Találatok a következő kifejezésre: Hol találok arra, hogy a (27 db)

Nagyon szeretnék választ kapni arra, hogy a közteres milyen joggal van felruházva, hogy ki adhatja az adataimat egy harmadik "BKV ellenőr" fél részére? Hol találok erre, ide vonatkozó jogszabály/oka/t?

Legjobb válasz: Nem tudom hol találhatsz, de kiadhatja neki. Tudom meglepõ, de pont ezért járnak velük. Vásárolj jegyet-bérletet, és szard le kinek mihez van joga, mert úgyis jogosan utazol. Én is ezt teszem.

Nem tudom hol találhatsz, de kiadhatja neki. Tudom meglepõ, de pont ezért járnak velük. Vásárolj jegyet-bérletet, és szard le kinek mihez van joga, mert úgyis jogosan utazol. Én is ezt teszem.
1: Ez a "szard le kinek milyen joga van" nem egy nyerõ hozzáállás. Jogállamban a jog az úr, magaddal cseszel ki ha nem ismered.

Hol találom meg azt a részt a facebook szabályzatba ami arra utal hogy magánszemélyről nem szólhat oldal?

Már mint hogy az ilyen oldal amit like-olni lehet, és az mondjuk a szomszéd jóskapistáról szól.

Legjobb válasz: Most olvastam el az oldalakról szóló szabályzatot, nem láttam semmi ilyesmit benne.

Most olvastam el az oldalakról szóló szabályzatot, nem láttam semmi ilyesmit benne.
Sziasztok! Freya te is szombattartó vagy? ;-) Nos én õszintén szólva mindig csodálkozom, mikor például a Biblia elsõ tíz fejezetét egy keresztény szimbolikusan érti. Ugyanis pontosan Jézus Krisztus hitelesíti ezeket az eseményeket, amikor valós történésekként hivatkozik rájuk. Aztán itt van Izrael történelme. Komoly teológusok kérdõjelezik meg a Bibliai kronológiát, noha elismerik, ha behelyezzük a Biblia által megadott helyére, akkor szépen egyezik minden. Érdekes, hogy világi régészek pedig elismeréssel adóznak a Biblia pontosságáért! Persze az idõ igazolja a Bibliát! Aztán itt vannak a próféciák. Newton, Pascal a leghíresebb próféciamagyarázók, többet írtak errõl mint a fizikáról, csak éppen nem igazán kapott nyilvánosságot! Nos én azt mondom a Bibliát a maga természetes jelentésében kell érteni, és ott kell szimbólumokat keresni, ahol azt a szöveg indokolja! Logikus, hogy a próféciák, vagy a példabeszédek jelképeket használnak, de a Bibliában minden esetben megtaláljuk ezek azonosítását így nem kell találgatnunk! Üdv. Péter
A katolikus Bibliában van alul lábjegyzetek, amely segítenek az értelmezésben, de õk sem azt mondják, hogy 'szimbolikus', hanem 'analogikus'.
Szerintem józan ész a magyarázat. A Biblia sok téren hasznos útmutatás, de sok rész van benne, amit nem kell, és nem is lehet szó szerint értelmezni. Éppen emiatt gondolkodni is megtanít, ha kellõ távolságtartással olvasod. Tudnod kell mérlegelni, hogy mi megvalósítható és mi nem, valamint a neten is fellelhetõ ezerféle értelmezés, amik közt biztos találni fogsz neked megfelelõt.
A Biblia szedett-vedett tartalmában sok olyan dolg van, ami nem oda tartozik. De van egy megbízható ismérv, amit ha teljes õszinteségben, elfogulatlan lelkiállapotban alkalmazunk, egy megbízható választ ad. Ezt úgy lehetne megfogalmazni, hogy az igaz, a helyes, a méltényos mindig a magabiztos Krisztus hangja bennünnk, míg az igaz árnyékának hangja mindig valami tévedést, veszteséget vagy szenvedést tartogat a háttérben. Ha jelképes dolgokat szó szerint értelmezed, akkor ha eléggé figyelées vagy, érezheted annak helytelenségét.
Kedves Péter! Valamit szimbolikusan értelmezni nem azt jelenti, hogy az nem úgy van, de egyes elemeinél nem a megtörtént a fontos, hanem a mondanivalója. Pl. engem igazán nem érdekel, Jónás valójában bekerült-e a cethal gyomrába, ebben nem hiszek de nem nézem le azt sem, aki szó szerint veszi. Itt a történet mondanivalója a lényeg. Ádám és Éva sem evett semmiféle gyümölcsbõl, itt egy szimbolikus cselekvést hajtottak végre, amit a Biblia nyelvezete az evéssel tud a legjobban jellemezni, és ez a megismerés. Káin és Ábel? Megtörténhetett, de nem ez a lényeg, hanem a mondanivalója! Viszont az életrenddel nem szórakozunk, azt, hogy ne ölj! nem lehet másként magyarázni..... Hát én így gondoltam.

