Találatok a következő kifejezésre: Hol találok hogy mi, mennyi, (9 db)

Hol találok olyan hozzátáplálás táblázatot, ami azt is leírja, hogy mikor MENNYIT egyen a gyerek, nem csak hogy mikor mit?

Legjobb válasz: ??? nem könyv szerint kell etetni egy gyereket! te minden nap ugyan annyit eszel? ne hülyéskedj már!

??? nem könyv szerint kell etetni egy gyereket! te minden nap ugyan annyit eszel? ne hülyéskedj már!
amennyit elfogadd. annyit egyen!
Ha egészséges a gyerek, amennyit akar. hiába van táblázatod, ha nem fogadja el azt a típusú kaját vagy akkora mennyiségben. Az én fiam cukorbeteg, és még õt sem táblázat alapján etetem, hanem érzésre. Jó persze a szénhidrátmennyiséget nála tudom (de azt is csak az inzulin miatt), de a többire nem fordítok gondot. Egyébként alapnak, 5 étkezés, 3 fõ, két kis étkezés. Az étkezések 50%-át szénhidrátok tegyék ki, 25-25% legyen a fehérje, zsír. A fõ étkezések tartós szénhidrátokból álljanak, a kis étkezések cukrok legyenek-joghurt, gyümölcs például.
azt mondják az okosok, hogy egy kisgyerek mindig tudja mennyit kell ennie.
A második védõnõdnek adok igazat. Legalábbis a tapasztalat nálunk õt igazolja. Semmiképpen ne erõltesd szerintem. Az én fiam is hirtelen "táltosodott meg", egyik napról a másikra megszokta a kanalazást, és nem kérte a tápszert. Most 11 hós, reggel-este eszik csak tápszert, és mostanában csak falatozni szeretne, nem szívesen eszik mást, csak szilárd ételt.
Utolsó vagyok: Hozzá kell tennem, én MÁR több mint 1 hónapja hozzátáplálom. _pip_
15:40-es vagyok. Én, ha kell neki plusszban tápszer, akkor készítek 30 grammot vagy 60-at, ezt függõvé teszem attól, hogy mennyi szilárdat evett meg. Szemre csinálom, érzésre:-) Nem matekozom. Látom, hogy elég neki vagy sem. Ha nem eszi meg a bögrényi ételét, akkor tudom, hogy fog kelleni tápszer. Ha sokat hagyott meg belõle akkor tudom, hogy 60 grammot fog megenni ha csak keveset akkor tudom, hogy elég neki a 30 is, ha tévednék, mert elõfordul, akkor a gyerek jelez, hogy még óhajt enni:-)
Én úgy csináltam, ahogy a kérdezõ. Kínáltam a gyümölcsöt, evett, amennyit akart, és kiegészítettem tápszerrel. Szinte soha nem maradt meg, mert annyit csináltam, amennyit gondoltam, hogy enne még. Az egy-két alkalommal kiderül. Aztán egyre többet evett a gyümibõl, kevesebbet a tápszerbõl. Nekünk ez így jó volt.
Nem az a lényeg, hogy egy evésre x ml jöjjön ki mindig, hanem az, hogy a hozzátáplálás lehetõleg fokozatos legyen! Magyarul, az elején csak pár kanál, aztán ezt fokozatosan emeled, ahogy a babád igényli. De, jobb azért résen lenni, még akkor is, ha nagyon ízlik neki és habzsolná befelé. Nem biztos, hogy az, ami a szájának ízlik, a pocakjának is tetszeni fog (akkora mennyiségben). Én nem látom ezért értelmét annak, hogy így kiegészítgesd a szilárd ételt a tápszerhez. Persze, ha neked ez így jobb, akkor nyugodtan, és mivel a tápszert ugye készíteni kell, nyilván az se mindegy, hogy mennyi marad meg, fel tudod-e újra használni stb. De maga a hozzátápi szempontjából felesleges szerintem ez a fajta "matekozás".
