Találatok a következő kifejezésre: Hol rontottam Mit (17 db)

Mi a franc van a kutyámmal? Hol rontottam el?

Van egy 11 hónapos kutyám, nagyon domináns típus. Minden alapszabályt szépen betartatok vele. Semmit nem kap meg ingyen, nincsenek elöl a játékai, nincs elöl a kaja. Ajtóban én megyek előre.

Legjobb válasz: Kamaszodik. Nem irigyellek, én is ezen megyek keresztül az ideiglenes rotimmal. Mondjuk engem egyszer próbálna megmorogni, azt hiszem, az lenne az utolsó morgása az életében:D Minden szabályt szeretnek ilyenkor elfelejteni és felülbírálni. Ami tehetsz, minden téren igyekszel a szavad érvényesíteni. Behívásra és tilthatóságra hosszúpóráz és flakon, és a.i nagyon fontos: sose hagyd, hogy felidegesítsen. Mindig maradj nyugodt, különben õ nyer. Kemény büntetés és nagy dícséret legyen. Ha mindent jól csinálsz, pár hónap alatt benõ a feje lágya.

Kamaszodik. Nem irigyellek, én is ezen megyek keresztül az ideiglenes rotimmal. Mondjuk engem egyszer próbálna megmorogni, azt hiszem, az lenne az utolsó morgása az életében:D Minden szabályt szeretnek ilyenkor elfelejteni és felülbírálni. Ami tehetsz, minden téren igyekszel a szavad érvényesíteni. Behívásra és tilthatóságra hosszúpóráz és flakon, és a.i nagyon fontos: sose hagyd, hogy felidegesítsen. Mindig maradj nyugodt, különben õ nyer. Kemény büntetés és nagy dícséret legyen. Ha mindent jól csinálsz, pár hónap alatt benõ a feje lágya.
hát, én a Cesar Millan könyveket, videókat tudom javasolni! Hátha ott választ kapsz arra miért változott így meg a kutyus viselkedése, és hogyan lehetne megoldani a problémát...
A kérdező hozzászólása: Azért az, hogy megpróbált megharapni szerintem nagyon nagyon durva bûn. Kizárást ne alkalmazzak vele szemben?
Igen, ez a legdurvább bûn, jól látod. A kizárással alapvetõen nem teszel rosszat, valószínûleg kicsit visszavesz az agyából. Illetve szoktak még olyat is, hogy olyan 6 hétig csak munkára( behívás gázos szitukban pl) kapja a kaját. De a legjobb az lenne, ha elmennétek egy suliba vagy hívnátok házhoz egy kiképzõt.
A már leírtakon kívül kamaszkor környékén és akár késõbb is elõjöhetnek ilyen indokolatlannak tartott félelmek, bizonytalanságok. Amikor az öledbe ugrana, vagy összekuporodna, határozott póráz kezeléssel simán vidd tovább simogatás, nyugtatás és bátorító (valójában gyengítõ) szavak nélkül
Azért ez a viselkedés jóval több, mint amit a kamaszodás számlájára lehet írni.lehet túlságosan is keményen fogtad, mivel abból indultál ki, hogy alapbõl dominánsabb fajta.A túl erõs de a túl gyenge kezelése is bizonytalanná teheti a kutyát, frusztrálhatja, aminek a végeredménye egy agresszív, kiszámíthatatlan viselkedés.Szerintem mutasd meg egy oktatónak, aki jobban látja mi a probléma.
Azért mert a kutya kamaszodik azért nem kellene a jármûvektõl, a lábtól félnie és fõleg nem lekuporodnia. Ez nem dominancia probléma ez valami más. Így nem lehet kitalálni. Vidd el egy kutyasuliba, hogy nézzék meg, mi ez a magatartásbeli probléma.
Biztos besokallt az állandó szabályoktól. Miért kell egy kölyköt szigorú keretek között nevelni. Az a probléma , hogy fel sem irmerted a kutyád természetét, mert a leirtak alapján egyáltalán nem domináns.
milyen fajta kutya? nekem is úgy tûnik, hogy túl keményen fogtad vagy túl kevés volt a laza rész a napban. -a golden fiú kutya, mennyi idõs, miért hagyod õket verekedni? -lehet hogy olyan ponton értél hozzá amit a golden esetleg megharapott, nincs rajta sérülés? -szerintem nem túl jó teljes kontroll nélkül hagyni õket, pláne ha bedurvulnak. -lehet, valami másik cimbora kéne neki -a lábadról annyit, lehet, hogy az ivartalanítás során történt vele valami, pl véletlenül átestek rajta, stb. ilyesmi. -szerintem is fordulj valami szakemberhez. mindenesetre egy kis környezetváltozás biztos jót tenne a kapcsolatotoknak, erdei túra, stb. szerintem a saját bizalmadat is rendbe kéne hozni a kutyáddal, mert ott is biztos vannak már gondok.