Hol találok arra vonatkozó leírást, hogy adott (nem EU) országba hogyan vihetem be a macskám?

Oltások, karantén, mikorcsip, repül?jegy.

Legjobb válasz: ezt az adott ország nagykövetségének honlapján tuti tudsz utánna olvasni. pl vannak országok ahova be sem viheted. de álltalában kell az állatutlevél, ami kötelez a csippre, és oltásokra. repjegyröl pedig amlyik légitársasággal akarsz menni annak az oldalán kell megnézni. álltalában ha kézi poggyászként feltudod vinni, vagy is a hordozó akkora hogy az ülés alatt elfér akkor nem kell plusszt fizetni érte.

ezt az adott ország nagykövetségének honlapján tuti tudsz utánna olvasni. pl vannak országok ahova be sem viheted. de álltalában kell az állatutlevél, ami kötelez a csippre, és oltásokra. repjegyröl pedig amlyik légitársasággal akarsz menni annak az oldalán kell megnézni. álltalában ha kézi poggyászként feltudod vinni, vagy is a hordozó akkora hogy az ülés alatt elfér akkor nem kell plusszt fizetni érte.
Meg kell erdeklodni a repulo társaságnál , mert nem valoszínu, hogy az allatot felengedik az utasok kozé. Ugy tudom, hogy fel kell adni megfelelú ketrecben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, bár itt ezeken nem találtam meg azokat a rövidítéseket amik nekem kellettek.pl.HC, AC, TAD..ilyeneket itt nem jelöltek csak a BPD-t, és FL-t tudtam beazonosítani.De azért köszönöm:)

Hol találok olyan internetes oldalt, amelyben rá lehet keresni arra, hogy a Föld X városában Y napon hány órakor van napnyugta?

Legjobb válasz: És már találtam is: [link] Ez pl. egész jól néz ki. Köszönöm a válaszokat. :)

A kérdező hozzászólása: És már találtam is: [link] Ez pl. egész jól néz ki. Köszönöm a válaszokat. :)
accuweather is irja

A horoszkópban radixomban, hol találom a karmám? Mi utal arra, hogy hány gyermekem lehet?

Legjobb válasz: Az elõzõ életekre (és a jelenlegi feladatra) több elem utalhat: az Északi és Déli Holdcsomópontot, az IC-MC tengelyt és a 12. házat szokták leggyakrabban figyelni, de ezeken kívül a karma-asztrológia még ezer dolgot néz: pl. a Chiront, a retrográd bolygókat, a születéskori holdfázist, a Kuiper-öv égitestjeit, az a aszteroidákat, kifejezetten karmikus fényszögeket, fényszögmintázatokat, stb. A gyerekek számát pontosan nem lehet megmondani, arra lehet következtetni, hogy sok/kevés gyerekre van esély, (esetleg egyre sem). Hagyományosan az ötödik házat nézzük gyerek-ügyben: az itt lévõ bolygók (vagy azok hiányában a ház urának helyzete, fényszögei) adhatnak némi támpontot.

Az elõzõ életekre (és a jelenlegi feladatra) több elem utalhat: az Északi és Déli Holdcsomópontot, az IC-MC tengelyt és a 12. házat szokták leggyakrabban figyelni, de ezeken kívül a karma-asztrológia még ezer dolgot néz: pl. a Chiront, a retrográd bolygókat, a születéskori holdfázist, a Kuiper-öv égitestjeit, az a aszteroidákat, kifejezetten karmikus fényszögeket, fényszögmintázatokat, stb. A gyerekek számát pontosan nem lehet megmondani, arra lehet következtetni, hogy sok/kevés gyerekre van esély, (esetleg egyre sem). Hagyományosan az ötödik házat nézzük gyerek-ügyben: az itt lévõ bolygók (vagy azok hiányában a ház urának helyzete, fényszögei) adhatnak némi támpontot.
utolsó: nekem is ki tudnád számolni, hány gyermekem lesz/lesz -e egyáltalán?mit kell hozzá megadni?nagyon érdekelne, mert félek h nem lehet gyermekem....
Második: ahogy írtam, nem lehet pontos gyerekszámot 'kiolvasni' a horoszkópból, de ha tudsz percre pontos születési idõt írni, akkor megnézem neked, hogy kb. mire számíthatsz. Ha gondolod, írhatsz privátot, hogy ne offoljuk ezt a kérdést.
utolsó irtam privit
Utolsó: megkaptam, és válaszoltam is rá. :)