Én nem tudom, hogy mennyit egyen, ezt neked kell tudnod:_) Én így csinálom a 6 hónapos babámmal. Õ átlgaban 180 gramm tépszert eszik meg, nálam ez az alap..tehát ha fõzök neki, akkor arra törekszem, hogy ez a mennyiség meglegyen. Legalábbis körülbelül, mert nem méregetem én az adagot, hanem tudom, hogy kb mennyinek kell lenni a csészében amiben turmixolom neki a dolgokat. Ha az tele van kb az 180 gramm (vagy több). Ha ezt mind megeszi és azt látom, hogy tele van akkor nem kínálo tápszerrel, de ha látom, hogy nem volt eég akkor még megkínálom egy kevés 30-60 gramm tápszerrel. De vannak napok, pl. ma is, hgy egyáltalán nem akar kanalazni. Tízóraira gyümölcsös bébikaját keverek el neki gabonapéppel, ez kb 200 grammnyi, de ma nem ette meg, sõt elég keservesen ette. Így mikor már elfordította a fejét, és inkább kifelé jött a kaja, mint befelé, akkor csináltam tápszert és megitta. Ebédnél dettó, kanalazott, de nem szivesen, nem is evett sokat, így a maradék az tápszer.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!! Ez a nestlés megvolt nekünk, a nagyfiammal kaptuk, de nem találom, és a neten sem találtam meg. Köszi még egyszer mindenkinek!!!
Itt azt is megtalálod, hogy mit és kb. mennyit egyen: http://ww1.nestle.hu/baba/2kor.aspx De ha beváltod a Rossmannos kuponokat, már nem tudom melyikben, de abban is találsz ilyen nestlés táblázatot, és abban konkrétan le van írva az is, hogy hány gr. szénhidrát, hús, stb-t kell(ene) enni egy nap. Úgysem annyit fog:) ) Van olyan baba, aki 8 hónaposig csak szopizik, mégsincs semmi baja. De azért próbálkozni kell a szilárd kajával.
10 óraira ha adsz gyümit elég ha teát kap melé nem kell tápi ebédre fözi és tápi rögtön többet fog enni! ne a számok alapján etesd a gyereked
7 hónaposanka a legföbb tápláléka a tápi vagy anyatej nem baj ha nemeszik meg egy üvegnyi kaját, elég ha pár kanállal kap! Minden nap adj neki egy picivel többet tápszer elött és bele fog jönni.én anno se számlálgattam megnéztem mit ehet adtam neki. ette ette nem ette nem ette de mára 15 hós csajszikám minden evö és most is annyit eszik amennyit kér többet a kelletinél se tudnék bele tömni. Igen a gyermek tudja mennyit kér enni!
Ja és nem írtad mekkora gyerek, de általában, reggel 30 gramm szénhidrát tízórai 15-20 gramm ebéd 30 gramm uzsonna 15-20 gramm vacsora 30 gramm és ha már nagyobb akkor éjszakára lehet 5-10 gramm pótvacsora. Ez 130 gramm szénhidrát és akkor 65-65 gramm zsír, fehérje mehet hozzá. Szerintem nagyjából ennyit, bár a 4 évesem ennél több szénhidrátot eszik, különösen nyáron mikor mozog, akkor 200-250 grammot is.
Az én gyerekem is csak fokozatosan fogadta el a pépes ételeket, minden egyes alkalommal alig alig evett, a többség tápszer volt..aztán egyre több és több ételt fogadott el, aztán észre sem vettem, már nem is kért tápszert az evések után, mert tele ette magát "rendes" ételell.