ZTE Skate! Elfelejtett kód mit tegyek? A "jelkód" változtatáskor elirtam kétszer. Nem tudom kitalálni hol rontottam el. SOS.!

Mit tudok tenni? Halami hack rá? adatvesztés nélkül? Nagyon fontos lenne...

Legjobb válasz: A képernyõfeloldásnál? Nem kell hack, gmail fiókkal fel lehet oldani.

A képernyõfeloldásnál? Nem kell hack, gmail fiókkal fel lehet oldani.
A kérdező hozzászólása: 100-adikra se semmi.. nem ir semmit..
A kérdező hozzászólása: 95 SEMMI!!!! :(((((
A kérdező hozzászólása: 85. semmi
A kérdező hozzászólása: 65. semmi...
A kérdező hozzászólása: 45.-re se.. :(((
A kérdező hozzászólása: kb hányszor kell?
A kérdező hozzászólása: thx!
Rontsd el sokszor egymás után a kódot és ki fogja írni, hogy már csak a gmail fiókkal nyithathatod ki.
A kérdező hozzászólása: pontosan hol/hogy?
Jaj ne tedd már magad. Nincs más módszer. Van factory reset de az adatvesztéssel jár. Vagy egy gsm szervízben lehet hogy megtudják máshogy is csinálni némi pénz ellenében.
Monitoron HDMI bemenetet választottad ki a menübe? Gépen aktív a HDMI kimenet?
A kérdező hozzászólása: Szia !A monitor autómatán érzékeli hogy hdmi kábelt dugtam bele , azt is írja hogy hdmi no signal . A gépen nemtudom hol kell a hdmi kimenetet engedélyeztetni, én azt hittem a vidikarin minden kimenet aktív , vagy tévedek ?
Catalist-ban szétnéztél, hátha valami ki van kapcsolva?
A kérdező hozzászólása: Néztem, de kimenetekkel kapcsolatban nem találtam lehetõséget .Ha kell ott engedélyeztetni a hdmi kimenetet akkor légysz ossza meg 1 tõlem okosabb...


Magadra vetted a köpenyt?
Lehet, hogy kiszakadt..:s
A kérdező hozzászólása: igen, magamra vettem es most leellenoriztem, sehol sincs kilyukadva. Felek hogy elromlott :(
Drágám a Láthatatlanság Köpenye nem tud kiszakadni. És nem is kerülhet hozzád, mivel Harry a gyerekeinek fogja átadni :*

Hol rontottam el? Szerintetek mit tehetnék?

Eléggé összetett történet, de megpróbálom elmagyarázni.