Világosíts fel! Hol találok értelmes forrásokat arra vonatkozóan, hogy zsidók rángatják a szálakat?

Egyáltalán mi köze a genetikai örökségnek a hatalmi pozícióhoz vagy az anyagi helyzethez? És ha mégis nagy hányaduk zsidó, és ez a zsidóság ezredékének töredéke, akkor kell emiatt emlegetni a teljes népcsoportot?

Legjobb válasz: Nehezen találsz olyan "független" forrást ami megcáfolhatatlanul írja azt le,hogy zsidó világkormány irányítja az egész világot,hiszen ez nem is lehetséges.Azt azonban lehet mondani,hogy mind nálunk,mind más helyeken,pl.USA nagy szerepük van/volt a médiában,pénzvilágban,politikában.Magyarországon a múlt rendszerben a baloldalhoz köthetünk rengeteg zsidót Lukács György,Károlyi,Kun Béla, majd a világháború után ugye Rákosi,Farkas Mihály,Gerõ Ernõ,Révai,Aczél György,a "mindenható" Erdõs Péter.A rendzserváltás után pedig Demszky,a pufajkás alkoholista Horn Gyula,Horn Gábor,Bokros pénzügyminiszter,Eörsi,Draskovics "mindenes",Göncz,Gyurcsány,az ÁVH-s szülõk gyerekei:Petõ,Bauer Tamás,a Bárándy família stb.A ballibes kormányokat kiszolgáló közéleti emberek,írók,értelmiségiek,mint pl. Heller Ágnes,Verebes,Farkasházy,Bánó,Baló a zsidó,volt Mazsihiszes Vámos György szerint is az MSzp-vel összefonodó Feldmájer,Zoltai stb.Õk mind igen magas pozicíókban,hosszú ideig befolyásolták régen és ma is az életünket,sokszor megkérdõjelezhetõ módon.Az összmagyar népesség körében nem sok zsidó van,de a közéleteben re ngeteg,de ez nem is lenne baj.Rengeteg magyar gyárat,vállalatot alapítottak szintén.Nemzetközi szinten is érzõdik,hogy igen sokan vannak vezetõ pozícióba pl a pénziparban a Rotschildek,Kuhn-Loeb,vagy a médiában zsidó származású enberek irányítják a CBS,NBC,ABC,BBC csatornákat,itthon Kolosi az RTL vezetésében van,a TV2 vezetõje pedig a zsidóvilágszövetség elnöke.Az újságok közül:Time magazin,The New York Times stb.,a filmvállalatok:Columbia,20Th Century,Warner.A wikipedián is pl ezekenek utána lehet nézni,nagy részük köztudottan zsidó,mások talán nem biztos.A pénzvilágban pedig Soros,itthon Surányi, a világban volt illetve mostani vezetõi:Robert Zoellick,Wolfensohn,Paul Wolfowitz,Eugen Meyer,az IMF elnöke Strauss-KAhn,Õk sok mással egyetemben(Kissinger,az amerikai elnök tanácsadója Samuel Berger,külügyi szóvívõ Holbrooke stb.)a Bilderberg csoport tagjai,amirõl nem kell elhinni,hogy a világot irányítja,én sem hiszem el,de tény,hogy sok fontos ember,akik ilyen-olyan módon befolyásolják az életedet.Nyílván nem 5 zsidó és persze nem csak zsidók,hanem kínaiak,oroszok stb irányít(hat)ják a Földet,de azért jelentõs a befolyásuk.Pl.a világ 100 leggazdagabbja között is van néhány zsidó,akié pedig a pénz azé a hatalom,ezért azt gondolom,hogy nekik van az egyik legjobb módjuk,eszközük arra,hogy beleavatkozzanak a politikába.Ennek a legjobb példája Irán,az általuk felügyelt média hatására hitetik el,hogy Irán a világbékét veszélyezteti,pedig logikusabbank tûnik az,hogy Izrael+ USa így akar leszámolni az egyetlen Izraeli ellenséggel,hasonlóan Irakhoz,döntsenek arról,hogy mi jelenjen meg a médiában,hogyan állítsák maguk oldalára a közvélemyényt.Ezzel azt akarom mondani,hogy legjobban õk tudják befolyásolni a közhangulatot vagy pl a kultúrát,nem véletlen,hogy több Holokauszt film kapott Oscart:Schindler listája,Zongorista,( 2 zsidó rendezõ ugye)volt irodalmi illetve béke Nobel-díjas Wiesel,Kertész stb,míg ha egy amerikai gyereket megkérdezel az nem hallot a szovjet népírtásokról,arról,hogy a holokauston kívül rengeteg(sõt több)áldozatot követeltek más ideoloógiák is,pl.hatalmas zsidó közremûködéssel.Õk tudták kiharcolni,hogy a holokauszt túlélõk annyi kárpótlást,földet kapjanak,míg másokról teljesen megfeledkezzenek.

