Találatok a következő kifejezésre: Hol találhatom azokat (677 db)

Hol találhatok az inkvizícióról hiteles történelmi dokumentumokat? (részletek lentebb, kérlek olvassátok el)

Sziasztok! Lennem, néhány kérésem a kedves válaszolókhoz ha nem probléma: 1. Először is szeretném elmondani, hogy Katolikus hitvédelmet nem kérek! Olvastam már olyan véleményeket, és tudom hogy ők bizonyos részket mítosznak mondanak, ráadásul számomra zavaró, amikor bemásolnak arról, olyan sok szöveget... Köszönöm, de nem kérek ilyet, ellenkező esetben töröltetem a választ. 2. Olyan történészek véleményére lennék kíváncsi, akik elfogulatlanul közelítenek a témához. Nagyon érdekelnének a témával kapcsolatban azok a dolgok is, amiket például az egyetemeken, főiskolákon tanítanak. Érdekelne, hogy pontosan hány áldozata volt az inkvizíciónak, kik rendelték el, milyen kínzások voltak stb... Előre is köszönöm szépen a válaszokat!

Legjobb válasz: "Hol találhatok az inkvizícióról hiteles történelmi dokumentumokat?" Edward Peters: Inquisition Henry Kamen: The Spanish Inquisition: A Historical Revision Richard Kieckhefer: Repression of Heresy in Medieval Germany Ezek amerikai egyetemi kiadványok. "Érdekelne, hogy pontosan hány áldozata volt az inkvizíciónak" Senki sem tudja. A spanyol inkvizícióról lehet 5-6 ezres számokat olvasni, de ennél valószínûleg több volt (most nem kezdem fejtegetni, miért). A középkori inkvizíciókról szórványos adatok, anekdoták vannak inkább, statisztika nincs.

"Hol találhatok az inkvizícióról hiteles történelmi dokumentumokat?" Edward Peters: Inquisition Henry Kamen: The Spanish Inquisition: A Historical Revision Richard Kieckhefer: Repression of Heresy in Medieval Germany Ezek amerikai egyetemi kiadványok. "Érdekelne, hogy pontosan hány áldozata volt az inkvizíciónak" Senki sem tudja. A spanyol inkvizícióról lehet 5-6 ezres számokat olvasni, de ennél valószínûleg több volt (most nem kezdem fejtegetni, miért). A középkori inkvizíciókról szórványos adatok, anekdoták vannak inkább, statisztika nincs.
Kedves utolsó válaszoló! Köszönöm a segítséget!
Ugyanis én is errõl keresgéltem, épp ki akartam írni ezt a kérdést Így pedig már nem kell :d
Boszorkányok pörölye (magyar nyelvû) ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
A kérdező hozzászólása: Szia, köszönöm szépen a linkeket :-) ha tud valaki magyar forrásokat, akkor azokat is megköszönném ^^

Hol található az eredeti Disneyland?

.

Legjobb válasz: "Disneyland a Walt Disney által 1955-ben létrehozott szórakoztató park. Az USA Kalifornia államában, Anaheimben található. Ez volt a világ elsõ Disneyland vidámparkja."

"Disneyland a Walt Disney által 1955-ben létrehozott szórakoztató park. Az USA Kalifornia államában, Anaheimben található. Ez volt a világ elsõ Disneyland vidámparkja."
Ahogy az elsö írta ez az elsö. De attól még a világon sok helyen vannak disney parkok amik szintén eredetiek. Pl paris, vagy florida.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek fõleg a 3. Nak hogy leírta sorrendben köszi

Vámospércsen hol található az a cipő bolt ahol leértékelt converse cipőket lehet venni?

Milyen napokon érdemes/lehet menni oda? Milyen árak vannak? Conversen kív?l más márkájú cip?t is árulnak? 18/F

Legjobb válasz: Bemész Debrecenbe és felszállsz a Nyírmártonfalva,vagy Nyíracsád,Nyírlugos,Nyírábrány-i buszokra,valamelyikre és a fõtéren leszállsz,valakit megkérdezel,tudni fogja hol kell leszállnod,ha leszálltál 5 percre van a bolt,amit keresel,ezt is bárki megmondja neked hogy hol van,úgy kérdezd,hogy Mercs Gyuri cipõboltját keresed.Egyébként a Kossuth utca legelején van.Remélem segítettem.

