Találatok a következő kifejezésre: Hol találok ötleteket egy (12 db)

Hogyan készülnek a vitamintabletták? Hol találok erről leírást? Van egy új ötletem, ilyet szeretnék kis tételben gyártani. Hogyan fogjak hozzá? A kis tétel miatt bérgyártás nemigen lehetséges.

Legjobb válasz: Vannak kézi tablettázógépek. Elég macerás, de lehet csinálni. Azért, kifejthetnéd az ötleted, kíváncsi vagyok:)

Vannak kézi tablettázógépek. Elég macerás, de lehet csinálni. Azért, kifejthetnéd az ötleted, kíváncsi vagyok:)
Felfedeztél egy új vitamint? :D
Szent-Györgyi Condor... Najó, ez gyenge volt. Egyébként vannak ilyen kézi tablettapréselõk, bár nem tudom, hogy hol lehet beszerezni, gyógyszertárban kérdezd meg.

Maradék anyagokból egy nagy bohócot szeretnék varrni. Hol találok ehhez ötleteket, szabásmintákat az interneten?

Legjobb válasz: Szabásmintát idõnként a Burdában lehet találni,különbözõ játékokról.Ötleteket esetleg próbálj keresni a kreativ.hun.Hátha találsz bohócot is,vagy utalást hogy merre indulj.

Szabásmintát idõnként a Burdában lehet találni, különbözõ játékokról.Ötleteket esetleg próbálj keresni a kreativ.hun.Hátha találsz bohócot is, vagy utalást hogy merre indulj.


Szülinapra szeretnék a tortára írni egy versikét anyukámnak. Egy köszöntőt lényegében hogy felnevelt. Írnátok nekem ötleteket? Vagy hol hol találok ilyeneket?

A www.poet.hu oldalon találtam 1-et, ami nagyjából jó, ezen kívül biztos vannak még valahol csak nem találtam. ( Akármilyen hosszú lehet!) Köszi mindenkinek!

Legjobb válasz: http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=2090 http://www.citatum.hu/szo/anya az elsöt nagyon szeretem, a màsodikon van sok szép :)

http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=2090 http://www.citatum.hu/szo/anya az elsöt nagyon szeretem, a màsodikon van sok szép :)
http://hu.wikibooks.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Wittizsu/Anyas%.. Az összejön a család - ban van egy rövid és vidám köszöntõ vers, a többiben hosszabb versek, vagy rövidke prózák.
Édesanyám, köszönöm, hogy vagy nekem, Nélküled üres lenne az életem! Nagyon sok boldog __-dik születésnapot! Szeretlek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!

Van egy ötletem, amit szeretnék megítni MANGA sítlusban. Viszont fogalmam sincs, hogy hogyan kell egy ilyen történetet megírni. Hol találok ilyen történet vázlatot, vagy olyan embert, embereket akik tudnak tanácsokat adni?

Ehhez kapcsolódik, hogy ha a történetet megírtam, akkor szeretném megjelentetni, de itt is hiányos a tudásom. Hol és hogyan m?ködik az ilyen?

Legjobb válasz: Megjelentetni sztem nem lenne olcsó mulatság, ha nyomtatott formára gondolsz. Volt már magyar próbálkozás manga készítésben, kb 1 hét után kifulladt. Meg ha meg is csinálnál egyet, akkor valszeg sokan találnának benne olyan dolgokat, amire azt mondják,h egy meglévõbõl nyúltad le. Szal egy teljesen új (amit nem lehet egyikhez sem hasonlítani) és jó történet illetve nagyon jó rajztudás nélkül esélyed sincs rá. De ha nagyon szeretnéd, akk sztem annyit tehetnél, h az elsõ pár fejezetet elkészíted és megkéred pl. a naruto-kun.hu üzemeltetõit,h posztolják az oldalukon, illetve átírod a szöveget angolra is és elérhetõvé teszed külföldi oldalakon pl. a mangaspoiler.com-on sokan vannak és kaphatóak lennének ilyesmire. Aztán ha sokaknak tetszik folytathatnád és ha kivételesen jó, akk akármi lehetne belõle.

