Találatok a következő kifejezésre: Hol találok neten olyan (187 db)

Hol találok neten olyan cikkeket, amik emberek pszichológiai tesztelését és eredményeit írják le?

pl emberek viselkedése egy bizonyos közeg hatására, szociológiai tesztek, ilyesmik..

Legjobb válasz: Hát neten nem fogsz teljes cikkeket találni, fõleg nem magyarul; esetleg kivonatokat, ha rákeresel ezekre a kulcsszavakra, mivel ezek az írások jogdíjasak. Könyvtárban már több sikerrel járhatsz. Keresgélj szociálpszichológia témakörben, csoport- és tömeglélektan. Érdekes kísérletei voltak pl Festingernek abban a témában, amit írtál (csoport hatása az egyén viselkedésére). A legjobb összefoglaló kötetek a Fiske-féle Társas alapmotívumok, vagy a Smith-Mackie-féle Szociálpszichológia. A tesztek meg fõleg jogdíjasak, még kutatásokhoz is nagyon nehezen lehet hozzájuk férni :(. -pszichológushallgató-

Hát neten nem fogsz teljes cikkeket találni, fõleg nem magyarul; esetleg kivonatokat, ha rákeresel ezekre a kulcsszavakra, mivel ezek az írások jogdíjasak. Könyvtárban már több sikerrel járhatsz. Keresgélj szociálpszichológia témakörben, csoport- és tömeglélektan. Érdekes kísérletei voltak pl Festingernek abban a témában, amit írtál (csoport hatása az egyén viselkedésére). A legjobb összefoglaló kötetek a Fiske-féle Társas alapmotívumok, vagy a Smith-Mackie-féle Szociálpszichológia. A tesztek meg fõleg jogdíjasak, még kutatásokhoz is nagyon nehezen lehet hozzájuk férni :(. -pszichológushallgató-
Így van, helyesen írja az elõzõ válaszoló. Olvasd el Aronson: A társas lény és Forgács József: A társas érintkezés pszichológiája c. könyveit, ezekben találsz egy csomó mindent az emberi viselkedésrõl. Van még rengeteg más is, de elsõre ez a kettõ lenne az alap szerintem. -falcon-
Nem biztos h pontosan erre gondoltál, de szerintem érdekes a Stanfordi börtönkísérlet, az Asch-kísérlet, a Milgram-kísérlet. Keresõben találsz róluk bõvebb leírást:)
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi:)

Gitár szólózásra hol találok neten olyan oktatóanyagot, amelyik megtanít több fekvésben szólózni?

Magamtól tanultam meg gitározni, a szólózást is magamtól tanultam meg, mert akkor még nem volt ennyire elterjedve az internet , s a szólókat mind egy fekvésben tanultam meg (értsd: ha g dúrra játszok szólót, akkor megkeresem valamelyik g dúr poziciót, s ott egy fekvésben játszom le (azaz nem mozgatom a csuklómat fel-le a gitár nyakán, hogy esetleg máshol ugyanazt könnyebben le tudjam játszani, hanem 4-5 bundon belül fogom a hangokat, a kicsi újjam fix pozicióban van, a mutató újjammal megyek le egy bundot, ha szükséges). Csak akkor szoktam fekvést váltani, ha a fels? e húron már nem tudnám lefogni, de ekkor is csak úgy váltom, hogy a f?hangnem (azaz jelen esetben G-dúr) egy fentebbi pozicióját keresem meg). Gyakorlatilag mind csak a f? hangnem akkordfekvésében szólózok (gondolom érthet?, mit akarok mondani). Láttam, hogy a profi gitárosok az egész nyakat használják szólózáskor, csúsztatják a kezüket a szólóval amikor olyan akkordváltás történik. Olyan oktatóanyag kellene (skálákkal, szólókkal), ami rávezetne arra, hogy hogyan kell felhasználni az egész gitárnyakat, s ne csak egy fekvésben játszodjak.

