Találatok a következő kifejezésre: Hol lehetne kiságyikót (2 db)

Hol lehetne stabil kiságyikót venni?

Voltam egy-2 bababoltba, de valahogy nem találok megfelel? rácsos-ágyat...vagy ingatag vagy drága ( 50e)....a népszer? baboltokon kívül hol érdemes körbenézni? Ha használtat szeretnék, tudtok fórumot, portált, boltot ajánlani?

Legjobb válasz: Én pl. a Kika-ban vettem, meg sem gondoltam, hogy ott találok az ízlésemnek megfelelõ és árban is elfogadható kiságyat, de így történt. 23 e Ft volt matrac nélkül, stabil, mintázott a fej és háttámla felsõ része és még hintalábat is lehet rá szerelni, bár azt csak egy hétig használtuk, mert a kislányom nem értékelte igazán...:-)

Én pl. a Kika-ban vettem, meg sem gondoltam, hogy ott találok az ízlésemnek megfelelõ és árban is elfogadható kiságyat, de így történt. 23 e Ft volt matrac nélkül, stabil, mintázott a fej és háttámla felsõ része és még hintalábat is lehet rá szerelni, bár azt csak egy hétig használtuk, mert a kislányom nem értékelte igazán...:-)
A neten használtakat kereshetsz a teszveszen vagy a vaterán.
Mi hétvégén vettük meg a Baby-Outlet-ben (Soroksári út), 140x70-es átalakítható kiságy, két oldala tömör, 3 fokozatban állítható magasságú és 25 ezer volt az ára. Szerintem nem vészes. Használtan tudsz nézelõdni a teszveszen, vaterán, babaapro.hu oldalon, illetve amit még tudok ajánlani az a babaszoba.hu oldal. Én beírtam a keresõbe, hogy kiságy vagy babaágy és már hozza is ki a találatokat, elég sokat. :) Jó böngészést! :)
Vaterát nagyon ajánlom, nekünk onnan van minden cuccunk (kiságy, babakocsi, hordozó, kenguru, szekrény, etetõszék). Csak figyelj a postaköltségre, mert lehet, hogy annyit rátesz, amennyiért már megvehetnéd máshol is.
http://babaholmiolcson.hu/index.php Itt találsz újakat jó áron.Illetve én azt hiszem extrán találtam olcsón pelenkázóval stabilat, és csak fél évig volt használva.

Az 1 éves baba szülei munkanélküliek élősködnek a szülőknél, nem megfelelő körülmények között, nincs saját kiságya a babának stb. egy házba 9en laknak ababa hol itt hol ott van nincs otthona. Kihez lehetne fordulni? Ez ügyben hogy a babát elvegyék?

Legjobb válasz: Nem tudom, de addig amíg nem kérnek segítséget szerintem neked nem sok közöd van hozzá! Én is szoktam sajnálni az ilyen gyerekeket, de attól még szerethetik és gondozhatják normálisan a szülei amiért pl nincs saját kiságya. Vagy koszosan jár? Éhezik az a gyerek? Nem fejlõdik normálisan? Esetleg verik is? Max ilyen esetben kéne a közbelépés szerintem!