Megjelentetni sztem nem lenne olcsó mulatság, ha nyomtatott formára gondolsz. Volt már magyar próbálkozás manga készítésben, kb 1 hét után kifulladt. Meg ha meg is csinálnál egyet, akkor valszeg sokan találnának benne olyan dolgokat, amire azt mondják, h egy meglévõbõl nyúltad le. Szal egy teljesen új (amit nem lehet egyikhez sem hasonlítani) és jó történet illetve nagyon jó rajztudás nélkül esélyed sincs rá. De ha nagyon szeretnéd, akk sztem annyit tehetnél, h az elsõ pár fejezetet elkészíted és megkéred pl. a naruto-kun.hu üzemeltetõit, h posztolják az oldalukon, illetve átírod a szöveget angolra is és elérhetõvé teszed külföldi oldalakon pl. a mangaspoiler.com-on sokan vannak és kaphatóak lennének ilyesmire. Aztán ha sokaknak tetszik folytathatnád és ha kivételesen jó, akk akármi lehetne belõle.
Ehhez találnod kell egy szerkesztõt , és egy újságot ahol megjelenik , de itt magyarországon ez veszett ügy. Ajánlom a Bakuman animét , az ezzel a témával foglalkozik, 2 srác mangaka szeretne lenni.

Hol találok praktikus ötleteket egy 60 m2-es lakás berendezésére?

Most költözünk családiházból egy pontosan 64 m2-es lakásba. Praktikus ötletekre lenne szükségünk tárolásra illetve térérzetet növel? optikai megoldásokra. Tudtok ilyesmi gy?jt?helyet, fórumot a neten?

Legjobb válasz: Én mindenféleképpen IKEA-ba(KIKA stb) mennék el körbenézni. Ott vannak berendezett szobák a hálótól a konyháig, és meg is lehet venni õket. Esetleg egy lakberendezõ segítene. A legjobb saját izlésre bízni és magazinokat olvasgatni. Térérzet növelõ hatás: tükör, világos falszínek, ablak. Praktikus tárolás: beépített szekrénysor, beépített konyhabútor. Esetleg, ha falakat is szeretnétek bontani, akkor egy amerikai konyhás nappali is jó térnövelõ. Csillár helyett lehet álmenyezetbe épített spot lámpákat helyezni, ami szintén növeli a teret.:) Sajnos fórumot nem ismerek.