Legjobb válasz: Végig olvastam. Ezért járna nekem egy hátbaveregetés. A történetrõl annyit, hogy küld el a barátok-közt-be mert ott díjnyertes story lesz az tutti. Legalább lóvéd lesz belõle. Amit tanácsolni tudok: 1. neked SOHA nem voltak igaz barátnõid 2. téged SOHA nem szeretett még férfi úgy igazán. 3. az elõzzõ kettõ élekori sajátosság, és azért alakul így, mert "erõleteted" a dolgokat. Amit tanácsolni tudok: 1. erõsödjön meg a jellemed. 2. keress magadnak új barátokat. Igazi barátokra gondolok. Akik bajban is melletted lesznek, akikkel elmehetsz bárhová, akik segítenek és akik olyannak szeretnek amilyen vagy. Ezt legkönnyebben szakkörökön, csapatsportoknál lehet beszerezni. Az én életem is a kosárcsapat miatt volt szép. 3. kerüld a kavarásokat. Csak tiszta helyzeteket teremts. Aki ettõl el akar tériteni azt vond ki az életedbõl (és itt jön képbe a szilárd, erõs jellem). Aki lélekben erõs, aki jellemben fedhetetlen, azt nem lehet megvezetni. Ezt te felépítheted magadnak, de dolgoznod kell magadon. Nemcsak hinni kell, hogy vannak barátaid, hanem tudni, érezni. Te egy bizonytalan beltenyészet kelõs közepén élsz, persze, hogy hiszti matyi vagy, hiszen nem vesznek körül stabil emberek. A helyezeted már már barátok közt díj-ra esélyes. Ezt mind elkerülheted, ha tisztába jössz magaddal. Ha tudod ki vagy, és hová tartasz. Legyenek céljaid az életben ami nem merül ki abba, hogy "jaj kéne egy jó barátnõ meg egy pasi". Legyen a célod a jó érettségi, vagy, hogy te leszel a legjobb táncos, vagy a legtöbbet tudó a történelemrõl, esetleg természetjáró. Kell egy cél, egy álom amit el kell érni, ami mutatja az utat. És mellé majd jönnek azok, akik ebben segíteni fognak, akik felnézned rád, és akik azt mondják "igen ez egy belevaló lány". Ilyen tanácsot nem mindennap osztok. Te döntöd el ebbõl mennyi hasznosítasz. 22/L

Végig olvastam. Ezért járna nekem egy hátbaveregetés. A történetrõl annyit, hogy küld el a barátok-közt-be mert ott díjnyertes story lesz az tutti. Legalább lóvéd lesz belõle. Amit tanácsolni tudok: 1. neked SOHA nem voltak igaz barátnõid 2. téged SOHA nem szeretett még férfi úgy igazán. 3. az elõzzõ kettõ élekori sajátosság, és azért alakul így, mert "erõleteted" a dolgokat. Amit tanácsolni tudok: 1. erõsödjön meg a jellemed. 2. keress magadnak új barátokat. Igazi barátokra gondolok. Akik bajban is melletted lesznek, akikkel elmehetsz bárhová, akik segítenek és akik olyannak szeretnek amilyen vagy. Ezt legkönnyebben szakkörökön, csapatsportoknál lehet beszerezni. Az én életem is a kosárcsapat miatt volt szép. 3. kerüld a kavarásokat. Csak tiszta helyzeteket teremts. Aki ettõl el akar tériteni azt vond ki az életedbõl (és itt jön képbe a szilárd, erõs jellem). Aki lélekben erõs, aki jellemben fedhetetlen, azt nem lehet megvezetni. Ezt te felépítheted magadnak, de dolgoznod kell magadon. Nemcsak hinni kell, hogy vannak barátaid, hanem tudni, érezni. Te egy bizonytalan beltenyészet kelõs közepén élsz, persze, hogy hiszti matyi vagy, hiszen nem vesznek körül stabil emberek. A helyezeted már már barátok közt díj-ra esélyes. Ezt mind elkerülheted, ha tisztába jössz magaddal. Ha tudod ki vagy, és hová tartasz. Legyenek céljaid az életben ami nem merül ki abba, hogy "jaj kéne egy jó barátnõ meg egy pasi". Legyen a célod a jó érettségi, vagy, hogy te leszel a legjobb táncos, vagy a legtöbbet tudó a történelemrõl, esetleg természetjáró. Kell egy cél, egy álom amit el kell érni, ami mutatja az utat. És mellé majd jönnek azok, akik ebben segíteni fognak, akik felnézned rád, és akik azt mondják "igen ez egy belevaló lány". Ilyen tanácsot nem mindennap osztok. Te döntöd el ebbõl mennyi hasznosítasz. 22/L
Majd egyszer megbékél....és rájön, hogy te voltál a barátnõje. Ha nem, akkor pedig nagyon durci rád!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindkettõtök tanácsát :) A tanulást tartom most elsõnek, szeretnék jó lenni. Eddig kitûnõ voltam, szeretném is ezt megtartani. Sajnálom, hogy ilyen regényt írtam, nagyon szeretek írni. Már kisebb történeteket is írtam, de most nem ez a lényeg. Igen, igaz barátokat szeretnék találni, de õk nem az égbõl potyognak :) Itt a nyár, gondolkoztam már azon, hogy jó lenne táborokba menni, fõleg azokat szeretem, amelyek a mûvészetekkel foglalkoznak (irodalom, rajz, festészet, szobrászat). Valóban elég ingatag vagyok belül, szükségem lenne valakire, akire támaszkodhatok. Jelenleg ez a család :)
Nem Rajtad múlik, hogy körülötted ezek az emberek hagyják magukat arra hajolni, amerre a szél fúj, és semmit nem belsõ meggyõzõdésbõl tesznek. Te csak azt teheted meg, hogy megtanulod szeretni saját Magadat annyira, hogy az erõt adjon az ilyen emberek elhagyásához, akik csak úgy szíre-szóra elhidegülnek Tõled.