Akiket írtam, mind ismertek, elismertek, persze, hogy egytlen népcsoport nem is "irányíthat", de azért eléggé felülreprezentáltak, és rengeteg negatívat lehet róluk mondani.Nem vagyok antiszemita, szertem Woody Allen-t, Dustin Hoffmannt, vagy a magyar zsidó olimpai bajnokokat, de azért nekem szembetûnõ a magas arányuk, az itt felsorolt zsidó politikusok(sokat ki is hagytam), pedig nem sok hasznára voltak az országnak(ne feledkezzünk el a zsidó tudósokról), és én a közéletiek közül is kevéssel tudok azonosulni(Esterházy, Konrád, Spiró..ha a munkásságuk értékes is, õk emberileg nem azok.
Nehezen találsz olyan "független" forrást ami megcáfolhatatlanul írja azt le, hogy zsidó világkormány irányítja az egész világot, hiszen ez nem is lehetséges.Azt azonban lehet mondani, hogy mind nálunk, mind más helyeken, pl.USA nagy szerepük van/volt a médiában, pénzvilágban, politikában.Magyarországon a múlt rendszerben a baloldalhoz köthetünk rengeteg zsidót Lukács György, Károlyi, Kun Béla, majd a világháború után ugye Rákosi, Farkas Mihály, Gerõ Ernõ, Révai, Aczél György, a "mindenható" Erdõs Péter.A rendzserváltás után pedig Demszky, a pufajkás alkoholista Horn Gyula, Horn Gábor, Bokros pénzügyminiszter, Eörsi, Draskovics "mindenes", Göncz, Gyurcsány, az ÁVH-s szülõk gyerekei:Petõ, Bauer Tamás, a Bárándy família stb.A ballibes kormányokat kiszolgáló közéleti emberek, írók, értelmiségiek, mint pl. Heller Ágnes, Verebes, Farkasházy, Bánó, Baló a zsidó, volt Mazsihiszes Vámos György szerint is az MSzp-vel összefonodó Feldmájer, Zoltai stb.Õk mind igen magas pozicíókban, hosszú ideig befolyásolták régen és ma is az életünket, sokszor megkérdõjelezhetõ módon.Az összmagyar népesség körében nem sok zsidó van, de a közéleteben re ngeteg, de ez nem is lenne baj.Rengeteg magyar gyárat, vállalatot alapítottak szintén.Nemzetközi szinten is érzõdik, hogy igen sokan vannak vezetõ pozícióba pl a pénziparban a Rotschildek, Kuhn-Loeb, vagy a médiában zsidó származású enberek irányítják a CBS, NBC, ABC, BBC csatornákat, itthon Kolosi az RTL vezetésében van, a TV2 vezetõje pedig a zsidóvilágszövetség elnöke.Az újságok közül:Time magazin, The New York Times stb., a filmvállalatok:Columbia, 20Th Century, Warner.A wikipedián is pl ezekenek utána lehet nézni, nagy részük köztudottan zsidó, mások talán nem biztos.A pénzvilágban pedig Soros, itthon Surányi, a világban volt illetve mostani vezetõi:Robert Zoellick, Wolfensohn, Paul Wolfowitz, Eugen Meyer, az IMF elnöke Strauss-KAhn, Õk sok mással egyetemben(Kissinger, az amerikai elnök tanácsadója Samuel Berger, külügyi szóvívõ Holbrooke stb.)a Bilderberg csoport tagjai, amirõl nem kell elhinni, hogy a világot irányítja, én sem hiszem el, de tény, hogy sok fontos ember, akik ilyen-olyan módon befolyásolják az életedet.Nyílván nem 5 zsidó és persze nem csak zsidók, hanem kínaiak, oroszok stb irányít(hat)ják a Földet, de azért jelentõs a befolyásuk.Pl.a világ 100 leggazdagabbja között is van néhány zsidó, akié pedig a pénz azé a hatalom, ezért azt gondolom, hogy nekik van az egyik legjobb módjuk, eszközük arra, hogy beleavatkozzanak a politikába.Ennek a legjobb példája Irán, az általuk felügyelt média hatására hitetik el, hogy Irán a világbékét