Én mindenféleképpen IKEA-ba(KIKA stb) mennék el körbenézni. Ott vannak berendezett szobák a hálótól a konyháig, és meg is lehet venni õket. Esetleg egy lakberendezõ segítene. A legjobb saját izlésre bízni és magazinokat olvasgatni. Térérzet növelõ hatás: tükör, világos falszínek, ablak. Praktikus tárolás: beépített szekrénysor, beépített konyhabútor. Esetleg, ha falakat is szeretnétek bontani, akkor egy amerikai konyhás nappali is jó térnövelõ. Csillár helyett lehet álmenyezetbe épített spot lámpákat helyezni, ami szintén növeli a teret.:) Sajnos fórumot nem ismerek.
A bútorok karcsuak legyenek, ne robusztusak. Pl. a szekreny melysege kicsi legyen (ne 70 centi, hanem csak 40!!!). Rengeteg fogás van, és a 64 nm nem is szamit kicsinek. Én 17 nm-t is be tudok ugy rendezni, hogy mindenestul kenyelmesen lehessen elni benne.
ezt a tükrözést sosem érettem. én pl utálom magamat nézegetni, " Pl. csinalsz a falra egy ablakkeretet, mintha ott ablak nyilna valahova, vagy ajtótokot, mintha egy masik helyiseg kovetkezne. Arra fuggonyt teszel, elé párkényt, viragot, meg olyan dekoraciokat, akit egy nyilaszarora is. És a keretbe tükröt. Ettol még nem fogod magad lepten-nyomon latni, de megnovelted a "teret", mert olyan, mintha ott még lenne tér a falon tul is.:)
Rajzold le és töltsd fel egy képfeltöltõ oldalra az alaprajzot. Nem kell bonyolítani, csak úgy nagyjából. Hátha másnak is vannak ötletei. Ajtókat, ablakokat, nyitási iránnyal rajzold rá.
12:04 a tükröknek rengeteg pozitív hatása van. Életem elsõ albérlete icipici lakás volt, de tele tükrökkel. Utáltam, de kivettem, mert olcsó volt. Idõvel rájöttem, hogy szuper dolog a tükör. Mindig láttam magam, így nagyon könnyû kordában tartani a súlyom (nálam ez komoly probléma, iszonyú hízékony vagyok). Pontos kép élt bennem magamról, így megjött az önbizalmam is. A tükör segít az embernek szembenézni önmagával. Nagyon ajánlott mindenkinek, akinek ilyen jellegû gondjai vannak (magyarán ha utálsz tükörbe nézni, rakd tele velük a lakásod). Egyébként pedig annak dacára, hogy a tükröktõl valóban nem lesz nagyobb a lakás, mégis sokkal jobban érzi magát benne az ember, fõleg ha elõtte nagyobb házban élt.
ezt a tükrözést sosem érettem. én pl utálom magamat nézegetni, csak azért, h nagyobbnak tûnjön a lakás, nem tennék be egy halom tükröt, attól még nagyobb nem lesz. az elõszobába tegyetek be padlótól-plafonig beépített szekrényt, abban majdnem minden elfér, a szobában elég néhány komód, könyvespolc. a konyhában is érdemes plafonig érõ szekrényt csináltatni, abban elférnek az edények, tartós kaják.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Kedves 10:06-os válaszoló, ha tudnál adni egy e-mail címet akkor este elküldeném az alaprajzot. Köszönöm elõre is!
Ha feltöltesz egy vázlatos alaprajzot, meg hogy hányan laktok, mik az igények, talán itt is tudunk segíteni.
Fórumot nem tudok, de pont most dolgotunk mi is ezen. Leírom, amit eddig tudok. Tárolás: érdemes berakni egy vagy két nagy szekrényt a lakásba. A szobák rövidebb oldalára, így nagyobb marad a hasznos tér. Jó ha az ajtók tükrösek. Nálunk most a nagyszobában van egy ilyen szekrény, kb. 3 m hosszú, a rövidebbik falon. Nagyon sok holmit elnyel. Nem tükrös sajna, de ha lesz rá pénzünk, mindenképpen olyat szerzünk be. Az elõszobában, fürdõben, szóval ami nem lakóhelyiség, ott a 2 m fölötti részt érdemes szekrényekkel telerakni. Mivel ezekben a helyiségekben alig tartózkodik az ember, nem zavaró, hogy alacsony lesz tõle a belmagasság. A konyhát is, ha kicsi, érdemes a tetejéig bepolcozni, ott tárolni a ritkán használt holmikat. Ha kádat építetek be, akkor ne falazzátok, hanem az oldalát polcozzátok be, oda egy csomó minden elfér. Az a lényeg, hogy amit csak lehet, azt ne a lakótérben tároljátok. Ez már a térérzet miatt fontos. Ha tele van polcokkal, szekrényekkel a szoba, akkor kisebbnek hat. Te látod a lakást, hova lehet az egyéb helyiségekbe szekrényeket rakni, oda mindenhova kerüljön. És lehetõleg szekrény, ne nyitott polc! A falakat fehérre érdemes festeni. Most festettünk át egy világossárga szobát fehérre, kb. kétszer akkorának tûnik, pedig a sárga tényleg világos volt. Szóval ha nem utáljátok a fehéret, akkor mindenképpen azt ajánlom. A padló világos színû legyen, juhar vagy ilyesmi. Lehetõleg ne mintás. Akár lehet az is fehér, az hihetetlenül jó a térérzet szempontjából. A fentebb már írt, lehetõleg tükrös szekrényen kívül csak minimális bútorokat tegyetek a szobákba. Tulajdonképpen nálunk csak egy ülõgarnitúra van a nappaliban, a zongorám, asztal székekkel, meg egy könyvespolc. Meg még lesz egy dohányzóasztal. Ezek közül akár még a könyvespolcot is át lehetne telepíteni valahová. Ja, nyitott polc minél kevesebb legyen, azok rendezetlenül néznek ki, ezért összenyomják a teret. Minél zártabbak, annál jobb. A többi szobában is ez az alapelv uralkodjon, minél kevesebb, minél világosabb legyen minden. Ami még jó: a textileket hangold össze. Függöny, szõnyeg, ágytakaró, díszpárnák... egyrészt kellenek, hogy színesítsék a szobát a sok világos dolog mellett, másrészt ha túl összevisszák, az megint nem jó. Érdemes egy-két színt választani és azt végigvinni az adott helyiségen. És persze tükrök minden mennyiségben! Bárhova, bármennyi, amennyit csak el tudtok viselni!
ha tudsz küldeni alaprajzot akkor esetleg én is szívesen megpróbálok segíteni :)