Mit kéne csinálnom? Vagy hol rontottam el?

Általánosban a mi osztályunkban kialakultak a klikkek. És én a nyomikhoz tartoztam.Mert nem ugrálok a fiúk ölébe nem játszom meg magam és stb...! Most gimibe megyek és eddig egyszer volt találkozó de már félek attól hogy megint a legrosszabb helyre leszek sorolva és nem tudom hogy mit kéne csinálnom csak mert nem szeretnék középpontba lenni de azért lenni szeretnék vki az osztályba.

Legjobb válasz: legyél egyedi ,akivel szivesen elbeszélgetnek,mégis különlegesnek tartanak,és ha mindenkivel közlékeny vagy, egyedi a stilusod, akkor tökmindegy kivel beszélsz. bár ez függ az ottani emberek értelmi szintjétöl is

legyél egyedi , akivel szivesen elbeszélgetnek, mégis különlegesnek tartanak, és ha mindenkivel közlékeny vagy, egyedi a stilusod, akkor tökmindegy kivel beszélsz. bár ez függ az ottani emberek értelmi szintjétöl is
A kérdező hozzászólása: A gimi ahova megyek egy elég jó gimi . és szerintem egyedi vagyok de nem tudom mit kéne csinálnom hogy szóbaáljon velem vki.
állj szóba te velük
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen ez sok segítség volt

Hol rontottam el? Mit javítsak? (Pascal)

program quiz; uses crt; begin clrscr; write('QUIZ, made by LastWild'); readln; end; var counter : integer; input : char; begin counter:=0; writeln('Welcome'); readln; clscr; Writeln('What color is a rubberduck usually?'); Writeln('1. red'); writeln('2. yellow'); readln(input); if (input=2) then counter=counter+1; if (input=2) then write('Correct!') else write('error'); end; readln; clrscr; writeln('Which is the bigger one?'); writeln('1. Dog'); writeln('2. Cat'); if (input=1) then counter=counter+1; if (input=1) then write('Correct!') else write('error'); end; readln; clrscr; writeln('Which has the longer neck?'); writeln('1. Elephant'); Writeln('2. Giraffe'); if (input=2) then counter=counter+1; if (input=2) then write('Correct!') else write('error'); readln; end; clrscr; Writeln('Lets see your total points!'); readln; write('You have:'); readln; write(counter); readln; if (counter=1) then write ('Idiot!!!!!!'); if (counter=2) then write ('Average...') else write('Congratulations,you just achieved the name of the Biggest stupid on the earth!!'); readkey; end.

