Találatok a következő kifejezésre: Hol találok és árban (49 db)

Seat cordoba 2001-eshez hol találok jó áron eredeti üléshuzatot elõre és hátra?

A neten nem igazán találni olyan helyet, ahol reális áron gyártanának...
Sziasztok! Freya te is szombattartó vagy? ;-) Nos én õszintén szólva mindig csodálkozom, mikor például a Biblia elsõ tíz fejezetét egy keresztény szimbolikusan érti. Ugyanis pontosan Jézus Krisztus hitelesíti ezeket az eseményeket, amikor valós történésekként hivatkozik rájuk. Aztán itt van Izrael történelme. Komoly teológusok kérdõjelezik meg a Bibliai kronológiát, noha elismerik, ha behelyezzük a Biblia által megadott helyére, akkor szépen egyezik minden. Érdekes, hogy világi régészek pedig elismeréssel adóznak a Biblia pontosságáért! Persze az idõ igazolja a Bibliát! Aztán itt vannak a próféciák. Newton, Pascal a leghíresebb próféciamagyarázók, többet írtak errõl mint a fizikáról, csak éppen nem igazán kapott nyilvánosságot! Nos én azt mondom a Bibliát a maga természetes jelentésében kell érteni, és ott kell szimbólumokat keresni, ahol azt a szöveg indokolja! Logikus, hogy a próféciák, vagy a példabeszédek jelképeket használnak, de a Bibliában minden esetben megtaláljuk ezek azonosítását így nem kell találgatnunk! Üdv. Péter
A katolikus Bibliában van alul lábjegyzetek, amely segítenek az értelmezésben, de õk sem azt mondják, hogy 'szimbolikus', hanem 'analogikus'.
Szerintem józan ész a magyarázat. A Biblia sok téren hasznos útmutatás, de sok rész van benne, amit nem kell, és nem is lehet szó szerint értelmezni. Éppen emiatt gondolkodni is megtanít, ha kellõ távolságtartással olvasod. Tudnod kell mérlegelni, hogy mi megvalósítható és mi nem, valamint a neten is fellelhetõ ezerféle értelmezés, amik közt biztos találni fogsz neked megfelelõt.
A Biblia szedett-vedett tartalmában sok olyan dolg van, ami nem oda tartozik. De van egy megbízható ismérv, amit ha teljes õszinteségben, elfogulatlan lelkiállapotban alkalmazunk, egy megbízható választ ad. Ezt úgy lehetne megfogalmazni, hogy az igaz, a helyes, a méltényos mindig a magabiztos Krisztus hangja bennünnk, míg az igaz árnyékának hangja mindig valami tévedést, veszteséget vagy szenvedést tartogat a háttérben. Ha jelképes dolgokat szó szerint értelmezed, akkor ha eléggé figyelées vagy, érezheted annak helytelenségét.
Kedves Péter! Valamit szimbolikusan értelmezni nem azt jelenti, hogy az nem úgy van, de egyes elemeinél nem a megtörtént a fontos, hanem a mondanivalója. Pl. engem igazán nem érdekel, Jónás valójában bekerült-e a cethal gyomrába, ebben nem hiszek de nem nézem le azt sem, aki szó szerint veszi. Itt a történet mondanivalója a lényeg. Ádám és Éva sem evett semmiféle gyümölcsbõl, itt egy szimbolikus cselekvést hajtottak végre, amit a Biblia nyelvezete az evéssel tud a legjobban jellemezni, és ez a megismerés. Káin és Ábel? Megtörténhetett, de nem ez a lényeg, hanem a mondanivalója! Viszont az életrenddel nem szórakozunk, azt, hogy ne ölj! nem lehet másként magyarázni..... Hát én így gondoltam.


Karácsony közeledtével hol érdemesebb karikagyürüket vásárolni? Kisebb ékszeres üzletekben, vagy nagyobb plázákban? Esetleg ötlet hol találok szép, és elfogadható áron gyürüket Budapesten?