Hol találok tippeket, ötleteket egy sima fehér poló vagy egy farmer esetleg más ruhadarabok feltuningolásához?

Hogyan tegyem egyedivé ruhatáram és mivel? Ehez kellenének tippek a netr?l vagy t?letek. Már vannak elképzeléseim.

Legjobb válasz: Szia,rengeteg nagyon ötletes matricát lehet kapni pár 100ft ért méteráruban.Azt csak rávasalod, és máris egyedi.De akár varrhatsz is rá gombokat, flittert, vagy esetleg zippzárt.De be is festheted õket.A ruhafesték nem drága.Sõõt multiban láttam kimondottan ruha filcet, azzal azt rajzolsz rá amit akarsz.Ha nem olyan jó a kézügyességed akkor elõszõr kopírozd rá.Aztán ezzel a filcel kizínezed.Remélem tudtam segíteni.Más most hirtelen nemjut eszembe, de még gondolkodom.

Szia, rengeteg nagyon ötletes matricát lehet kapni pár 100ft ért méteráruban.Azt csak rávasalod, és máris egyedi.De akár varrhatsz is rá gombokat, flittert, vagy esetleg zippzárt.De be is festheted õket.A ruhafesték nem drága.Sõõt multiban láttam kimondottan ruha filcet, azzal azt rajzolsz rá amit akarsz.Ha nem olyan jó a kézügyességed akkor elõszõr kopírozd rá.Aztán ezzel a filcel kizínezed.Remélem tudtam segíteni.Más most hirtelen nemjut eszembe, de még gondolkodom.

Van egy ötletem, azaz kompletten kidolgozott üzleti lehetőségem, hol találok anyagi tőkével rendelkező partnert a megvalósításához?

Minden megvan egy jövedelmező, nyereséges cég elindításához, csak az anyagi tőke hiányzik. Hol találok olyan partnert ( NEM BANKOT ), akivel el lehet indulni, hogy ez mindenkinek pénzt termeljen?

Van egy jó ötletem, de nincs pénzem, nagyobb befektetőket hol talál az ember?

Legjobb válasz: Leírtam neked üzenetbe, hogy miért ennyi. De esküszöm az égre, ha számlákkal igazolva te ezt 25 millióból összehozod sikeresen akkor én egyrészt azonnal alkalmazlak havi 3M bruttóért, másrészt a próbaidõ lejártával azonnal adok 25M prémiumot...