Bemész Debrecenbe és felszállsz a Nyírmártonfalva, vagy Nyíracsád, Nyírlugos, Nyírábrány-i buszokra, valamelyikre és a fõtéren leszállsz, valakit megkérdezel, tudni fogja hol kell leszállnod, ha leszálltál 5 percre van a bolt, amit keresel, ezt is bárki megmondja neked hogy hol van, úgy kérdezd, hogy Mercs Gyuri cipõboltját keresed.Egyébként a Kossuth utca legelején van.Remélem segítettem.
Keddtõl péntekig van nyitva.Más márkájú cipõk is vannak.
Sziasztok!! Nyitva van még a szóban forgó üzlet? :) Holnap benéznék..
Februárban vettem onnan egy Converse-t. Új, és csak annyi baja van, hogy el van számozva. :D 3500.- volt. :D
Változó vagy egy két ütött kopott de van amelyik szinte új ugyhogy érdemes :)
Értem és köszi:Damugy converse cipõt szeretnék és ugye nem nagyon kopottak és nincsenek rossz állapotba?:D remélem válaszol a kérdésemre valaki:D köszike
Persze még megvan.Vannak használtak is, újak is, szét kell nézni.
Sziasztok! valaki nemtudja megvan még ez a bolt??és az árak körülbelül milyenek?megéri elmenni oda?elõre is köszi a válaszokat:D
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Így most már odatalálok! :D
A kérdező hozzászólása: Ha böszörménybõl megyek busszal akkor hogy találok oda?:)
A nyírbtekire vagy az encsencsire if fel lehet szÁllni esezleg fülöp


Land Rover Freelander váltó szuszogó hol található az autón és hogy néz ki? Olajat szeretnék önteni a váltóba, de lövésem nincs hogy hol-merre!

Legjobb válasz: Kellene évjárat, motor kód, és automata, v manuális.. Ha ezek megvannak tudok képet küldeni!

Kellene évjárat, motor kód, és automata, v manuális.. Ha ezek megvannak tudok képet küldeni!
A kérdező hozzászólása: td4-es FREELANDER 2002évjárat motorkód:85079767204D3 automata váltó

A Final Fantasy VII ben hol találhato az örök pénz a ticket? Hol tudom megszerezni és hogyan?

A Final Fantasy VII ben van valahol egy faliora aban egy ticket de hol Pc viszem.Mivel lehet felveni Assist Ok vagy a töbi
A tankban.
Nem igaz! Az Üzemanyag szivattyú van a tankban. A szûrõ kívül van, a tank mellett találod.
Ok!Bocs!

Hol található az Openoffice. Org program Opendocument-képlet objektuma?

Sziasztok! Az lenne a problémám, hogy le szeretném törölni a gépemrõl az Openoffice-t, mert nem teljesen kompatibilis a MS Word-ös kiterjesztésekkel, azonban a Writer-ben beszúrható képlet objektum nagyon jó, és dinamikus. A MS Word is tudja azt kezelni, viszont ahhoz fent kellene hagyni a gépemen az Openoffice-t. Nem tudja esetleg valaki, hogy ezt az 'objektumot' hol találom, vagy hogy érhetem el, hogy az rajtamaradjon a gépen?

Legjobb válasz: Szerintem sehogy, ha törlõdik a program,akkor minden törlõdik. Hogy érted,hogy nem teljesen kompatibilis?