Legjobb válasz: Van errõl egy képem hátha segít http://kepfeltoltes.hu/120807/skala_www.kepfeltoltes.hu_.jpg eléggé homemade, de talán segít :D ha a fölsõt nézed akkor különbözõ színekkel jelöltem a "pozíciókat", és ha jól értettem a te gondodat, akkor úgy képzelem el, hogy például csak a zölddel jelöltet ismered. Hangnemtõl függõen ugye máshova esik. A "fentebbi pozíciója" alatt pedig az oktávját értheted, ahogy a rajzon is látod a zöld szín kétszer szerepel, ha folytattam volna tovább a rajzot akkor megint a piros jött volna. Mondjuk ha A dúrban van, akkor a zöld pozicíó az 5. bundon kezdõdik, és elõtte a rózsaszín utána pedig a piros, tehát ez a váz, hangnemtõl függõen csúszik a nyakon. Az ne tévesszen meg ha a te verziód kicsit eltér, mert különféle skálaujjrendek vannak, van olyan, aminél az a szabály hogy minden húron 3 hangot kell játszani, amit én használok ott van ahol csak kettõt játszok egy húron, de az alatta lévõ rajzon rajta van az összes hang, de cak két eltérés van, a vastag E húron a 2. bund és a H húron az 1. de ez igazából lényegtelen, mert ha a fejedben van ez a váz, akkor szabadon össze tudod kötni ezeket úgy variálhatsz ahogy akarsz, szólj ha valamit nem értesz, remélem nem zavartalak össze!

Van errõl egy képem hátha segít http://kepfeltoltes.hu/120807/skala_www.kepfeltoltes.hu_.jpg eléggé homemade, de talán segít :D ha a fölsõt nézed akkor különbözõ színekkel jelöltem a "pozíciókat", és ha jól értettem a te gondodat, akkor úgy képzelem el, hogy például csak a zölddel jelöltet ismered. Hangnemtõl függõen ugye máshova esik. A "fentebbi pozíciója" alatt pedig az oktávját értheted, ahogy a rajzon is látod a zöld szín kétszer szerepel, ha folytattam volna tovább a rajzot akkor megint a piros jött volna. Mondjuk ha A dúrban van, akkor a zöld pozicíó az 5. bundon kezdõdik, és elõtte a rózsaszín utána pedig a piros, tehát ez a váz, hangnemtõl függõen csúszik a nyakon. Az ne tévesszen meg ha a te verziód kicsit eltér, mert különféle skálaujjrendek vannak, van olyan, aminél az a szabály hogy minden húron 3 hangot kell játszani, amit én használok ott van ahol csak kettõt játszok egy húron, de az alatta lévõ rajzon rajta van az összes hang, de cak két eltérés van, a vastag E húron a 2. bund és a H húron az 1. de ez igazából lényegtelen, mert ha a fejedben van ez a váz, akkor szabadon össze tudod kötni ezeket úgy variálhatsz ahogy akarsz, szólj ha valamit nem értesz, remélem nem zavartalak össze!
ja és ahol egy helyen 2 szín is van az azt jelenti, hogy benne van az elõzõbe és abban is Igazából ha az egyik jelölt ponttól mondjuk az elsõ zöldtõl elindulsz a gitár nyakán vízszintesen, akkor ugyanazt hallod, mint ha ugyanettõl a ponttól függõlegesen játszanád végig a skálát, így kötõdik össze az egész rendszer.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenikõtöknek!
A kérdező hozzászólása: Igazából 3 poziciót ismerek ezek közül, s mindhárman le tudom játszani ugyanazt a dallamot. Csak az nem votl világos számomra, hogy mikor s miért kell fekvést váltani. Azért nem votl világos, mert láttam profi gitárosoknál, hogy olyankor is váltottak fekvést, amikor a hangmagasság nem indokolná ezt, mert ugyanazon fekvésben is le tudták volna játszani. Azt gyanítom, hogy vannak úgynevezett kialakított minták, hogy melyik futamot melyik fekvésben könnyebb lejátszani, s az szerint változtatják a fekvéseket, nemcsak hangmagasság szerint:pl. egy futamot könnyebb egyik fekvésben játszani, mert ott 1-3 újjra esik, mint a másikban, ahol tegyük fel 3-4 újjra esik. Vagy nem jol gondolom?
Ugyanazt más fekvésben játszani azét szokás, mert a másik fekvésben esetleg "feljebb" is tudsz menni az adott motívum után, vagy a folytatás olyan fekvésben van, hogy célszerû az elõtte lévõ dallamot is nagyjából azon a részen játszani. Fõleg, ha valami gyorsat játszol, akkor nem praktikus 6-7 bundot átugrálni. Tegnap este egy Snétberger Ferenc koncert volt a TV-ben. Egyetlen klasszikus gitáron játszott. Megfigyeltem, hogy ismétlõdõ motívumnál az ismétlést már más fekvésben játssza, hogy aztán simábban tudja folytatni. Tulajdonképpen ugyanazokat a hangokat játszhatod bárhol, mert ugyanazokról a hangokról van szól. A lényeg, hogy neked a legegyszerûbb legyen. Ezért jó, ha az ember mindig tudja pontosan , hogy melyik bund melyik húron milyen hangot jelent, csak hát azt nem olyan egyszerû megtanulni.
meg máshogy szól ugyanaz a hang egy vastag húron mint egy vékonyon, példának keress egy E6-os húr magas fekvésû hangot, után meg egy vékonyabb húron hallgasd meg, teljesen máshogy szól, továbbá tágabb csúszások egy fontos dolog, ne dobozként használd ezeket, tehát a füled diktáljon, ne az hogy hogyan néz ki a skála, ez eleinte nem megy csak úgy, sok improvizálással fejlõdik elõször legyen a kezedben az összes, hogy összekötve is tudd õket használni, ne kelljen rajta gondolkoznod, hogy hova kell raknod az ujjad ha fekvést váltasz
ja és benézhetsz a hangmester forumon a jónás tamás instrumentális rock gitár és imprivizációs trükkök topikba, Tamás egy elismert gitáros, most rendezte meg nemrég az ország eddigi legnagyobb versenyét, segít mindenben, és a többiek is készségesen válaszolnak a kérdéseidre

