Találatok a következő kifejezésre: Hol találhatnám Tóth (1 db)

Hol találhatnám meg Tóth Árpádtól a Jó éjszakát és Arany Jánostól Letészem a lantot című vers összehasonlítását?

Legjobb válasz: Együtt szerintem sehol,esetleg külön-külön.Keresgélj a könyvtárban ilyen könyvek után,hátha találsz valami érdekeset.

Együtt szerintem sehol, esetleg külön-külön.Keresgélj a könyvtárban ilyen könyvek után, hátha találsz valami érdekeset.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Igazoljuk, hogy gyök alatt S természetes szám, ahol S = gyök alatt 1 + gyök alatt 1+3+5+ gyök alatt 1+3+5+7+9+. + gyök alatt 1+3+5+. +2013?

4

8. osztályosmatek (Szöveges egyenletek)?

1.Egy kétjegyű szám jegyeinek összege 11. Ha a két számjegyet felcseréljük, az eredeti szám kétszeresénél 7-tel nagyobb számot kapunk. Mi az eredeti kétjegyű szám?
Táblázatba kérem hogy eredeti,felcserélt,tízesek,egyesek,a szám.

4

Mik ezekre a válaszok? (Don Quijote)

× Milyen kapcsolatban álltak a főszereplővel? ( Rocinante, Sanco Panza, Dulcinea del Toboso)
× Ki a magyar irodalom Don Quijotéja?

Köszönöm!

0

Az ABC háromszögben B szög kongruens C szöggel. Legyen E és F az (AC) két pontja (A, E, F, C sorrendben), úgy hogy m (FBE) szög = m (BEF) szög =44 fok, m (CBF) szög = m (EBA) szög. Mennyi az Á szög és C szög mértéke?

2

Mennyi a valószínűsége, hogy éppen egy hibás lesz a kiválasztottak között? Mennyi a valószínűsége, hogy legalább egy hibás lesz a kiválasztottak között?

Egy PC szaküzlet raktárán 10 számítógép van. A megrendelő 3 darabot szeretne. A raktáron lévő gépek közül 3 hibás, amiről sem az eladó sem a vásárló nem tud. A megrendelő kiválaszt véletlenszerűen 3 darabot.

8

Magyar költők múzsái, nevei. Hogy találom meg őket, ha nem szeretném külön-külön rákeresni?

Irodalom házi:
Le kell írni, melyik magyar költőnknek ki volt a múzsája, és verseiben hogy becézték őket.

Nincsenek megadva költők, minél több kell.
Van más megoldás, mint egyesével kikeresni?

4

Matematika, forgástestek térfogata, hogyan kell kiszámolni a lenti példát?

f: [0;5]->R f(x)= 2√x Mekkora a térfogat?

Az alapképlet megvan, és el is kezdtem, 0 és 5 között integrálni, de 50π-nek kellene kijönni, nekem meg 20π jön ki. Mit csinálok rosszul? Jó lenne, ha valaki elmagyarázná... Előre is köszönöm! :)

1

O. J. Simpson ügye?

Valaki letudná írni O.J. Simpson ügyének a történetét vázlatosan, valamint a meteorológus a helyi kábelcsatornánál mi köze van az esetnek, ha egyáltalán van.

1

Házidolgát kell írni a Hemlettből. A reneszánsz emebrtípus a hamlett című targédiában A gondolkodás és cselekvés kérdése a hamelettben Látszat és valóság ellentéte a HameleEbből egyett kéne kiválasztani de nem tom h kezdjek hozzá bármelyikhet?

Hamlet, házidoga

2

Egy kereskedő a termékét úgy tudta eladni, hogy az eredetileg tervezett árból előbb 8 %-ot, majd ebből még 10%-ot engedett. Az így kialakult ár 2070 Ft. Mennyi volt az eredeti ár?

aki le tudja írni a feladat folyamatát légyszíves írja le.

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!