Szerintem sehogy, ha törlõdik a program, akkor minden törlõdik. Hogy érted, hogy nem teljesen kompatibilis?
A kérdező hozzászólása: Ha elküldöm valakinek a doc-ot a képek nem ugyanott vannak, stb. De az excel miatt végképp nem jó, mert a cellák méretei elcsúsznak. És mivel még mindig a MS Word-öt és Excelt használják a legtöbben, ezért muszáj cserélnem. De egyébként valahol kell lennie egy fájlnak, amit ha átmásolok valahova, majd vissza, akkor megmarad.
Az utolsó mondatot nem értem. És azt sem, hogy amit a kiírásban van, mit értesz az "Org program Opendocument-képlet objektuma" alatt? Én szeretem az open offict, szerintem nem rosszabb semmivel, a wordnél.
A kérdező hozzászólása: Persze, hogy nem rosszabb. Ha mindenki Openoffice-t használna mindenki, akkor nem lenne semmi gond vele. De mivel bevett szokás a MS Word használata, ezért sok problémába botlik ez. Mindegy ezt nem részletezem. A lényeg, hogy: Ha valaki Word doc-ot küldött nekem, nem volt garantált, hogy ugyanúgy fog kinézni nálam, mint az eredeti (pl. több oldalra jön ki, mert egy kép el van csúszva). És a képlet alatt pedig azt értem, hogy... megnyitod az Openoffice-Writer-t. Ott van, hogy Beszúrás-> Objektum -> Képlet. És mivel most, hogy a gépemen van a Word, objektumként be tudom szúrni ugyanezt, ezért kell lenni valami forrásfájlnak, amivel ezt megtarthatom.
Értem ezen nem hiszem, hogy lehet segíteni, de pl nem tudom akkor nem e jó lenne, ha olyantól kapod vagy szerzed a dokumentumot akinek ellenkezõ programja van, akkor egyszerû lenne megkérni, hogy olyan kiterjesztéssel mentse el neked a szöveget, ami neked van. Tehát ha word programon lett szerkesztve az anyag és neked openoffice van, akkor org.-ba mentse el, de ha open office programon lett írva és neked word van, akkor ha elküldi, akkor mentse el word, .doc formátumba és akkor lehet ugyan úgy fog kinézni. Vagy ha ellenkezõ dokumentumod van érdemes mentés másként azonos formátumra menteni.
A kérdező hozzászólása: Persze :D majd írok a tanárnak aki vagy 300 diáknak tart elõadást, hogy a kedvemért odt-be mentsen :D
De azt írtam, hogy már word van neked, csak nem találsz valami forrásfájlt, amit nem igazán értek, elvégre minkét programba u.a. kellene lennie.Vagy képet, szimbólumot írsz, amit be kell szúrni, de nem találsz? Ezt a problémát nem lehet 2 különbözõ programmal össze fésülni, ami eltérõ, az eltérõ.
Így akartam: De azt írtad, hogy már word van neked, csak nem találsz valami forrásfájlt, amit nem igazán értek, elvégre minkét programba u.a. kellene lennie.Vagy képet, szimbólumot írsz, amit be kell szúrni, de nem találsz? Ezt a problémát nem lehet 2 különbözõ programmal össze fésülni, ami eltérõ, az eltérõ.
A kérdező hozzászólása: a "formula editorra" lenne szükségem az openoffice-ból, mert ott paranccsal is tudok képleteket írni. Ellenben pl. a mathtype-pal, vagy a windows saját formula editorával mert ugye ott kattintgatni kell, ami egy csomó idõt elpocsékol.
Adjak fúrót a süllyesztéshez?

Hol található az appdata mappa windows 7-en?

C:\Users\<user>\AppData\Local

Legjobb válasz: F*S, mert ezen semmit sem lehet megtalálni, míg az XP-n rögtön megtaláltam, amit kellett. A keresõ is csak a fájlt találja meg, az elérési utját nem írja ki, mint az XP-nél.

A kérdező hozzászólása: F*S, mert ezen semmit sem lehet megtalálni, míg az XP-n rögtön megtaláltam, amit kellett. A keresõ is csak a fájlt találja meg, az elérési utját nem írja ki, mint az XP-nél.
A kérdező hozzászólása: Itt azt írja, hogy mûködik az oldal, csak nálam nem: [link]
A kérdező hozzászólása: Az az érdekes, hogy pont azok a klipek nem jönnek be, amiket én kimásoltam text fájl-ba.
A kérdező hozzászólása: Az Xhamster oldalon a klipeket csak félig tölti be. Mindjárt földhöz vágom ezt az egész kócerájt. Jdownloader sem csinálja azt azon az oldalon, amit ide tilos leírni, mert törlés jár érte. Na, azt.
A kérdező hozzászólása: Megvan már, viszont most meg deklaráció eldobva ír ki, bizonyos oldalaknál.
Vagy egyszerûen írd be a címsorba, hogy %appdata%
"Rejtett könyvtárak? Olyanok is vannak? Windows 7, megy a kukába." Itt röhögöm szét a fejem, már DOS meg windows 3.1 alatt is voltak. És persze az XP alatt is ugyanúgy rejtettek ugyanezek a mappák... A hiba egyértelmûen a felhasználóban van, tényleg nem kéne számítógépet használnod, ha alapvetõ dolgokkal nem vagy tisztában.
Vezérlõpult/mappa És itt beállítod, hogy látszódjanak a rejtett mappák is. Vagy ha ez a módszer nem tetszik, akkor total commander.
Start->Futtatás->%appdata% ENTER GGWP
A kérdező hozzászólása: Rejtett könyvtárak? Olyanok is vannak? Windows 7, megy a kukába.
A kérdező hozzászólása: C:\Users\your username\AppData\ Local\Mozilla\Firefox\Profiles\your profile\Cache Your user name (ez alatt van a nyilvános, ebben: nyilvános tv mûsor, nyilvános zene stb...) Felhasználónév-ben vannak: Asztal-dokumentumok-hivatkozás-kedvenc-mentett játékok-naptár-video-zene. Semmiféle Appdata 8application data meg local (local settings-t nem találok).
Mivan? Az appdata ott van, amit írtál. Amit alatta annak meg se füle se farka. Rejtett könyvtárakat látod?
A legjobb ha reseteled a Firefoxod : Firefox, Súgó, Hibakeresési információ, a Firefox alaphelyzetbe állítása. Downloadhelper kiegészítõvel onnan is le tudod menteni a videókat meg más ilyen jellegû oldalról is :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!