Hol találok információt, hogy mi, mennyi, és mikor ehető a 90 napos diétával?

Most szeretnèm legeloszor kezdeni ezt a dietàt de nem tudom hol talalhatom azt hogy mit mennyit s mikor eheto.

Legjobb válasz: Itt biztos találsz valamit: http://90naposdieta.lap.hu/ Minta étrend: http://fogyokurak.hu/5-napos-mintaetrend-a-90-napos-dieta-uj..

mindmegette.hu Én minden 90 napossal kapcsolatos infót megtaláltam itt.
Keresõbe beírod, hogy "90 napos diéta", akkor az elsõk között találsz egy olyan oldalt, hogy a 90 napos diéta leírása. Szinte minden rajta van.
http://www.fogyi.vilaga.hu egy új oldal a fogyókúrákkal, edzésfajtákkal! Itt saját fogyinaplód is lehet, s a szerkesztõk is épp ezt a fogyókúrát csinálják!
A baba kiskönyvedben nincs?
A kérdező hozzászólása: nem vagyok magyarorszagi es nincs.
A kérdező hozzászólása: mar megszuletett babarol erdekelne
A kérdező hozzászólása: koszonom
Azt elfelejtettem írni, hogy nekünk azt mondta a doki, hogy ha a születéskori görbétõl 1-1 görbével ide-oda mozog a súlya vagy a nagysága, magassága akkor az még normálisnak tekinthetõ.
Én ezt szoktam használni, be kell írni a babád születési dátumát, és utána kiadja neked a görbét. Ne ilyedj meg, ha eltér, az én fiam magasságban átlagon felüli, súlyban meg átlagon aluli. Ezek csak viszonyítási alapok. http://www.babaszoba.hu/services/percentil Remélem tudtam segíteni:)


A neten hol találok McDonalds árlistát, hogy mi mennyibe kerül?

Legjobb válasz: sya!én vagyok a 3.válaszoló megint:-)1-2 kb.árat leírok, de azét vigyél pénzt rendesen mert ha többen is vagytok akkor magasra rúghat a számla:-)...+ italok stb...hátha ír még más is.. Big Mac 600 Ft körül sajtburger kb.300Ft Big Mac menü 1000Ft almás pite(bnõm imádja ezt azért tudom..)430 körül nagy shake 300 ez nem tuti kb.ennyi...

kis krumpli 220, kis cola, kis eper shake 220, sajtburger 300, fagyi 370.teathiszem, tegnap voltunk.
sya!én vagyok a 3.válaszoló megint:-)1-2 kb.árat leírok, de azét vigyél pénzt rendesen mert ha többen is vagytok akkor magasra rúghat a számla:-)...+ italok stb...hátha ír még más is.. Big Mac 600 Ft körül sajtburger kb.300Ft Big Mac menü 1000Ft almás pite(bnõm imádja ezt azért tudom..)430 körül nagy shake 300 ez nem tuti kb.ennyi...
Azt hiszem a sajtos hambi magában olyan 200-250 Ft, a shake olyan 350 körül a BigMc bittos drágább az is olyan 300-400 körül van. Szerintem ilyen árak vannak, magába minden olyan 200-300-400 Ft körül van. Remélem, segítettem valamennyit.
Szia! sajna nem vszínû h.találsz ilyen árlistát.én 3 különbözõ McDonald's-ba járok(3 kül.-õ városba)és megfigyeltem h.vannak kisebb-nagyobb áreltérések, szóval azt hiszem nincs egységes árlista...bocsi h.nem tudtam érdemben segíteni:-(
Ez a google.hu nagy segítség volt... Na szóval én sem találtam oylan oldalt, McDonalds.hu-n sincsenek árak csak a termékek meg kalóriatáblázatok.:(
Keress ra google.hu-val!
Halii.:D nem tudjátok véletlen mennyibe kerül a mekiben a sajtos-sonkás croissant? Elõre is köszii.: ))
vajon dugtak miután etten egy bigmacat?
Ja jó lenne egy aktuális... :)
Nincs valakinek egy aktuális árlistája? Neten kerestem, de csak a régiek terjednek.
Hát én nagyjából tudom az árakat:D mert szinte minden héten megyek többszõr is XD am az a vicc h 2008-ban lett kiirva ez és 2010-ben is irnak neki h mi mennyibe kerül XD na mind1 ha valakinek a mostani árak kellenek szóljon, mert a bicmac mostmár 750 és nem 450!! :) )
A McChicken az mennyibe kerül? :D
250 a mcchiken
Kecskemét Izsáki úti McDonads's: Kis Cola 2, 5 dl :380 Ft Sajtburger :250 Ft közepes burgonya:480 Ft. 2012.03.04 Itt még az üzletben sem találtam részletes árlistát a falon!!!
Mc reggeli árakat nem tudja valaki véleltelnül? Elõre is kösz!
2010-08-03 15:29 : ez nagggyon retro! :D
szia én is szeretnék kersni mert hnap én is megyek és nem tudom hogy körülbelül mennyi pénzt vigyek a barátnõmmel megyünk ketten léccy írjon valaki ! :)
A kérdező hozzászólása: Ha Ha Ha ... Alázzuk meg a hülyét, mi? csak bebuktad, mert nemtalálom. És Ilyen ki be [email protected] okos vagy, akkor megkérlek, NE IS VÁLSZOLJ:@
A kérdező hozzászólása: Legalább valaki egyetért velem:) Én is néztem a Meki oldalát, de nincsenek árak, tényleg, csak hogy mi mennyi tápanyagot tartalmaz..:( Azért köszi:)
A kérdező hozzászólása: Jó, akkor csak ugy fejbõl kb nem tudnátok a Hamburger, Sajtburger, Shahe, Mig Mac árakat? Mert ki akarom számolni mennyi kell pénzben, Mert valszeg többen ennénk.. És nem ott akarok bénázni. Amugy köszi.. Szóval meddõ az ügy... Kár... De köszi:)
A kérdező hozzászólása: Köszi:)
A kérdező hozzászólása: Ahol én vettem ott a sajtuci 220 és a hambi is. mást végül nemvettem, csak ezeket.
Szia Én néha a Tatabányai Mcdonaldsba járok ott valahogy így vannak az árak:------ Sajtburger-220 FT -Ez csak a párszázas ajánlat Hamburger-220 Ft------ kis cola-200, 250 FT Big mac-250, 300 FT Ennyi na sya
hello, remélem tok vmit segíteni: Nagy sültkrumpli-490 Kicsi sültkrumpli-350 Nagy shake-490 Kicsi shake-250 Mc freez(csoki, karamella, eper öntet)-250 Mc freez(csokis-kókuszos öntet)-390 Sajtburger-250 Hamburger-250 Almáspite-250 Csokis-kókuszos pite-300 Hagyma karika(rántott)-390 (ezek a jelenlegi árak, nem tudom mikor változik)
Big mac 750 ft körül a shake meg a sajtoshambi benne van a párszázas ajánlatba és azok 250ft ba kerülnek :) de én most 1 McMenü pluszt akarok venni h legyen coca cola poharam és az 1400 ft körül
Forró csoki árát? :$