Legjobb válasz: nagyon ne oltsatok le,merr ez a második napom a pascallal,és mindenféle programozással :)

A kérdező hozzászólása: nagyon ne oltsatok le, merr ez a második napom a pascallal, és mindenféle programozással :)
Hát, van benne jópár hiba... 1) Az elején, a Var elõtt van egy Begin..End; részed. A Begin és End közti részt másold a Var utáni Begin után, és a Var elõtt csak a program quiz; uses crt; maradjon. 2) Az Else kulcsszavak után az utolsó kivételével mindegyiknél írj Begin-t. 3) Az utolsó Readkey;-t meg írd át ReadLn-re. Függvényt csak {$X+} mellett hívhatsz eljárásként, de nem biztos, hogy a Pascalod így van beállítva. Most csak ennyi hibát látok. És légy szíves legközelebb megadni, hogy milyen hibát ad a Pascal, mert úgy sokkal könnyebb megtalálni a hibás részt.
Szintaktikailag így nem hibás: program quiz; uses crt; var counter, input : integer; begin clrscr; write('QUIZ, made by LastWild'); readln; counter:=0; writeln('Welcome'); readln; clrscr; Writeln('What color is a rubberduck usually?'); Writeln('1. red'); writeln('2. yellow'); readln(input); if (input=2) then counter:=counter+1; if (input=2) then write('Correct!') else write('error'); readln; clrscr; writeln('Which is the bigger one?'); writeln('1. Dog'); writeln('2. Cat'); if (input=1) then counter:=counter+1; if (input=1) then write('Correct!') else write('error'); readln; clrscr; writeln('Which has the longer neck?'); writeln('1. Elephant'); Writeln('2. Giraffe'); if (input=2) then counter:=counter+1; if (input=2) then write('Correct!') else write('error'); readln; clrscr; Writeln('Lets see your total points!'); readln; write('You have:'); readln; write(counter); readln; if (counter=1) then write ('Idiot!!!!!!'); if (counter=2) then write ('Average...') else write('Congratulations, you just achieved the name of the Biggest stupid on the earth!!'); readkey; end. Aki 1-et tudott az idióta aki 0-át az nem a program szerint, érdekes.
A kérdező hozzászólása: köszi utolsó, a tied jó volt... akkor ezek szerint nem kell bele az a sok end...valamit csúnyán félreértelmeztem. átalakítottam a végét, mostmár nullára is idiótázik :) plusz találtam benne még egy szépséghibát, túl hama irta hogy correct vagy error, még az elõtt, hogy adatot adtam meg neki... azt is javítottam. köszönöm mindenkinek a segítséget!
16 éves vagyok.
Az elsõ adandó alkalommal "katapultálnék" a francba innen.
Születésem pillanatában elrontottam...
Énis 16 vagyok, íigyekszem semmitsem elrontani, bár ez lehetetlen, de a (nekem) fontos a barátok és hogy jó munkahelyem legyen.

Mit tegyek? Hol rontottam el?

Már 2 éve élek ebben az egészben. Fogyni akartam, eleinte csak próbáltam kiiktatni az édességet, aztán jött a csak délel?tt evés, kés?bb a kcal számolgatás. Fogyogattam is, szinte észre sem vettem ,hogy kevesebbet eszem. Aztán jöttek a gondok. A gondolataim egyfolytában az étel, a kcal bevitel és a súlyom körül kezdtek forogni. Volt hogy napokig nem ettem , étellel álmodtam és azzal ,hogy megszegem a "diétámat", aztán utána napokig mértéktelenül zabáltam. A súlyom egyfolytában ingadozott/ingadozik 50-58 kg között Ez a 168 cm magasságomhoz normális én mégis rettent? rosszul érzem magam a b?römbem. Úgy érzem az étel fogva tart és mocskos vagyok t?le! Volt egy-két id?szakom amíg úgy éreztem kezdek helyrejönni de valahogy mindig visszacsúsztam. Rendszeresen sportolok heti három 1,5 órás katate edzés mellé futás, kickbox, bicikli. Ha túleszem magam akkor általában plusz sporttal próbálom kompenzálni. Nem tudom mit tegyek, egyszer?en már nem tudok az ételhez normálisan viszonyulni! Változtatni szeretnék de mégis hogy kezdjek neki? Tanácsra lenne szükségem!