Hol találok neten olyan oldalakat ahonnan tudok letölteni Go locker témákat?

Google kilőve..

Legjobb válasz: https://play.google.com/store/search?q=go+locker&c=apps

A kérdező hozzászólása: De olyat amit géprõl tok letölteni.. nem kell play hozzá.


Hol találok neten olyan lányokat akik webkamerán keresztül vetkőznek és közben lehet velük chatalni is?

Hallottam hogy sok ilyen lány van de én egyet se találok. Szerintetek?

Legjobb válasz: www.livejasmin.com/ Próbáld itt.

A kérdező hozzászólása: kösz haver!
Vagy itt : http://sexchat.hu/ A vetkõzésért viszont fizetni kell minden oldalon.
A kérdező hozzászólása: kár hogy fizetni kell a vetkõzésért. de azért köszi
Chat.hu-n szoktak ilyet kérni, lányként felmegy az ember és kb 15 perc alatt kap vagy 5 ajánlatot, hogy webcamon vetkõzzön, nyúljon magához. Ha szerencséd van találsz csajt aki bevállalja.
Szia Ádám :D
Amúgy mit vársz, majd ingyen mutogatja magát ?? :DDD

Hol találok neten olyan oldalt ahol részletesen leírják Ivan Petrovics Pavlov munkásságát? Linkeljetek ha lehet.

NAGYON FONTOS lenne...előre is köszönöm :)

Legjobb válasz: esetleg wikipédia?

esetleg wikipédia?
A kérdező hozzászólása: már próbáltam...nincs fent!