veszélyezteti, pedig logikusabbank tûnik az, hogy Izrael+ USa így akar leszámolni az egyetlen Izraeli ellenséggel, hasonlóan Irakhoz, döntsenek arról, hogy mi jelenjen meg a médiában, hogyan állítsák maguk oldalára a közvélemyényt.Ezzel azt akarom mondani, hogy legjobban õk tudják befolyásolni a közhangulatot vagy pl a kultúrát, nem véletlen, hogy több Holokauszt film kapott Oscart:Schindler listája, Zongorista, ( 2 zsidó rendezõ ugye)volt irodalmi illetve béke Nobel-díjas Wiesel, Kertész stb, míg ha egy amerikai gyereket megkérdezel az nem hallot a szovjet népírtásokról, arról, hogy a holokauston kívül rengeteg(sõt több)áldozatot követeltek más ideoloógiák is, pl.hatalmas zsidó közremûködéssel.Õk tudták kiharcolni, hogy a holokauszt túlélõk annyi kárpótlást, földet kapjanak, míg másokról teljesen megfeledkezzenek.
Hát elég nehéz lesz értelmes forrásokat találnod, mivel az értelmes ember nem hiszi azt, hogy egyetlen népcsoport irányítja a világot, ezért nem is foglalkozik vele. A zsidók foglalkoznak vele, hiszen õket ez érinti, de az meg már nem pártatlan. A sokat emlegetett Talmud ilyen-olyan fordításainak személy szerint nem hiszek, inkább hiszek zsidó szakembereknek akik egész életükben ezzel foglalkoztak. Egyszer elkezdtem egy könyvet olvasni, Világhódítók volt a címe, ott hagytam abba amikor azt kezdte bizonygatni, hogy Jeruzsálemben ie. voltak gázkamrák. Bocs, hogy nem tudtam érdemben válaszolni :)
ugy latszik meg a melymagyar valaszolgatok a suliba vannak.
Ó de gyorsan 0%-os lettem!:) ))
A kérdező hozzászólása: Kapod az amolyat is, most legalább egyet :) Köszönet az eddigi válaszokért, többé már nem hiszem okosnak magam, komolyan.
Arra írtam, hogy elõkerült Kádár személyében egy ellenpélda, (Mintha lenne 10 alma anibõl 9 férges.Erre én azt mondom, hogy az almák férgesek(nem az összes), te pedig kiválasztod azt az egyet és hülyének nézel amiért férgességrõl beszélek)ez hozódott fel és nem pl.az, hogy a legjelentõsebb újságok, tv-csatornák, médiumok vezetõi nagyrészt zsidók, kevés ellenpéldát tudsz mondani.A kommunista vezetõk közül pedig azok között sok a zsidó akik igazán számítottak:Lenin(ok, negyedrészben), Trockij, Kamenyev, Berija(Õ nem volt fontos)az eszme "megalkotói" MArx, Engels, Lenint is zsidók pénzelték, egyes források szerint Sztálin is az volt, de igazad van megerõsíteni nem tudom, bankárok pénzetlték, az itthoni helyzetrõ írtam:Lukács György, Lenin fiúk, a háború után Rákosi, Aczél György, Gerõ, Farkas Mihály, Nagy Imre stb. õk mind senkik voltak.De, ok a kérdés egyik részére egy példával tudok feleni.Én általánosítok akkor is, amikor látom, hogy a karibi, USa-beli négerek a leggyorsababbk az atlétikai sprintszámokban.Akkor néhány tucat futóból levonom a következtetést, hogy gyorsabbak, mint a fehérek(pedig a másik mondjuk 60 milliót(csak példa), nem láttam futni, de nem 100%-osan általánosítok.