nálunk õt igazolja. Semmiképpen ne erõltesd szerintem. Az én fiam is hirtelen "táltosodott meg", egyik napról a másikra megszokta a kanalazást, és nem kérte a tápszert. Most 11 hós, reggel-este eszik csak tápszert, és mostanában csak falatozni szeretne, nem szívesen eszik mást, csak szilárd ételt.
Utolsó vagyok: Hozzá kell tennem, én MÁR több mint 1 hónapja hozzátáplálom. _pip_
15:40-es vagyok. Én, ha kell neki plusszban tápszer, akkor készítek 30 grammot vagy 60-at, ezt függõvé teszem attól, hogy mennyi szilárdat evett meg. Szemre csinálom, érzésre:-) Nem matekozom. Látom, hogy elég neki vagy sem. Ha nem eszi meg a bögrényi ételét, akkor tudom, hogy fog kelleni tápszer. Ha sokat hagyott meg belõle akkor tudom, hogy 60 grammot fog megenni ha csak keveset akkor tudom, hogy elég neki a 30 is, ha tévednék, mert elõfordul, akkor a gyerek jelez, hogy még óhajt enni:-)
Én úgy csináltam, ahogy a kérdezõ. Kínáltam a gyümölcsöt, evett, amennyit akart, és kiegészítettem tápszerrel. Szinte soha nem maradt meg, mert annyit csináltam, amennyit gondoltam, hogy enne még. Az egy-két alkalommal kiderül. Aztán egyre többet evett a gyümibõl, kevesebbet a tápszerbõl. Nekünk ez így jó volt.
Nem az a lényeg, hogy egy evésre x ml jöjjön ki mindig, hanem az, hogy a hozzátáplálás lehetõleg fokozatos legyen! Magyarul, az elején csak pár kanál, aztán ezt fokozatosan emeled, ahogy a babád igényli. De, jobb azért résen lenni, még akkor is, ha nagyon ízlik neki és habzsolná befelé. Nem biztos, hogy az, ami a szájának ízlik, a pocakjának is tetszeni fog (akkora mennyiségben). Én nem látom ezért értelmét annak, hogy így kiegészítgesd a szilárd ételt a tápszerhez. Persze, ha neked ez így jobb, akkor nyugodtan, és mivel a tápszert ugye készíteni kell, nyilván az se mindegy, hogy mennyi marad meg, fel tudod-e újra használni stb. De maga a hozzátápi szempontjából felesleges szerintem ez a fajta "matekozás".
Én nem tudom, hogy mennyit egyen, ezt neked kell tudnod:_) Én így csinálom a 6 hónapos babámmal. Õ átlgaban 180 gramm tépszert eszik meg, nálam ez az alap..tehát ha fõzök neki, akkor arra törekszem, hogy ez a mennyiség meglegyen. Legalábbis körülbelül, mert nem méregetem én az adagot, hanem tudom, hogy kb mennyinek kell lenni a csészében amiben turmixolom neki a dolgokat. Ha az tele van kb az 180 gramm (vagy több). Ha ezt mind megeszi és azt látom, hogy tele van akkor nem kínálo tápszerrel, de ha látom, hogy nem volt eég akkor még megkínálom egy kevés 30-60 gramm tápszerrel. De vannak napok, pl. ma is, hgy egyáltalán nem akar kanalazni. Tízóraira gyümölcsös bébikaját keverek el neki gabonapéppel, ez kb 200 grammnyi, de ma nem ette meg, sõt elég keservesen ette. Így mikor már elfordította a fejét, és inkább kifelé jött a kaja, mint befelé, akkor csináltam tápszert és megitta. Ebédnél dettó, kanalazott, de nem szivesen, nem is evett sokat, így a maradék az tápszer.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!! Ez a nestlés megvolt nekünk, a nagyfiammal kaptuk, de nem találom, és a neten sem találtam meg. Köszi még egyszer mindenkinek!!!
Itt azt is megtalálod, hogy mit és kb. mennyit egyen: http://ww1.nestle.hu/baba/2kor.aspx De ha beváltod a Rossmannos kuponokat, már nem tudom melyikben, de abban is találsz ilyen nestlés táblázatot, és abban konkrétan le van írva az is, hogy hány gr. szénhidrát, hús, stb-t kell(ene) enni egy nap. Úgysem annyit fog:) ) Van olyan baba, aki 8 hónaposig csak szopizik, mégsincs semmi baja. De azért próbálkozni kell a szilárd kajával.
10 óraira ha adsz gyümit elég ha teát kap melé nem kell tápi ebédre fözi és tápi rögtön többet fog enni! ne a számok alapján etesd a gyereked
7 hónaposanka a legföbb tápláléka a tápi vagy anyatej nem baj ha nemeszik meg egy üvegnyi kaját, elég ha pár kanállal kap! Minden nap adj neki egy picivel többet tápszer elött és bele fog jönni.én anno se számlálgattam megnéztem mit ehet adtam neki. ette ette nem ette nem ette de mára 15 hós csajszikám minden evö és most is annyit eszik amennyit kér többet a kelletinél se tudnék bele tömni. Igen a gyermek tudja mennyit kér enni!
Ja és nem írtad mekkora gyerek, de általában, reggel 30 gramm szénhidrát tízórai 15-20 gramm ebéd 30 gramm uzsonna 15-20 gramm vacsora 30 gramm és ha már nagyobb akkor éjszakára lehet 5-10 gramm pótvacsora. Ez 130 gramm szénhidrát és akkor 65-65 gramm zsír, fehérje mehet hozzá. Szerintem nagyjából ennyit, bár a 4 évesem ennél több szénhidrátot eszik, különösen nyáron mikor mozog, akkor 200-250 grammot is.
Az én gyerekem is csak fokozatosan fogadta el a pépes ételeket, minden egyes alkalommal alig alig evett, a többség tápszer volt..aztán egyre több és több ételt fogadott el, aztán észre sem vettem, már nem is kért tápszert az evések után, mert tele ette magát "rendes" ételell.