Leírtam neked üzenetbe, hogy miért ennyi. De esküszöm az égre, ha számlákkal igazolva te ezt 25 millióból összehozod sikeresen akkor én egyrészt azonnal alkalmazlak havi 3M bruttóért, másrészt a próbaidõ lejártával azonnal adok 25M prémiumot...
Engem is érdekel, de csak akkor írj, ha valami konkrétumot tudsz írni. Az, hogy "Kitaláltam egy nagyon nagyon jó XY-t ami tuti bejön" nem érdekel. Konkrétumok, megtérülés, stb. érdekel.
Ötletekbe senki nem fektet be, mert csupán egy jó ötletbõl még senki nem gazdagodott meg. Üzleti terv kell, amivel ki tudod aknázni azt az ötletet és a benne rejlõ lehetõségeket. A való élet a példa rá, hogy egy jól kidolgozott stratégiával még a gyenge ötleteket is simán el lehet adni, míg más ha nem tud kitalálni valamit arra, hogy eladja a jó ötletét, hoppon marad.
Bemész a bankba 1 üzleti tervel és kész.
Hagyjátok, totál döglött az ötlet. A srác tippre egy olyan 1-2 milliárdos költségvetésû projectet szeretne kivitelezni 25 millióból. Nem igazán tudja mi merre hány méter...
Ha olyan dolog 25millióg beszélhetünk róla... De a semmire nem adok 1Ft-ot sem!!
A kérdező hozzászólása: Rendben, írok privátban
A kérdező hozzászólása: Szia, 20 millió feletti összegre nagyjából, van ennyi és akkor leírom a részleteket :) csak feleslegesen nem akarok írni.
A kérdező hozzászólása: Hát az kemény ha szerinted ez 1-2 milliárd :DD
Engem érdekelne, mirõl lenne szó és mekkora összeg amire szûkséged lenne. hogy kivitelezhesd az ötleted?
Engem érdekelne, mirõl lenne szó és mekkora összeg amire szûkséged lenne. hogy kivitelezhesd az ötleted? A felhasználható keret csak 18 900 000Ft, de a hiányzó részt mástól is betudod szerezni.

Szeretnék egy lány Border Collie kiskutyát, de sehol sem találok megfelelőt, ötletek, hogy hol keressem?

minden hirdetőt végig néztem... heves megye környékén kellene.. Borsod megye, Nógrád megye, Jász-nagy-kun megye. Magyarul Észak Magyarország területén. max 3 hónapos lenne az ideális kor. Valaki tudna segíteni? Már azzal is sokat segítenétek, hogy ha hirdető oldalakat mondanátok. Előre is köszönöm :)

Legjobb válasz: nem szerencsés dolog földrajzi elhelyezkedés alapján kutyát választani. sokkal praktikusabb ha a céljaidhoz való (show, munka, sport - azon belül is melyik ág, stb) kutyát keresel. a fajtatiszta, egészséges kiskutyák ára 100.000ft-tól kezdõdik, és az elsõ egy évben ráköltesz még ugyanennyit, úgyhogy bárhova is mennél érte országon belül az már egy mellékes összeg lesz ehhez képest. nézelõdj itt www.bordercollie.lap.hu és keress egy igényeidnek megfelelõ tenyésztõt. 10-15 évre választasz kutyát, megéri kicsit több idõt rászánni a kiválasztására.

