Találatok a következő kifejezésre: Hol lehet tesztet csináltatni és (5 db)

Hol lehet AIDS tesztet csináltatni és mi kell hozzá?

nem ciki, ha ugy mondjuk a rendel?ben h. "aids tesztet szertnénk csináltatni? nem fognak rosszul, és furán nézni..?:S ett?l félek..

Legjobb válasz: Orvosok, minden orvos boncolt már hullákat, turkáltak rohadó emberek testnyílásaiban... miért néznének furán, ha Te tesztet akarsz csináltatni? Normális ember évente elmegy egy csomó szûrésre... így figyelünk magunkra és embertársainkra.

Orvosok, minden orvos boncolt már hullákat, turkáltak rohadó emberek testnyílásaiban... miért néznének furán, ha Te tesztet akarsz csináltatni? Normális ember évente elmegy egy csomó szûrésre... így figyelünk magunkra és embertársainkra.
Hívj fel egy helyi rendelõintézetet telefonon és érdeklõdd meg, hogy hol végeznek AIDS szûrést (mert pl. itt Pécsen csak egy helyen csinálnak, és álmomban se gondoltam volna, hogy hol, ott mást nem is csinálnak). Utána szépen odamész, gondolom anonim szûrésre gondolsz, ott vért vesznek, kapsz egy sorszámot, másnap visszamész, és lezárt borítékban megkapod az eredményt. Legalább is, amikor én egyszer voltam, akkor így történt, semmi mást nem kérnek, életkor nem számít, hiszen anonim, nem kérnek személyit se. Hála Istennek nekem negatív lett :) ))
Errõl mi a véleményed? http://www.anonimaids.hu
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a második komment írónak! fantasztikus az az oldal! még egyszer köszi!
tess: nem kell hozzá semmise... és névtelen Johan Béla Országos Epidemiológiai Központ 1097 Budapest, Gyáli út 2-6., tel: 476 1100 Rendelési idõ: kedd 11-12h csütörtök: 14-15h Fõvárosi Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat 1138 Budapest, Váci út 174., tel: 465-3800 Rendelési idõ: hétfõtõl-péntekig 8-12h Országos Bõr és Nemibeteggondozó Intézet 1085 Budapest Mária utca 8., tel: 215 7300 Rendelési idõ: hétfõtõl-péntekig: 8-12h Fõv. Önkormányzat Szent László Kórház Ambulancia 1097 Budapest, Gyáli út 5-7. tel: 455 8100, 455 8192, 455 8100/8328 Rendelési idõ: hétfõtõl-péntekig: 730-1130h Anonim AIDS Tanácsadó Szolgálat 1113 Budapest Karolina út 35/b., tel: 466 9283 Rendelési idõ: hétfõ, szerda: 17-20h , kedd, péntek: 9-12h Szent Sebestyén 97 Kft. Anonim (csak homoszexuálisoknak!) 1067 Budapest, Podmaniczky u.27. fsz.10., tel: 302 7572 Rendelési idõ: szerda 18-20h

Hol és mennyiért lehet genetikai tesztet csináltatni? Érdekelne, hogy valóban magyar vagyok e, ha nem, milyen más nemzetiség van bennem.

Leginkább Budapesten érdekelne , ha tudtok árat , azt is írjátok kérlek ! Ez a genetikai teszt meddig megy vissza ? Tehát mondjuk az 1500-as években vagy korábban élt őseim nemzetiségét is ki tudja mutatni ?

Legjobb válasz: Nagyon elszaporodtak az ilyen tévesen megfogalmazott dolgok mostanában, úgyhogy érdemes elõtte tájékozódni, mielõtt butaságokat kérdez, vagy válaszol valaki. A magyar az egy kulturális és nemzetiségi skatulya. Elõször tedd fel magadnak a kérdést, hogy ki és mitõl magyar?! Esetleg, hogy mitõl lesz 'magyarabb' másoknál...?! Ez nem egy verseny, amiben vannak nyertesek és vesztesek... magyarul beszélsz, itt születtél. Akkor is magyar vagy, ha határon túliként magyarnak tartod magad. Bocsi, de ezt az egészet hogy képzelted el... aki genetikailag magyar, az jobban, esetleg gyorsabban eszi a gulyást?! Kódolva van a génjeibe, hogy ilyennek, vagy olyannak kell lennie egy magyarnak? Léteznek bizonyos Haplocsoportok, itt az y-kromoszómát és a mtdns-t vizsgálják, ezekbõl lehet bizonyos következtetésekre jutni, de arra nem fogsz választ kapni, hogy te magyar, zsidó, cigány, orosz, stb. vagy-e, mert ez blõdség. Az vagy, aminek születtél, neveltek, vagy aminek te tartod magad... Jó dolog amúgy a genetika, mert ilyesmi tesztekkel közel/távoli rokonokat lehet találni, esetleg egy komplexebb családfakutatásban is hasznos lehet, de az ilyen rosszul megfogalmazott butaságok nagyon károsak. Egy olyan megállapítás lehetséges lehet, hogy az R1a valamelyik alcsoportjába tartozol és az nagyon gyakori nálunk... de ugyanígy gyakori még törökországban, oroszországban és indiában is, ahogy a több más országban is... na, elõrébb lennél?!