Legjobb válasz: Mi egy kisváros egyszerû boltocskájában vettük, mikor ki volt írva, hogy akció. Nem elég, hogy akció volt, még lement belõle 10 százalék, és ajándék volt egy szép doboz, és a gravirozás, ami nem kevés betû és szám volt nálunk... Mikor megmondtuk rokonoknak, hogy az elég vastag és szép gyûrûk mennyibe kerültek, el sem akarták hinni. Jól kifogtuk. Vadászni kell ám az akciókat ;) Ja, és ennek már pár éve, a gyûrûk jól teljesítenek, semmi gond velük.

Mi egy kisváros egyszerû boltocskájában vettük, mikor ki volt írva, hogy akció. Nem elég, hogy akció volt, még lement belõle 10 százalék, és ajándék volt egy szép doboz, és a gravirozás, ami nem kevés betû és szám volt nálunk... Mikor megmondtuk rokonoknak, hogy az elég vastag és szép gyûrûk mennyibe kerültek, el sem akarták hinni. Jól kifogtuk. Vadászni kell ám az akciókat ;) Ja, és ennek már pár éve, a gyûrûk jól teljesítenek, semmi gond velük.

Hol találok arra törvényt / hol nézzek utána-keressek rá, h egy ruha vagy cipőre az "általános garancia" mennyi idő? És az akciós termékekre ugyan így? Ptk? Fogy véd. -nél semmi hasznos :/

Legjobb válasz: fogyasztóvédelemnek írj e-mailt és megadják...amúgy a fogyasztóvédeli és a kiskereskedelmi törvényekben benne van

fogyasztóvédelemnek írj e-mailt és megadják...amúgy a fogyasztóvédeli és a kiskereskedelmi törvényekben benne van
igen ptk. de van külön szavatosság, jótállás és garancia. ezek a kifejezések mind mást takarnak.

Hogyan lehet felújításhoz költségvetést készíteni? Sehol nem találok konkrét árakat (nm árak pl födémre, tetőre, ilyesmire) és így nem tudok kalkulálni. Hol nézzem?

Nem kellene pontos, forintra, csak szeretném hozzávet?legesen tudni, hogy ne az legyen, hogy nekiesünk a kell? összeg felével...

Legjobb válasz: menj el tüzépekre és kérdezgess, kérj árajánlatokat.

menj el tüzépekre és kérdezgess, kérj árajánlatokat.
A kérdező hozzászólása: Sajnos ott indul a gondom, hogy nõ vagyok, és fogalmam sincsen, hogy mit hogyan kell egyáltalán kiszámolni (mennyiségeket, stb). Azzal, hogy tudom a cement árát például, még fogalmam sincsen, hogy mennyi fog belõle kelleni. Tudom, kérdezzek meg férfit a közelemben. Kérdeznék én, de aki van, az még annyira sem ért hozzá, mint én. Nincsen semmi olyan oldal, ahol segítséget lehet találni?
hát ha nézegetsz a neten különbözõ gyártókat, akkor szerintem sok mindent megtudhatsz a termékeikrõl, de ha egy tüzépbe elmész és mondod, hogy segítsenek kiszámolni, akkor azt biztos, hogy megteszik neked!
a gyártóknak általában vannak olyan emberei, akik kimennek és felmérik pl: zsindely, vagy cserép...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :) ezek szerint jól gondoltam: nincs egyszerûbb megoldás :) A teljes sztorihoz hozzá tartozik, hogy jelenleg 200 km-re élek a felújítandó háztól, ezért nem nagyon merek itt árajánlatot kérni, de majd megoldom :) Köszönöm szépen mindenkinek azért a segítséget, rendesek vagytok :)
Keress egy szakembert, az megmondja hogy mi mennyibe kerül.
Keress egy olyan szakembert ott, ahol a ház van, aki a ház statikai állapotát is felméri! Ne kõmûvest! Õ a költségvetést is elvégzi. Nekünk 20.000.-ért dolgozott.Ha enélkül újítod fel a házat, akkor késõbb komoly meglepetések érhetnek. Pl. a villany, vagy a vízvezeték, vagy a fal állapota rossz stb. Akkor kezdheted elõlrõl a felújítást! Egy ismerõsõm járt így. Inkább most fizess valakinek egy kisebb összeget, mint késõbb sokkal többet.
keress építési vállakozókat, kérj tõlük árajánlatot(anyagszükséglet számítással) ez ingyen van. amelyik pénzt kér ezért, felejtsd el komolytalan. Minél többtõl kérsz, annál pontosabb lesz az összeg.
Itt tudsz kiírni rá pályázatot: http://construmanet.hu/felhivasok Ha nem tetszenek az árajánlatok amiket kapsz, akkor nyilván nem kell egyiket sem elfogadnod

Hol találok megbízható és árban korrekt generál kivitelezőt építkezéshez?