Legjobb válasz: Csak orvosi segitséggel tudsz ebböl kijönni, ez egy táplálkozási rendellenesség, és professzionáli segitség nélkül komoly következménye lehet.

Csak orvosi segitséggel tudsz ebböl kijönni, ez egy táplálkozási rendellenesség, és professzionáli segitség nélkül komoly következménye lehet.
A kérdező hozzászólása: a francba... milyen következményei lehetnek?? én változtatni szeretnék.

Csak az én babám ilyen? Örök elégedetlen, boldogtalan, nyűgös, bármit is teszek. Mit és hol rontottam el? Kivagyok!

6 hónapos (rengeteg praktikát sorra kipróbáltam). Születése óta ilyen. Egész nap csak és kizárólag vele foglalkozom. Cipelem, mindig máshol vagyunk, játszunk, beszélgetek vele, már az énekelésre is rávett, pedig nagyon hamis vagyok. De mégis annyira kiborít és elszomorít, hogy mindíg panaszkodik, majd sír, visít, nem hagyja abba.

Legjobb válasz: Mindent amit nem mersz. Ha kihagyod a programokat, utazást semmi nem fog változni. Emellett fogadd el ilyennek, megérzi ha nem vagy elégedett vele. Nem boldogtalan õ, csak ilyen. Késõbb is lesznek gondok, de javul a helyzet meglásd. Ártasz neki az elégedetlenséggel. Hasonló mentalitású baba anyukája.