Nagyon elszaporodtak az ilyen tévesen megfogalmazott dolgok mostanában, úgyhogy érdemes elõtte tájékozódni, mielõtt butaságokat kérdez, vagy válaszol valaki. A magyar az egy kulturális és nemzetiségi skatulya. Elõször tedd fel magadnak a kérdést, hogy ki és mitõl magyar?! Esetleg, hogy mitõl lesz 'magyarabb' másoknál...?! Ez nem egy verseny, amiben vannak nyertesek és vesztesek... magyarul beszélsz, itt születtél. Akkor is magyar vagy, ha határon túliként magyarnak tartod magad. Bocsi, de ezt az egészet hogy képzelted el... aki genetikailag magyar, az jobban, esetleg gyorsabban eszi a gulyást?! Kódolva van a génjeibe, hogy ilyennek, vagy olyannak kell lennie egy magyarnak? Léteznek bizonyos Haplocsoportok, itt az y-kromoszómát és a mtdns-t vizsgálják, ezekbõl lehet bizonyos következtetésekre jutni, de arra nem fogsz választ kapni, hogy te magyar, zsidó, cigány, orosz, stb. vagy-e, mert ez blõdség. Az vagy, aminek születtél, neveltek, vagy aminek te tartod magad... Jó dolog amúgy a genetika, mert ilyesmi tesztekkel közel/távoli rokonokat lehet találni, esetleg egy komplexebb családfakutatásban is hasznos lehet, de az ilyen rosszul megfogalmazott butaságok nagyon károsak. Egy olyan megállapítás lehetséges lehet, hogy az R1a valamelyik alcsoportjába tartozol és az nagyon gyakori nálunk... de ugyanígy gyakori még törökországban, oroszországban és indiában is, ahogy a több más országban is... na, elõrébb lennél?!
genetikailag tuti nem vayg tiszta maygar + ez kamu, nem tudják a származásod kimutatni...
Van amit ki tudnak mutatni.De hogy orosz vagy német vagy azt nem.Viszont azt ki hogy szláv , germán , mongoloid..stb
Ez engem is érdekelne.
Detto.

Hol lehet Drog tesztet csináltatni NYIREGYHÁZÁN, ÉS mi az ára? KÖSZÖNÖM

Legjobb válasz: Logikus, hogy a kórházban, vagy az SZTK-ban. Az ára pedig valahol 10 és 50ezer forint között.