nem szerencsés dolog földrajzi elhelyezkedés alapján kutyát választani. sokkal praktikusabb ha a céljaidhoz való (show, munka, sport - azon belül is melyik ág, stb) kutyát keresel. a fajtatiszta, egészséges kiskutyák ára 100.000ft-tól kezdõdik, és az elsõ egy évben ráköltesz még ugyanennyit, úgyhogy bárhova is mennél érte országon belül az már egy mellékes összeg lesz ehhez képest. nézelõdj itt http://www.bordercollie.lap.hu és keress egy igényeidnek megfelelõ tenyésztõt. 10-15 évre választasz kutyát, megéri kicsit több idõt rászánni a kiválasztására.
a bc fajtan belul van egy csomo olyan orokletes betegseg, ami a kutya eletminoseget rontja (= szenved, beteges lesz) vagy egyenesen halalos. a szaporito nem fog ezekre szurni, mert dragak. te viszont szivhatsz veluk egy kutyaeleten keresztul. legalabb ezt probald megerteni...
Vagyis az, amit írtál, hogy nem a pénz számít egy kutyánál, csak hazugság? Te sem hiszel benne, igaz? Csak spórolni akarsz a kutyádon. És nem reagáltál arra, hogy mégis miért szaporítótól akarsz mindenáron kutyát? Miért nem inkább menhelyrõl, fajtamentõktõl? Azzal legalább tényleg jót cselekednél, nem csak ártanál az országnak és a fajtának is. És jó, esetleg kifogsz egy egészséges bc-t szaporítótól is. Még mindig ott van az, hogy azt segíted, hogy még több kutya kerüljön menhelyre! Mert ha a szaporító nem tud elpasszolni egy kölyköt, azt leadja a menhelyen! Vagy ha egy szuka már túl gyenge ahhoz, hogy ellhessen, arra is ugyan ez a sors vár! Vagy mivel nem ellenõrzi az eladott kölykök sorsát, ha valaki megunja a kutyáját, az is mehet utcára, gyepire, menhelyre. Hidd csak el nyugodtan, az összes gyepis, menhelyi kutya szaporítóktól van, nem tenyésztõktõl!
Ja, 14-es vagyok... Annyit azért még hozzátennék, hogyha a képen az ott egy lánc és az azt jelenti, hogy megkötve tartanátok kutyát, akkor bordert még véletlenül se! Mást se, de ilyen mozgékony kutyát még annyira se!!!
Csak az a baj kedves 14es h 2 azaz kettõ kutyából vonsz le messzemenõ következtetéseket, amirõl meg mi beszélünk azok statisztikai adatok és arányok. Azt senki nem mondta h egy tk-es csak egészséges lehet, ill. h egy szaporított csak beteg (legalábbis én nem) - ellenben meg lehet nézni a statisztikákat, illetve ajánlom figyelmedbe a magyar retrievr, spániel, németjuhász állományt. A szaporítók áldásos tevékenysége megtette hatását, mert a legtöbb kutya elcseseztt vagy egészségileg vagy temperamentumban, vagy mindkettõben. De az látszik h nem mozogsz semennyire borderes körökben (terelésre és agilityre gondolok itt elsõ körben), mert akkor látnád h mekkora mázlid volt és ha másik meg szintén a véletlen.. De csesszék csak el a bordert is mint a goldeneket pl. Hajrá ;o)
szeretem, amikor megjelenik egy lottó ötöst megnyert mázlista és azzal érvel, hogy dolgozni hülyeség, inkább vegyél lottót... a tenyésztõtõl kérhetsz garanciát (normális esetben az JÁR a kutyához) amiben szépen lefektetitek, hogy ha mégis beteg lesz, akkor hogyan fog kárpótolni, hiszen õ egy egészséges kutyát ígért neked. nem feltétlenül arról van szó, hogy visszaveszi a kutyát (ezzel amúgy is ritkán élnek az emberek) hanem anyagilag vagy más módon támogat. a lényeg az, hogy tenyésztõnél eleve egészségesebb az állomány (mivel õ odafigyel erre) és ha mégis becsúszott a hiba, akkor vissza tudsz hozzá menni. míg a szaporító az olcsó, nem "minõségellenõrzött" áru átadása után felszívódik az éterben.
Ugye nem kikötve, láncon tartjátok szerencsétlent?