Én azt állítom, hogy akinek pénze van annak hatalma is, azt, hogy a Nyugati sajtó izrael-barát, (Ezek a lapok inkább védik Izrael érdekeit)azt, hogy az USA nagy erõt képvisel a világpolitikában(az Észak-Korea-i diktatúra kevésébé zavrja õket Iránnál), Azt, hogy azért "népszerûbb" a holokauszt, mert minden filmgyár többségében zsidó vezetésû, akik erre "érzékenyebbek", mint más népírtásokra.Véleményem szerint a Világbank, Imf, stb. nagy hatalmat képvisel és az alapítók és volt, valamint mostani vezetõk között több zsidó van, mint skót, ír, francia.Szóval az a válaszom, hogy nem a homogén zsidó érdekek irányítanak, de mivel sokkal több befolyásuk van(Nézzük meg a Bilderberg-csoportot, nem nem az összesküvés miatt, de azért a tagokra lehet mondani, hogy fontos emberek-közöttük is szép számmal vannak zsidók.Ne azt cáfold meg, hogy a zsidók irányítanak, mert én sem ezt állítom, hanem azt, hogy õk sikersebben alakítják a dolgokat, sikersebben képvisleik az érdekeiket, mint más népcsoportok.Akkor írd, azt, hogy a Nyugati sajtó ugyanolyan érzékeny az izraeli népírtásra, hogy a pénz hatalom, hogy a bankok, pénzintézetek befolyása csekély, hogy közöttük nincs sokkal több zsidó ember, hogy a zsidókon kívül más is elérte, hogy népe ellen elkövetett népírtásért kárpótlást, bocsánatot kapjon stb.Mondhatod, hogy rosszak az érveim, mert hülye vagyok és féligazságokat nagyítok fel, de akkor írd, azt, hogy azért tartasz hülyének, mert ez nem így volt, nincs sehol sem eltúlozva a szerepük, véleteln, hogy a népességben néhány százaléknyi volt a zsidók aránya, szemben a kommunistáknál, nem voltak nagyobb befolyással a történelemre, mint az írek.A szovjet vezetésben, fõleg akik döntési helyzetben voltak, rengeteg embert ölettek meg ideologiai okból stb.Közöttük nem voltak túlsúlyban kicsit sem?Mert szerintem igen, és ennek fényében arányosan nagyobb felelõsség hárul rájuk a gyilkosságokat tekintve.A származás kérdésében attól, hogy grúz, lengyel stb, az nem zárja ki a zsidó származást teljesen(ott nem voltak máshonnanról elszármazott zsidók, keveredés?).Különben is akiket írtam azok nagyrészt tiszta zsidók, sok helyen felvannak sorolva ugye a befolyásos zsidók, ahol pedig, ha valaki félzsidó vagy még kisebb részben azt is feltûntetik.Itt is megfigyelhetõ a kettõsség, akik a "rossz" zsidókról írnak kifeljetik a "jókat", és fordítva, egyoldalúan elfelejtõdik a származás, akikrõl én írtam, írok azok sokszor nem csak lelkiekben, hanem származásolai is azok(kivétel persze van, de a befolyásos zsidók, kommunisták, bankárok legtöbbször "tiszta" zsidók, esetleg félig azok.Ha végignézünk például az itthoni politikusokon, akkor aránytalanul sokan vannak, ami nem is titok.Ha azt látom, hogy azok közül akik a parlamentben ülnek sok a zsidó, és megnézem , hogy mit mûvelenk, akkor miért nem általánosíthatok egy picit?Nem arról van szó, hogy mindnet a nyakukba varrok, de ha õk voltak döntéshelyzteben és elkúrták, akkor joggal tehetem õket jobban felelõssé, mint a svábokat, szlávokat, kunokat.
Egyébként kíváncsi lennék tényleg a befolyásos ír, skót, sváb nevekre, talán tényleg tudnék belõlük egy pofás kis elméletet gyártani, talán tényleg az derülne ki, hogy minden népcsoport egyformán felelõs a nagy történelmi események tekintetében, ugyanannyi háborút robbantottak ki, pl.a skótok vezetése alatt is ugyanúgy milliók-10 milliók haltak meg, mint a kommunisták miatt.Azt, hogy a legnagyobb "vörös" vezetõk köreiben több volt a zsidó, mint az ír, és így súlyozottan felelõsek a sok halottért, azt remélem senki nem hiszi el rajtam kívül.