Logikus, hogy a kórházban, vagy az SZTK-ban. Az ára pedig valahol 10 és 50ezer forint között.
Szia. A Sóstói úti kórházba van a drogambulancia. Ott ingyenesen elvégzik a gyors tesztet.
A kérdező hozzászólása: KÖSZI SZEPEN
bocs! 28 -30 ezer -Ft. nem mind egy!!!
Arra nem gondoltatok, hogy valaki talál egy kiskutyát(Én nem is egyet hanem kettõ találtam) és kíváncsi rá hogy esetleg fajtiszta e??? Persze cseszhetem, de azért az ember csak kíváncsi természet!
Jó. 38 fajtát be tudnak azonosítani, miközben van vagy 400 kutyafajta. Nem túl jó arány. Ráadásul értelmetlen is, mivel a családfája ettõl még nem lesz felderítve. Ennek akkor lenne jelentõsége, ha baromi ritka fajta valószínûsíthetõ példányait szeretnénk összeszedni és azok nem rendelkeznek papírokkal, de ki akarjuk zárni közülük a keverékeket. Ilyen ritka fajtát amibõl nincs elég törzskönyves példány, de sok papírtalan szaladozik belõle szerte a világban most hirtelen nem is tudnék mondani. Régen erre találták ki a B törzskönyvet, de akkor még nem genetikai vizsgálattal azonosították be a fajtát, hanem csak "ránézésre".
Szerintem keress meg egy szaporodásbiológiával foglalkozó intézményt. Õk biztosan tudnak ajánlani az igényednek megfelelõ labort.
A kérdező hozzászólása: OK de sok labor állítja hogy amióta 7 éve elkészítették a kutya teljes DNS térképét, és az utóbbi 4 évben 38 fajtát beazonosítottak, ezért mondják hogy elvileg képesek pontosan megállapítani a fajtát. Ezt sok laboratórium állítja, hogy képesek megcsinálni. De USA-ban az AKC csak a saját maga által elvégzett DNS vizsgálatot fogadja el. Még egyszer, nem arról van szó, hogy a törzskönyvet helyettesíteni akarnám. De ez hosszú! :-)
A kutyák (bármilyen fajta, a yorkitól kezdve a bernáthegyiig) génkészletének 98%-a megegyezik a farkaséval, és abból a maradék 2 százalékból egy DNS vizsgálat sem tudja megállapítani, hogy a kutya fajtatiszta-e. A többit már elõttem leírták, magában a kutya DNS-e nem elég, kellenek a szülõk DNS-ei is, és akkor tudják megállapítani, valóban azoktól a szülõktõl származik-e a kutya.
A lényeg az, hogy ha nincs meg a szülõk DNS mintája, a büdös életben nem kap törzskönyvet az a kutya.A törzskönyvön nem csak a kutya fajtája szerepel, hanem az õsök sora. Ha volna olyan extrém helyzet, hogy valakinek nincs születési anyakönyvi kivonata. elmegy , és ki akar váltani egyet , mert, ugye él, van. De nem tudja, kik a szülei. Szerinted adnak neki?
A kérdező hozzászólása: Na, most még kevésbé értem. Van olyan DNS teszt, amelyik egy keverék kutya egyedi DNS mintájából megállapítja hogy milyenek az õsök, milyen fajták keverednek egy bizonyos keverékben elsõdlegesen, másodlagosan. http://www.google.co.uk/imgres?imgurl=http://www.vanessavill..
A DNS-bõl nem derül ki a kutya fajtája. Még a yorki és a farkas DNS-e között is csak minimális a különbség, nincsenek olyan szekvenciák, amikbõl meg lehetne állapítani a kutya fajtáját. Egyedül azt lehet megállapítani 3 mintából, hogy mondjuk az A és B szülõpár kölyke-e a C, vagy sem. Ha valóban az õ kölyke és a szülõk törzskönyvezettek és arra az alomra még nem adtak be alombejelentõt, akkor lehet a kicsit törzskönyveztetni, semmilyen más esetben nincs rá mód.
A kérdező hozzászólása: Igen, a balatonfürdei is 8.000 Forintot ír, és az American Kennel Club is 40 USD-ért csinája meg, vérmintából. Ezért nem tudom, hogy akkor ez mennyire más. Köszi a linkeket, a második kicsit bonyolult. Amit nem értek, hogy akkor egy DNS teszt miért nem elég arra, hogy azt igazolja, hogy a kutya fajtatiszta? (Nyilván itt egyáltalán nem a törzskönyv ellen vagyok, csak olyan országokban, ahol soha nem is volt törzskönyvezés, honnan lehetne megállapítani, hogy akkor melyik kutya a fajtatsizta? És hogyan lehet õket tenyésztésbe vonni anélkül hogy csak külföldi import kutyákra támaszkodnának?)
Magával a kutya DNS-ével semmit nem érsz. Kell hozzá apa-anya DNS-e. Akkor bizonyítva van, hogy valóban a két kutya kölyke. Azt meg tudják állapítani, hogy melyik fajta egyede, de ezen kívül semmit nem ér. Nem kap törzskönyvet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! OK, Balatonfüred. Megkérdezem õket! :-) Én csak azt látom hogy apasági és anyasági vizsgáltatot végeznek. Azt hogy egy kutya fajtatiszta-e, (ha se törzskönyv, se származási információ) azt még nem tudom, de amint megtudom majd ideírom.
Nézd, ha az a kutya nem nyerít hanem ugat, akkor fajtiszta. Kár ezért fizetni. De ha ilyen van és valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor én negyed áron megmomdom neki!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!