Építkezni szeretnénk, úgy hogy pályázati pénzt is igénybe vennénk, mivel falusi turizmussal is szeretnénk foglalkozni. Hol találok ilyen pályázatokat és vajon mennyi támogatásra számíthatunk?

Legjobb válasz: 40-60%, de azt is utófinanszírozásban (azaz te megelõlegezed a pénzt, és ha minden rendben van, akkor kifizetik). A helyi akciócsoport irodáját kell megkeresned (HACS), vagy a MVH kirendeltségét. A III. és IV. tengelyekben van falusi turizmus, most volt egy beadási idõszak, legközelebb talán jövõ ilyenkor várható.

40-60%, de azt is utófinanszírozásban (azaz te megelõlegezed a pénzt, és ha minden rendben van, akkor kifizetik). A helyi akciócsoport irodáját kell megkeresned (HACS), vagy a MVH kirendeltségét. A III. és IV. tengelyekben van falusi turizmus, most volt egy beadási idõszak, legközelebb talán jövõ ilyenkor várható.

Valaki talált mostanában állást? Hol/hogyan talált rá? Mennyi ideig keresgélt mire sikerült? Teljesen ki vagyok. Tanácsokat, ötleteket várnék!?

Melyik hirdetési oldalon találtatok,és mit? Szakmátokban? Minden érdekelne. Már egy jó ideje keresgélek, de nem találok semmit.. :(

Legjobb válasz: Én tavaly júniustól október végéig kerestem mire lett..nem a szakmámban de azt nem is bánom már. Expresszen találtam azt hiszem,egy részmunkaidõs állást hirdettek,de azóta átvettek teljesbe.