Hamár itt tartunk Kádár apai ágon zsidó származású volt.
"õk Isten népe és rendkívül tehetségesek." köszönjük a virtigli rasszista megnyilvánulást :) )))
Ne foglalkozz azzal, hogy nem létezõ dolgokat keresel. Nincs zsidó világuralmi törekvés. Arról van szó, hogy a keresztényeket évszázadok óta nagyon bántja, hogy õk Isten népe és rendkívül tehetségesek. Tényleg vannak rendkívül befolyásos zsidók, de nem többen, mint más vallásból vagy népcsoportból. Az, hogy a komcsik mellett vagy között sok zsidó volt, pontosan azzal magyarázható, hogy elfordultak a hitüktõl az átélt borzalmak hatására. Nem tudom, láttad-e Szabó István A napfény íze címû filmjét. Azon kívül, hogy csodálatosan szép, még pontosan errõl is szól. Rá fogsz jönni, hogy nincsenek tények a témával kapcsolatban, csak féligazságok.
A kérdező hozzászólása: Hát, közben készítgettem a házi feladatomat, újabb nagy-nagy köszönet a linkekért. Sajnos akármennyire igyekszem, nem áll össze a kép. Ennél még a regényhõs Julius Andan verziója is hihetõbb (Duncan Shelley hõse, aki vsz magyar)... Maradok aki voltam, szinte biztos :) Néha leállítok egysíkúan gondolkodó kölköket, de semmi több történészkedés... A fõ bajom az, hogy nem sikerül légbõlkapottnál pontosabb infókat összeszedni, így pedig tényleg akár Darla is adhatja azokat az utasításokat :) Szóval eddig pattban vagyok magammal :)
Szóval a zsidó politikusok, emberek minden kapcsolatukat, pénzüket(mindekttõbõl van bõven) sok esetben a cionizmus "szolgálatába"állították.kevés nagyon a kivétel.A kettõs mérce pedig a szokásos:az Izraeli támadásoknak tavaly volt 1300 palesztin áldozata és volt 13 izraeli azthiszem.Errõl az ENSZ-nek a zsidó Richard Goldtone írt jelentést, de az izraeliek túlzónak találták a leírtakat(nézzük meg az arányt), az USA is leszvazta a jelntés elfogadását és antiszemitának nevezték Goldstone-t, + a törvénysértõ építkezések leállításaáras sem voltak hajlandóak, azért mert nagyon nagy a zsidó lobbi.Az meg, hogy az izraeli külügyminiszter helyettes alacsonyabb kanapéra ültette a török nagykövetet, hogy megalázza, hát ez no comment..Még sem lett belõle nagy botrány, de ha ez mással történik....
Bocs: Jó tapasztalatot szül!
Ne vitatkozzunk, hanem szûrd le a tapasztalatodat, amire egy zsidó ad választ. Próbáld megérteni amit sugalni akar kihegyezve a kormányzásra! http://www.echotv.hu/videotar.html?mm_id=66&v_id=2069 http://www.echotv.hu/videotar.html?mm_id=66&v_id=2070 Mindenütt ott vannak, és egy pillanat a globális kapcsolat. De nem is ezzel lenne a baj, hanem hogy nem képesek elsõnek nem zsidónak lenni, akár hol vannak világon. Ez az adott népre nem biztos hó tapasztalatokat szül!
Nem minden zsidó kommunista, de nélkülük nem is lett volna kommunizmus, az etnikai háttér annyiból áll, hogy nyílván azért volt közöttük ennyi zsidó, mert sokuknak ez az ideológia elõnyösebb volt és így tudták legjobban érvényesíteni az akaratukat.Mondom, hogy nem azt állítom, hogy minden zsidó gonosz stb., de abban az undorító rendszerben rengeteg zsidó volt a hatalom közelében.Nyílván azért álltak a fenálló orosz rendszert leverõ "forradalom" élére, mert az nekik jobban kedvezett, másoknak meg kevésbé volt elõnyös..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!