Mennyi pénzt kapok vissza a magánnyugdíj kilépésekor? Hol találok olyan táblázatot ami kiszámolja ezt?

Legjobb válasz: Május 31 után már várható pontosabb információ, most még csak találgatni lehet.

Május 31 után már várható pontosabb információ, most még csak találgatni lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszi
Saját pénztár honlapján lehet érdeklõdni. Van aki már megtudta nézni, fõleg azok akik nem léptek át és végig 1 MNYP-ba fizettek.

Hol találok olyan táblázatot, amiben legalább 100 rekord van, rekordonként legalább 6 tulajdonsággal? (min 100 sor, min 6 oszlop)

Legjobb válasz: mit szólnál mondjuk a Magyar Nemzeti Bank honlapján a devizaárfolyamokoz? Lehet, hogy oszloponként tudod csak leszedni. Excel házi? :)

mit szólnál mondjuk a Magyar Nemzeti Bank honlapján a devizaárfolyamokoz? Lehet, hogy oszloponként tudod csak leszedni. Excel házi? :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, ott keresgéltem én is, de így hogy kezdeni is tudjak vele valamit, nehéz volt 6 oszlopos táblázatot találni... Excel beadandó.. hajam égnek áll tõle xD

Most néztem a Hazudj ha tudsz című sorozatot. Neten hol találok olyan táblázatot, ami a mimikák, gesztusok jelentését megmutatja?

Találtam egy hasonló kérdést,de az arra adott link elég gagyi rajzokat mutatott.Valami komolyabb érdekelne,ahol esetleg ismert emberek arcával mutatják be.

Legjobb válasz: Paul Ekman - nézz utána

Paul Ekman - nézz utána
Ez engem is nagyon érdekelne.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!