Építkezünk tavasszal, amihez generál kivitelez?t keresünk. Elég korlátozott a keret. Tippeket szeretnék kérni, akikkel volt már dolgotok, megbízhatóak, javasoljátok, stb.

Legjobb válasz: Szia! Nem tudom, hogy mennyire ragaszkodsz a hagyományos téglaházhoz. Szerintem eljárt fölötte az idõ. A könnyûszerkezetes házak tartóssága, gazdaságossága és ára sokkal jobb. Nem beszélve arról, hogy gyorsabb, tisztább (nincs szeméthalom), precízebb (a derékszög az tényleg derékszög, a 3méter az nem kettõkilencven és háromtíz közötti). És a leglényegesebb: szégyellje el magát az összes olyan építész kivitelezõ, aki alkoholistákkal dolgoztat és minden folyamat végén "háát eeecsúsztunk fõnök" egyre több pénzt kér. Az ilyen kóklerektõl mentsen meg az Isten, aki kalkulálni is képtelen. Én is sok céget megnéztem, nekem a www.dreamhomes.hu cég nagyon korrektnek tûnik. Sok sikert és mielõbbi házavatót! :-)

Szia! Nem tudom, hogy mennyire ragaszkodsz a hagyományos téglaházhoz. Szerintem eljárt fölötte az idõ. A könnyûszerkezetes házak tartóssága, gazdaságossága és ára sokkal jobb. Nem beszélve arról, hogy gyorsabb, tisztább (nincs szeméthalom), precízebb (a derékszög az tényleg derékszög, a 3méter az nem kettõkilencven és háromtíz közötti). És a leglényegesebb: szégyellje el magát az összes olyan építész kivitelezõ, aki alkoholistákkal dolgoztat és minden folyamat végén "háát eeecsúsztunk fõnök" egyre több pénzt kér. Az ilyen kóklerektõl mentsen meg az Isten, aki kalkulálni is képtelen. Én is sok céget megnéztem, nekem a http://www.dreamhomes.hu cég nagyon korrektnek tûnik. Sok sikert és mielõbbi házavatót! :-)
Én építõipari vállalkozó vagyok már egy pár éve, de hálistennek nemdolgoztam alkoholista szakemberekkel. Az hogy a könnyûszerkezetes ház olcsobb mint a tégla mint kivitelezõ mondom nemigaz, a tégla mindig olcsobb lesz mint a fa. A könnyûszerkezetes ház gyorsabban van kész, de hosszútávra én is ezt ajánlanám. Egyébbként ha szakemberrel dolgoztat nem kontárral téglafalnál a derékszög az derékszög és a háromméteres fal az háromméteres. dalana.tvn.hu egy kis referencia ügyvédek orvosok házai.

Hol találok Budapesten olyan irodaszerboltot, amely korrekt árakkal dolgozik, jó minőségű termékeket árul és a választék is stimmel?

Közepes nagyságú mágneses táblát szeretnék venni a hozzá tartozó kiegészítőkkel meg egy-két apróságot. Ha tudtok ilyen boltot, akkor írjatok! A válaszokat előre is köszönöm! Üdv, Laci

Hol találok mostanában ilyen kabátot és milyen árban?

http://www.army-shop-magyarorszag.hu/products_pictures/20-35..

Legjobb válasz: Ez kabát?Neharagudj,de nekem ilyen kardigánjaim vannak.A télikabátnak nem árt ha legalább a fenekedet takarja.

Ez kabát?Neharagudj, de nekem ilyen kardigánjaim vannak.A télikabátnak nem árt ha legalább a fenekedet takarja.
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj, de van ilyen fazonú kabát. :) Nekem is volt régen, de már kicsi rám. És amúgy meg én az ilyen kabátokat tartom kényelmesnek... Azért köszönöm a válaszod.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!