Mindent amit nem mersz. Ha kihagyod a programokat, utazást semmi nem fog változni. Emellett fogadd el ilyennek, megérzi ha nem vagy elégedett vele. Nem boldogtalan õ, csak ilyen. Késõbb is lesznek gondok, de javul a helyzet meglásd. Ártasz neki az elégedetlenséggel. Hasonló mentalitású baba anyukája.
Szia! Meg szeretném kérdezni, hogy van most a babád, változott-e a természete, kezelhetõbb-e és hogy úgy egyáltalán hogy vagytok most? :-) hasonló cipõben járok a csaknem 5 hónapos fiammal
1. vagyok, hasonló a helyzet. Én tojok a megvetõ tekintetekre, vérvételkor pedig háromszor rókázta körbe a vizsgálóasztalt. Ennek ellenére érvényes mit írtam.
A suttogó I-II. valóban szenzációs könyv, én több mint 30 év pedagógusi gyakorlattal is szivesen olvastam. Szerintem minden édesanyának el kellene olvasnia, sokkal könnyebben tudnák kezelni a problémás helyzeteket. De remek szituációk vannak a Szuperdadus Segítség, szülõ lettem címû sorozatban is, amely a Viasat 3 csatornán szokott menni. Érdemes megnézni, szinte minden korosztály problémái megtalálhatók benne.
Ne keseredj el, másnak is van nehéz természetû babaája, az elõttem szólók sok okos dolgot mondtak, annyival egészíteném ki , hogy nekem sokat segített Tracy Hogg A suttogó titkai címû könyv, leírja a babák tipusait és tanácsot ad, hogy kezeld a nehézségeket, kitartás ha nyugodt maradsz az segít
Ranschburg Jenõ: Szülõk könyve. Olvasd el, nagyon sok kérdésedre (vagy mindegyikre) választ találsz benne. Lehet, hogy általánosságnak tûnik, amiket leírok, de ezeket próbáld meg elõször: Reggel, amikor felébredsz (felébreszt a babád), mosolyogj, örülj annak, hogy van egy gyönyörû babád (családod, lakásod, stb.). Nekem nagyon sokat segített, hogy akármilyen sokat kellett fenn lennem éjszaka (volt olyan, hogy óránként kelt a kisfiam, vagyis napokig nem aludtam), reggel mosolyogtam rá, puszit adtam neki, odavettem az ágyba magam mellé, jól meggyömöszöltem (a reggelek azóta is ilyenek). Amikor nyûgös voltam a fáradtságtól, álmosságtól, a kisfiam is az volt egész nap. Fogadd el, hogy ilyen a babád természete. Ez talán a legfontosabb, hiszen Õ most azt érzi, hogy Te csalódtál benne... Pedig Neki Te vagy a legfontosabb!!! A pároddal pedig próbáljátok meg, hogy amikor hazajön, õ van a babával, te pedig pihensz (vagy azt csinálsz, amihez kedved van). Még egy dolgot tudok talán segíteni: a babával elõször ülj le játszani, énekelni, stb. Egy idõ után mondd meg neki, hogy pl. Anyának most el kell mosogatnia, játssz tovább nyugodtan, itt vagyok veled. És hagyd ott egy picikét próbaképpen, mit szól hozzá. Aztán próbáld meg növelni az idõt. Hátha beválik. Késõbb már segíteni fog pl. kiválogatni a szennyes ruhát, mint az én kis 11 hónapos kisfiam :) rakosgatja jobbra-balra fél órán át a ruhákat :) édes :) Remélem, tudtam picit segíteni! Kitartás, jó anya vagy, a babádnak a legjobb, legféltettebb, legjobban szeretett kincse vagy, és ez fordítva is igaz. Ha Te boldog vagy, akkor Õ is az!!!
A kérdező hozzászólása: Azt még nem írtam, hogy a nagyszülõkre egyáltalán nem számíthatunk sajnos. Anyukám nem bírja a sírást, az apai nagyszülõk pedig kéthetente egy félórára jönnek, addig, amíg rá nem kezd sírni. De egyébként amióta forog, azóta jóval rosszabb a helyzet. Éjjel is megfordul, elforog az ágyon, majd panaszkodik, nyöszörög. Ha nem kap cicit, visításba kezd. Lehet, hogy az is baj, hogy nagyon zajos környéken lakunk és egy nyugodt alvása nincs, mindig felriad vagy a szomszéd fúrására vagy a kinti szirénázásra.
Tudom, hogy ez a legnehezebb, de próbálj megnyugodni. Ezeknek a pici babáknak olyan jó szenzorjaik vannak, hogy egy pillanat alatt megérzik, hogyha ideges vagy. Nekünk is volt egy idõszak, amikor szinte egész nap nyöszörgött, egy mosolya nem volt egész nap. Aztán rájöttem, hogy én stresszelem túl a dolgot. Mindig elõre ráparáztam a sétákra (ugyanis nálunk is égtelen üvöltés van ilyenkor), elõre féltem, hogy mi lesz ha megint sírni fog, ha társaságban vagyunk. Aztán beszéltem anyukámmal, aki rávilágított a hibáimra. Mindent lazán kell csinálni. És nem szabad elõre idegeskedni. Arra meg sose gondolj, hogy nem szeret, neki Te vagy az elsõ a világon.