1, 5 hónapig keresgéltem, szinte kizárólag a szakmámban, a jövõ héten kezdek. Találtam egy weboldalt, ami már eleve kiszûri a fejvadászós cégeket, ezeket a hirdetéseket néztem elsõsorban: http://jobkereso.com/ Feliratkoztam fejvadászós hírlevelekre is (jobmonitor, cvonline stb.), minden nap ellenõriztem a hirdetéseket. A releváns hirdetésekbõl kiválasztottam egy speciálisabbnak tûnõ mondatot (ami más hirdetésben nem valószínû, hogy megjelenik) és rákerestem az Google-ben. Ha kizárólag fejvadászós találatokat adott, a hirdetés ment a levesbe. Ha a cég honlapján is megjelent a hirdetés, már megpályáztam, de nem a fejvadászós e-mail címen, hanem a cég közvetlen hr-es címén. Cégre/pozícióra szabott kreatív önéletrajzzal pályáztam (elkészítése kb. 3-4 hetet vett igénybe). Nagyjából úgy nézett ki, mint egy katalógus, ez az én szakmámban mondjuk közepesen fontos (régebben értékesítettem és dokumentációt is készítettem). Szakképesítést nem igénylõ munkára viszont nem kreatívval pályáznék. A fenti módszerekkel 33 pályázatot küldtem el 1, 5 hónap alatt, 7 interjú és 1 konkrét állásajánlat született belõle.
Én tavaly júniustól október végéig kerestem mire lett..nem a szakmámban de azt nem is bánom már. Expresszen találtam azt hiszem, egy részmunkaidõs állást hirdettek, de azóta átvettek teljesbe.
Ja igen , szóval 1 hónap az még semmi, 2-3 hónapnál kevesebb idõre ne nagyon számíts hogy lesz, hacsak nincs valami baromi nagy mákod ..
5 hónapig kerestem Budapesten. A kozszolga.hu-n találtam az állást ahova felvettek. Én a szakmámban helyezkedtem el!
Én is Bp.-i vagyok, lassan egy éve keresek :(
4 év munkanélküliség után találtam tavaly novemberben, ismerõs segített bejutni. Elõtte közmunkában dolgoztam pár hónapot éhbérért. Ha nincsenek az embernek kapcsolatai, szinte lehetetlen, fõleg vidéken.
Máfél éve keresek, de még semmi. Eladói tanfolyamot is elvégeztem közben, de így sem sikerült még elhelyezkedni. Elsõnek igaza van. Vidéken (fõleg ha kiesõ helyen lakik az ember) protekció szükséges. Ez sajnos nekem sincs. Folyton bújom a netet, a környéken lévõ állásokat, küldöm az önéletrajzot vagy személyesen beviszem, mégsem vesznek fel, mert ugye a beutazást támogatniuk kellene, ezért inkább közelebb lakót vesznek fel. Remélem sikerülni fog. Ha üzletbe jelentkezel, akkor végzettséged legyen, és személyesen menj be csinosan és keresd az üzletvezetõt.
A kérdező hozzászólása: 4 év???? Jesszusom... :(( Én Bp.-i vagyok, még "csak" 1 hónapja keresek kb. de semmi visszajelzés. Én ismeretségi körben sem találok sajnos. Elvileg létszámstop van. :(
Egybõl tudok találni magamnak állást, mert olyan piacképes szakmám van, ami miatt válogathatok a munkahelyek között. Most ahol vagyok, ott 3 éve leszek lassan, de hamarosan váltani fogok, ha január végéig nem emeli az órabéremet, 1300-ra.
11., mi a szakmád?
Én is ezt akartam kérdezni:) Én is keresgélek még de még nagyon az elején vagyok. Hát hátha. Kezdek csalódni ebben az internetes hirdetésekben, bár az újságban is el szoktam olvasni. Diplomásként (nem pénzügyes, bölcsész vagy közgáz) mit javasolnátok, merre keresgéljek?
Na ez a probléma. Gépészmérnök, villamosmérnök, jármûmérnök meg hasonló gépipari szakembereknek van lehetõségük hogy válogassanak. Megnézem az egyetememen az álláslehetõségeket, van 100 darab új havonta, de mind gépiparban. Újságban még lehet találni CNC-s szakembernek, karbantartónak, meg hasonló szakembereknek munkát. Pénzügyesként szerintem a legnehezebb most, mivel anno mindenki annak igyekezett menni, mert abban volt a pénz. Most hogy leépítések vannak, nagyon nehéz. Én építészmérnöknek tanulok, és csak reménykedhetek abban, hogy itthon munkát találok. Ezért fogok külföldre menni, mert ott még ez is keresett, mivel az építõipar nem halott. Ráadásul ott még pénz is van dögivel és nem megszorítások a'la Orbán.
Gépészmérnök vagyok.
Nekem sikerült, de csak ismerõssel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!