14-es vagyok. Én abszolút nem támogatom a szaporítást félre értés ne essék, nem errõl van szó. Sem border, sem semmilyen fajta esetében, sõt... a keverék kutyák "véletlen" szaporítását sem!! Border körökben annyit mozgok, mint bármely más átlag kutyás ember (aki hobbi célra tartja a kutyáit) a saját fajtája köreiben. Azért nem olyan elterjedt erre vidéken a border tartás, ismerjük egymást a környéken, megosztjuk az élményeinket, kb ennyi. Ezekbõl mivel kapásból legalább 3 kutya testvére az enyémnek, ebbõl adódik, hogy szintén szembetegség hordozók, tenyésztésre, egyikõjük kiállításra is alkalmatlan(ok), illetve egyrõl tudok, akinél valamiféle ízületi problémák vannak. (Sikertelen alom lett, ezzel meg is van magyarázva minden, nem? A tenyésztõknek csak annyi, hogy ezt a párosítást többé nem alkalmazzák...) Lehet, hogy én két kutya mellett vonom le a következtetéseket, de engem ennek a két kutyának a sorsa érint közvetlenül és bár garanciát kaptam, mégsem lett egészséges kutyám sõt... Ha az itt favorizált champion kutyákhoz mérem, akkor az én kutyám semmit nem ér, színhibás, diszpláziás, szembetegség hordozó, ezáltal se kiállításra, se sportra, se tenyésztésre nem alkalmas. Szeretõ gazdi révén nem fogok vitát kezdeményezni, vagy netán pereskedni és minden vizsgálat, táplálékkiegészítõ, speciális táp és fájdalomcsillapító költségeit a tenyésztõ nyakába varrni, mert lehet ezt kéne tennem, de szeretem annyira a kutyámat, hogy a velejáró anyagi következményeket nincs szívem áthárítani másra. A kutyámmal szemben nincs pofám ehhez! Úgy gondolom, hogy amikor befogadtuk õt a családunkba, akkor õ családtag lett és természetes, hogy ha problémája van akkor én mellette vagyok és lehetõségeinkhez mérten a legjobbat kapja. Nem fogok mutogatni, ahelyett hogy vele foglalkoznék! Szerintem az emberek 90%-a egy ilyen "vitát" nem vállal(na) fel. Lényeg a lényeg, én nem a szaporítók mellett vagyok, hanem az ellen, hogy itt állandóan csak a pocskondiázás megy, hogy amelyik kutyának nincs tk-e, az mehet a levesbe egészségügyileg, idegileg, míg a tk-sek tökéletes, egészséges példányok. Nem kellene ennyire lesarkítani a dolgot, mondom ezt úgy, hogy bármit odaadnék a kutyáimért!! Az ilyen témáknál azért szólalok fel, mert felháborít ez az általánosítás, révén hogy nálam pont ellenkezõ a helyzet, ám ez nem azt jelenti, hogy a szaporítást támogatom!!
Engem érdekelne, hogy melyik tenyésztõtõl vetted a beteges kutyusodat. Mindemellett, ha jól értettem, õ már idõsebb kutya. Azért azt se felejtsük el, hogy 7-8-9 éve még nem nagyon mentek ezek a genetikai szûrések.Ráadásul nem volt mindenkinek internet, honlap, ahonnan ma már egy tenyésztõ remekül tud tájékozódni egy-egy vérvonalról, és nagyobb az esélye kiszûrni az epilepsziát pl. A dp-rõl csak annyit, hogy sajnos még mindig nem eléggé ismeretes a kialakulása ahhoz, hogy ki lehessen zárni. Lehet, hogy a kutyának 3 generációra visszamenõleg minden felmenõje mentes tõle, mégis a kölyöknél elõjön a dp.Errõl a leg lelkiismeretesebb tenyésztõ sem tehet. Fõként, mivel a tartás következményeként is kialakulhat. A szembetegségek egy részére menepság már ugye van genetikai teszt.Amire még nincs, az szintén nem zárható kis teljes valószínûséggel sajnos. Egy tenyésztõ sem tud csodát tenni.Próbálják a legjobbat kihozni, de bármikor elõjöhet bármi probléma, amit elõre nem lehet látni.Ráadásul tenyésztõ függõ is, ezért kell megtalálni az "igazit". De a szaporítók esetében jóval nagyobb ennek az esélye. Én a magam részérõl nem tartok minden szaporítót rossznak.Ismerek, aki rendesen oltással, féregtelenítve, jól szocializálva adja a kiskutyákat, csak tkv nélkül. De nagyon oda kell figyelni. Ettõl függetlenül, én sose vennék szaporítótól kutyát.