A kérdező hozzászólása: Az orvos azt mondja, hogy extra szeretetigényes, többemberes baba. "Jól megdolgoztatja az anyukát, de minket is ez a baba". Neurológián nem találtak okot, bajt.
A kérdező hozzászólása: Az a vicces, hogyha olyan kedve van, akkor az ölemben is nyûgösködik. Mintha õ mást akarna csinálni és, ha nem kapja meg, akkor hisztibe tör ki. Amikor apával sétálunk babakocsival, idõ kérdése és rákezd, akkor beletesszük kenguruba, persze csak kifordítva lehet beletenni, mert felénk nézve visít. Tudom, hogy ez egészségtelen, de azt szeretném, ha elégedett baba lenne, és ilyenkor például annak tûnik. Sokat nevet, kacag, figyel, beszélget, csak annyira, de annyira akaratos, mint egy többéves gyermek. Olyan, mintha nem is féléves lenne. Ledöbbent ez a kitartó akaratossága, makacssága.
nemcsak a te babád ilyen :) kiborító, tudom. vezesd be a cumit. ne cipeld!!!!!!rakd bele néha a kiságyba, járókába játékokkal, hidd el, meg fogja szokni!!!én se hittem el elõször. a megvetõ pillantásokkal ne törõdj! sz.rd le! az enyém 9 hónapos múlt, és mindig ilyen, bár nem ennyire gáz a helyzet. az orvos egyébként mit mond???? fel a fejjel, és ne cipeld! :) )))
5. pont az elõzõ válaszomban.
A kérdező hozzászólása: Múltkor az orvosnál még vért venni sem tudtak tõle. Egy órán át próbálták, már összegyûlt az egyész osztály a fõorvosasszonnyal sem, de nem sikerült nekik - csapkodta magát, torka szakadtából ordított én akkor is sírógörcsöt kaptam. Ez természetes??
A kérdező hozzászólása: Múltkor a buszon visított éktelenül fél órán át és azok a megvetõ szemek, majdnem elsüllyedtem szégyenemben. Cumit nem ismeri, lehet ez is hiba volt, nem rászoktatni. Este múltkor 3/4 órát visított, addig én már teljesen kiborultam, sírtam a másik szobába, de NEM hagyta abba, abban a pillanatban, hogy kivettem a kiságyából elhallgatott és mellettem szipogott még egy jó félórát. Szóval nincs szívem nap, mint nap ezt eljátszani, mert annyira szeretem, hogy meghasad a szívem, amikor sír. Leteszem a földre, játszószõnyegre, forog ide-oda, majd 10 perc sem telik el és panaszkodik egyre hangosabban. Cipelem, cipeleme, de valamikor le kell tenni, na akkor kezdõdik az igazi hisztéria. Elsõ baba, de nem tudom nevelni, csõdöt mondtam.
Ja és ne engedj neki mindenben, hidd el ha látja vannak korlátok jobban lesz. Nem attól lesz boldogabb, hogy kitúrja apát, vagy egész nap ugráltat téged. Szabj határokat. Sírással sok feszültséget levezethet, kicsit hagyd, hadd sírjon, megnyugszik tõle. Amikor vele vagy akkor viszont légy nyugodt, kedves, elfogadó. Biztosan vannak jó tulajdonságai, mindig helyezd azokat elõtérbe. Dicsérd, ne panaszkodj a környezetednek sokat, csak felerõsítik benned a rossz érzést. Minden gyerek más, a tied(enyém is) erõs akaratú-ennek hasznát is veheti még. 1.
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó kérdezõ Most közel 27 hónapos és egy rendkívül akaratos, eleven, hisztérikus kisfiú. Nagyon okos, rendkívül értelmes, de borzasztó nehéz vele. Sosem fárad el, valószínû, hogy kivizsgáltatjuk, mert "más", mint a többi vele egykorú gyermek. 3 hete született a kislányunk, õ egy nyugodt, kiegyensúlyozott baba, egész nap alszik, 1-2 órát sír naponta, amikor a hasa fáj, egyébként egy kis tündér. Nem akarlak elkeseríteni, de valószínû a te babád is mindig nehéz eset lesz. Ez temperamentum. Csak azért is nehéz nekünk, mert én és az apja, nyugodtak vagyunk és nagyon sok tud lenni sokszor a kisfiúnk. Szeretjük nagyon, de valóban nehéz vele.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!