Nem tudom, de addig amíg nem kérnek segítséget szerintem neked nem sok közöd van hozzá! Én is szoktam sajnálni az ilyen gyerekeket, de attól még szerethetik és gondozhatják normálisan a szülei amiért pl nincs saját kiságya. Vagy koszosan jár? Éhezik az a gyerek? Nem fejlõdik normálisan? Esetleg verik is? Max ilyen esetben kéne a közbelépés szerintem!
ne haragudj, én nem szoktam ilyet írni, de hacsak a gyerek nem fázik, nincs éheztetve, vagy nem szeretik, akkor foglalkozz a saját dolgoddal! az h nincs saját ágya semmit nem jelent! az nem létszükséglet! a nélkül fel lehet nõni, tisztességes ember válhat belõle. ha éhezik, fázik, verik, vagy nem szeretik, akkor van beleszólási jogod, fordulhatsz a gyámhivatal felé!
egyetértek az elsõkkel, azért mert nincs kiságya, vagy mert sokan élnek egy háztartásban, amiatt nem lehet elvenni. Ha éhezik vagy bántják az már más kérdés, de errõl nem írtál.
neked valami nagy gondod lehet a szülõkkel, de ne a gyerekkel vágj nekik vissza.attól még hogy nincs saját ágya nem fog sérûlni az a gyerek.majd ha verik vagy éhezik mint ahogy elõttem is írták, majd akkor közbe léphetsz. és mint írtam, ne a gyereket használd fel arra hogy vissza vágj nekik, mert szerintem ez áll a háttérben :(
Ilyen nincs, hogy te majd intézkedsz, hogy a babát elvegyék. Amúgy is csak a legvégsõ esetben emelik ki a családból a gyereket, fõleg az ilyen picit. Hacsak nem ütik verik a babát, nem azzal indítanak, hogy viszik a gyereket, még egy sokproblémás családban sem, hanem elsõ körben azon próbálnak segíteni, hogy alkalmassá tegyék a családot a gyerek felnevelésére.
Szia! 9-es válaszoló hosszú monológjából kiemelném a lényeget:) Ez az: "12. § (1) A gyermek szülõje jogosult és köteles arra, hogy gyermekét családban gondozza, nevelje és a gyermeke testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlõdéséhez szükséges feltételeket - különösen a lakhatást, étkezést, ruházattal való ellátást -, valamint az oktatásához és az egészségügyi ellátásához való hozzájutást biztosítsa." Ez jelen esetben nincs meg tehát vagy átmenetileg vagy tartósan, de el fogják venni tõlük ha szólsz a gyámügynek. Ahol én élek ott is volt már példa arra hogy két semmirekellõ szülõtõl elvették a gyereket, figyelemmel követték a szülõk életpályáját, majd 2 év után visszaadták a gyereket mert addigra volt biztos munkahelyük, fix fizetésük és saját lakhelyük a szülõknek. De szólj a gyámügynek, intézkedni fognak!
A területileg illetékes gyermekjóléti szolgálat felé jelezd és pár napon belül intézkedni fognak. Valószínû úgy lesz ahogy a 10-es leírta és elveszik tõlük addig, amíg nem szereznek munkát és nem tudnak a baba számára normális családi hátteret biztosítani.
Így van! Ott vannak a jogszabályok amire hivatkozhatsz. Szemrebbenés nélkül fogják elvenni a gyereket.
A rossz bánásmód többnyire nem önmagában okoz gondot, hanem együtt jár a gyermek, a szülõk, illetve a házastársak számos más problémájával. A gondok hátterében megbúvó okok feltárása a családdal foglalkozó segítõ szakember elsõdleges feladata. A jelzõrendszer tagjainak együttmûködése elengedhetetlen a rossz bánásmód felismerésében és kezelésében, ezért fontos ennek egységes szemlélettel történõ értékelése. Gyermekkel szembeni rossz bánásmódra vonatkozó jelzés esetén, a családgondozó felméri, hogy a gyermek a családban tartható-e, vagy gyámhatósági intézkedést kell kezdeményezni a gyermek családból való kiemelése érdekében (ideiglenes hatályú elhelyezés vagy átmeneti, tartós nevelésbe vétel). A gyermekjóléti szolgálat köteles hatósági eljárást kezdeményezni ha a gyermek súlyos elhanyagolására utaló jeleket tapasztal. A gyermekjóléti szolgálat a gyermekvédelmi gondoskodás körébe tartozó hatósági intézkedések közül javaslatot tehet a jegyzõnek a gyermek védelembe vételére, illetve ideiglenes hatályú elhelyezésére, továbbá a városi gyámhivatalnak a gyermek ideiglenes hatályú elhelyezésére, vagy nevelésbe vételére. A gyermekjóléti szolgálatnak ismertetni kell a gyermek helyzetét, különösen:  a veszélyeztetõ körülményeket,  a gyermek személyiségének feltárt jellemzõit,  a szülõ nevelési tevékenységét,  a család szociális helyzetére vonatkozó adatokat,  az addig biztosított alapellátásokat, valamint az ügy szempontjából fontos ellátásokat  a gyermek és a szülõ (törvényes képviselõ) addigi együttmûködési készségét, illetve annak hiányát. Amennyiben igaz amit leírtál, és a baba tényleg 1 éves, egyik szülõje sem dolgozik, egyértelmûen bebizonyítható hogy mások támogatásával látják el magukat illetve tényleg ilyen körülmények között laknak akkor bizony elveszik a gyereket. A gyámügynek telefonálj be, õk tudni fogják mi a dolguk!
A kedves elsõ hozzászólók bizonyára annyit értenek a joghoz mint én az atomfizikához. Kedves kérdezõ! http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700031.TV Ennyi. El fogják venni!
Neked az miért jó, ha a babát elveszik? Volt egy nagyon jó barátom. Õt is "kiemelték" a családjából 28 évvel ezelõtt, mert az anyukája nem dolgozott, az apukája pedig külföldön próbált boldogulni. Nem volt örökbe adható, csak nevelõ szülõkhöz kerülhetett. A szomszéd néni vette magához 3 éves korában. Együtt nõttünk fel a fiúval. Az anyukája néhány évre rá idegösszeomlást kapott és meghalt. Apukája havonta látogatta, de beteg lett, õ is meghalt. Szerették, csak nem tudták eltartani. A szomszéd néni tavaly novemberben szintén meghalt. A fiú most áprilisban lett volna 30 éves. 2 hónapja felakasztotta magát. Soha nem tudott normális kapcsolatokat kialakítani, mert félt, hogy elhagyják. Végül elment az utolsó ember is, akibe kapaszkodhatott. Lehet, ha ott hagyják szegényen, de boldogan, nem ez lett volna. Lehet, hogy igen. Ki tudja? Nem mindig attól lesz jobb az életünk, ha a seggünk alá van téve minden, hanem attól, ha körül vesznek minket olyanok, akik szeretnek, akik a családunk. Ezt a babát nem szeretik? Bántják? Éheztetik? Koszos, nyomorog? vagy csak nincs saját ágya? Mert az a barátnõm kisfiának sincs, mert a barátnõmmel alszik egy ágyban.
te ki vagy a történetben?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!