A kérdező hozzászólása: Befogadtuk az utcáról :) Bár csak találgattak, hogy milyen fajta :) de mellékelek egy képet :) https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/48152.. szinte 100% ig biztos vagyok, hogy valamilyen köze van a bc-hez :)
Ne haragudj, hogy megkérdem, de honnan volt az elõzõ kutyusod? Már csak azért, mert a legidõsebb magyar bc-k most kb 14-15 évesek. 12 évvel ezelõtt még igen kevés esély volt rá, hogy border keverékkel fusson össze az ember, tekintve, hogy akkor még meglehetõsen ritka fajta volt, amire figyeltek. Jó tanácsként, de ha nem akarsz sokat költeni, inkább keresd fel a fajtamentõket. Sajnos sok bordernek kell gazdát keresniük, nem egyszer voltak már fajtatiszta kölykök is. Segítsd az õ munkájukat, de a szaporítókét: http://www.britpasztorsos.hu/ Sajnos elég gyakori, hogy szaporító bordernek tûnõ keveréket adott a vevõnek, amirõl csak idõsebb korában derült ki, hogy köze nincs a borderekhez. Sajnos sok ilyen fordul elõ. Valamint szûrések hiányában könnyen elõfordulnak TNS-es kölykök. Ezeken a kutyákon általában mire elviszi haza az ember, még nem látni semmit.Aztán kiderül, hogy beteg a kutya.TNS-el, jó esetben ha 1-1, 5 évig él, miközben iszonyat pénzt hagysz a dokinál. Gondold meg.Persze lehet szerencséd, belenyúlhatsz egy egészséges kölyökbe, de kisebb az esélye, mint hogy gond legyen vele.
Pont ez mondtuk, hogy neked keveréked volt. Õk sokkal egészségesebbek.
A kérdező hozzászólása: keverék*
A kérdező hozzászólása: Ez nevetséges amit itt mûveltek... de komolyan Az elõzõ kutyám egy Bc-spániel keverékem volt. Sajnos nem rég pusztult el.. Azért akarok most egy fajtisztát venni, mert megismertem a természetét annak ellenére is, hogy keverék volt.. Semmi probléma nem akadt vele. Se nem betegeskedett se semmi! És most jönne az, hogy na de meddig is élt? Hát, hogy tudjátok 12 évig élt nálam, DE! mivel kb 3 éves volt mikor befogadtuk szegényt így kb 15 éves lehetett! Szóval nekem ne mondja senki, hogy milyen rossz döntést akarok most hozni! Meg nehogy már én legyek a hibás.. Úristen...
NE TÁMOGASD AZZAL A SZAPORÍTÓKAT, HOGY TÕLÜK VESZEL 30EZERÉRT EGY OLYAN KUTYÁT, AKIRÕL AZT SE TUDOD KI FIA-BORJA! Border Collie-t csak betegségekre szûrt szülõktõl, törzskönyvel, TENYÉSZTÕTÕL VEGYÉL! Persze csak akkor ha nem akarsz több 100 ezret költeni az állatorvosra, és nem akarsz egy idegbeteg, szocializálatlan kutyát magadnak! A szaporítók nem törõdnek a kiskutyákkal, csak el akarják adni õket, hogy pénzhez juthassanak. Ne támogasd õket kérlek, inkább nézd meg a bordercollie.lap.hu-t és keresgélj a lakóhelyedhez közeli tenyésztõk között, aztán pedig kezdj el gyûjteni. Hidd el megéri várni egy picit, hogy utána egészséges, normális idegrendszerû kutyád lehessen.
A kérdező hozzászólása: hát igen, bár szerintem amit neten hirdetnek 30 ezer forintért vagy a körüli áron is ugyanolyan kis kedves aranyos, mint egy 100 ezer forintos.. nem az ár számít.. :D persze nem akarok keverék kutyát (bár õ is ugyanolyan szeretõ kutyus lenne mint egy fajtiszta)ezért beérem egy olcsóbb kis kutyával is, ami a környéken található. Szóval aki tud segíteni azt elõre is megköszönöm!!
:o((
A kérdező hozzászólása: Nem vásároltam hanem befogadtam. Még anno a faluba sétálgatott és befoadtam. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!