Találatok a következő kifejezésre: Hol találok intelligencia (2 db)

10 éves kisfiamnál első osztályban kezdődtek a problémák, pedig kitűnő intelligenciával rendelkezik. Másik iskolába, nem vették át. Mit lehet még tenni? Hova fordulhatok segítségért? Aki ilyen problémával küzdött, hol talált megoldást?

Most harmadik osztályos,órán nem dolgozik,felesel,durva társaival.

Legjobb válasz: Étrend-kiegészítõkkel próbálkoztatok, Illetve ha jól értem hiperaktív? Oviban nem volt gond? Egyébként az ilyen gyerekek kiváló intelligenciával rendelkeznek, de nem is ez a gond. Hanem valamilyen neurológiai ok miatt túlpörögnek. Voltatok kivizsgáláson?

Étrend-kiegészítõkkel próbálkoztatok, Illetve ha jól értem hiperaktív? Oviban nem volt gond? Egyébként az ilyen gyerekek kiváló intelligenciával rendelkeznek, de nem is ez a gond. Hanem valamilyen neurológiai ok miatt túlpörögnek. Voltatok kivizsgáláson?
Sok oka lehet, neurológiai probléma is. Egy kivizsgálás nem ártana. Szerintem nevelési tanácsadó legyen az elsõ kör, vagy, ha megengedheted, egy jó pszichológus.
Waldorf iskola? Szerintem az segíthet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hozzászólásokat, ma voltunk a Vadaskertben, még további vizsgálatokra van szükségünk, de 99%, hogy hiperaktív, ill.figyelemzavaros.
Ja, nevtanban nálunk sem állapítottak meg semmit. Aztán a Vadaskertben hiperaktivitást és figyelemzavart (addigra a teljesítménye miatt némi hangulatzavarral spékelve), és a Tanulási Képességvizsgáló Bizottságnál még kiderítették, hogy súlyosan diszgráfiás is. (Szóval nem rosszaságból nem dolgozott az órákon, hanem nem tudott, mert nem tud írni.) Nálunk ez 8. osztályra tisztázódott, úgy, hogy én másodikos kora óta mondom, hogy nincs rendben... A Vadaskertben a legjobb kezekben lesz, csak dicsérni tudom õket
A kérdező hozzászólása: Most próbáltam egy másik iskolába átíratni, de nem vették át , mert "rossz hatással" van a többi kisgyermekre.Viszont ma voltam egy másik pszichológusnál, Õ még azt is vállalja, illetve a terápia részéhez tartozik, hogy bemegy az iskolába az igazgatóhoz és a tanárnénihez.A mai napon érzem azt hosszú-hosszú idõ óta, hogy a kisfiam jó kezekben van......
Nem lehetne kis létszámú osztályba vinni valahová? Nem kap fejlesztés valamilyen szinten? Milyen iskolán kívüli elfoglaltságai vannak?
A kérdező hozzászólása: Az oviban nem volt különösebb gond, benne volt az 5 legelevenebb gyerek között.Elsõ osztályos korában kezdõdtek a gondok, de a nevelésiben NEM állapították meg sem a hiperaktivitást, sem a figyelem zavart.Kitûnõ az intelligenciája szerintük a felnõtteknek kifinomult érzékkel kellene hozzáállni a kisgyermekhez.Igen szedtünk Espricot, de nem volt különösebb eredménye.Megjegyzem még Zrínyi matekversenyen volt, elég szépen teljesített, nem az eszével van gond, de sajnos a magatartása miatt, már teljesen leírták.Most kapott igazgatói figyelmeztetést, mert nem dolgozik órán, a tanárnõ már nem tud vele mit kezdeni. Nagyon kétségbe vagyok esve.Egyébként nagyon érzékeny, könnyen sírva fakad, rengeteg gyengédség, szeretet van benne.
A kérdező hozzászólása: Szerdán megyünk a Vadasparkba, nem tudom mit állapítanak meg, de nagyon szeretnék már a végére érni.Ha egészséges, akkor elfogadjuk, hogy rossz gyerek, akkor is fel fog nõni, ha nem, megadunk minden segítséget, mert egy szülõnek ez a kötelessége.Mi a véleményetek a Vadasparkról?Sok jót hallottam, de megijedtem a gyógyszeres kezelésekrõl alkotott véleményekrõl.
A kérdező hozzászólása: Az iskolában az órákon nem dolgozik, felesel a tanítónénivel, folyamatosan felhívja magára a figyelmet, hangokat ad ki a szájával, a szünetekben rohangál.A legnagyobb probléma, hogy órán nem követi a pedagógus utasításait és már a tanulmányi eredménye is leromlott.Egyébként kitûnõ intelligenciával rendelkezik, matekversenyen vett részt.Át akartam íratni másik iskolába, odajárt 4 napig, de nem veszik fel, mert rossz hatással van a többiekre.Huzamosabb ideig jártunk pszichológushoz, de nem segített.
Miért volt sikertelen a pszichológus? Egy terápiát végigcsináltatok legalább? Ezek nem egyalkalmas dolgok, min. 2-3 három hónap, mire eredményt ér el. (A kineziológust szerintem hagyd....)
Pontosan milyen problémákról van szó?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, a nevelési mindent rendben talált, 2 pszichológusnál jártunk, sikertelenül, a kineziológus szerint csecsemõ korában érte valami trauma , de csak egy kezelésen voltunk, mert a kisfiam elzárkózik, és én is egy kicsit hihetetlennek tartom.Valakinek van tapasztalata a kineziológiáról?
Vidd el nevelési tanácsadóba, orvoshoz, vagy pszcihológushoz! Lehet, hogy titokba megnézett még régebben egy horror filmet, és az vált ki belõle ilyen viselkedést! Vagy esetleg valaki a suliba, vagy valahol rosszul bánt vele! Bármi lehetséges! Jobb ha kezelitek ezt a problémát, mert ha nagyobb lesz nem fog tudni érvényesülni!
A kérdező hozzászólása: Nem hallottam a Waldorf iskoláról, de majd utána nézek.A Vadaskertben megállapították a figyelemzavart, ill.hiperaktivitást.Utóbbit nem tudom mibõl, mert az én gyerekem nyugodtan ült, és arra válaszolt amit kérdeztek.A gyógyszeres kezelést elutasítottuk.Találtunk egy nagyon jó pszichológust, aki még az iskolába is bemegy, probléma esetén õt értesítik nem engem.Találtam egy fejlesztõ tanárt aki hetente kétszer foglalkozik a kisfiammal.Továbbá a neten "Pieron teszt" címszó alatt le lehet tölteni a tesztet, ahol fejlesztõ játékok is találhatók.Egyébként a pszichológus szerint nem hiperaktív a kisfiam, és közölte eszünkbe ne jusson gyógyszert adni neki......

Hol találok beugratós intelligencia kérdéseket?

Pl.: Hova temetik a túlél?ket?

Legjobb válasz: http://www.rockinboard.com/archive/index.php/t-174.htmlHa éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!