Hol találok neten olyan programot, hogy a fényképemet be tudjam illeszteni pl egy Glamour vagy Vogue címlapfotójaként?

nem a photoshopról beszélek! tud valaki ilyet? vagy ahol lehet ilyet csinálni..pl weboldalon. ? köszönöm :)

Hol találok neten olyan táblázatot, ahol le van írva a gyümölcsök cukortartalma? Melyikben mennyi gyümölcscukor van?

fontos lenne a candida diétámhoz :)

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy aki candida diétát tart, annak egyáltalán nem szabad gyümölcsöt ennie. Grapefruit és citrom, azt hiszem csak ennyi.

Én úgy tudom, hogy aki candida diétát tart, annak egyáltalán nem szabad gyümölcsöt ennie. Grapefruit és citrom, azt hiszem csak ennyi.
A kérdező hozzászólása: de a második szakaszban már megengedett egy-két gyümölcsfajta!!! de táblázatot nem tudsz?:D
Nem, sajnos! Szerencsére nem kellett még ilyen diétát tartanom!
szia! Nem hiszem, hogy ezt le tudnák írni, mert még az egyik baracknak is más a cukortartalma, mint a másiknak...Mindet meg nem tudják megnézni.
http://wwwold.sztaki.hu/~smarton/alma/gyum.htm#ALMA http://www.fogyas.info/tapanyag-kaloria-energia-tablazat_kca.. http://diabetesonline.hu/index2.php?option=com_content&do_pd.. Néhány gyümölcs cukortartalma: az ananász 28 % a banáné 25 % a sárgadinnyéé 21% a mangóé 18 % az almáé 15% a narancsé 12% a cseresznyéé 12% az eperé 11 % a görögdinnyéé 9% ennyit tudtam csak segíteni, bocsika:(
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen! ez is több mint a semmi! ^^
nl cafe
http://www.orvostudakozo.hu/kerdezzen Dr. Hamvas Ferenc. Én már írtam neki egszer és kbfél órán belül válaszolt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Hááát, én jártam is nála. A nõgyógyászati szakmába belekevert valami vajákosságot, az asszisztense félmeztelenül (mármint én voltam az) felállított, hogy most a kezében levõ dróttal megnézi, milyen káros sugárzások érnek... És tényleg ott hadonászott egy bicikliküllõvel, miközben "tapizta az aurámat". Nekem ott megingott a hitem a szakmai kompetenciában - és bár tényleg kedves a doki - nem mentem többet, mert egy eléggé látható és fájó hámsérülést még mutogatás után se vett észre. A következõ doki viszont már a szoba túlvégébõl...

Hol találok neten olyan cikket ahol a korai hozzátáplálás veszélyeiről irnak?

Van egy 3 honapos kisfiam és már mindenki tömné minden hülyeséggel! Elegem van hogy mindig azt halgatom hogy Anno is adtak már ilyenkor! Nem értik hogy én nem akarok! Mindig azt kapom hogy "Mi baja lesz tölle"!

Legjobb válasz: http://www.lll.hu/node/223 Éljen, éljen! ;)

http://www.lll.hu/node/223 Éljen, éljen! ;)
A fontos az hogy TE hogy érzed. Nem jó sem a nagyira hallgatni, aki már 3 hónaposan csirkét adott a gyereknek, és nem jó tankönyv-anyukának lenni sem, aki nem megérzésbõl hanem írott szent szó szerint tesz mindent ami éppen felkapott. Magyarázd el annak aki nyaggat hogy nem ugyanazokat a korokat éljük mint régebben, ezért kivárod a számodra megfelelõ kort a hozzátápláláshoz, ami valakinél 4 hó, valaknél 6 és valakinél 7...a babák emésztõrendszere 6 hóig van alakulóban ezért addig egyéni döntés szerint vagy nem, vagy csak nagyon finoman lassan, 4-5-tól szabad haladni a hozzátáplálssal. (szerintem ne cikkekkel érvelj mert azzal azt mutatod hogy nem te magad értesz hozzá hanem teszed amit írnak, lehet nem lesz túl meggyõzõ)
http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=1955 várd meg a 6 hónapot!! az meg hogy anno mit adtak nem mérvadó


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!